TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Darwin, Sydney og Cairns

Reis til Australia i sommerferien. Klimaet i den nordlige delen av landet er perfekt, med lune dager, kjølige netter og lav luftfuktighet. I Sydney kan du være så heldig å se hvaler!

Darwin, Sydney og Cairns
Darwin, Sydney og Cairns
14 dager
ForsideOseaniaAustraliaDarwin, Sydney og Cairns

Darwin, Sydney og Cairns

Reis til Australia i sommerferien. Klimaet i den nordlige delen av landet er perfekt, med lune dager, kjølige netter og lav luftfuktighet. I Sydney kan du være så heldig å se hvaler!

ForsideOseaniaAustraliaDarwin, Sydney og Cairns
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Darwin og hjemreise fra Cairns med mellomlandinger underveis
 • Innenriksfly fra Darwin til Sydney + Sydney til Cairns
 • Transfer fra/til flyplassene i Australia
 • 4 overnattinger i Darwin
 • Guidet heldagstur til Kakadu nasjonalpark, inkl. båttur på Yellow Waters, nasjonalparkavgift og lunsj
 • Guidet heldagstur til Litchfield nasjonalpark
 • 4 overnattinger i Sydney
 • Halvdags guidet byrundtur i Sydney
 • 3 overnattinger i Cairns
 • Mulighet til å kjøpe div. utflukter
 • Mulighet til å forlenge reisen med badeferie
 • Individuell rundreise, der alle utflukter foregår i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

*Det er mulig å legge til ekstra netter i de ulike byene dere besøker, hvis dere f.eks. ønsker flere dager på egen hånd. Kontakt reisekonsulenten vår med deres spesifikke ønsker for reisen

REISEN KORT & GODT

Denne reisen til Australia er et perfekt valg i vårt sommerhalvår. Turen er også perfekt for alle som reiser med barn. Mange av dagene er til fri disposisjon, slik at familien selv kan tilrettelegge programmet.

Når vi har sommer i Norge, er det vinter i Australia, og i den nordlige delen av Australia betyr det tørketid. Temperaturen er behagelig og luftfuktigheten lav. Gå på oppdagelse i Darwin og få nærkontakt med natur og kultur i de vakre nasjonalparkene Kakadu og Litchfield. Nyt solnedgangen fra Mindil Beach mens du spiser deilig gatemat på stranden.

Reisen fortsetter til Sydney, der du i juni-juli kan forvente en temperatur på mellom 15 og 25 grader. I denne perioden kan du også være så heldig å få se hvaler fra kysten. De er på vei fra Antarktis mot varmere vann.

Reisen avsluttes i Cairns i det tropiske nordlige Queensland. Som i Darwin, er månedene mai-oktober ensbetydende med tørkeperiode, så også her er temperaturene behagelige og luftfuktigheten lav. Opplev verdens største korallrev, Great Barrier Reef, eller gå på utkikk etter verdens tredje største fugl i regnskogen nord for Cairns.

Du kan velge å forlenge reisen med et opphold i en hyggelig ferieby nord for Cairns, Port Douglas.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Hvis du vil reise i månedene mai-september, er klimaet i det nordlige Australia perfekt!
 • Opplev Northern Territorys unike nasjonalparker: Kakadu og Lichtfield
 • I Sydney kan du, hvis du er heldig, få se hvaler
 • Mulighet til å avslutte reisen med badeferieforlengelse

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen. Turen går til Australia med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Australia

Du lander i Australia og blir kjørt til hotellet ditt.

Darwin er hovedstaden – og den største byen – i Northern Territory. Byen er ikke av den største, den har vel 150 000 innbyggere, men det den mangler i størrelse tar den absolutt igjen når deg gjelder mangfold, opplevelser, historie og kultur.

Resten av dagen er til fri disposisjon, slik at du kan finne deg til rette i Australia. Hvis rommet ikke er klart ved ankomst, kan du oppbevare bagasjen på hotellet mens du går på oppdagelsesferd i i byen.

Dag 3: Ankomst i Australia

Byen er oppkalt etter selveste Charles Darwin – så da er jo historiescenen satt.

Darwin er på en måte både gammel og ny. Julaften i 1974 ble byen rammet av orkanen Tracy, som stort sett ødela alle bygningene her. Sterke lokale krefter gikk i gang med å bygge byen opp fra bunnen, så i dag er Darwin helt moderne – og syklonsikker! Det var forøvrig ikke første gang at Darwin ble ødelagt. Under 2. verdenskrig ble byen – som den eneste i Australia – bombet av japanerne, og det var den direkte årsaken til at Australia gikk inn i krigen på de alliertes side. Kanskje har du sett filmen “Australia”, som skildrer angrepet?

Mange regner Darwin for å være Australias mest flerkulturelle by. I vintermånedene (mai-oktober) er det marked på Mindil Beach, og de mange matbodene bærer klart preg av at du her er nærmere Indonesia og Papau Ny Guinea enn Sydney!

Dag 4: Heldagstur til Kakadu nasjonalpark

I dag går turen til Kakadu, en nasjonalpark oppført på UNESCOs verdensarvliste, . Dette er Australias største nasjonalpark, og den regnes av mange for å være landets vakreste nasjonalpark. Naturen er vakker og helt enestående, med en blanding av mangrove, fosser, klipper, åpne landskaper, elver, vannhull og kjempestore termitt-tuer.

Det spesielle med denne nasjonalparken er at den ikke bare har fantastisk natur, men også helt unike kulturminner. Ved Nourlangie Rock kan du bl.a. se hulemalerier som er over 35 000 år gamle!

En båttur er et absolutt must. Men stikk ikke hendene i vannet, for krokodillene her er store! Beundre det rike fuglelivet og hold utkikk etter store øgler.

Dagen tilbringes i nasjonalparken, og guiden forteller mange gode, morsomme og interessante historier!

Dag 5: Heldagstur til Litchfield nasjonalpark

I dag venter enda en spennende heldagsutflukt. Denne gangen går turen sør for Darwin, til Litchfield nasjonalpark.

Parken er en del mindre enn Kakadu og derfor også vesentlig mer overskuelig. Naturen minner litt om Kakadu i mindre skala – og med den vesentlige forskjellen at det er mulig å bade i fossene og klippesjøene her, for de store saltvannskrokodillene kan ikke bevege seg så langt inn i landet.

Dagen tilbringes med å utforske de mange fossene og vannhullene – husk badetøyet, så du kan avkjøle deg hvis du blir varm!

Dag 6: Fly fra Darwin til Sydney

Det er transport fra hotellet til flyplassen, der du flyr til Sydney. Her er det igjen transport til hotellet, der du har fire overnattinger. Hvis rommet ikke er klart ved ankomst, kan du oppbevare bagasjen på hotellet mens du går på oppdagelsesferd i vakre Sydney.

Det sies ofte at Sydney er en av verdens vakrest beliggende storbyer, og vi er absolutt enige! Byen er bygget rundt verdens største naturlige havn, med lommer av nasjonalpark helt nær byen. Her finner du alt du kan ønske deg. Historie, kultur, god mat, vakker arkitektur, spennende severdigheter, strender, vandringer – og enda mer. Sydney har alt!

De fleste drar ned til Bennelong Point og operahuset den første dagen i Sydney. Arkitekten Utzons imponerende bygning er oppført på UNESCOs verdensarvliste sammen med bl.a. Den kinesiske mur og Taj Mahal, og operahuset er et av verdens mest kjente vartegn. Med Sydney Harbour Bridge som flott bakgrunn, imponeres de fleste stort når de står foran den unike konstruksjonen.

Går du mot vest, kommer du til Sydneys historiske kvarter, The Rocks. Det var her de første europeerne bosatte seg da de kom i 1788. Fortsetter du videre langs havnekanten, kommer du til Barangaroo Reserve, der landskapet er gjenskapt og ser ut som det gjorde før europeerne kom.

Øst for operahuset ligger Sydneys botaniske hage. Beundre de fargerike blomstene og utsikten til broen og operahuset fra Mrs Macquaries Chair. Gå evt. til Potts Point og spis lunsj på en av de lokale kafeene. Avslutt dagen på King Street Wharf. Her finner du noen av byens beste restauranter.

Dag 7: Byrundtur i Sydney

I dag er tiden kommet til å få det helt store overblikket over Sydney. Tidlig om formiddagen skal du bli med på en halvdags byrundtur i en av verdens vakrest beliggende byer. Høydepunktene er mange, og turen vil gi et godt overblikk over byen, slik at du enkelt kan planlegge hva du vil komme tilbake til og utforske nærmere. Operahuset, botanisk have, det gamle området av byen: The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park, Chinatown m.m. er alle på listen i dag. Underveis forteller guiden om byens kultur og historie.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Du kan kjøpe en brovandring på Sydney Harbour Bridge hvis du ikke har høydeskrekk og lyst til å se Sydney fra et fugleperspektiv. I klart vær kan du skimte Blue Mountains fra toppen!

Vi kan også anbefale en guidet omvisning i operahuset.

Vær oppmerksom på at du selv må komme deg til stedet der byrundturen starter, du finner adressen på voucheren din.

Dag 8-9: Sydney på egen hånd

De neste to dagene i Sydney er til fri disposisjon. Ta evt. en tur til en av Sydneys mange strender. Bondi kjenner du nok fra TV, men den hyggelige forstaden Manly, med to strender, er også et besøk verdt. Du kan gå en tur helt opp til North Head og se innseilingen til Sydney havn. I juni-august kan du, med litt hell, få øye på hvaler fra North Head. De svømmer forbi Sydney på vei til varmere vann nordover.

Kanskje har du lyst til å utforske området rundt byen? Vi kan varmt anbefale en tur til Blue Mountains, vel 100 km vest for Sydney. Er du vinintereressert, kan en tur til vinområdet Hunter Valley anbefales.

Mulighetene er mange – og det er helt opp til deg hvordan du vil bruke dagene!  Vi anbefaler at du kjøper utfluktene sammen med reisen, for mange av dem blir raskt utsolgt.

Dag 10: Fly fra Sydney til Cairns

Fra hotellet er det transport til flyplassen, der du flyr til det nordlige Queensland. Etter ankomst i Cairns blir du kjørt til hotellet ditt, og du har resten av dagen til å slappe av og nyte de tropiske temperaturene.

Dag 11-12: Cairns på egen hånd

Dagene er til fri disposisjon til å utforske det tropiske nordlige Queensland. Nedenfor kan du se vårt utvalg av utflukter. Vi anbefaler du bestiller utfluktene dine sammen med reisen, slik at du ikke blir skuffet hvis en tur er fullbooket når du er i Cairns.

En seiltur til Great Barrier Reef er nesten et must når du er i Cairns. Verdens største korallrev er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig natur, og det er en fantastisk opplevelse å snorkle mellom skilpadder og fargestrålende fisk og se de vakre korallene.

Nord for byen ligger regnskogen Daintree Rainforest, også oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig natur. Man tror at denne regnskogen er mer enn 135 millioner år gammel. Til sammenligning regner man med at Amazonas er ca. 10 millioner år gammel… Det er her i regnskogen du med litt flaks kan møte verdens tredje største fugl, kasuaren. Den regnes også for at være verdens farligste fugl, så husk å gjøre som guiden sier hvis du er så heldig å se den!

Du har kanskje lyst på et skikkelig adrenalin-kick på en raftingtur – eller kanskje vil du heller besøke det vakre landskapet vest for Cairns, med både fosser og kaffeplantasjer. Mulighetene er mange!

Dag 13: Avreise fra Cairns

Reisen til Australias høydepunkter er nesten kommet til veis ende. Du har tid til å kjøpe de siste suvenirene før turen går til flyplassen, der du flyr hjem til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Ankomst i Norge

Du lander hjemme i Norge etter en flott og opplevelsesrik reise.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Avslapning i det tropiske, nordlige Queensland
3 netter

Forleng reisen med et par avslappende dager i den hyggelige byen Port Douglas, nord for Cairns. Her er det gode restauranter, massevis av shoppingmuligheter og en avslappet atmosfære.

Storbyforlengelse i Singapore
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Singapore og fall pladask for Østens toppmoderne metropol.

Den lille øystaten dekker bare 721,5 km2 og er Sørøst-Asias minste land, men det dette lille, velutviklede landet mangler i størrelse tar det absolutt igjen i opplevelser.

Gled deg til å oppleve det arkitektonisk interessante Marina Bay Sands, rusle en tur i det grønne pustehullet Gardens by the Bay, shop til you drop på Orchard Road, drikke Singapore Slings på Raffles Hotel og sitte i det 165 meter høye pariserhjulet Singapore Flyer, der du har en fenomenal utsikt over de mange futuristiske skyskraperne og havnen.

Det som også er flott ved Singapore er at byen er en smeltedigel av kulturer, og menneskene her lever med respekt og forståelse for hverandre. Her kan du se buddhistiske templer, moskeer, kirker og hindutempler side om side. Singapores mangfoldighet kan du spesielt oppleve i de sjarmerende bydelene Little India, China Town og det arabiske og malayiske området Kampong Glam. Her kan du suge stemningen til deg mens du beundrer de fine, fargerike husene og kjenner duften av krydder og sjasmin.

Det flerkulturelle samfunnet avspeiles også i de mange fantastiske matopplevelsene rundt omkring i byen. Hvis du liker autentisk gatemat, kan du gå til et av Singapores kjente hawker centres. Foretrekker du mer eksklusive Michelin-restauranter, skal du vandre ned til den unike matgaten Keong Saik Road, for her finner du noen av Singapores beste restauranter.

Andre populære og hippe kvarterer er det fargerike Haji Lane i Kampong Glam og art deco-området Tiong Bahru. Begge disse områdene er kjent for sine hyggelige kafeer, spennende restauranter og butikker og ikke minst flott gatekunst.

En stor kontrast til det livlige storbylivet er den lille øya Sentosa Island, og her finner du deilige sandstrender og massevis av severdigheter og aktiviteter for hele familien, som bl.a. Universal Studios og forskjellige fornøyelsesparker.

Høres Singapore fristende ut?

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly til Singapore samt transfer.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Oseania
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Oseania-spesialist og har over 26 års erfaring med reiser i Oseania.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål