TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Øyhopping i det sørøstlige Thailand: Koh Samui og Koh Phangan

Drømmer du om å slappe av i paradisiske omgivelser og samtidig oppleve thailandsk kultur og uberørt øyliv? Opplev 2 øyer med alt fra idylliske strender til fosser og lokale vartegn.

Øyhopping i det sørøstlige Thailand: Koh Samui og Koh Phangan
Øyhopping i det sørøstlige Thailand: Koh Samui og Koh Phangan
13 dager
ForsideAsiaThailandØyhopping i det sørøstlige Thailand: Koh Samui og Koh Phangan

Øyhopping i det sørøstlige Thailand: Koh Samui og Koh Phangan

Drømmer du om å slappe av i paradisiske omgivelser og samtidig oppleve thailandsk kultur og uberørt øyliv? Opplev 2 øyer med alt fra idylliske strender til fosser og lokale vartegn.

ForsideAsiaThailandØyhopping i det sørøstlige Thailand: Koh Samui og Koh Phangan
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra den valgte flyplassen til Koh Samui t/r
 • Flyplasstransfer i minibuss med aircondition
 • Hurtigferge mellom Koh Samui og Koh Phangan
 • 10 overnattinger på 3, 4 og 5-stjerners hoteller
 • 10 x frokost (dag 3-12)
 • Lokale engelsktalende guider på alle utflukter
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Følgende utfluktspakke:

 • Øyrundtur på Koh Samui, inkl. Big Buddha-templet, steinformasjonene “Bestemor og bestefar”, Wat Kunaram-templet, Na Muang-fossen (nr.1) og besøk i hovedbyen Nathon
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Bli med på øyhopping til naturskjønne øyperler: Koh Samui og Koh Phangan, som ligger i det sørøstlige Thailand.

Her venter det en rolig ferie i paradisiske omgivelser kombinert med spennende kultur- og naturopplevelser.

Reisen starter på Thailands nest største øy, Koh Samui. Her skal du bo rett ved det lune havet, i en rolig bukt ved Mae Nam Beach og nær det sjarmerende området Fisherman’s Village. Her kan du få en første smak på det thailandske kjøkkenet eller beundre lokal kunst og håndverk.
Gled deg til en guidet tur rundt på Samui-øya, der du opplever alt fra lokale templer og en mumifisert munk til vakre utsiktspunkter og fosser.
Resten av tiden på Koh Samui er uten planlagte aktiviteter, og det er opptil deg om du vil slappe av eller oppdage mer av øya.

Ditt neste øyeventyr venter på naboøya, Koh Phangan. Her er det mange rolige, deilige strender med hengekøyer i palmene og turkisblått hav som skvulper mykt mot strandkanten. Øya er relativt uberørt, med en frodig og fjellrik natur med fosser, jungel og fabelaktige utsiktspunkter.

Selv om den sørlige delen av øya er berømt og beryktet for sine fullmånefester, er tempoet på resten av øya lavt, og her kan du virkelig nyte et fredelig øyliv.

Gå ikke glipp av å svømme en tur under havets overflate i det krystallklare vannet eller ta en seiltur til naboøya, Koh Tao, kjent for sine utmerkede muligheter til å snorkle og dykke.

Reisen kan forlenges med en storbyferie i livlige Bangkok.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev den livlige kokospalmeøya Koh Samui, der det venter asurblått hav, flotte sandstrender og variert natur
 • Oppdag Koh Samuis berømte vartegn og kultur på nærmeste hold, når du besøker Big Buddha-templet og Wat Khunaram-templets mumifiserte munk
 • Nyt det lave tempoet og harmoniske øylivet på Koh Phangan i de idylliske, rolige buktene og la deg begeistre av fargestrålende fisk under havets overflate
 • Forleng reisen med en fantastisk storbyferie i livlige Bangkok

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag starter din reise til Thailand. Du flyr fra den valgte flyplassen, og det vil være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst på Koh Samui

Du ankommer Koh Samuis eksotiske flyplass, går gjennom passkontrollen og henter bagasjen din. I ankomsthallen venter sjåføren, og du blir kjørt til hotellet ditt. Det ligger på den nordlige siden av øya, i en rolig bukt ved Mae Nam-stranden.

Etter innsjekking på hotellet trenger du nok å slappe av litt etter den lange reisen. Resten av dagen er til fri disposisjon. Det er opp til deg om du vil bli på hotellet eller kanskje se deg litt rundt.

Mae Nam-stranden ligger rett ved siden av Bophut-området, og vi kan virkelig anbefale en tur dit. Bo Phut Beach er kjent for sin vakre bukt med gyldne sandstrender og rolig vann. Det er også her du finner det gamle senteret for øyas fiskeindustri, Fisherman’s Village. Godt bevarte, rustikke fasader utgjør en flott kulisse i den hyggelige bydelen som finnes her i dag. Dette sjarmerende området har massevis av små butikker med lokal kunst og håndverk, barer og ikke minst gode restauranter. Vi kan virkelig anbefale å smake på det allsidige, kryddersterke thailandske kjøkkenet, og velger du en restaurant nede ved havet, kan du slenge deg i en sekkestol og nyte utsikten over bukten. Når mørket faller på, kan du være så heldig å se såkalte ”Fireboys” opptre i et imponerende show med ildkast.
Et besøk i Fisherman’s Village er en fin måte å møte lokale øyboere på og se hvor opptatt de er av thailandsk kultur, håndverk og gastronomi.

Hvis du foretrekker byliv, tar du turen til Chaweng, som ligger bare 20 minutters kjøring unna. Her er utvalget større og tempoet høyere enn i Bophut. På hovedgaten er det massevis av restauranter, kafeer, butikker og barer. Men også i strandkanten ved Chaweng Beach blir det livlig stemning om kvelden, når restauranter dekker til middag under åpen himmel. Hva er bedre enn å slange seg i store, myke sofastoler i lyset fra fakler og lyskjeder, mens duften fra grillen sprer seg og tørsten slukkes av en iskald drikk? Det beste av alt: du er ennå bare helt i begynnelsen av ferien din.

Dag 3: Rundtur på Koh Samui

Koh Samui er en øy med mye å se og gjøre, og noe av dette får du oppleve i dag.

Etter en rolig start på morgenen, er tiden kommet til å utforske flere deler av øya og få et innblikk i både dens historie, kultur og natur. Du blir hentet av guiden din, som vil sørge for å gi deg en dag full av opplevelser.

Du skal blant annet besøke øyas vartegn, Big Buddha-templet, der den enorme buddhaen rager i været og skinner flott med sitt gullbelagte ytre. Oppe fra buddhaen har du en vakker utsikt over havet.

Deretter venter et interessant møte med buddhistisk og thailandsk kultur, når du stopper ved det buddhistiske templet Wat Khunaram, som huser en berømt mumifisert munk som døde i 1973.

Dagen fortsetter til steinformasjonene Hin Yai og Hin Ta, som betyr bestemor og bestefar – en naturopplevelse noen mener nesten er litt på kanten. De store klippesteinene i vannet ligner nemlig mannlige og kvinnelige kjønnsorganer. Historien er at et ektepar på tragisk vis kantret med båt. De døde nettopp her, og er senere blitt gjenfødt i naturen.

Deretter går turen til øyas tropiske jungel ved den maleriske Na Muang fossen nr. 1, der du innhylles i disen fra den 18 meter høye, brusende fossen mens du får en deilig pause midt i naturen.

Dagen avsluttes i hovedbyen Nathon der du kan titte litt i butikkene.

Avslutningsvis kjøres du tilbake til hotellet, der alt ligger til rette for å nyte livet og slappe av. Hopp i badetøyet og ta en tur ned på stranden.

Dag 4-7: Koh Samui på egen hånd

Dagene er til fri disposisjon, og det er helt opp til deg hva du har lyst til å gjøre. Kanskje du bare vil slappe av ved hotellets basseng med en god bok, eller kanskje du har lyst til å utforske andre strender og fosser på øya?

Hvis du er klar til mer eventyr, kan vi sterkt anbefale en båttur til den idylliske marine nasjonalparken Ang Thong, der mange frodige tropeøyer rager flott opp i landskapet.

Eller hva med et uforglemmelig besøk til de verdensberømte øyene Koh Tao og Koh Nang Yuan, kjent for sin utrolige sikt og fargestrålende dyreliv under havets overflate? Ifør deg dykkermaske, så kan du møte Nemo og alle vennene hans.

Du kan lese mer om utfluktene nedenfor.

Dag 8: Koh Samui – Koh Phangan

I dag skal du ta avskjed med Koh Samui, for nå venter enda et øyeventyr på den litt mindre naboøya, Koh Phangan.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Buri Rasa-kaien, og du kan glede deg til en fin båttur med flott utsikt til grønne Koh Phangan. Ved ankomst til Koh Phangan blir du hentet på kaien og kjørt til hotellet ditt, der ligger på den nordlige enden av øya.

Etter ankomst på hotellet starter rolige dager preget av i total avslapning i frodige omgivelser. Der er ingen planlagte aktiviteter for ditt opphold på Koh Phangan, så det er helt opp til deg hvordan du vil tilbringe dagene.

Øya har et utall små bukter der turkisblått hav skvulper rolig mot den lyse og silkemyke sanden. Strendene er vakkert omkranset av palmetrær, klipper og mangroveskog som gir en fantastisk følelse av nærkontakt med naturen.

Du kan også velge å utforske øya i høyden med en vandring til topps på Khao Ra-fjellet, der du belønnes med en fabelaktig utsikt over øyas regnskog, kokosplantasjer, klipper og bukter. I Mae Haad-bukten kan du ved lavvann gå over til den lille øya Koh Ma, der det er gode muligheter til å snorkle med fargerike fisk.

Koh Phangan er også kjent som øya med fester som feires i halv- og fullmånens skjær, såkalte “Full-moon Parties”. Men disse festene arrangeres på den aller sørligste delen av øya, så langt fra der du bor.

Dag 9-11: Koh Phangan på egen hånd

Avslappende dager ved havet eller mer eventyr. Det er helt opp til deg.

Kanskje du bare ønsker deg noen dager helt i ro der du spiser god thaimat, eller kanskje du vil se deg litt rundt. Uansett hva du velger: Koh Phangan er det perfekte utgangspunktet for å komme helt ned i gir.

Dag 12: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta fatt på reisen hjem.
Etter utsjekking tar du båten til Koh Samui og transporteres til Samui flyplass, der du flyr til Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en avslappende ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Storbyforlengelse i Bangkok
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Bangkok og bli fascinert av denne hektiske og livlige hovedstaden med hele ca. 12 millioner. innbyggere.

Det er ikke planlagt noen utflukter, så du kan tilbringe dagen i ditt eget tempo og oppleve millionbyen på egen hånd.

Når du skal komme deg rundt i Bangkok, trenger du ikke å bekymre deg om den beryktede trafikken, for byen har et godt tilbud av andre transportmidler enn drosjer og busser. Elvedrosjene er populære, og de tar seg av en vesentlig del av den offentlige transporten, for de legger til ved mange av byens severdigheter. I tillegg kan du bruke Sky Train, det snor seg mellom de mange skyskraperne og er en god, rask og billig måte å komme seg frem på.

Bangkok er delt i øst og vest av den 372 km lange elven Chao Phraya som starter sør for Bangkok og renner helt opp til Nakhon Sawan.

Den østlige delen av byen betraktes som det sentrale Bangkok med de populære områdene Silom og Sukhumvit, og her er det utrolig mange spisesteder, kjøpesentere, og kule skybarer. Det er også på den østlige siden at du finner den historiske delen av Bangkok. Her ligger bl.a. byens spektakulære kongepalass, Grand Palace, og Smaragdbuddhaens tempel, Wat Phra Kaew.

Heldigvis har Bangkok også mange grønne lunger når du trenger en pause fra den tropiske varmen og støyende trafikken. Vi kan bl.a. nevne parkene Lumpini og Benjakiti eller den grønne øya Bang Krachao, også kalt ”Bangkoks jungel” – her er det som om tiden har stått stille.

På byens vestside opplever du derimot en helt annen verden, uten skyskrapere og tutende tuktuk-er. Her ser du det mer autentiske Bangkok og en labyrint av kanaler der hus står på pæler og postbudet kommer med båt. Det står i så stor kontrast til det østlige Bangkok at man føler at man befinner seg et helt annet sted – det er nettopp de store kontrastene som gjør Bangkok til en så fantastisk og fascinerende storby å besøke!

Om kvelden er det et yrende folkeliv i China Town, på det utendørs shopping- og underholdningsområdet Asiatique og i de mange skybarene. Lebua Sky Bar, kjent fra filmen ”Tømmermenn i Thailand”, er et perfekt sted å nyte en forfriskende drink før middag og samtidig se solen gå ned over hovedstaden.

Uansett hva du bestemmer deg for å foreta deg: i Bangkok blir det ikke kjedelig.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål