TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Sri Lanka med barn

Ta barna med til Sri Lanka, der tidsforskjellen er relativ liten og avstandene overkommelige. Opplev Negombos gylne strender, det frodige høylandet i byen Ella og Udawalawes ville elefanter.

Sri Lanka med barn
Sri Lanka med barn
11 dager
ForsideAsiaSri LankaSri Lanka med barn

Sri Lanka med barn

Ta barna med til Sri Lanka, der tidsforskjellen er relativ liten og avstandene overkommelige. Opplev Negombos gylne strender, det frodige høylandet i byen Ella og Udawalawes ville elefanter.

ForsideAsiaSri LankaSri Lanka med barn
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 8 netter på 3-4-stjerners hoteller inkl. frokost
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på transferer og utflukter
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transferer og utflukter foregår i internasjonale grupper på maks. 14 personer, og kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Fiskemarkedet Llelama i Negombo
 • Naturskjønn togtur fra Nanu Oya til Ella
 • Vandring til Little Adams Peak i Ella og den “9-buede broen” i Ella
 • Besøk på tefabrikk i Ella
 • Ravana-fossen og Buduruwagala-tempelet
 • Safari i Udawalawe nasjonalpark
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Sri Lanka er et fantastisk reisemål for barn. Tidsforskjellen er overkommelig, avstandene relativt små og opplevelsene er veldig barnevennlige.

Vi har valgt familievennlige hoteller med svømmebasseng. Samtidig har vi inkludert mange spennende utflukter for hele familien, men ikke for mange, slik at det også er god tid til å slappe av underveis.

Dere får en myk start i Negombo, der dere bor rett ved stranden. Her kan dere slappe av på solsenger under palmene og bygge sandslott i den varme, gyldne sanden.

Herfra går turen til den vakkert beliggende byen Kandy, som gjennom flere generasjoner har klart å bevare sine unike tradisjoner og kultur. De lever spesielt videre i musikk og dans. Det er også her dere kan besøke landets helligste tempel, Tannens tempel.

Fra Kandy skal dere bli med på en flott togtur gjennom Sri Lankas høyland til den hyggelige, lille byen Ella. I Ella får dere oppleve Little Adam’s Peak og “Den 9-buede broen” samt en tefabrikk. Sri Lanka jo er verdenskjent for sin Ceylon-te.

Reisen avsluttes med en spennende jeepsafari i nasjonalparken Udawalawe, der dere bl.a. skal på utkikk etter parkens mange elefanter.

Hvis dere ennå ikke har fått nok av Sri Lanka, kan dere velge å forlenge reisen med badeferie i enten Mirissa eller Hikkaduwa.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Fantastisk reise for hele familien, for tidsforskjellen er overskuelig, avstandene overkommelige og opplevelsene i verdensklasse
 • Få en rolig start ved Negombos brede, gylne sandstrender. Her kan dere nyte solen, bade og bygge sandslott
 • Opplev Sri Lanka kulturelle hovedstad Kandy og gled dere til en naturskjønn togtur gjennom det eventyrlige høylandet til byen Ella
 • Dra på utkikk etter elefanter, bjørner og krokodiller på en spennende jeepsafari i Udawalawe nasjonalpark

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

Nå er dagen endelig kommet! I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og turen går til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Colombo – Negombo

Dere lander på Sri Lankas internasjonale flyplass Bandaranaike i Colombo. Etter ankomst henter dere bagasjen og går gjennom passkontrollen. I ankomsthallen venter guiden/sjåføren deres med et TourCompass-skilt, og dere merker med en gang den varme srilankiske gjestfriheten. Dere blir kjørt strandhotellet i Negombo, bare en kort kjøretur unna.

Etter innsjekking kan dere slappe av etter den lange flyreisen og venne dere til de høyere temperaturene.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Negombo på egen hånd

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, og dere har derfor dagen på egen hånd. Det er god tid til å bade, leke, bygge sandslott og slappe av i solen med en god bok eller podcast.

Stranden i Negombo er bred og gyllen og palmene vaier rolig i den lette brisen. Bølgene kan være ganske store, men hotellet har heldigvis også et deilig svømmebasseng.

Hvis dere vil ut på oppdagelsesferd, kan dere blant annet ta en tur til lagunen sør for byen. Der er det fantastiske våtmarker, der dere kan oppleve det rike dyrelivet eller se de 100 km lange hollandske kanalene som løper gjennom byen og som opprinnelig var en forsyningsvei for den hollandske administrasjonen i kolonitiden.

Om kvelden kan dere gå en fin tur langs stranden og nyte den vakre solnedgangen og de fargerike fiskerbåtene med batikkfargede segl.

Overnatting:
Dag 4: Llelama fiskemarked i Negombo – Kandy

Negombo er egentlig en gammel fiskerlandsby. Tidlig om morgenen blir dere hentet på hotellet og kjørt til byens berømte fiskemarked, Llelama. Grytidlig om morgenen bringer fiskerne dagens fangst på land, og den blir solgt både her på markedet og andre steder på øya.

Etter besøket går turen tilbake til hotellet, der frokosten venter.

Heretter er der utsjekking, og dere blir kjørt til Kandy. Det tar ca. 3 timer. Len dere godt tilbake i setet og sug til dere de mange nye inntrykkene som suser forbi vinduet.

Ved ankomst i Kandy er det innsjekking på hotellet, og resten av dagen til fri disposisjon.

Kandy ligger vakkert til i en dal, omgitt av grønne fjell, teplantasjer, fosser og elver. Her ligger det mange fine kolonitidsbygninger, og midt i byen ligger sjøen Kandy Lake. En vandring rundt sjøen kan virkelig anbefales, og underveis kan dere slå dere ned på en benk og beundre utsikten. Ved sjøens nordlige bredde ligger Sri Lankas aller helligste buddhisttempel, “Tannens tempel”, som har bidratt til at Kandy i 1998 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Kandy er også kjent som byen som klarte å holde på sin uavhengighet lenge etter at resten av øya kom under kolonistyre, og nettopp i Kandy har man klart å bevare kulturen og de unike tradisjonene som i dag lever i beste velgående gjennom musikk og dans.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Ekstrautflukter:
Dag 5: Kandy – naturskjønn togtur fra Nanu Oya til Ella

Om morgenen kan dere få hjelpe hotellets kokk med å forberede frokosten deres, hvis dere har lyst.

Utpå formiddagen er det utsjekking, og så henter guiden/sjåføren dere på hotellet og kjører dere til Nanu Oya, der dere tar toget til Ella. Dere trenger bare å ta med dere håndbagasje, for guiden/sjåføren kjører resten av bagasjen deres til Ella. Vi anbefaler dessuten at dere dagen i forveien ber hotellet i Kandy om å lage en matpakke til dere før avreise (mot tillegg). Det er også mulig å kjøpe frukt, snacks og drikkevarer hos de lokale selgerne som går utenfor toget på forskellige stasjonene.

Det er en stor opplevelse å kjøre med tog i Sri Lanka. Dette er ikke moderne tog som de vi er vant til her hjemme, men dere får garantert en opplevelse for livet. Dere kommer ikke bare tett på lokalbefolkningen, dere får også oppleve den fantastiske naturen, så sørg for å ha kameraet klart. Gjennom de store vinduene eller fra den åpne togvognen ser dere små, søvnige landsbyer og grønnkledde fjell, frodige teplantasjer og brusende fosser, mens toget snegler seg avgårde. Etter ca. 3 timer ankommer dere Ella jernbanestasjon. Guiden/sjåføren står klar til å ta imot dere, og han kjører dere det siste stykket til hotellet i Ella. Det har en helt eventyrlig beliggenhet.

Etter innsjekking kan dere nyte resten av dagen på egen hånd.

Om kvelden kan dere gå en tur ned i byen og spise middag på en av de hyggelige små kafeene eller restaurantene langs hovedgaten – her er det en hyggelig og avslappet atmosfære.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 6: Little Adam’s Peak – Den ”9-buede broen”– Besøk på tefabrikk

I dag skal dere få se med egne øyne hvorfor Ella er så fantastisk! Etter frokost venter nemlig en vakker vandring til det lille fjellet Little Adam’s Peak, som er oppkalt etter storebroren Adam’s Peak, som med sine 2 243 meter over havet er dobbelt så høyt.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt dit vandringen starter. Turen til toppen av Little Adam’s Peak er relativt enkel og passer derfor godt for familier. I rolig tempo når dere toppen på ca. 1–1½ time. Ruten er relativ flat, og dere vandrer på små stier og gjennom grønne teplantasjer. Kanskje er dere så heldige å treffe på teplukkere på vei til og fra arbeidet. Ta dere god tid til å nyte utsikten fra de forskellige utsiktsstedene. På det siste stykket av ruten går dere opp 350 trappetrinn. Det høres kanskje mye ut, men de fleste klarer det uten problemer. På toppen belønnes dere med en fantastisk utsikt over Sri Lankas flotte høyland og bølgende fjell.

Tilbake i bilen kjører dere videre til den ”9-buede broen” som ble bygd i den britiske kolonitiden. Dere har helt sikkert sett bilder av denne broen hvis dere har søkt etter bilder av Sri Lanka, for det er et av landets mest kjente og fotograferte vartegn. Broen er 30 meter høy og kun bygd av murstein, stein og sement – altså helt uten bruk av stål.

Turen hit er utrolig vakker. Langs togskinnene kan dere se firfirsler som kravler rundt i gresset, ekorn og forskellige fuglearter som skjuler seg i trærne.

Der, midt i den fjellrike naturen, omgitt av frodige teplantasjer og høye, slanke trær, står den “9-buede broen”, som på sinhala heter “Ahas namaye palama”. Det betyr “broen med 9 himler”. Når dere står nedenfor broen og titter opp, kan dere nemlig se “9 himler” gjennom broens 9 buer. Husk å ha kameraet parat hvis dere skulle være så heldige å se et tog passere.

Deretter blir det lunsjpause på en lokal restaurant.

Sri Lanka er verdensberømt for sin teproduksjon, og etter frokost besøker dere derfor en tefabrikk. Der får dere en omvisning og ser hele prosessen: fra plukking av bladene til den rykende varme teen helles i koppen. Flere av maskinene som brukes er over 150 år gamle, og teknikken har ikke endret seg mye siden 1800-tallet – absolutt fascinerende! Etter omvisningen får dere anledning til å smake på de forskjellige tesortene og kjøpe med litt hjem.

Deretter blir dere kjørt tilbake til hotellet.

Dag 7: Ella på egen hånd

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, så dere kan oppleve Ella i deres eget tempo. Dere kan slappe av ved hotellets svømmebasseng og beundre den flotte utsikten eller utforske mer av området på egen hånd.

Dag 8: Ella – Ravana Falls – Buduruwagala-tempelet – Udawalawe

Etter frokost blir dere hentet på hotellet og kjørt til Udawalawe. På veien er det lagt inn et stopp ved den 25 meter høye fossen Ravana Falls, som er oppkalt etter Sri Lankas tidligere konge Ravana, som sies å ha holdt prinsesse Sitha skjult i hulene bak fossen, nå kjent som Ravana Cave.

Heretter fortsetter dere til Buduruwagala-tempelet, berømt for sine imponerende og godt bevarte klippeutskjæringer som er datert til det 9. eller 10. århundre. Sentralt i klippen er en 16 meter høy Buddha-statue omgitt av seks mindre statuer som viser Buddha i forskjellige meditasjonsstillinger. Detaljene og den kunstneriske presisjonen er helt fantastiske!

Nå kjøres dere rett tilbake til hotellet, der dere har resten av dagen på egen hånd til bl.a. å bade i bassenget eller bruke hotellets andre fasiliteter.

Dag 9: Safari i Udawalawe nasjonalpark

I dag skal dere ut på en spennende jeepsafari i Udawalawe nasjonalpark. Parken har færre besøkende enn nasjonalparken Yala, som også ligger i nærheten, og det gir naturligvis mulighet til helt andre opplevelser.

Udawalawe nasjonalpark ble etablert i 1972 og dekker et areal på mer enn 300 km2. Parken er best kjent for sin store bestand av elefanter. Faktisk finner man Sri Lankas største konsentrasjon av elefanter her i Udawalawe. Det sies at parken er hjemstedet til ikke mindre enn 500 elefanter!

Landskapet er åpent, og flere steder er det anlagt store vannreservoarer som spesielt tiltrekker seg de mange elefantene.

I tillegg til elefanter kan dere møte vannbøfler, leppebjørner, villsvin, krokodiller, sambahjorter, makaker, varaner og skjelldyr. Leoparder lever også her, men for å få se dem må man ha litt ekstra flaks. Alle fugleinteresserte kan også virkelig glede seg! Her er det både neshornfugler, bietere, isfugler, blåråker, påfugler, ugler, storker og ørner.

Dere kjører med en ranger som kjenner parken godt. Han vet hvor dyrene ferdes og er ekspert på å finne sporene deres i det åpne landskapet.

Husk kikkert og kamera!

Etter safarien blir dere kjørt tilbake til hotellet, der dere kan nyte den siste kvelden i Udawalawe.

Dag 10: Hjemreisen starter

I dag starter hjemreisen. Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Colombo. Herfra flyr dere mot Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst

Dere lander på den valgte flyplassen etter en minneverdig og opplevelsesrik reise.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse i Mirissa
3 netter

Den beste tiden å reise til Mirissa på er i perioden fra desember til april.

Mirissa er en deilig strandby på sørspissen av Sri Lanka. Byen er rolig og har en deilig avslappende atmosfære der du virkelig kan lade batteriene. Med kokospalmer som vaier over stranden og sitt klare, lune vann er Mirissa et ekte ferieparadis.

Mirissa er også kjent som et av de beste stedene på Sri Lanka å få øye på hvaler, og delfinene er heller aldri langt borte. Det lune indiske havet giver nemlig havets fantastiske kjemper meget gode levevilkår, og her har du muligheten til å se både blåhvaler, finnhvaler og kaskelotter.

Vindene og strømmene kan være sterke på denne kyststrekningen, også i høysesongen. Da kan du bade i bassenget eller gå til den lille stranden Secret Beach. Den ligger i nærheten, og her har klippesteinene rundt stranden skapt et lite naturlig basseng som er beskyttet mot bølgene. Det er det perfekte stedet å svømme og slappe av.

Hvis du liker snorkling, er et av de beste stedene ved Perrot Rock. Her er havet forholdsvis rolig, for bukten er beskyttet av et rev lengre ute. Her er det gode mulighet for å se flotte, fargerike fisk, og hvis du er heldig, kan du også møte havskilpadder.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med halvpensjon samt transfer.

Langs strendene finner du en håndfull gode restauranter, og her kan du spise velsmakende, grillede fiske- og skalldyrretter mens bølgene slår inn mot land et par meter borte.

Et perfekt og populært sted å se solen gå ned er Coconut Tree Hill, en ås dekket av kokospalmer. Her er det en lokal bar der du kan ta en kald drink mens himmelen farges i de flotteste farger.

Badeferieforlengelse i Hikkaduwa
3 netter

Den beste tiden å reise til Hikkaduwa på er i perioden fra desember til mars.

Hikkaduwa ligger på Sri Lankas sørvestlige kyst og er en flott ferieby med mye liv og røre. Langs kysten går hovedgaten Galle Roald, og her ligger hoteller, spisesteder, dykkerskoler, små kiosker og butikker på rekke og rad.

Byens største trekkplaster er de gyldne sandstrendene med finkornet sand og vaiende kokospalmer. Utenfor byens vestlige strender, Hikkaduwa Beach og Turtle Beach, er det satt ut bølgebrytere, og dette gjør stranden perfekt til svømming og bading. Ute ved bølgebryterne finner du det korallrevet som har gjort byen så populær blant alle som liker å dykke og snorkle. I tillegg til det vakre korallrevet kan du nemlig beundre fargerike fisker og store havskilpadder. Visste du at 5 av verdens 7 havskilpaddearter yngler på Sri Lanka?

Hvis du derimot foretrekker store bølger og vindsurfing, skal du dra østover, til Narigama Beach. Her er det både en surfeskole og mulighet for leie av surfeutstyr.

Hvis du vil oppleve en helt annen side av Hikkaduwa, kan du forlate hovedgaten og gå lengre inn i landet. Her ligger husene i frodige omgivelser, barn leker på de støvete veiene og små boder og butikker selger frisk frukt. Her opplever du en stillhet du ikke finner nærmere stranden.

Etter en dag på stranden kan du besøke en av de hyggelige strandrestaurantene med fersk fisk og skalldyrretter på menyen. Spesielt hummer er populært i Hikkaduwa.

Ved solnedgang kan du ta en rusletur langs stranden med tærne i sanden til lyden av bølgeskvulp.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med halvpensjon samt transfer.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger gjestene våre oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål