TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Cape Town, Vinlandet & luksussafari i Kapama Private Game Reserve

Få opplevelser for alle sanser i Sør-Afrika. Opplev vakre Cape Town med utflukt til Cape Point, smak på gode viner i Vinlandet og avslutt med all inclusive luksussafari i Kapama Private Game Reserve.

Cape Town, Vinlandet & luksussafari i Kapama Private Game Reserve
Cape Town, Vinlandet & luksussafari i Kapama Private Game Reserve
13 dager
ForsideAfrikaSør-AfrikaCape Town, Vinlandet & luksussafari i Kapama Private Game Reserve

Cape Town, Vinlandet & luksussafari i Kapama Private Game Reserve

Få opplevelser for alle sanser i Sør-Afrika. Opplev vakre Cape Town med utflukt til Cape Point, smak på gode viner i Vinlandet og avslutt med all inclusive luksussafari i Kapama Private Game Reserve.

ForsideAfrikaSør-AfrikaCape Town, Vinlandet & luksussafari i Kapama Private Game Reserve
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Cape Town, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger på Premier Hotel Cape Manor i Cape Town, inkl. frokost
 • Heldagstur til Cape Point
 • Transport mellom Cape Town og Erinvale i vinlandet
 • Heldagstur i vinlandet med vinsmakinger, sightseeing og tur med “Wine Tram”
 • 2 overnattinger på Erinvale Estate Hotel & Spa i vinlandet, inkl. frokost
 • Transfer til flyplassen i Cape Town
 • Fly fra Cape Town til Hoedspruit, inkl. transfer
 • 4 overnattinger på Kapama Southern Camp, inkl. transfer fra/til flyplassen, alle måltider inkl. drikkevarer (lokale og et utvalg premium-viner), snacks, te- og kaffe, to daglige safariaktiviteter og mulighet for guidede bushwalks (for alle over 16 år)
 • Fly fra Hoedspruit til Norge, inkl. transfer
 • Avgifter til nevnte nasjonalparker og viltreservater
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

REISEN KORT & GODT

Denne reisen er for deg som ønsker deg noe helt ekstra!

Hvis vi starter bakfra: du avslutter reisen med femstjerners luksussafari i det private viltreservatet Kapama Private Game Reserve, der du kan se frem til store eventyr med mulighet til å blant annet å oppleve The Big 5.

I et privat viltreservat gjelder det andre, mindre strenge regler enn i nasjonalparker, og her er det også mye færre gjester. Det betyr ofte at du får en mer personlig og “intim” safariopplevelse. I tillegg er alt inkludert i oppholdet – også mat og drikke.

Men før kronen på verket skal du få oppleve Cape Town – en av verdens vakrest beliggende storbyer. Vi sørger for at du har god tid til å oppdage byen på egen hånd, men vi har også inkludert en heldagstur til Cape Point, et absolutt “must see” når du er i Cape Town.

I Vinlandet smaker du på de flotte vinene og overnatter på et luksuriøst femstjerners hotell før du avslutter med din all inclusive-safari i særklasse.

Høres ikke det ut som et ekte eventyr?

Derfor skal du velge denne reisen

 • Tid på egen hånd i en av verdens vakrest beliggende storbyer
 • Heldagstur til Cape Point – et must når du er i Cape Town
 • Besøk i Vinlandet med overnattinger på et lekkert 5* hotell
 • 5* luksussafari med all inclusive i det private viltreservatet Kapama Private Game Reserve

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise med fly fra Norge til Cape Town med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Cape Town

Ved ankomst i Cape Town blir du hentet på flyplassen av samarbeidspartneren vår og kjørt til hotellet ditt. Den første dagen er det ikke program – du trenger kanskje en lur etter flyreisen. Hvis du har lyst, kan du jo allerede starte å utforske byen.

Dag 3: Opplevelser i Cape Town

Du våker opp i en av verdens vakreste storbyer. Slik er Cape Town

Byen er omgitt av fjell og har massevis av flotte naturopplevelser innen rekkevidde, hvite strender så langt øyet rekker, gode shoppingmuligheter, severdigheter og aktiviteter for alle – og ikke minst et stort utvalg av restauranter og matopplevelser. Klassikere som bobotie, biltong, springbukk-carpaccio og bunny chow finner du overalt, men det eksperimenteres mange steder med å blande nytt og tradisjonelt, og her i byen lever fusjonskjøkkenet i beste velgående. Tilbring dagen med å smake på byen.

Hvis du har lyst til å oppleve noen av byens mest populære severdigheter, som Robben Island, besøk i et township eller en tur til toppen av Table Mountain, anbefaler vi at du reserverer hjemmefra, for det er ofte rift om plassene.

Dag 4: Heldagstur til Cape Point

Heldagsturen i dag er viet fantastiske utsikter, vakre strender og vill natur.

Det er ikke uten grunn at Chapman’s Peak Drive ved Cape Town er kjent som en av verdens vakreste kyststrekninger. Den 9 km lange veistrekningen mellom Hout Bay og Noordhoek har 114 svinger og enestående utsikt til havet og fjellene. Veien ble laget av fanger under 1. Verdenskrig, og fordi utsikten er så vakker er denne strekningen både grufull og fascinerende.

Men før du kommer hit på dagens utflukt fra Cape Town til Cape Point går turen til strendene ved Clifton og Camps Bay. I Hout Bay blir det et stopp, for her har du mulighet til å kjøpe en båttur ut til seløya.

Ved Kapp det gode håp skal vi vandre helt ut til selve Cape Point, der det er en fabelaktig utsikt til de brølende bølgene som drønner inn mot kysten.

På dagens tur er det også lagt inn et besøk i den hyggelige lille byen Simons Town, der du kan kjøpe et besøk til pingvinkolonien på Boulders Beach. Fra Muizenberg har du en helt fantastiske utsikt til Table Mountain. Så går turen gjennom Constantia og tilbake til Cape Town.

Dette er en av de mest klassiske heldagsturene fra Cape Town og et absolutt “must” når man er i byen.

Dag 5: Cape Town på egen hånd

I dag kan du gjøre akkurat det du har lyst til. Vi anbefaler at du setter av litt tid til å rusle rundt på Cape Towns berømte Waterfront. Her er det butikker, god mat og massevis av underholdning. Sett deg på en kafe med en kopp kaffe eller et kjølig glass vin og nyt utsikten til Table Mountain. Husk å se ut på moloen, for der ligger det ofte seler som slanger seg.

Dag 6: Cape Town – Vinlandet

Du blir hentet på hotellet ditt tidlig om morgenen, og nå går turen til det frodige vinlandet. Det er bare en times kjøring unna, men det føles som en helt annen verden.

I går så du det blågrå havet man nesten alltid har utsikt til i Cape Town – nå ser du grønne vinmarker, hus oppført i den karakteristiske kapp-hollandske stilen og fjellene i bakgrunnen som er en medvirkende årsak til at dalene i Vinlandet er så godt egnet til dyrking av vin.

I dag skal du smake vin på forskjellige vingårder i flere av Vinlandets områder. I Stellenbosch blir det tid til en tur til fots i den historiske delen av byen, og det blir også omvisning på en vingård. I Franschhoek venter en tur med den berømte “Wine Tram”, et tog som kjører mellom vingårdene i området – en morsom og meget sjarmerende opplevelse. Du kjører gjennom det vakre fjellpasset Helshoogte før du sent på dagen sjekker inn på hotellet ditt i Vinlandet.

Dag 7: Avslapning i Vinlandet

Nyt en deilig dag med mulighet for avslapning, massasje, god mat – eller kanskje mer vinsmaking. Spør gjerne på hotellet hvilke muligheter du har – de er godt kjent i området. Det er vinopplevelser i gangavstand fra hotellet.

Dag 8: Vinlandet – Cape Town – Kapama Private Game Reserve

Fra Vinlandet går turen tilbake til Cape Town og flyplassen, der du flyr til et helt annet landskap i den nordlige Limpopo-provinsen. Her kan du i dagene som kommer glede deg til luksussafaridelen av reisen din.

Hvis du synes navnet Limpopo høres kjent ut, er det nok fordi du som barn leste Rudyard Kiplings fortelling om hvordan elefanten fikk snabelen sin. Historien foregikk nemlig ved den grågrønne, grumsede Limpopo-elven, og provinsen har fått sitt navn etter denne elven. Elven renner imidlertid lengre nord enn dit du skal – du forlater nemlig flyet i Hoedspruit.

Her blir du hentet på flyplassen, og etter en ganske kort kjøretur kommer du til det private viltreservat Kapama Private Game Reserve. Inne i reservatet kjører du rundt en halv time sørover – ned til den luksuriøse femstjerners leiren Kapama Southern Camp, ditt hjem de neste 4 nettene.

Dag 9-11: Safari i Kapama Private Game Reserve

Når man er på safari, er dagene på mange måter like – og på andre måter helt forskjellige!

Som regel starter dagen lenge før solen er stått opp. En rask kopp kaffe, og så bærer det avgårde mens det fremdeles er mørkt.

Det er en helt magisk opplevelse å sitte i safaribilen i mørket – godt innpakket i varme klær – mens nattens lyder langsomt blir svakere. Skal tro hva som er skjedd der ute i nattens løp? Har løvene hatt hellet med seg på jakten? Lusker hyenene håpefullt eller skuffet rundt og venter på rester? Hvor har elefantene tilbrakt natten?

De første tegnene på at det snart er daggry er – som her hjemme – fuglene. De våkner opp og kvitrer dagen i møte.

Apene sover nesten alltid i tretoppene. Her kan de være noenlunde i fred. Hvis dyrene har unger, er de veldig lekne om morgenen – fulle av energi.

Når det første lyset kommer, begynner du å skimte konturer av trær – eller er det sjiraffer? Solens stråler gir liv – og senere varme. Kanskje er det tid til en kopp kaffe – hvis ikke en leopard krysser din vei.

Når formiddagen er godt i gang og været varmere, slapper dyrene av. Det skal du også. Turen går tilbake til lodgen, der det venter en god frokost. Timene midt på dagen tilbringes med fordel i bassenget, med en god bok eller kanskje å besøke et av de veldedige prosjektene Kapama driver.

Om ettermiddagen gjentar turen seg – bare i omvendt rekkefølge.

En kopp kaffe, inn i bilen, solen varmer, dyrene er dovne. I takt med at solen går ned, stiger sikadenes sang. En kakofoni av lyder sender solen ned, og du ifører deg en langermet genser – kanskje med en gin og tonic i hånden et sted i bushen.

Apene faller til ro, og de nattaktive dyrene våger seg ut. Med infrarød lykt går du på utkikk etter afrikansk villkatt, serval, karakal, jordulv, honninggrevling – og mange andre dyr. De ER der, men de kan være vanskelige å få øye på… og det er nettopp det som gjør at safari aldri blir kjedelig!

Tilbake på lodgen venter middagen, en god samtale rundt bålet, og så er det bare å hoppe i seng før du blir vekket før soloppgang neste morgen, da det hele starter forfra igjen.

Dag 12: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Sør-Afrika. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Hoedspruit, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik reise.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.

UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål