TRYGGHETSGARANTI - LES MER
16 dager

Sri Lanka og Maldivene

La Sri Lanka fortrylle deg med nydelig natur, vilt dyreliv og enestående UNESCO-steder, og avslutt på Maldivenes kritthvite sandstrender på den 4-stjerners resorten Villa Nautica.

Sri Lanka og Maldivene
Sri Lanka og Maldivene
16 dager
ForsideAsiaMaldiveneSri Lanka og Maldivene

Sri Lanka og Maldivene

La Sri Lanka fortrylle deg med nydelig natur, vilt dyreliv og enestående UNESCO-steder, og avslutt på Maldivenes kritthvite sandstrender på den 4-stjerners resorten Villa Nautica.

ForsideAsiaMaldiveneSri Lanka og Maldivene
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo
 • 9 netter på Sri Lanka på 3- og 4-stjerners hoteller
 • 9 x frokost (dag 3–11)
 • 1 x Lunsj (dag 6)
 • 2 x middag (dag 8-9)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på transferer og utflukter
 • Alle nevnte transferer og utflukter foregår i internasjonale grupper fra 1–14 personer, og kun med TourCompass’ egne gjester
 • Flyreise fra Colombo til Malé på Maldiverne
 • Speedbåt-transfer fra Malé flyplass til Villa Nautica t/r
 • 4 netter på Maldivene på den 4-stjerners resorten Villa Nautica i Beach Villa inkl. helpensjon
 • Det er mulighet for å forlenge oppholdet, oppgradere romkategori og oppgradere til all inclusive
 • Flyreise fra Malé til Norge
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Grottetempelet Dambulla
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Landsbyen Weheragala Gama
 • Togtur fra Nanu Oya til Ella
 • Ravana-fossen og Buduruwagala-tempelet
 • Safari i Yala nasjonalpark
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Slå to fluer i én smekk, gjør drømmen til virkelighet og kombiner Sri Lanka og Maldivene.

På denne reisen opplever du Sri Lankas absolutte høydepunkter, og avslutningsvis kan du fordøye reisens mange opplevelser og inntrykk på Maldivenes paradisiske strender.

Reisen starter med én natt i Negombo, der du bor ved stranden. Her kan du slappe av på en solseng etter den lange flyreisen eller utforske byen og suge til deg de første inntrykkene.

Herfra skal du videre til Sigiriya, og underveis besøker du Dambullas fascinerende grottetempel.

I Sigiriya skal du bestige Sri Lankas vartegn, Løveklippen. På toppen ser du ruinene av et gammelt kongepalass og en helt fantastisk utsikt.

Mellom Sigirya og Kandy ligger den lille landsbyen Weheragala Gama, som er med i Project Orange Elephant. Her får du vite mer om hvordan landsbyen har klart å løse den til tider dramatiske konflikten mellom elefanter og mennesker.

Fra Kandy skal du bli med på en uforglemmelig togtur gjennom det frodige høylandet. Endestasjonen er den lille byen Ella, som ligger fantastisk vakkert til og blant annet er kjent for Little Adam’s Peak og “Den 9-buede broen”.

Sri Lanka-eventyret ditt avsluttes med en opplevelsesrik safari i Yala nasjonalpark.

Reisens mange opplevelser kan du fordøye på Maldivenes kritthvite strender, der kokospalmer vaier i den lette brisen og hegrer speider ut over det klare, turkise havet.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Sri Lankas absolutte høydepunkter og Maldivenes paradisiske sandstrender i én og samme reise
 • Nyt utsikten fra toppen av den 200 meter høye Sigiriya-klippen, bli fascinert av Dambullas imponerende grottetempler og opplev den hellige byen Kandy – tre UNESCO-verdensarvsteder
 • Forelsk deg i Ellas forførende høyland med maleriske teplantasjer og fossefall, og kom tett på det eksotiske dyrelivet i Yala nasjonalpark
 • De mange opplevelsene kan du fordøye på resorten Villa Nautica, der Maldivenes kritthvite sandstrender og krystallklare vann venter.

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og du flyr til Sri Lanka, som ligger i som en perle i Det indiske hav. Det er mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Sri Lanka – Negombo

Du lander på Sri Lankas internasjonale flyplass Bandaranaike i Colombo. Etter ankomst henter du bagasjen din og går gjennom passkontrollen. Ute i ankomsthallen venter din guide/sjåfør med et TourCompass-skilt, og du blir kjørt til strandhotellet i Negombo. Det ligger ca. 30 minutter fra flyplassen.

Når du kommer til hotellet, det innsjekking. Resten av dagen til fri disposisjon. Hvis du er sliten etter den lange flyreisen, er det god tid til å slappe av og bare nyte solen på en liggestol med en god bok.

Negombo er kjent for sine gyldne, brede sandstrender, der høye palmer står og vaier i den lette brisen. Bølgene kan ofte være ganske store, men hotellet har heldigvis også et deilig svømmebasseng.

Hvis du vil oppleve litt av området og ved Negombo, kan du bl.a. besøke Negombo Lagune sør for byen, et fantastisk våtmarksområde med et rikt dyreliv. Eller hva med de 100 km lange hollandske kanalene som går gjennom byen og som opprinnelig var en forsyningsvei til den hollandske administrasjonen i kolonitiden? Det er også mange fine kirker og templer rundt i byen.

Om kvelden kan du rusle en tur langs stranden og beundre den vakre solnedgangen og de tradisjonelle fiskerbåtene med batikkfargede segl.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Negombo – Dambulla grottetempel – Sigiriya

I dag kan du tilbringe en stille og rolig morgen på hotellet eller ta en tur til fiskemarkedet Llelama i nærheten, der de mange fiskerne står og selger nattens fangst.

Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til Sigiriya. På veien stopper du ved Dambulla. Her skal du se byens imponerende grottetempel. Det ligger i en bred klippe som måler 160 x 600 meter. Bratte trapper fører opp til grotten. Er været klart, kan du fra de øverste trappetrinnene skimte Løveklippen i Sigiriya. Grotten rommer ikke mindre enn 153 gyldne buddhastatuer, statuer av tidligere srilankiske konger og statuer av guder og gudinner. I tillegg til de mange statuene er det også imponerende veggmalerier som strekker seg over hele 2 100 m2. Grottene ble gitt i oppdrag av Kong Valagamba i det første århundre f.Kr. og ble i 1991 oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Når du kommer frem til hotellet i Sigiriya, er resten av dagen til fri disposisjon, og du kan ta en dukkert i svømmebassenget eller vandre en tur i området og oppleve det lokale folkelivet. Veien du går på er støvete og rød og utgjør en vakker kontrast til de grønne markene. Kanskje møter du lokalbefolkningen på vei hjem fra arbeidet. De bor i fine, fargerike hus bak tropiske trær og planter.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 4: Løveklippen i Sigiriya

Etter frokost skal du besøke til Sri Lankas berømte landemerke Løveklippen, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste.  Du blir hentet på hotellet og kjørt til den berømte klippen.

Fra år 455 frem til år 473 regjerte Kong Dhatusena over Sri Lanka i byen Anuradhapura. Kong Dhatusenas sønn Moggallana skulle overta tronen etter ham, men dette var kongens eldste sønn, Kashyapa, lite fornøyd med. Begge Moggallans foreldre var kongelige, mens Kashyapas mor bare var en av Kong Dhatusenas elskerinner. Det var grunnen til at han ikke kunne overta tronen etter sin far, selv om han var den eldste sønnen.

Kashyapa endte opp med å mure sin far inne og overtok deretter makten. Dette fikk halvbroren, Moggallana, til å flykte til Sør-India for ikke å lide samme skjebne.

Den nye herskeren, Kong Kashyapa, var ikke populær blant befolkningen, og han fryktet et angrep fra halvbroren Moggallana. Han valgte derfor å flytte hovedstaden fra Anuradhapura til Sigiriya på grunn av den strategiske beliggenheten. På den flate toppen av Sigiriya-klippen bygde han sitt overdådige palass med omliggende vollgraver, hageanlegg, store vannbassenger og fontener.

Halvveis oppe på klippen bygde han inngangen til palasset, som forestilte en gigantisk løve – derav navnet Løveklippen. I dag er det bare de store potene som står igjen.

Kong Kashyapa bodde her sammen med haremet og tjenestefolkene sine, helt til halvbroren Moggallana kom tilbake fra Sør-India med en hær. Kong Kashyapa og hæren hans tapte slaget mot Moggallana, og Kashyapa endte opp med å ta sitt eget liv i år 495. Moggallana flyttet hovedstaden tilbake til Anuradhapura og regjerte landet derfra, mens Sigiriya ble omgjort til et buddhistisk kloster.

Klippen, som rager 200 meter opp fra bakken midt i de frodige omgivelsene, kan virke helt umulig å bestige, og det er ikke uten grunn. Turen til toppen er hard. Det venter ikke mindre enn 1 202 trinn, og vi anbefaler at du går i et rolig tempo og tar pauser underveis for å nyte den vakre utsikten. Den blir bare mer imponerende jo høyere opp du kommer.

På vei mot toppen kan du også se de vakre og godt bevarte freskomaleriene av kvinner og restene etter en blankpolert klippemur. Litt over halvveis oppe ser du restene av den store løven som fungerte som inngang til Kong Kashyapas kongepalass. Hvis turen blir for anstrengende, kan du velge å stoppe her.

Velger du å fortsette, kan vi garantere at turen opp vil være verdt strevet. På toppen finner du ruinene av det gamle kongepalasset, og du har en fantastisk utsikt over sjøer, grønnkledde fjell og den nærliggende klippen Pidurangala. Kanskje får du øye på en vill elefant. Ta den tiden du trenger og nyt omgivelsene før du starter nedstigningen.

Det tar cirka to timer å gå opp og ned + den tiden du bruker på toppen.

Husk gode sko og vann til turen.

Du blir kjørt tilbake til hotellet, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 5: Sigiriya – Landsbyen Weheragala Gama – Kandy

I dag forlater du Sigiriya. Etter frokost er det utsjekking, og deretter kjører guiden/sjåføren din deg til Kandy.

På veien stopper du ved landsbyen Weheragala Gama, som ligger ved Wasgamuwa nasjonalpark. Den lille landsbyen er en del av Project Orange Elephant som ble startet av Ravi Corea, grunnleggeren av Sri Lanka Wildlife Conservation Society (SLWCS). Prosjektets mål er å løse den blodige konflikten mellom elefanter og mennesker på Sri Lanka.

Denne konflikten skyldes i bunn og grunn at landsbyene vokser og elefantenes territorier blir stadig mindre. Elefanter er derfor ikke noe uvanlig syn i srilankiske landsbyer, der hus, hager og landbruk ofte raseres under dyrenes leting etter mat. Det sies at rundt 1400 elefanter i løpet av de siste 11 årene er blitt drept av mennesker, mens 350 mennesker er blitt drept av elefanter. I mange år har man prøvd å finne en løsning på denne konflikten. Man har bl.a. prøvd å gi elefantene egne områder mennesker ikke kan dyrke eller bygge på. Flere steder er også landsbyer blitt jevnet med jorden for å opprette “korridorer” mellom elefantenes habitater, så de fritt kan bevege seg rundt. Det finnes også landsbyer som Weheragala Gama, som er en del av Project Orange Elephant.

Ravi Corea, som står bak Project Orange Elephant, har gjennomført ulike studier og funnet ut at srilankiske elefanter ikke liker sitrustrær, og at lukten av sitrustrær skjuler lukten av ris og andre avlinger elefantene spiser. Derfor har man i landsbyen Weheragala Gama plantet sitrustrær for å beskytte hjem, hager og landbruk mot elefantenes herjinger. Det har hatt en så god effekt at konflikten så å si ikke eksisterer i Weheragala.

Når du kommer til landsbyen, ønskes du velkommen av en lokal vert og får servert en ferskpresset juice. Deretter kjører du inn til midten av landsbyen i en jeep, og her ser du hvordan familiene bor, bygger hus, driver landbruk og lager mat. Du treffer også noen av landsbyens beboere, som forteller deg mer om konflikten mellom elefanter og mennesker.

Der er også mulig å delta i ulike aktiviteter, som vanning og gjødsling av sitrusplantasjene, og kommer du utenfor den tørre perioden, fra juli til september, vil du aktivt delta i plantingen av et sitrustre som gis i gave til en utvalgt familie. Slik bidrar du til å redusere risikoen for konflikt mellom landsbybeboerne og elefantene i området. I tillegg bidrar plantingen av sitrustrærne også positivt til klimaet, det biologiske mangfoldet i området og den lokale økonomien.

Til slutt inviteres du på en velsmakende srilankisk lunsj laget av lokale råvarer før turen går videre til Kandy.

Etter besøket blir du kjørt til den tidligere hovedstaden Kandy. Byen ligger i en vakker dal, omgitt av grønnkledde fjell, teplantasjer og elver. I hjertet av byen ligger det fine kolonitidsbygninger, og det er også her i bysentrum at du finner den maleriske sjøen Kandy Lake. Vi kan varmt anbefale en rusletur rundt sjøen, og underveis kan du slå deg ned på en benk og nyte stemningen i byen og utsikten til den 26 meter høye Buddha-statuen over Bahirawakanda-tempelet. Ved sjøens nordlige ende ligger Sri Lankas helligste buddhistiske tempel, Tannens tempel. Etter sigende skal en av Buddhas tenner befinne seg her. Dette praktfulle tempelet er faktisk en av grunnene til at Kandy i 1998 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Tre ganger om dagen er det tempelseremoni – en helt spesiell opplevelse du ikke må gå glipp av.

Om kvelden kan du gå på oppdagelsesferd blant byens restauranter. Du bør prøve en av Sri Lankas mest kjente retter, “kottu roti”. Den består av flatbrød skåret i mindre biter, egg, grønnsaker, masse deilig krydder og evt. kjøtt. Vi kan også på det sterkeste anbefale “rice and curry” eller “dhal curry”, som er laget av linser. Guiden kjenner alle de gode restaurantene, så spør gjerne om råd.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Ekstrautflukter:
Dag 6: Kandy – Togtur fra Nanu Oya til Ella

Etter frokost står guiden/sjåføren din klar til å kjøre deg til jernbanestasjonen i Nanu Oya. Herfra skal du på en naturskjønn togtur gjennom det utrolig vakre høylandet til byen Ella. Du trenger bare å ta med deg håndbagasje, for guiden/sjåføren din kjører resten av bagasjen til Ella. Vi anbefaler at du dagen i forveien ber hotellet i Kandy om å lage en matpakke til deg før avreise (mot tillegg). Det er også mulig å kjøpe frukt, snacks og drikkevarer hos de lokale selgerne som går utenfor toget på forskellige stasjonene.

Det er en stor opplevelse å kjøre med tog i Sri Lanka. Dette er ikke moderne tog som de vi er vant til her hjemme, men turen blir garantert en opplevelse for livet. Du kommer ikke bare tett på lokalbefolkningen, du opplever også den eventyrlige naturen gjennom de store vinduene når toget snegler seg forbi små, søvnige landsbyer og frodige teplantasjer, grønnkledde fjell og brusende fosser. Etter ca. 3 timer kommer du til Ella, og guiden/sjåføren står klar til å ta imot deg. Han kjører deg det siste stykke til hotellet i Ella, som har en helt fantastisk beliggenhet.

Etter innsjekking kan du nyte resten av dagen på egen hånd.

Om kvelden kan du gå en tur ned i byen og spise middag på en av de hyggelige små kafeene eller restaurantene langs hovedgaten. Stemningen her er herlig og avslappet.

Dag 7: Ella på egen hånd

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, og du kan derfor tilbringe dagen på egen hånd. Kanskje ønsker du å bli på hotellet og slappe av bassenget og nyte den enestående utsikten, eller hva med en utflukt til den “9-buede broen” eller en vandring til fjellet Little Adam’s Peak?Les mer om utfluktsmulighetene nedenfor – de er helt gratis!

Dag 8: Ella – Ravana Falls – Buduruwagala-tempelet – Tissamaharama

Etter frokost henter guiden/sjåføren deg på hotellet, og turen går til Tissamaharama.

På veien stopper du ved fossen Ravana Falls, som har et fall på vel 25 meter og ligger i utkanten av Ella. Fossen er oppkalt etter den tidligere Kong Ravana, som sies å ha holdt prinsesse Sitha skjult i hulene bak fossen, nå kjent som Ravana Cave.

Heretter fortsetter du til Buduruwagala-tempelet, berømt for sine imponerende og godt bevarte klippeutskjæringer som er datert til det 9. eller 10. århundre. Midt i klippen står en 16 meter høy Buddha-statue omgitt av seks mindre statuer som viser Buddha i forskjellige meditasjonsstillinger. Detaljene og den kunstneriske presisjonen er helt fantastiske!

Deretter blir du kjørt til hotellet, der du har resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 9: Safari i Yala nasjonalpark

Du blir hentet på hotellet av guiden/sjåføren, som kjører deg til Yala nasjonalpark, der du i dag skal på en spennende safari.

Yala nasjonalpark ble allerede i 1900 viltreservat og i 1938 nasjonalpark. Den er i dag Sri Lankas nest største nasjonalpark med sine 978,8 km². Parken består av fem områder, og to av dem er åpne for offentligheten.

Parken er hjemsted for mer enn 215 forskjellige fuglearter og 44 forskjellige pattedyr. Det sies at Yala nasjonalpark har en av Sri Lankas største bestander av elefanter og den største bestanden av leoparder. Men selv om dette er området med flest leoparder på Sri Lanka, er der ingen garanti for å se dem. De skjuler seg nemlig ofte i buskaset og er vanskelige å få øye på. Du kan også være så heldig å få se bjørner, krokodiller, villsvin, bøfler, aper og hjorter, så pass på å kikkerten og kameraet klare!

Du kjører med en ranger som kjenner parken meget godt. Han vet hvor dyrene ferdes og er ekspert på å finne sporene deres i det åpne landskapet.

Etter safarien blir du kjørt tilbake til hotellet, der du kan nyte kvelden.

Dag 10: Yala – Negombo

I dag kjører sjåføren/guiden deg tilbake til Negombos gyldne sandstrande for én enkelt natt. Len deg tilbake i setet og nyt de mange nye inntrykkene underveis.

Når du kommer til hotellet i Negombo, er resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 11: Negombo – Fly til Maldivene – Villa Nautica

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Sri Lankas internasjonale flyplass, Bandaranaike. Der flyr du videre til Maldivene, som ligger sørvest for Sri Lanka. Maldivene er Asias minste land, og består av 1 190 små koralløyer som er inndelt i en ring av 26 mindre øygrupper, atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av flotte korallrev.

Etter ca. halvannen times flyreise kommer du til Malé flyplass. Der henter du bagasjen din og går gjennom passkontrollen. Ute i ankomsthallen venter vår representant med et skilt med navnet ditt på. Representanten vil følge deg til speedbåten utenfor flyplassen, og vel ombord suser du over Det indiske hav. Etter bare 20 minutter kommer du til Villa Nautica, og der står de ansatte på resorten klare til å ta imot deg.

Resten av dagen er til fri disposisjon, så hopp i badetøyet og finn ditt yndlingssted på den kritthvite stranden.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 12-14: Badeferie på Villa Nautica

Hvis du står opp tidlig, kan du se den strålende solen stå opp ute i horisonten. Kanskje møter du øyas hegrer, som trofast står i vannkanten hver morgen og skuer utover de turkise lagunene.

Etter en deilig frokost i restauranten kan du slange deg på en liggestol og nyte de kritthvite strendene med krystallklart vann og kokospalmer som vaier i den lette brisen. Du må nesten klype deg i armen for å skjønne at du ikke drømmer.

Maldivene er ikke bare idyllisk på land, men også under havoverflaten. Ifør deg maske, snorkel og svømmeføtter og dra på eventyr blant de mange fargerike fiskene som svømmer rett utenfor stranden. Kanskje treffer du Nemo og øyas små, helt ufarlige, revhaier.

Hotellet tilbyr dessuten en rekke vannnsportsaktiviteter og utfluktsmuligheter.

Gå heller ikke glipp av en deilig, avslappende behandling på resortens spa.

Om kvelden kan du gå en tur langs stranden og beundre den vakre solnedgangen før du går på oppdagelsesferd i restaurantens mange smakfulle retter.

Avslutt kvelden med en forfriskende drink i cocktail-loungen.

Overnatting:
Dag 15: Hjemreisen starter

I dag må du dessverre si farvel til dette vidunderlige paradiset. Kvelden i forveien gir resepsjonen deg beskjed om når det er avreise fra Villa Nautica.

Du tar båt tilbake til Malé flyplass, der du flyr mot Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 16: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en uforglemmelig reise.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål