TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler7 fantastiske nasjonalparker i Costa Rica

7 fantastiske nasjonalparker i Costa Rica

11.08.2017
Vis alle innlegg

Broen i Monteverde

Costa Rica er et av landene i verden med flottest natur.

Mer enn 25 prosent av Costa Rica består av nasjonalparker og naturreservater som er fulle av grønne regnskoger, store fosser, enorme vulkaner og vakre sandstrender.

Men med mange nasjonalparker å velge mellom, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilke av Costa Ricas nasjonalparker man skal se. Derfor har vi laget en oversikt over 7 fantastiske nasjonalparker i Costa Rica.

1. Monteverde

Monteverde

Monteverde er et enestående naturområde i det nordøstlige Costa Rica som ligger i 1.400 meters høyde. Monteverde er bedre kjent som «skogen i skyene» fordi regnskogen er omgitt av lave skyer og tykk tåke.

Tåken gir Monteverde en helt spesiell og mystisk stemning, og den kan du oppleve ovenfra, på en spennende vandring på hengebroer som er spent mellom tretoppene. Her kiler det herlig i magen! På grunn av den høye luftfuktigheten stortrives naturen i regnskogen, der mose, bregner, orkideer og enorme trær danner et eventyrlig landskap.

Hvis du er interesser i fugler, er dette området et virkelig mekka. Her lever det nemlig mer enn 400 forskjellige fuglearter, f.eks. kolibrier, gulbrynklorofoniaer og praktketsaler.

Hva er nasjonalparken spesielt kjent for: Den tykke tåken og de mange hengebroene i tretoppene.

2. Manuel Antonio nasjonalpark

Manuel Antonio nasjonalpark

Selv om Manuel Antonio er Costa Ricas minste nasjonalpark, er det landets mest populære naturområde med flest besøkende hvert år. Det skyldes kanskje også at Forbes Magazine har utnevnt Manual Antonio til en av de 12 vakreste nasjonalparkene i hele verden!

Nasjonalparken består av hvite sandstrender, korallrev, fosser og en frodig grønn regnskog, som strekker seg helt ut til kysten. Her er det et helt fantastisk dyreliv med nesten 300 forskjellige dyrearter, blant annet vaskebjørner, dovendyr, aper og fargerike fugler. Fordi dyrene er så vant til mennesker, er det ofte mulig å komme veldig nær dem.

Dessuten kan det anbefales å besøke Manuel Antonio hvis du er interessert i dykking, snorkling, kajakkpadling, ridning på hesterygg eller lange fotturer.

Hva er nasjonalparken spesielt kjent for: De vakre sandstrendene, flotte sportsaktiviteter og mange forskjellige dyrearter.

3. Tortuguero nasjonalpark

Tortuguero nasjonalpark

Tortuguero ligger i den nordøstlige delen av landet og har en kyststrekning på hele 35 kilometer. Det er en av Costa Ricas mest kjente nasjonalparker, og her kan du finne alt fra tropiske regnskoger og elver til laguner, lange sandstrender og mangroveskoger.

Tortuguero er spesielt kjent for sitt enestående dyreliv, som består av mer enn 300 dyrearter, 30 forskjellige ferskvannsfisk og 4 forskjellige arter av havskilpadder. Hvis du gjerne vil oppleve de grønne havskilpaddene, skal du besøke Tortuguero mellom juli og oktober, for da er det størst sjanse til å oppleve dette interessante dyret.

Hva er nasjonalparken spesielt kjent for: De grønne havskilpaddene og det unike dyrelivet.

4. Rincon de la Vieja nasjonalpark

Rincon de la Vieja nasjonalpark

Hvis du har lyst til å oppleve en relativt uberørt og mindre besøkt nasjonalpark, er nasjonalparken Rincon de la Vieja akkurat noe for deg.

Rincón de la Vieja, som ligger i det nordvestlige Costa Rica, har et flott vulkanlandskap med store fosser, tropisk regnskog og et unikt dyreliv med flere forskjellige slags aper, firfirsler og tropiske fugler.

En av nasjonalparkens største attraksjoner er imidlertid den enorme kjegleformede vulkanen Rincon de la Vieja, som består av hele 9 sammenhengende kratere.

Hva er nasjonalparken spesielt kjent for: Aktive vulkaner og uberørt natur.

5. Arenal Volcano nasjonalpark

Arenal Volcano nasjonalpark

Arenal Volcano ligger i den nordlige delen av Costa Rica, ved landets største sjø, Arenal.

Nasjonalparken er mest kjent for den enorme vulkanen Arenal, som anses for at være en av Costa Ricas største severdigheter.

Dette området er kjent for sine mange varme kilder som oppvarmes naturlig av den termiske aktiviteten i området. Gled deg til en naturlig wellness-opplevelse i vakre omgivelser. Du kan også gå på tur i nasjonalparken og oppleve det fantastiske dyrelivet, som inkluderer aper, tukaner og andre fargerike fuglearter.

Hva er nasjonalparken spesielt kjent for: De naturlig varme kildene og Arenal-vulkanen.

6. Corcovado nasjonalpark

Corcovado

Corcovado nasjonalpark ligger i det sørvestlige Costa Rica på Osa-halvøya ut mot Stillehavet.

Nasjonalparken er blitt kalt et av verdens mest ”biologisk intense” steder av National Geographic, og det er lett å skjønne hvorfor. Her lever nemlig 50 % Costa Ricas plante- og dyrearter samt 2,5 % av verdens biologiske mangfold – og det på et meget lite område. Corcovado dekker vel 41 000 hektar, noe som tilsvarer ca. 3 % av Costa Ricas samlede areal. I tillegg har Corcovado den siste opprinnelige tropiske regnskogen på den mesoamerikanske delen av Stillehavskysten.

Nasjonalparken er også hjemsted for en av verdens største populasjoner av rød ara, og her kan du også se forskjellige apearter, dovendyr, tapirer og mange, mange dyr.

Denne nasjonalparken er særlig kjent for: Stort biologisk mangfold på et meget lite område.

7. Cahuita nasjonalpark

Cahuita

Cahuita nasjonalpark ligger ved den karibiske kysten i den sørlige delen av Costa Rica. Kun ca. 27 km2 av parken er på land, mens resten, ca. 550 km2, er havområde.

Nasjonalparken er spesielt kjent for sitt flotte korallrev som bidrar til å beskytte det mangfoldige livet under havet. Hit kan du komme for å snorkle og kanskje treffe på sjødyr som djevelrokker, sjøpølser, haier og kråkeboller. I tillegg er Cahuita nasjonalpark det stedet i Costa Rica der den ene karetteskilpaddearten (hawksbill-skilpadden) fortrinnsvis bygger rede.

På land består parken av tropisk skog, der du kan oppleve det fantastiske dyrelivet på en av de mange turstiene. Her kan du bl.a. møte vaskebjørner, dovendyr, leguaner og flere forskjellige slags aper.

Denne nasjonalparken er særlig kjent for: Det fargerike livet under havet.

Vil du også få oppleve Costa Ricas nasjonalparker?

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende