TRYGGHETSGARANTI - LES MER
10 dager

Et streif av Cuba

Få en smaksprøve på Cubas interessante historie i flotte Havanna, opplev Cienfuegos sjarmerende gamle bydel og avslutt med musikk og dans i den vakre kolonibyen Trinidad.

Et streif av Cuba
Et streif av Cuba
10 dager
ForsideLatin-AmerikaCubaEt streif av Cuba

Et streif av Cuba

Få en smaksprøve på Cubas interessante historie i flotte Havanna, opplev Cienfuegos sjarmerende gamle bydel og avslutt med musikk og dans i den vakre kolonibyen Trinidad.

ForsideLatin-AmerikaCubaEt streif av Cuba
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Havanna t/r med flybytte underveis
 • Transfer fra og til flyplassen i Havanna
 • Transfer til og fra busstasjonene
 • Buss: Havanna – Cienfuegos – Trinidad – Havanna
 • 8 overnattinger på casas particulares inkl. frokost
 • Velkomstmøte og byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avgang

REISEN KORT & GODT

En reise til Cuba er som en reise til en glemt verden. På grunn av det kommunistiske styret og USAs handelsblokkade har tiden lenge nesten stått stille på Cuba. Selv om Fidel Castro gikk bort i 2016, og det er begynt å skje små forandringer i landet, er Cuba fremdeles et helt spesielt land som absolutt bør oppleves!

På denne reisen besøker du den sjarmerende hovedstaden Havanna, en by full av liv, musikk og historie. Fra den travle hovedstaden går turen til ”Sydens perle”, Cienfuegos, en by som imponerer med sin herskapelige og godt bevarte arkitektur.

Turen avsluttes i Trinidad, som – om mulig – er enda mer sjarmerende og hyggelig enn Havanna med sine brosteinsgater og vakre farvestrålende kolonitidsbygninger. Ingen steder på Cuba kan du oppleve kubansk musikk og rytmer som i Trinidad. Ifør deg danseskoene og kast deg ut på dansegulvet i en temperamentsfull salsa eller len deg tilbake og betrakt de danseglade menneskene mens du koser deg med en kjølig mojito.

På denne rundreisen foregår transporten med buss, og innkvarteringen er privat, på såkalte casas particulares. Du har tid på egenhånd i byene, og du kan også kjøpe ekstrautflukter hjemmefra.

Det er mulig å forlenge reisen med en badeferie ved en av Cubas mange flotte sandstrender.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Cubas spennende historie og vakre kolonitidsbyer på denne reisen, der du selv har friheten til å velge dine aktiviteter
 • Ta på deg gode sko og bli med på en guidet byvandring i Havannas gamle bydel med flotte plasser, fargerike kolonitidsbygninger og gamle amerikanerbiler
 • La deg begeistre av sjarmerende Cienfuegos’ gamle bysentrum som er oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av de flotte, godt bevarte bygningene
 • Føl stemningen og rytmen i den fargerike kolonitidsperlen Trinidad

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst til Havanna

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Havanna flyplass med mellomlanding(er) underveis. På flyplassen blir du møtt av vår samarbeidspartner på Cuba, som står klar med et skilt med navnet ditt på. En sjåfør kjører deg til overnattingsstedet ditt i Havanna – turen tar ca. 30 min.

Du har resten av dagen på egenhånd i Havanna.

Dag 2: Velkomstmøte og byrundtur i Havanna

Etter frokost vil vår samarbeidspartner på Cuba møte deg på overnattingsstedet ditt og avholde et lite velkomstmøte på ca. 30 min. Her gjennomgår dere sammen reisen din, og du kan få svar på alle de spørsmålene du måtte ha om reisen og andre praktiske spørsmål om å reise rundt på Cuba.

Heretter starter en interessant guidet byrundtur til fots rundt i Havannas vakre gamle bydel. Den er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Gled deg til å vandre rundt i de hyggelige brosteinsgatene, der imponerende plasser, katedraler og kolonitidsbygninger bringer deg tilbake til fordums tider.  Du opplever kontrasten mellom de nyrenoverte og vedlikeholdte gatene og bygningene og de mer forfalne områdene som gjør Havanna så unik. Blant turens høydepunkter kan vi nevne Plaza Vieja, Plaza de San Francisco, Plaza de la Catedral og Plaza de las Armas, byens eldste plass, der bymuseet og guvernørpalasset ligger.

Du har ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 3: Havanna på egenhånd

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, og dagen er til fri disposisjon i Havanna.

Du kan enten tilbringe dagen med å utforske fantastiske Havanna på egenhånd, eller du kan kjøpe en av utfluktene våre hjemmefra.

Hvis du ennå ikke har fått nok av Havannas fascinerende historie og imponerende arkitektur, kan vi anbefale en avstikker til den forhenværende regjeringsbygningen, El Capitolio, den flotte universitetsbygningen eller den historiske plassen Plaza de la Revolución, som er spesielt kjent for sine minnesmerker for Cubas nasjonalhelter som Che Guevara og José Martí. I musikkbyen Havanna er det også nesten et must å lære å danse cubansk salsa til forførende rytmer.

Dag 4: Havanna – Cienfuegos

Etter frokost går turen med buss videre til Cienfuegos. Turen tar ca. 5 timer, så du kan bare lene deg tilbake i det behagelige setet og nyte det cubanske landskapet som suser forbi.

Mens du sitter i bussen vil du oppdage at det ikke bare er andre biler og busser man møter på Cubas hovedveier. Her ferdes nemlig også fotgjengere, sykler, oksekjerrer og hestevogner i overraskende harmoni. Og naturligvis kan du la deg begeistre av de flotte gamle amerikanerbilene som er så karakteristiske for det cubanske gatebildet.

Om ettermiddagen kommer du frem til sjarmerende Cienfuegos, også kjent som ”Sydens perle”. Ved ankomst blir du hentet på busstasjonen og kjørt til overnattingsstedet ditt. Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.

Dag 5: Cienfuegos – Trinidad

Du har formiddagen på egenhånd til å utforske Cienfuegos. Du kan også kjøpe en byrundtur hjemmefra. Cienfuegos ble grunnlagt i 1819 av en gruppe franske immigranter, og det franske islettet bidrar absolutt til å gi denne byen en helt spesiell sjarm. Byen ble satt på verdenskartet i 1957, da Fidel Castros gerilja sammen med en gruppe unge opprørere inntok byens militærbase under den cubanske revolusjonen. Seieren ble likevel kortvarig, for oppstanden ble raskt nedkjempet av Cubas daværende diktator, Fulgencio Batista.

I dag er Cienfuegos en hyggelig, autentisk by med meget godt bevarte bygninger, og det er også grunnen til at denne byen er oppført på UNESCOS verdensarvliste. Det perfekte stedet å beundre byens godt bevarte bygninger er den sentrale plassen Parque José Martí. Plassen er nemlig omgitt av flotte monumenter og bygninger, som f.eks. Cubas eneste franske triumfbue, det imponerende Palacio de Gobierno og det vakre, godt bevarte teateret Tomás Terry som klart viser byens franske innflytelse.

Du kan også gå en tur på havnepromenaden ut til Punta Gorda, der du kan se noen av byens mest herskapelige bygninger. På veien kan du stikke innom Palacio de Valle, en utrolig vakker bygning som er som hentet rett ut av et arabisk eventyr.

Ved middagstid går turen videre til den sjarmerende byen Trinidad, som også er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Bussturen tar ca. 3 timer, og ved ankomst blir du hentet og kjørt til overnattingsstedet ditt. Du har resten av ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon i Trinidad.

Dag 6-7: Trinidad

Med sine fargerike kolonitidsbygninger, brosteinsgater og sjarmerende plasser og kirker er det lett å bli litt forelsket i Trinidad. Alle byens høydepunkter ligger i gangavstand, så ta på deg gode sko og gå deg vill i den gamle bydelen, der du i tillegg til hyggelige plasser og vakre bygninger også finner mange interessante museer.

Ingen steder på Cuba kan du oppleve cubansk musikk og rytmer som i Trinidad, og om kvelden er det alltid musikk i gatene. Ved Plaza Mayor finner du det populære dansestedet Casa de la Música, der det alltid er livemusikk. Ifør deg danseskoene og kast deg ut på dansegulvet i en temperamentsfull salsa eller len deg tilbake og betrakt de glade, dansende menneskene mens du nyter en kjølig mojito.

Hvis du helst bare vil slappe av på stranden og kanskje ta en forfriskende dukkert eller to, ligger den deilige stranden Ancón ca. 15 km fra Trinidad.

Dagene i Trinidad kan du enten tilbringe på egenhånd, eller du kan kjøpe ekstrautflukter hjemmefra.

Dag 8: Trinidad – Havanna

I dag er tiden kommet til å ta farvel med Trinidad og kjøre tilbake til Havanna. Turen tilbake til Havanna tar ca. 7 timer.

Du har resten av dagen til fri disposisjon, og du kan kjøpe de siste suvenirene eller kanskje ta en tur til en av de mange attraksjonene i Havanna. Hvis du ikke rakk det i begynnelsen av reisen, kan du f.eks. få vite mer om Fidel Castros historie og hans vei til makten på museet Museo de la Revolución. Du kan også dra ut til strandpromenaden El Malecón og rusle en tur langs havet, der cubanerne også gjerne går for å se og bli sett.

Dag 9: Hjemreisen starter

Ditt eventyr på Cuba er dessverre kommet til veis ende, og i dag blir du hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen, der reisen går tilbake til Norge.

Dag 10: Hjemkomst

Du kommer til Norge etter en spennende reise på Cuba.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Varadero
3 netter

Varadero ligger på Cubas nordkyst, ca. 2,5 timers kjøring fra Havanna. Det er Cubas største og mest populære strandområde, og ikke uten grunn. Den 20 km lange stranden ønsker deg velkommen med kritthvit sand, asurblått vann og vaiende palmer.

I Varadero finner du mange hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer turer både over og under vannet. Det er også mulig å spille golf her.

Slapp av i de idylliske omgivelsene ved havet og bli bortskjemt på alt-inkludert-hotellet med deilig mat og mange underholdnings- og aktivitetstilbud.

Badeferieforlengelse til Jibacoa
3 netter

På den vakre kyststrekningen mellom Havanna og Varadero ligger Jibacoa, en liten perle omgitt av vakker natur. Her kan du avslutte ferien din i rolige omgivelser ved den idylliske sandstranden Arroyo Bermejo.

Nyt hotellets mange fasiliteter og lekre restauranter og ta en forfriskende dukkert i det store bassenget eller i det krystallklare havet. Bare få meter fra kysten er det et rev der hvor du kan snorkle og oppleve det flotte, fargerike livet under havoverflaten.

Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du spille tennis og volleyball eller gå små turer i de frodige åsene bak  hotellet.

Solnedgangen kan du nyte med en kjølig mojito i hånden fra en av hotellets alt-inkludert-barer.

Vær oppmerksom på at dette hotellet kun er for gjester over 16 år.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål