TRYGGHETSGARANTI - LES MER
17 dager

Yucatán & Guatemala

Opplev Mexico og Guatemalas fantastiske mayaruiner, unik natur med vakre sjøer og brusende fosser, fargerike kolonitidsbyer og indianersamfunn og få deilige dager på badeferie i Playa del Carmen.

Yucatán & Guatemala
Yucatán & Guatemala
17 dager
ForsideLatin-AmerikaGuatemalaYucatán & Guatemala

Yucatán & Guatemala

Opplev Mexico og Guatemalas fantastiske mayaruiner, unik natur med vakre sjøer og brusende fosser, fargerike kolonitidsbyer og indianersamfunn og få deilige dager på badeferie i Playa del Carmen.

ForsideLatin-AmerikaGuatemalaYucatán & Guatemala
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Cancún med flyskift underveis t/r
 • 1 innenriksflyvning i Guatemala: Guatemala City – Flores
 • Transport fra og til flyplasser (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: Cancún – Mérida
 • Førsteklasses buss: Mérida– Palenque
 • Buss: San Cristóbal de las Casas – Panajachel – Antigua // Flores – Chetumal – Playa del Carmen
 • 15 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 2 x lunsj (dag 2+3)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Tur til et av verdens nye underverker Chichen Itza
 • Tur til ruinbyene Uxmal og Kabah
 • Tur til mayakomplekset Palenque
 • Tur til fossene Agua Azul og Misol-Há
 • Tur til indianerlandsbyene Chamula og Zinacantán
 • Tur til Santiago de Atitlán inkl. en av landets eldste kirker
 • Byrundtur i Antigua med fargerike kolonibygninger og besøk på en jadefabrikk
 • Tur til Tikal-nasjonalparken med mayapyramider
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Yucatán-halvøya og Guatemala er berømt for sin skjønnhet og sine imponerende ruiner fra de tidligere mayasivilisasjonene. På denne reisen får du oppleve et av verdens nye underverker, Chichen Itza, samt ruinbyene Uxmal og Kabah, ruinkomplekset Palenque og Tikal-nasjonalparken med sine høye mayapyramider. Du kan også se frem til den flotte naturen med elver, turkisfargede fosser og en av verdens vakreste sjøer med utsikt til vulkaner.

Yucatán-halvøya og Guatemala er fremdeles sterkt preget av sin historie, og du besøker flere sjarmerende kolonibyer og små, interessante indianersamfunn. Reisen avsluttes med avslapning i badebyen Playa del Carmen med hvite sandstrender og krystallklart vann.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Mexico og Guatemalas fascinerende mayaruiner Chichen Itza, Uxmal, Palenque og Tikal, alle er de på UNESCOs verdensarvliste
 • Ta en forfriskende svømmetur i det flotte vannfallet Agua Azul, som består av mer enn 500 større og mindre fosser med turkisfarget vann
 • Gå en tur i San Cristóbals hyggelige brosteinsbelagte gater og se imponerende katedraler, plasser og farverike kolonitidshus, arven fra den spanske kolonitiden
 • Avslutt med badeferie ved Playa del Carmens fantastiske strand, og spis velsmakende mexicansk mat på en av de mange restaurantene i den livlige feriebyen

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise og ankomst til Cancún

I dag er der avreise fra Norge, og turen går til Cancún på Yucatán-halvøya med mellomlanding underveis. På flyplassen i Cancún blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Dag 2: Cancún – Chichen Itza – Mérida

I dag kjører du til Mérida. På veien besøker du ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvliste. Den er også utnevnt til et av Verdens syv nye underverker. Ruinene har spor av to forskjellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke. Mayaene hadde gode kunnskaper om både astronomi og arkitektur, og dette vises tydelig på ruinene. Du ser bl.a. den 25 meter høye berømte pyramiden El Castillo, som i virkeligheten er mayakalenderen utformet i stein. I mars og september hvert år kan man se en ”slange” ved nordtrappen, men det er bare solens skygge. Du ser også Mexicos største antikke ballbane, som måler mer end 180 x 70 meter, Krigernes tempel, berømt for sin Chaac-Mool-figur samt Observatoriet, mayaenes astronomiske observatorium. Videre får du se den hellige brønnen Cenote Sagrado, som ble brukt til religiøse ritualer. Man har funnet både menneskeknokler og verdifulle offergaver nede i brønnen.

Du reiser videre til Mérida – en kjøretur på ca. 2 timer. Mérida er en hyggelig by, grunnlagt i 1542 på restene av den tidligere mayabyen Tihó. Lokalbefolkningen kaller den både ”Den hvite by” pga. de mange hvitkalkede husene og ”Mexicos Paris”, for dette er den mest europeiske byen på Yucatán-halvøya. I forrige århundre ble byen rik på produksjon av agavefiber og byens tidligere rikdom gjenspeiles fremdeles av de mange imponerende bygningene.

Dag 3: Uxmal – Kabah

I dag skal du på heldagsutflukt til et av Yucatáns mest berømte arkeologiske steder, Uxmal, som er en gammel mayaruinby fra omkring år 500. Det var den mektigste byen i det vestlige Yucatán til ca. 1200. Etter Spanias erobring av Yucatán antyder dokumenter fra kolonitiden at Uxmal var bebodd frem til 1550-tallet, men deretter ble forlatt. Stedet er bygd i rosa kalkstein, og du kommer til at se noen av de flotteste og mest imponerende mayaruinene, vakkert beliggende på åskammene. Uxmal betyr ”tredje gang bygget” på mayaspråk, men byen ble faktisk bygget opp til sammen fem ganger, noe som er en typisk mellom-amerikansk tradisjon. Uxmal er i mye bedre stand end andre mayasteder, fordi byen er usedvanlig velbygd – mye ble reist med godt hugget stein uten bruk av sement. Hvis du er heldig, kan du se øglene som holder til mellom ruinene.

Noen av de bemerkelsesverdige bygningene du får se er Guvernørpalasset – en lang, lav bygning som ligger på en 12 meter høy plattform, Trollmannens pyramide – et flott pyramidetempel, Nonneklosteret – den flotteste av Uxmals bygninger med fire lengder, med omhyggelig uthugde fasader, samt en stor ballbane med inskripsjoner som opplyser at den ble oppført i 901 av Chan Chak K’ak’nal-Ahau.

Deretter besøker du Kabah, den nest største mayaruinen i Puuc-regionen etter Uxmal. Kabah betyr ”sterk hånd” på mayaspråk. Kabah er spesielt kjent for ”Codz Poop-palasset” med sine mange utskårne Chaac- masker. Chac-Mool var en mayaenes regngud, og når du ser dette tørre området, forstår du hvorfor han var så viktig.

Du kommer tilbake til hotellet ditt sent om ettermiddagen.

Dag 4: Mérida – Palenque

I dag venter en lang kjøredag, men du skal ta en førsteklasses buss til Palenque, så du kan bare lene deg tilbake i de myke setene og nyte landskapet som suser forbi. I Mérida blir du hentet på hotellet og kjørt til busstasjonen. Når du ankommer Palenque, skal du selv gå fra busstasjonen til hotellet eller ta en taxi (for egen regning).

Kjøreturen tar ca. 8 timer.

Dag 5: Palenque

Palenque er omgitt av tropisk regnskog og er kjent for sin skjønnhet og sin fantastiske beliggenhet med utsikt over det flate Yucatán. Palenque var en av mayaenes største byer og har også gitt navn til mayaruinene i nærheten, som er på UNESCOs verdensarvliste. Gjemt dypt inne i den tette regnskogen i Mexicos Chiapas-provins finner du disse flotte ruinene. Du får bl.a. se Inskripsjonstemplet, som er et gravleggingsmonument for kong Pacal den Store. Dette tempelet har 600 hieroglyfer, den nest lengste mayainskripsjonen.
Du er tilbake på hotellet ditt om ettermiddagen.

Dag 6: Palenque – San Cristóbal de las Casas

I dag kjører du fra Palenque til San Cristóbal de las Casas. På veien besøker du den 35 meter høye fossen Misol-Há, som er kjent for sin skjønnhet, befinner seg midt i den tropiske vegetasjonen og er dekket av mahogni- og sapotetrær. Misol-Há er dannet ved en klipperand ved elvemunningen. I den brede dammen nederst ved fossefallet har du mulighet til å ta en dukkert. Før du kjører videre mot San Cristóbal de las Casas skal du besøke de flotte fossefallene Agua Azul. Der finner du mer enn 500 mindre og større fosser fra 3 til 30 meters høyde. Med det turkisfargede vannet, de intense fargene og den konstante brisen og det drønnende vannet er dette stedet en av Mexicos vakreste og mest uforglemmelige naturopplevelser.

San Cristóbal de las Casas var tidligere kjent som “San Cristóbal”, og “de las Casas” ble tilføyd til ære for den spanske presten Bartolomé de las Casas, som kjempet for indianernes rettigheter. Byen ligger på 2 100 meters høyde og er en av de vakreste og mest sjarmerende kolonibyene i Mexico. Her vil du observere og oppleve mayakulturen, som bidrar til å gi byen en helt spesiell atmosfære.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Dag 7: Utflukt til indianerlandsbyer

I dag skal du besøke de to indianerlandsbyer: San Juan Chamula og Zinacantán. San Juan Chamula bebos av 50.000 opprinnelige mayaer, primært Tzotzil og Tzeltals. Det er utrolig viktig for mayaene å bevare sitt særpreg og kulturarv. De har sitt spesielle språk, og byen har egne regler og eget politi.

Du besøker Chamulas særpregede kirke, som ligger ved byens sentrale plass. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen av den opprinnelige mayaindianske troen og katolsk tro. Indianerne ber til den mayaguden eller helgen som er ansvarlig for den sykdommen de plages av eller det ønsket de vil skal gå i oppfyllelse. Der er ingen benker i kirken, så man kneler og ber på gulvet blant de mange tente stearinlysene. Luften er tykk av røkelse og langs veggene står trefigurer av mayaenes helgener og Johannes Døperen,  byens skytsengel.

Beboerne i Zinacantán er også opprinnelige mayaer, primært Tzotzil. Både San Juan Chamula og Zinacantán er kjent for sine vevteknikker, og hver landsby har sine egne spesielle drakter med nøye uttenkte mønstre og farger. Til markedene kommer indianerne i sine fargesprakende drakter for å selge keramikk og klær laget av ull og bomull.

Dag 8: San Cristóbal de las Casas – Panajachel

I dag setter du kursen for Guatemala. Det er en lang kjøredag på ca. 10 timer, så len deg godt tilbake og gjør deg klar til en opplevelsesrik kjøretur gjennom det varierte landskapet. Etter grenseformalitetene er det bussbytte, og deretter fortsetter turen med ny sjåfør og buss videre på de ujevne veiene, noe som gjør kjøreturen litt ekstra spennende. Du kommer til hotellet ditt i Panajachel om kvelden.

Panajachel ligger ved en av verdens vakreste sjøer, Atitlán, som er omkranset av høye vulkaner og 12 mayalandsbyer. Utsikten her er helt fantastisk!

Overnatting:
Dag 9: Lago Atitlán

I dag skal du på halvdagsutflukt. Du tar båt til byen Santiago de Atitlán, som er den største byen ved sjøens bredde – en tur på ca. 45 min. Her vil du oppleve bylivet og kulturen samt møte lokalbefolkningen, etterkommere av tz’utujiil-mayaene, i sine fargesprakende klær. Du besøker bl.a. en av landets eldste kirker, som er en sammensmeltning av den kristne tro og mayakulturen.

Overnatting:
Dag 10: Panajachel – Antigua

I dag kjører du til Antigua – en tur på ca. 2½ time. Antigua er den tidligere hovedstaden i Mellom-Amerika. Etter et jordskjelv som ødela mer enn 3 000 bygninger ble hovedstaten flyttet til Guatemala City. Antigua er en hyggelig, sjarmerende by med brosteinsgater og gamle, fargerike kolonibygninger. Byen har dessuten en fantastisk beliggenhet med utsikt til de omliggende vulkanene.

Etter ankomst deltar du på en guidet byrundtur, der du lærer om Guatemalas historie under kolonitiden. På turen kommer du forbi byens flotte katedral, Capuchinas-klosteret, som er et godt eksempel på den koloniale arkitekturen samt San Francisco el Grande-kirken, en av Antiguas best bevarte kirker i Antigua. Her ligger Hermano Pedro, Sentral-Amerikas første helgen, begravet. Fra rådhuset har du en fantastisk utsikt til byens plasser og vulkanen Agua. Utflukten avsluttes på en jadefabrikk, der du får et innblikk i hvordan mayaene arbeidet med steinene og hvordan det gjøres nå.

Overnatting:
Dag 11: Antigua – Flores

Du blir kjørt til flyplassen i Guatemala City, og derfra flyr du til Flores i det nordlige Guatemala, som er utgangspunktet for Tikal-nasjonalparken. Når du ankommer i Flores, blir du hentet og kjørt til hotellet ditt.

Dag 12: Tikal Nationalpark

I dag skal du besøke Tikal-nasjonalparken, rundt 1 times kjøretur fra Flores. Tikal var et av de mektigste kongerikene i mayatiden. Nasjonalparken ligger i jungelen, omgitt av kapoktrær, sedertrær og mahognitrær. Det er et av de største arkeologiske mayaområdene i Guatemala og er inkludert på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her får du se de mange pyramidene, og noen av dem er hele 60 meter høye. Hvis du er heldig, kan du også se aper og andre ville dyr.

Dag 13: Flores – Chetumal

I dag er tiden kommet til å si farvel til Guatemala, og du kjører til Chetumal i Mexico – en kjøretur på ca. 8 timer. Turen går gjennom Belize, for dette er den raskeste veien tilbake til Mexico.

På grensen mellom Belize og Mexico bytter du buss før turen går videre til Chetumal.
Du skal selv ta en taxi fra hotellet ditt i Flores til busstasjonen, og ved ankomst i Chetumal skal du selv ta en taxi fra busstasjonen til hotellet.

Chetumal er en stille og rolig by som ligger ut mot havet, ved grensen til Belize.

Overnatting:
Dag 14: Chetumal – Playa del Carmen

I dag kjører du til den deilige badebyen Playa del Carmen med kilometerlange hvite sandstrender, palmer og krystallklart vann. Det er en tur på ca. 4 timer.

Du skal selv ta en taxi fra hotellet ditt i Chetumal til busstasjonen, og ved ankomst i Playa del Carmen skal du også selv ta en taxi til hotellet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:

Mot et tillegg i prisen kan du endre din avsluttende strandferie fra Playa del Carmen til Tulum. Du kan også velge å oppgradere hotellet ditt i Playa del Carmen. Se oppgraderings- og endringsmulighetene nedenfor:

Dag 15: Playa del Carmen

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte Playa del Carmen og slappe av ved den flotte hvite sandstranden. Der kan du drive med forskjellige vannsportsaktiviteter, som windsurfing og jet skiing, eller du kan snorkle og dykke ved øya Cozumel, der du finner et verdensberømt dykkerparadis med grotter og flotte rev. Der går en ferge direkte fra stranden ved Playa del Carmen til Cozumel – en tur på ca. 30-45 minutter.

Playa del Carmens sentrum er Plaza Mayor, som ligger ut mot stranden og like ved fergen til Cozumel. Fra Plaza Mayor løper byens hovedgate, Avenida 5, der du finner et vell av butikker, restauranter og barer. Om kvelden gjøres strendene om til barer, og vanligvis kan man høre levende musikk i form av reggae eller calypso. Det er vanskelig å tenke seg en bedre måte å starte kvelden på enn å sitte med en kald Corona i hånden og lytte til god musikk med utsikt til Det karibiske hav.

Dag 16: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å si farvel til Mexico. Du blir kjørt til Cancún flyplass, der du setter kursen hjemover.

Dag 17: Hjemkomst

Ankomst i Norge.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål