TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Karibu Kenya & badeferie på Zanzibar

På denne reisen opplever du Kenyas største høydepunkter: Amboseli, Lake Naivasha og Masai Mara. Reisen avsluttes med en avslappende ferie på den eksotiske øya Zanzibar.

Karibu Kenya & badeferie på Zanzibar
Karibu Kenya & badeferie på Zanzibar
13 dager
ForsideAfrikaKenyaKaribu Kenya & badeferie på Zanzibar

Karibu Kenya & badeferie på Zanzibar

På denne reisen opplever du Kenyas største høydepunkter: Amboseli, Lake Naivasha og Masai Mara. Reisen avsluttes med en avslappende ferie på den eksotiske øya Zanzibar.

ForsideAfrikaKenyaKaribu Kenya & badeferie på Zanzibar
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger i Kenya inkl. helpensjon
 • 1 overnatting i Kenya, inkl. frokost
 • Amboseli nasjonalpark – elefanter ved foten av Kilimanjaro
 • Båttur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med firehjulstrekk som har Wi-FI og strøm
 • Vann på safariturene hver dag
 • Inngangsbilletter og avgifter til nevnte nasjonalparker og viltreservater
 • Fly fra Nairobi til Zanzibar inkl. transfer
 • 4 overnattinger på Zanzibar inkl. halvpensjon
 • Mulighet til å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

REISEN KORT & GODT

På denne reisen har vi kombinert eventyret i Kenya med avslapping til slutt.

Først venter det safari i en av Kenyas minste nasjonalparker. I Amboseli har du vakker utsikt mot Kilimanjaro med snø på toppen. Klimaet her er tørt og vegetasjonen sparsom, og det er derfor lett å få øye på de ville dyrene.

I Nairobi er det mulig å sette sitt eget preg på reisen og kjøpe en utflukt til en av områdets aller største attraksjoner.

Herfra går turen gjennom Great Rift Valley til Lake Naivasha. Her venter det en båttur på sjøen, som er spesielt kjent for flodhester og et rikt dyreliv.

I det verdensberømte viltreservatet Masai Mara har du mulighet til å få nærkontakt med The Big 5 og alle slags byttedyr. Det er også mulig å besøke de høye, rødkledde masaiene i landsbyene deres.

Etter dette eventyret er det tid for avslapping på vidunderlige Zanzibar. Her kan du nyte de kritthvite sandstrendene, utforske den historiske byen Stone Town, smake på øyas krydder og eksotiske frukter, dra på seiltur i en tradisjonell dhow eller gå på oppdagelsesferd i Jozani Chwaka Bay nasjonalpark.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du opplever Kenyas største høydepunkter på en klassisk safaritur og avslutter med badeferie
 • Du opplever de store dyreflokkene i Masai Mara – som gir de fleste bakoversveis
 • Reisen rundes av med en avslappende 4* badeferie på Zanzibars kritthvite sandstrender
 • Du kjører på safari i TourCompass’ egen landcruiser med strøm og Wi-Fi

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreisen til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Nairobi – Amboseli nasjonalpark

Utenfor flyplassen blir du tatt imot av sjåføren din for de neste dagene, og dere setter straks kursen mot sør og Amboseli nasjonalpark. Litt avhengig av når du ankommer, spiser du enten lunsj underveis eller når du ankommer lodgen. Med litt flaks venter turens første game drive allerede i ettermiddag.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Amboseli nasjonalpark

Amboseli nasjonalpark er en av Kenyas minste, men kan til gjengjeld by på store opplevelser. Parken er spesielt kjent for de store flokkene av elefanter, og mange av dem har kjempestore støttenner. Den sparsomme vegetasjonen i Amboseli gjør det lettere å finne de ville dyrene. Er du fugleinteressert blir du ikke skuffet i Amboseli, da deler av parken består av sumpområder nesten hele året. Du har med deg matpakke i dag, slik at hele dagen kan brukes i parken.

Dag 4: Amboseli – Nairobi

Synet av elefantene med Kilimanjaro i bakgrunnen er et av de mest ikoniske bildene fra Afrika. Fjellet er best synlig veldig tidlig eller sent på dagen, så fikk du ikke det perfekte bildet i går, har du sjansen igjen i dag. Dagen starter nemlig med en ny game drive i Amboseli, før du etter lunsj kjører tilbake mot nord og Nairobi. Her overnatter du én enkelt natt, og i kveld har du sjansen til å kjøpe middag på den verdensberømte restauranten Carnivore.

Dag 5: Opplevelser ved Nairobi – Lake Naivasha

Formiddagen byr på muligheten til å sette ditt eget preg på reisen. Det er mulig å kjøpe en utflukt til en av Nairobis største severdigheter. Kanskje har du alltid drømt om å se Karen Blixens gamle farm, eller kanskje vil du heller se David Sheldricks berømte elefantbarnehjem?

Etter lunsj kjører du mot Lake Naivasha, en ferskvannssjø som ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. Her venter en ettermiddagstur med båt på sjøen. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, fløyelsaper og et rikt og variert fugleliv med både standfugler og trekkfugler.

Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara

Turen i dag går fra Lake Naivasha til Masai Mara. Det er en lang kjøretur, men den gir deg et ganske godt innblikk i hvordan livet leves på landsbygda i Kenya. Len deg godt tilbake i setet og nyt landskapet og landsbyene som suser forbi utenfor vinduet. Husk at det både er WI-FI og strøm i bilen, så det er mulig å dele feriebilder med de der hjemme.

Du kjører først forbi den gamle vulkanen Longnot. Herfra svinger du vestover og inn i masailand. Langs veien ser du mange menn kledd i flotte, røde drakter. Masaiene har ingen tradisjoner for å dyrke jorden, men har kveg som gresser mellom sjiraffer, sebraer og andre planteetere på savannen.

Litt avhengig av tiden og trafikken gjøres det et kort stopp i Narok, som er masaienes hovedstad. Gradvis erstattes landsbyene utenfor vinduet av stadig flere ville dyr, og du skjønner at du nærmer deg Masai Mara.

Det er mulighet til å besøke en masailandsby på turen. Dette må du avtale med guiden. Det koster 25 USD per person (ikke inkludert i prisen for reisen) og betales direkte til masaiene.

Dag 7: Masai Mara

Hele dagen i dag er satt av til game drive i Masai Mara viltreservat. Ofte får man med seg matpakke, som spises underveis for å utnytte tiden best mulig. Det er umulig å si hva man får se på en game drive. Store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, gaseller og bøfler kan vi så godt som garantere. Og med byttedyr kommer det jegere: løver, hyener, geparder og leoparder. Husk også å se etter de mindre dyrene, for her er det nemlig et rikt fugleliv og fargerike firfisler som skjuler seg i buskene.

De neste dagene kommer du tett på en rekke dyr, som du opplever fra den trygge Landcruiseren.

Fra juli til oktober kan man oppleve den 1200 kilometer lange vandringen av over en million gnuer, noen hundre tusen sebraer og massevis av thomsongaseller. Det er under denne vandringen at flere dyr blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de krysser Maraelven.

Dag 8: Masai Mara – Nairobi – Zanzibar

Etter frokost forlater du Masai Maras fantastiske dyreliv og returnerer til Nairobi, der du setter kursen mot en avslappende badeferie på Zanzibar.

Ved ankomst på Zanzibar blir du mottatt av vår lokale samarbeidspartner, som kjører deg til hotellet.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for tilleggspris.

Dag 9-11: Avslapping og opplevelser på Zanzibar

Dagene på Zanzibar er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (offisielt kjent som Zanzibar) og Pemba, samt et utall småøyer. Øya Zanzibar kan skilte med både natur og kultur. Kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Et varmt og solfylt klima året rundt. En svært dramatisk historie full av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, som alle har satt sitt preg på øya. Og en av Afrikas mest spennende byer, spekket med vakker arabisk arkitektur. For ikke å glemme det lekre swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen.

Dag 12: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, hvor hjemreisen med mellomlanding(er) underveis starter.

Dag 13: Hjemkomst i Norge

Du lander i Norge etter en spennende ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Opplevelser i Stone Town
2 netter

Hvis du elsker Marrakech, vil du også elske Stone Town. Smale, svingete gater uten fortau. Et livlig mylder av barn og voksne, sykler, esler og kjøpmenn som tilbyr alt mellom himmel og jord fra de små butikkene som ligger helt ut mot gaten. På torgenes ”barazaer” (benker) midt i labyrinten sitter mennene og snakker over en kopp sterk kaffe mens barna spiller ball og en katt strekker seg dovent i solen.

Ved første øyekast ser byen kanskje ganske falleferdig ut, men se nærmere på dørene! Zanzibars største by er med god grunn blitt berømt for sine store, tunge og flott utsmykkede tredører.

Her er det markeder og museer, massevis av utfluktsmuligheter og et livlig havneområde. Om dagen finner du mange av Stone Towns innbyggere her, mange av  dem rusler en tur i dette hyggelige området. Unge gutter hopper og stuper fra kaien, og fisker- og turistbåter ankommer og legger fra. Om kvelden er det marked her.

Stone Town er en opplevelse for alle sanser. Her er det lukter og lyder, smaksinntrykk, farger, historie og kultur – Stone Town har alt. Ikke rart at denne byen til og med er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål