TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerManuel Antonio nasjonalpark

Manuel Antonio nasjonalpark

30.07.2019
Vis alle innlegg

Ape Costa Rica

Midt på Costa Ricas stillehavskyst ligger den vakre nasjonalparken Manuel Antonio.

I nasjonalparken finner du frodig, tropisk regnskog, flotte kyststrekninger og innbydende sandstrender.

Nedenfor kan du lese mer om alt det du kan oppleve i Manuel Antonio nasjonalpark.

Costa Ricas minste nasjonalpark

Manuel Antonio er en av Costa Ricas vakreste nasjonalparker, og med sine 6,82 km2 er den også landets minste. I tillegg til regnskogen på fastlandet inneholder nasjonalparken 12 øyer utenfor kysten, der mange havfugler holder til.

Nasjonalparken ble opprettet som følge av den stigende interessen fra utenlandske interessenter som ville bygge i området og derved forhindre lokalbefolkningen fra å bruke områdets strande og natur. For å beskytte naturen og områdets dyreliv la lokalbefolkningen derfor press på regjeringen, og dette førte til at Manuel Antonio i 1972 ble til nasjonalpark.

Dyrelivet

Tukan Costa Rica

Til tross for nasjonalparkens størrelse er dette likevel et av de beste stedene å oppleve Costa Ricas dyreliv.

Parken har en tett regnskog, og her lever det mer enn 100 forskjellige slags pattedyr.

Du kan f.eks. møte leguaner, beltedyr og dovendyr. Hvis du kikker oppover, mot trekronene, kan du kanskje få øye på representanter for parkens fire apearter: kapusinerape, brøleape, ekornape og edderkoppape.

Hvis du er er fugleinteressert, er parken også et perfekt reisemål, da her lever det ikke mindre enn 184 forskjellige fuglearter. Du kan blant annet få øye på tukaner, og dem kan du kjenne igjen på det lange, fargerike nebbet. Den mest kjente tukanarten er nok regnbuetukanen, den har grønt nebb og gult bryst.

Du kan også være så heldig å se skinnende, grønne kolibrier som suger nektar fra parkens blomster. Kolibrien er en av parkens minste fugler, og faktisk finnes det i Manual Antonio hele 15 forskjellige kolibriarter.

Naturen

Manuel Antonio Regnskog Costa Rica

I Manuel Antonio finner du en meget variert natur med forskjellige landskaper og hundrevis av forskjellige plantearter.

I områdets tropiske regnskog vokser det mer enn 250 forskjellige plantearter. Ved parkens elver er det mangrover der busker og trær har slått rot nede i vannet.

For å oppleve regnskoger og parkens kyst kan du gå på turstiene i parken. Da kommer du langs kysten og gjennom jungelen, der du får se litt av det mangfoldige dyrelivet.

Strendene

Stranden Manuel Antonio Costa Rica

I og omkring Manuel Antonio nasjonalpark finner du noen av Costa Ricas paradisiske strender.

I selve nasjonalparken ligger det to fantastisk vakre strender: Playa Espadilla Sur og Playa Manuel Antonio. For å komme til strendene i nasjonalparken går du gjennom den tette, grønne regnskogen før du kommer ut til de åpne kyststrekningene.

Playa Manuel Antonio sies å være blant verdens vakreste strender. Her kan du snorkle blant tropiske fisker, og hvis du er heldig, kan du også svømme rundt blant parkens havskilpadder. Noen ganger dukker det opp migrerende delfiner og hvaler som svømmer forbi nasjonalparkens kyst.

Har du lyst til å oppleve Manuel Antonios nasjonalpark

I Manuel Antonio venter det storslåtte naturopplevelser.

Hvis du har spørsmål om Manuel Antonio nasjonalpark, må du gjerne kontakte reisespesialistene våre.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende