TRYGGHETSGARANTI - LES MER
16 dager

I mayaenes fotspor

Få et unikt innblikk i Mexicos interessante historie, se imponerende precolombianske ruiner og hyggelige kolonitidsbyer. I tillegg blir det badeferie på Yucatán-halvøyas kritthvite sandstrender.

I mayaenes fotspor
I mayaenes fotspor
16 dager
ForsideLatin-AmerikaMexicoI mayaenes fotspor

I mayaenes fotspor

Få et unikt innblikk i Mexicos interessante historie, se imponerende precolombianske ruiner og hyggelige kolonitidsbyer. I tillegg blir det badeferie på Yucatán-halvøyas kritthvite sandstrender.

ForsideLatin-AmerikaMexicoI mayaenes fotspor
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Mexico City med flybytte underveis
 • Fly fra Cancún til Norge med flybytte underveis
 • Transport fra og til flyplassene (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Førsteklasses buss: Mexico City – Oaxaca
 • 1 overnatting i førsteklasses buss: Oaxaca – Tuxtla Gutiérrez
 • Buss: San Cristóbal de las Casas – Palenque
 • Førsteklasses buss: Palenque – Mérida
 • Buss: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Tur til tempelbyen Teotihuacán, Guadalupe kirken og De tre kulturers plass
 • Byrundtur i Mexico City inkl. besøk til det antropologiske museet
 • Byrundtur i Oaxaca
 • Tur til det arkeologiske mayaområdet Monte Albán
 • Båttur i Sumidero-kløften
 • Tur til indianerlandsbyene Chamula og Zinacantán
 • Tur til fossene Agua Azul og Misol-Há
 • Tur til mayakomplekset Palenque
 • Tur til et av verdens nye underverker Chichen Itza
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Mexico har en utrolig spennende kultur og historie som går tilbake til mange hundre år f.Kr. Dette er et land som stadig er sterkt preget av tidligere mayasivilisasjoner og det tidligere spanske herredømmet. På denne reisen går du i mayaenes fotspor og opplever UNESCO-verdensarv og et av verdens syv nye underverker. Du nyter stemningen i den pulserende hovedstaden og får innblikk i den spanske kolonitiden med besøk til flere sjarmerende kolonialbyer. Du opplever også den maleriske naturen på båttur i Sumidero-kløften og besøk til vakre turkise fosser. Reisen avsluttes i den deilige badebyen Playa del Carmen med krystallklart vann og kritthvite sandstrender.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Besøk Mexicos imponerende precolombianske ruinbyer; Teotihuacán, Monte Albán, Palenque og Chichen Itza – alle på UNESCOS verdensarvliste
 • Ta en forfriskende dukkert ved de vakre vannfallene Agua Azul og Misol-Há
 • Opplev mayaindianernes fargerike kultur og tradisjoner i de små landsbyene San Juan Chamula og Zinacantán
 • Gled deg til en fantastisk avslutning i tropiske omgivelser ved Playa del Carmens deilige strand

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise og ankomst til Mexico City

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Mexico med mellomlanding underveis. På flyplassen i Mexico City blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 2: Teotihuacán, Basilica og De 3 kulturers plass

I dag skal du besøke et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser, tempelbyen Teotihuacán, som betyr Stedet der mennesker ble guder. Du går langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens aveny), der du ser de enorme templene og pyramidene som kan dateres tilbake til 200 år f.Kr., men ble bygd over en lang tids- periode. Du får blant annet oppleve Quetzalcoatl-tempelet, der mer enn 200 ofrede krigsfanger er funnet, Quetzalpapalotl-palasset, Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m,) som er bygget i sentrum av byen oppå en 100 m lang hule, der det sies at menneskene har sin opprinnelse.

Deretter besøker du Basilica de Nuestra de Guadalupe-kirken, som har plass til 10 000 besøkende og som hvert år besøkes av 20 millioner pilgrimmer. Kirken er oppkalt efter Jomfruen av Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellom-Amerikas kvinnelige skytshelgen.

Til slutt kommer du til Plaza de las Tres Culturas, De tre kulturers plass, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her kan man se restene av precolombianske aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden samt en moderne mexicansk bygning som huser utenriksdepartementet.

Dag 3: Byrundtur i Mexico City

I dag skal du bli med på en interessant byrundtur i Mexico City, en av verdens største byer. Den ligger i 2 240 meters høyde og er en av verdens høyest beliggende storbyer, omgitt av vulkaner. Du skal besøke Mexicos kolonitidssentrum, der du kommer til den sentrale plassen, Zocaloen, som er omgitt av Nasjonalpalasset og Mexicos katedral, landets største kirke. Her ligger også Templo Mayor, ruinene av det seremonielle senteret i aztekernes tidligere hovedstad Tenochtitlan (inngangsbilletten er ikke inkludert).

Herfra fortsetter du til Alameda Park, der landets vakre nasjonale scene, Palacio de Bellas Artes, ligger. Her oppføres det både opera, ballett, skuespill og konserter. Du fortsetter på den brede alleen Paseo de la Reforma, tvers gjennom hjertet av Mexico City, til Chapultepec-parken. Her ligger det antropologiske museet, Museo de Antropologia, som har en stor samling av gjenstander fra tiden før spanierne kom til landet. Det er et interessant museum der du får vite mye fascinerende om landets mange forskellige kulturer.

Du er tilbake på hotellet ditt sent på ettermiddagen, og kvelden er til fri disposisjon.

Dag 4: Mexico City – Oaxaca

I dag kjører du til Oaxaca, en virkelig perle fra kolonitiden – en busstur på ca. 6,5 time.

Dag 5: Byrundtur i Oaxaca

I dag skal du på byrundtur. Du besøker byens sentrale plass, Zocalo, med sine mange marimba-band og en utrolig hyggelig atmosfære. Et par gater derfra finner du Mexicos mest berømte barokkirke, Santa Domingo. Ved siden av ligger museet av samme navn, der man finner mange av funnene fra det store arkeologiske området Monte Albán.

Dag 6: Monte Albán – Oaxaca – Tuxtla Gutierrez

Du deltar i dag på en halvdagsutflukt til det arkeologiske området Monte Albán, som ligger på en bergtopp 400 meter over byen Oaxaca. Monte Albán ble oppført over en periode på 2 000 år og påbegynt omkring år 900 f.Kr. av det zapotetiske folket. Her finnes det baner der man moret seg med det meso-amerikanske ballspillet, pyramider og gravsteder for herskerne. Guiden vil fortelle deg om stedet og forklare mysteriene rundt ”dansernes sten”. Du er tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Om kvelden reiser du med buss til Tuxtla Gutierrez – en tur på ca. 10 timer. Du ankommer neste morgen.

Overnatting:
Dag 7: Tuxtla Gutierrez – Sumidero kløften – San Cristóbal de las Casas

Bussen ankommer busstasjonen i Tuxtla Gutierrez tidlig om morgenen. Du har et par timer til å ut og spise frokost før du blir hentet til utflukten i Sumidero-kløften.

Du opplever den vakre kløften på en ca. 2 timers tur med speedbåt, der du virkelig kan nyte de dramatiske klippeveggene som tårner seg opp rundt deg. Hvis du er heldig, kan du få se både aper, krokodiller og forskjellige slags fugler.

Du fortsetter til San Cristóbal de las Casas, som ligger på 2 100 meters høyde. Byen var tidligere kjent som “San Cristóbal”, og “de las Casas” ble tilføyd til ære for den spanske presten Bartolomé de las Casas, som kjempet for indianernes rettigheter. Byen er en av de vakreste og mest sjarmerende kolonibyene i Mexico. Her vil du observere og oppleve mayakulturen, som bidrar til å gi byen en helt spesiell atmosfære.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Dag 8: Utflukt til indianerlandsbyer

I dag skal du besøke de to indianerlandsbyer: San Juan Chamula og Zinacantán. San Juan Chamula bebos av 50.000 opprinnelige mayaer, primært Tzotzil og Tzeltals. Det er utrolig viktig for mayaene å bevare sitt særpreg og kulturarv. De har sitt spesielle språk, og byen har egne regler og eget politi.

Du besøker Chamulas særpregede kirke, som ligger ved byens sentrale plass. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen av den opprinnelige mayaindianske troen og katolsk tro. Indianerne ber til den mayaguden eller helgen som er ansvarlig for den sykdommen de plages av eller det ønsket de vil skal gå i oppfyllelse. Der er ingen benker i kirken, så man kneler og ber på gulvet blant de mange tente stearinlysene. Luften er tykk av røkelse og langs veggene står trefigurer av mayaenes helgener og Johannes Døperen, byens skytsengel.

Beboerne i Zinacantán er også opprinnelige mayaer, primært Tzotzil. Både San Juan Chamula og Zinacantán er kjent for sine vevteknikker, og hver landsby har sine egne spesielle drakter med nøye uttenkte mønstre og farger. Til markedene kommer indianerne i sine fargesprakende drakter for å selge keramikk og klær laget av ull og bomull.

Dag 9: San Cristóbal – Palenque

I dag kjører du veldig tidlig fra San Cristóbal de las Casas til Palenque. På veien besøker du de flotte fossefallene Agua Azul. Der finner du mer enn 500 mindre og større fosser fra 3 til 30 meters høyde.  Med det turkisfargede vannet, de intense fargene og den konstante brisen og det drønnende vannet er dette stedet en av Mexicos vakreste og mest uforglemmelige naturopplevelser.

Deretter besøker du den 35 meter høye fossen Misol-Há, som er kjent for sin skjønnhet, befinner seg midt i den tropiske vegetasjonen og er dekket av mahogni- og sapotetrær. Misol-Há er dannet ved en klipperand ved elvemunningen. I den brede dammen nederst ved fossefallet har du mulighet til å ta en dukkert.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Dag 10: Palenque

Palenque er omgitt av tropisk regnskog og er kjent for sin skjønnhet og sin fantastiske beliggenhet med utsikt over det flate Yucatán. Palenque var en av mayaenes største byer og har også gitt navn til mayaruinene i nærheten, som er på UNESCOs verdensarvliste. Gjemt dypt inne i den tette regnskogen i Mexicos Chiapas-provins finner du disse flotte ruinene. Du får bl.a. se Inskripsjonstemplet, som er et gravleggingsmonument for kong Pacal den Store. Dette tempelet har 600 hieroglyfer, den nest lengste mayainskripsjonen.

Dag 11: Palenque – Mérida

I dag venter en lang kjøredag, men du skal ta en førsteklasses buss til Mérida, så du kan bare lene deg tilbake i de myke setene og nyte landskapet som suser forbi. Du skal selv gå fra hotellet til busstasjonen i Palenque eller ta en taxi (for egen regning). Bed ankomst i Mérida venter en taxi på deg og kjører deg til hotellet.

Kjøreturen tar ca. 8 timer.

Dag 12: Mérida

Ingen utflukter er planlagt og du kan velge å besøke flamingokolonien i Celestun, de imponerende cenoter, de flotte mayaruinene ved Uxmal eller utforske byen på egen hånd. Mérida er en hyggelig by, grunnlagt i 1542 på restene av den tidligere mayabyen Tihó. Lokalbefolkningen kaller den både ”Den hvite by” pga. de mange hvitkalkede husene og ”Mexicos Paris”, for dette er den mest europeiske byen på Yucatán-halvøya. I forrige århundre ble byen rik på produksjon av agavefiber, og byens tidligere rikdom gjenspeiles fremdeles av de mange imponerende bygningene.

Dag 13: Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen

I dag skal du til Playa del Carmen, men før du kommer frem til strandparadiset skal du besøke ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvliste. Den er også utnevnt til et av Verdens syv nye underverker. Ruinene har spor av to forskjellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke.

Mayaene hadde gode kunnskaper om både astronomi og arkitektur, og dette vises tydelig på ruinene. Du ser bl.a. den 25 meter høye berømte pyramiden El Castillo, som i virkeligheten er mayakalenderen utformet i stein. I mars og september hvert år kan man se en ”slange” ved nordtrappen, men det er bare solens skygge. Du ser også Mexicos største antikke ballbane, som måler mer end 180 x 70 meter, Krigernes tempel, berømt for sin Chaac-Mool-figur samt Observatoriet, mayaenes astronomiske observatorium. Videre får du se den hellige brønnen Cenote Sagrado, som ble brukt til religiøse ritualer. Det var opprinnelig en vannkilde, og som takk ofret mayaene til regnguden Chaac. Man har funnet både menneskeknokler og verdifulle offergaver nede i brønnen.

Turen går videre til den flotte badebyen Playa del Carmen med sin kilometerlange hvite sandstrand med palmer og krystallklart vann.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:

Mot et tillegg i prisen kan du endre din avsluttende strandferie fra Playa del Carmen til Tulum. Du kan også velge å oppgradere hotellet ditt i Playa del Carmen. Se oppgraderings- og endringsmulighetene nedenfor:

Dag 14: Playa del Carmen

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte Playa del Carmen og slappe av ved den flotte hvite sandstranden. Der kan du drive med forskjellige vannsportsaktiviteter, som windsurfing og jet skiing, eller du kan snorkle og dykke ved øya Cozumel, der du finner et verdensberømt dykkerparadis med grotter og flotte rev. Der går en ferge direkte fra stranden ved Playa del Carmen til Cozumel – en tur på ca. 30-45 minutter.

Playa del Carmens sentrum er Plaza Mayor, som ligger ut mot stranden og like ved fergen til Cozumel. Fra Plaza Mayor løper byens hovedgate, Avenida 5, der du finner et vell av butikker, restauranter og barer. Om kvelden gjøres strendene om til barer, og vanligvis kan man høre levende musikk i form av reggae eller calypso. Det er vanskelig å tenke seg en bedre måte å starte kvelden på enn å sitte med en kald Corona i hånden og lytte til god musikk med utsikt til Det karibiske hav.

Dag 15: Hjemreisen starter

I dag er tiden er kommet til å si farvel til Mexico. Du blir kjørt til Cancún flyplass, der du setter kursen hjemover.

Dag 16: Hjemkomst

Ankomst i Norge.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål