TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerKoyo i Japan – høstens fargestrålende løv

Koyo i Japan – høstens fargestrålende løv

25.03.2019
Vis alle innlegg

Japan er de kulturelle forskjellenes land.

Nytt og gammelt, tradisjonelt og hypermoderne liv går hånd i hånd i dette østasiatiske landet.

Men Japan har også enestående naturfenomener.

Ett av dem er koyo.

Hva er koyo?

Når høsten kommer til Japan, får trærne i landet en utrolig fargeprakt.

Disse fargene kalles koyo – eller momijigari – og er høstens svar på vårens populære kirsebærblomstring.

Koyo kler landskapet i vakre høstfarger som gult, oransje og rødt, og dette kan være like vakkert som kirsebærtrærnes rosa kroner i vårmånedene.

Under koyo er det spesielt de rødlige bladene fra de japanske lønnetrærne, også kaldt momiji, som er et enestående syn. Disse vakkert formede bladene med varierende røde nyanser gjør store deler av Japan helt eventyrlig om høsten. I det japanske skriftspråket er det faktisk ett og samme tegn både for «høstfarger» og «lønnetre», og de japanske lønntrærnes blader er det fremste symbolet på koyo.

Når er det koyo?

Du kan oppleve koyo i hele landet, men mens kirsebærblomstringen starter i sør pga. varmen, starter koyo i den nordlige delen av Japan.

Høstfargene kommer rundt midten av september og sprer seg deretter sørover etter hvert som høsten gjør sitt inntog i de forskjellige delene av Japan. Koyo varer frem til desember, og du kan oppleve de praktfulle høstfargene i rundt 20 til 25 dager i hver region.

Koyo-tiden er populær blant japanerne og har vært det i flere tiår. Også besøkende fra hele verden har nå fått øynene opp for dette fargesprakende fenomenet.

Den vakre høsten kan oppleves i Japans naturområder, men også i de japanske storbyene.

Når kan du oppleve høstfargene i de japanske byene?

Alt etter hvor du er i Japan, kan du oppleve koyo på forskjellige tider i løpet av høsten. Tidene er omtrentlige, for været er ikke alltid like forutsigbart.

 • I Kanazawa kan du oppleve høstfargene fra begynnelsen av november.
  Et av de beste stedene å se koyos fantastiske farger er i Kenrokuen-hagen, en av Japans flotteste.
 • I Tokyo kan du oppleve koyo i slutten av november og begynnelsen av desember.
  Du får se et spektakulært syn hvis du går en tur nedover Icho Namiki – også kjent som Gingko Avenue – i hovedstaden. De gule trekronene danner en fargerik allé på begge sider av veien. Du kan også gå en tur i Koishikawa Korakuen-hagen, for også der er det praktfulle høstfarger.
 • I Kyoto kan du oppleve koyo fra ca. midten til slutten av november.
  Denne gamle byen er et av de vakreste stedene å oppleve koyo på, når parkene rundt byens mange templer prydes av de fargerike bladene til alle lønnetrærne. Du kan f.eks. gå en tur ved Tofukuji- eller Kiyomizudera-templet, begge disse stedene er på sitt vakreste om høsten.
 • I Osaka kan du oppleve høstfargene flere steder i slutten av november/begynnelsen av desember.
  Opplev f.eks. gingkotrærne i slottsparken i hjertet av byen og langs veien Midosuji, der rundt 800 trær står plantet. Like utenfor Osaka kan du også få en ekstraordinær opplevelse når du går på den 280 meter lange Star Swing-broen i Hoshida-parken. Her har du 360 graders utsikt over de vakre tretoppene.
 • Hiroshima har også flotte koyo-opplevelser fra rundt midten av november.
  Du kan beundre alle høstens farger ved Mitaki-dera-tempelet i byen eller dra til Miyajima-øya, litt utenfor Hiroshima, kjent for sitt flytende tempel og Momiji manju-bollene (lønnebladboller) som er formet som lønneblader.

Koyos enestående natur

Du kan se lønnetrærnes fargestrålende blader over hele landet.

Høstens fargerike trær vokser i mange japanske hager og ofte ved templer.

I tillegg til de berømte røde lønnetrærne er det mange andre vakre trær som fargelegger den japanske høsten i flotte nyanser.

Et av de andre populære høsttrærne er ginkotreet. Gingotreets blader forskjønner den japanske høsten med flotte gule nyanser som utgjør en fargesterk kontrast til de røde lønnebladene. Selv om man kanskje skulle tro at det var kirsebærtreet, er det faktisk gingkotreet som er Tokyos «bytre».

Også nanakamadotreet, det japanske lerketreet og kirsebærtreet får vakre, fargerike blader i høstmånedene

Japan er et land du bør unne deg å oppleve minst én gang i livet.

Hvis du har lyst til å se dette asiatiske landet innhyllet i vakre høstfarger, er det i koyo-tiden du skal reise.

Hvis du lurer på hvilken reise som passer best til deg, skal du ringe til reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg ut på din neste drømmereise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende