TRYGGHETSGARANTI - LES MER
8 dager

Familiesafari i Kenya

Vår mest familievennlige reise i Kenya, der dere får deres egen bil, barnevennlige lodger, massevis av store opplevelser i deres eget tempo og mulighet til å forlenge reisen med badeferie.

Familiesafari i Kenya
Familiesafari i Kenya
8 dager
ForsideAfrikaKenyaFamiliesafari i Kenya

Familiesafari i Kenya

Vår mest familievennlige reise i Kenya, der dere får deres egen bil, barnevennlige lodger, massevis av store opplevelser i deres eget tempo og mulighet til å forlenge reisen med badeferie.

ForsideAfrikaKenyaFamiliesafari i Kenya
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 1 overnatting i Nairobi, inkl. frokost
 • Besøk på elefantbarnehjemmet David Sheldrick i Nairobi
 • 1 overnatting på lodge ved Lake Naivasha, inkl. helpensjon
 • Seiltur på Lake Naivasha beliggende i Great Rift Valley
 • 3 netter på barnevennlig lodge i Masai Mara, inkl. helpensjon
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av vill dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser 4-hjulstrekker
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Mulighet til å forlenge reisen med badeferie
 • Fly fra Nairobi til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

Drømmer du om å vise barna dine Afrikas ville dyr i sitt naturlige habitat, slik at de ikke bare ser dem i tegnefilmer som ”Løvenes konge”? Da er denne familiesafarien noe for deg.

Vi har skapt et ekte familieeventyr, og vi tar hensyn til at du reiser sammen med barn som kanskje ikke er så veldig tålmodige når de er ute og reiser. Turen er planlagt slik at dere bor på hoteller og barnevennlige lodger der alle kan bo på rom ved siden av hverandre. Vi har også tatt hensyn til avstandene, som til tider kan være store i Afrika. På denne reisen kjører dere bare akkurat det som er nødvendig for å få en ekte safari. Dere har også deres egen bil, så hvis barna blir slitne eller trenger noe drikke, kan dere stoppe akkurat når dere vil.

Turen starter med et besøk på det berømte elefantbarnehjemmet i Nairobi. Ved Lake Naivasha er det mulig å oppleve flodhester, sjiraffer og aper, men høydepunktet er naturligvis de enorme flokkene av dyr i Masai Mara. Alt er inkludert på safarien; mat, drikke, transport, guide og overnattinger.

Hvis dere har lyst, kan dere forlenge reisen med en badeferie der dere kan slappe av og fordøye de mange inntrykkene fra safarien.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Dere har egen bil med sjåfør og bor på barnevennlige lodger i rom ved siden av hverandre
 • All transport, overnatting og guide på hele safarien er inkludert i prisen
 • Barnevennlige opplevelser, som f.eks. besøk på elefantbarnehjem
 • Mulighet for å dra på badeferie etter safarien

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Nairobi

Ved ankomst i Nairobi blir dere møtt på flyplassen av vår lokale guide. Dere blir kjørt til hotellet i Nairobi, der dere har én overnatting.

Nairobi er Kenyas hovedstad og en av Øst-Afrikas største byer. Her bor det vel 4 millioner innbyggere. Opprinnelig ble byen grunnlagt som et stopp på jernbanelinjen fra Mombasa til Uganda, men Nairobi ble raskt et sentrum for både storviltjegere og turister. I dag er det en storby med et variert forretnings- og kulturliv, og Nairobi er kanskje Øst-Afrikas mest kosmopolitiske by.

Overnatting:
Dag 3: Nairobi – Lake Naivasha

Dere blir hentet på hotellet om morgenen og kjørt til elefantbarnehjemmet The David Sheldrick Wildlife Trust. Her tar man seg av små morløse elefantunger, oppfostrer dem og setter dem ut i naturen igjen. Hver formiddag åpner elefantbarnehjemmet dørene i én time, og da kan alle komme på besøk. Dere får se elefantbarna, og dyrepasserne forteller om elefantenes liv og organisasjonens arbeid. Det er en morsom og spennende opplevelse.

Fra Nairobi går turen videre med bil til Lake Naivasha

Lake Naivasha er en ferskvannssjø som ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1.890 meter over havet. Her skal dere på båttur, og sjøen er kjent for sine flodhester, sjiraffer, waterbucks, fløyelsaper og et rikt og variert fugleliv.

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

I dag går turen videre til det fantastiske naturreservatet Masai Mara, den kenyanske delen av det enorme økosystemet Serengeti, der dere skal på familiesafari. Husk at familien har egen privat bil – og dermed friheten til å stoppe når dere trenger en liten pause!

På de mektige slettene treffer man på store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene vil dere få se mange ville dyr, men dere opplever dem heldigvis fra en beskyttende Land Cruiser.

Det er umulig å forutsi hvilke opplevelser som venter når man er på safari. Ingen dager er like, og det jo nettopp dette som gjør det hele på spennende!

Fra juli til oktober kan man oppleve dyrenes lange migrasjon. Da vandrer over en million gnuer og bøfler sammen med et par hundre tusen sebraer pluss store flokker av Thompsons gaseller på leting etter vann og friskt gress. Det er på denne vandringen av mange gaseller blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de skal krysse Mara-elven.

Etter safarien kan dere slappe av på lodgen under den mektige stjernehimmelen og falle i søvn til lydene av den nattlige savannen.

Overnatting:
Dag 5-6: Familiesafari på Masai Mara

De neste dagene venter det flotte natur- og dyreopplevelser på game drives. Noen ganger tar dere kanskje med en piknik-lunsj som nytes sammen med en fantastisk utsikt. Det er været og naturen – og dere – som avgjør hvordan dagene blir!

Hvis dere har lyst til å dra til en masailandsby, skal dere avtale dette med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene. De er et stolt folk som fremdeles lever som forfedrene har gjort det i 400 år.

Masaiene måler sin rikdom i antall kyr og koner. Jo flere, jo rikere. Den daglige kosten deres er melk blandet med dyrenes blod og kanskje litt maisgrøt. Til fest serveres det kjøtt fra egne dyr.

Overnatting:
Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Hjemreisen starter

Fra den familievennlige safarien på savannen går turen nå tilbake til Nairobi, der hjemreisen starter.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi, slik at dere unngår kjøreturen. Kontakt oss for tilleggspris.

Dere kan naturligvis også velge å forlenge reisen med badeferie – enten i Mombasa på Kenyas kyst, på tropeøya Mauritius eller på den populære øya Zanzibar.

Dag 8: Hjemkomst

Dere kommer hjem til Norge etter en flott ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferie på Zanzibar
6 netter

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Barnevennlig badeferie i Mombasa
5 netter

Avslutt safarien med et avslappende opphold i Mombasa.

Den livlige havnebyen Mombasa har kritthvite sandstrender, grønne palmer, asurblått hav, korallrev og ikke minst en spennende historie. Dere bor på en deilig barnevennlig resort i Mombasa med ”all inclusive”. Så her kan hele familien slappe av og bare kose seg sammen etter de mange opplevelsene på safarien.

Her er det mulighet for å slappe av på kritthvite strender i skyggen av en palme, bade i det behagelig varme, asurblå vannet og snorkle ved de flotte korallrevene. Det er også tid til å dra på oppdagelsesferd i Mombasa, Kenyas nest største by. Her kan dere rusle gjennom de smale gatene som bærer preg av både swahili-kultur og arabisk kultur. På de lokale markedene finner dere mye spennende lokal mat og eksotiske krydder.

Dagene i Mombasa er til fri disposisjon. Kanskje vil dere helst bare slappe av, nyte fasilitetene på resorten og bade i havet, men det er også mulig å kjøpe forskjellige utflukter hvis dere har lyst til å oppleve Mombasa og området rundt.

Badeferie på Mauritius
5 netter

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Tillegg ved 1,2 eller 3 reisende.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger gjestene våre oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål