TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Safari i Sør-Afrika & badeferie på Mauritius

Utforsk Sør-Afrikas natur og dyreliv i Kruger nasjonalpark. Lodgen din ligger bare et steinkast fra parken, og fra svømmebassenget er det utsikt til dyrene. Avslutt reisen på Mauritius’ eksotiske strender.

Safari i Sør-Afrika & badeferie på Mauritius
Safari i Sør-Afrika & badeferie på Mauritius
14 dager
ForsideAfrikaSør-AfrikaSafari i Sør-Afrika & badeferie på Mauritius

Safari i Sør-Afrika & badeferie på Mauritius

Utforsk Sør-Afrikas natur og dyreliv i Kruger nasjonalpark. Lodgen din ligger bare et steinkast fra parken, og fra svømmebassenget er det utsikt til dyrene. Avslutt reisen på Mauritius’ eksotiske strender.

ForsideAfrikaSør-AfrikaSafari i Sør-Afrika & badeferie på Mauritius
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 6 overnattinger på Kruger Gate Hotel**** inkl. halvpensjon
 • Bushwalk med erfaren guide i Nkambeni Private Game Reserve
 • Night Game Drive i Kruger nasjonalpark
 • Heldags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensfjellene
 • Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Nasjonalparkavgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Johannesburg til Mauritius inkl. transfer
 • 5 overnattinger på Veranda Tamarin Mauritius ***(*) inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Mauritius
 • Fly fra Mauritius til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

På denne reisen bor du på Kruger Gate Hotel, bare få hundre meter fra porten til den verdensberømte Kruger nasjonalpark. Du har mulighet til å komme tett innpå The Big 5, og du lærer å tolke naturens tegn på en spennende bush walk med en flink ranger.

Du opplever Sør-Afrikas høyeste og lengste fjellkjede, Drakensfjellene, der det er spektakulær utsikt over et av turens høydepunkter: Blyde River Canyon, verdens tredje største kløft. Du opplever også utsiktspunktene God’s Window og Bourke’s Luck Potholes, der elvene Blyde og Treur har gravd ut dype, sylindriske formasjoner i klippene.

Fra Sør-Afrika flyr du til vidunderlige Mauritius, der du har 5 overnattinger. Her venter det avslapning på de kritthvite sandstrendene omgitt av turkisblått hav og vaiende palmer.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev verdensberømte Krüger nasjonalpark og avslutt med badeferie på Mauritius
 • Bli med på utflukt til Blyde River Canyon – verdens tredje største kløft
 • Du får nærkontakt med naturen på en bush walk med en flink ranger – og ser de nattaktive dyrene på en game drive om kvelden
 • Slapp av på Mauritius’ kritthvite sandstrender omgitt av turkisblått hav og vaiende palmer

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise med kveldsfly fra Norge til Johannesburg med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Sør-Afrika

Etter ankomst i Johannesburg kjører du gjennom det vakre sørafrikanske landskapet til det 4-stjerners Kruger Gate Hotel. Hotellet ligger ved Sabie River, med flott panoramautsikt over Kruger nasjonalpark. Om ettermiddagen kan du beundre den fantastiske utsikten fra den store fellesterrassen eller fra utsiktstårnet – eller slappe av ved svømmebassenget.

Overnatting:
Dag 3: Bush Walk og Night Game Drive i Kruger nasjonalpark

Bush walk

Du drar fra hotellet tidlig om morgenen. Du blir kjørt til et område av Kruger nasjonalpark for å legge ut på en spennende bush walk. Guiden er spesielt opplært i å lede bush walks og vet alt om både store og små ting i naturen. Han lærer deg å tolke naturens signaler ved å lukte, lytte, speide og iaktta som en ekte stifinner. Du hører om dyrenes adferd og hvordan du identifiserer dem på sporene de har etterlatt. På turen hører og lærer du om mange av de små dyrene og plantene du ikke får øye på når du kjører i safaribil. Det er en fantastisk introduksjon til dagene i bushen!

Bush walk er ikke tillatt for barn under 12 år.

Night Game Drive

Etter middag – når solen er gått ned – venter en fascinerende game drive gjennom Kruger nasjonalpark. I mørket kommer de nattaktive dyrene frem, og med hjelp av lyset fra bilen holder du utkikk etter både store og små dyr. Hvis været er klart, kan du også be guiden fortelle litt om noen av de flotte stjernebildene som lyser på himmelen her på den sørlige halvkule. Du kan f.eks. spørre hvor du kan se Sydkorset eller Orions belte.

Night Game Drive er ikke tillatt for barn under 6 år.

Overnatting:
Dag 4: Heldagstur i Kruger nasjonalpark

Heldags safari i åpent kjøretøy der du får oppleve Kruger nasjonalpark, en av verdens mest berømte nasjonalparker. Kruger nasjonalpark ble opprettet som viltreservat allerede i 1898, og fikk i 1926 status som nasjonalpark. Parken strekker seg ca. 350 km fra sør til nord og ca. 65 km fra øst til vest, og er med sine ca. 20.000 km² Sør-Afrikas største nasjonalpark. Her lever 146 forskjellige slags pattedyr, ca. 520 fuglearter og 120 krypdyrarter. Parken har ikke bare et stort artsmangfold, det er også mange dyr av hver art, blant annet ca. 11.000 elefanter, 2.000 løver, 1.000 leoparder og 35.000 bøfler, 35.000 sebraer og langt over 150.000 antiloper. Floraen inneholder 2.000 forskjellige arter, som omfatter alt fra moser via gress og trær til lianer og kaktuser.

De ville dyrene er generelt mest aktive tidlig om morgenen og igjen utpå ettermiddagen. Derfor kjører du tidlig fra lodgen for å oppleve så mange dyr som mulig før du trekker inn i skjul og skygge for å hvile seg midt på dagen. Fordi dere starter tidlig, får du en frokostmatpakke med deg fra logden, og den kan du nyte på et sted og en tid som passer. Til lunsj blir det et stopp i et av de autoriserte områdene, der det både er kafe og en liten forretning.

Sent på dagen er du tilbake på lodgen – og du har forhåpentligvis kameraet fullt av blinkskudd!

Overnatting:
Dag 5: Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark

Formiddagen er til fri disposisjon. Om ettermiddagen er det gamedrive i Kruger nasjonalpark i safaribil med firehjulstrekk. Parken har store gressletter, men også områder med klipper, sjøer og elver. Ved sjøene og elvene flokker dyrene seg utpå ettermiddagen for å drikke, og hvis du er heldig kan du få se badende elefanter. På turen prøver guiden å få øye på så mange forskjellige dyr som mulig, og speider sikkert etter antiloper. For der det er antiloper, er det også rovdyr. Hvis du har flaks, får du også se den sky leoparden.

Dag 6: Heldagstur til Drakensfjellene

I dag skal du ut på en heldagstur med store naturopplevelser langs Panoramaruten i de dramatiske Drakensfjellene. Drakensfjellene er røde og danner en fantastisk kontrast til de grønne trærne og plantene. Du kan beundre Blyde River Canyon, en nesten 700 m dyp og 60 km lang kløft, verdens tredje største. Du stopper ved de tre viktigste utsiktspunktene langs kløften: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes og de tre rondavellene. Rondavellene er 3 vakre og markante klippeformasjoner som ligner på de runde hyttene man tidligere fant i lokale landsbyer mange steder i det sørlige Afrika. Der er også mange fosser på panoramaruten, og du skal stoppe ved ett av dem. Det kan være Berlin Falls, der vannet faller 150 meter ned i en sjø. Eller kanskje det blir Lisbon Falls, fossen som ligger de Blyde River deler seg i to og deretter faller 92 m ned over en nesten loddrett klippe og igjen samles til ett elveløp. Det er også mange andre fosser, og guiden bestemmer hvor dere skal stoppe. Et av dagens mest spektakulære opplevelse blir helt klart Bourke’s Luck Potholes, sylindriske hull slitt gjennom klippene av vann og sant gjennom mange tusen år. Du kommer nær innpå dette naturfenomenet på broene som er bygd over disse helt spesielle hullene.

Overnatting:
Dag 8: Videre til Mauritius

Du reiser videre til Mauritius med fly fra Johannesburg.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Det behagelige klimaet og den vennlige lokalbefolkningen gjør dette paradiset til et perfekt reisemål for en eksotisk ferie. Øya forbindes ofte med avslapping og romantikk, men den er også perfekt for alle som setter pris på gastronomi, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her kan du oppleve frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis finner du gode butikker og interessante museer.

Dag 9-12: Avslapping og opplevelser på Mauritius

Dagene er til fri disposisjon. Hvis du ønsker å dra på utflukter, kan du henvende deg til hotellets resepsjon og få en oversikt over mulighetene.

Dag 13: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen, der du flyr mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du lander hjemme i Norge efter en deilig og opplevelsesrik ferie.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål