TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Cuba: Cuba overrasker

Reiseberetning fra Cuba: Cuba overrasker

11.10.2023
Vis alle innlegg

Tom i cubansk bil

I mai 2023 reiste vår Latin-Amerika-spesialist Tom Søndergaard til Cuba. Her får du Toms beretning.

Alle kjenner følelsen man har når man skal avsted på en reise. Forventningene er på topp, og man gleder seg til alle de opplevelsene som venter på drømmereisen. Akkurat sånn hadde jeg det også før min reise til Cuba, men jeg var også spent, for det er faktisk 14 år siden jeg sist besøkte landet der så mye er annerledes enn hos oss. Dessuten traff Covid-19 Cubas økonomi hardt, for landet var stengt i halvannet år og er nå i ferd med å kjempe seg tilbake. Heldigvis er turistene begynt å vende tilbake til Cuba.

casa particulares la reforma trinidad

Men jeg må innrømme at Cuba overrasket meg positivt på mange måter. Først var det overnattingstypen. Vi bruker casas particulares, en slags “bed and breakfast”. Jeg reiste rundt for å se flere forskellige casas particulares i Havanna og Trinidad. De oppfylte alle mine forventninger og mer til. Noen er i moderne stil, andre i kolonistil. Overnattingsstedene var nesten som små boutique-hoteller med fra 2 til 8 rom.

Maten var ikke spesielt spennende for 14 år siden, men også her er det skjedd en forbedring. Det er mye mer å velge mellom, krydderne har funnet veien til grytene, og maten er mer variert, med flere grønnsaker og salater. Det er klart en fordel at det er blitt flere private restauranter, slik at de statseide restaurantene må tilby mer hvis de fremdeles vil ha gjester. Jeg vil anbefale å velge private restauranter (paladar), for der er både servicen og kvaliteten bedre.

Gate i Trinidad

På min forrige reise var det ikke mulig å få Internett, men nå er det det Wi-Fi både på casas og all-inclusive-hotellene på strendene. Én gang opplevde jeg likevel at Internett ikke fungerte. Dagen etter fortalte guiden at det skyldtes at systemet/regjeringen hadde stengt nettet fordi det var planlagt demonstrasjoner sør på Cuba. I slike situasjoner er det helt vanlig at internettet stenges, slik at befolkningen ikke kan spre nyheter. Slik er det jo dessverre også på Cuba.

bygninger i Havana

Men øya har så mye mer, attraksjonene som alltid har gjort Cuba til et spennende reisemål: de flotte bygningene i Havanna, en kjøretur i gamle amerikanerbiler, salsadansen og musikken, strender man sjelden ser maken til, den kjølige mojitoen, den gjestfrie cubanske befolkningen, de pastellfargede husene i Trinidad, de store sigarene og så mye mer.

Cuba overrasket veldig positivt, så jeg vil på det sterkeste anbefale å sjekke ut våre ulike rundreiser.

Tom i Cuba

Tom, TourCompass

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Se våre reiser til Cuba nedenfor: