TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerMonteverde i Costa Rica

Monteverde i Costa Rica

19.02.2023
Vis alle innlegg

Hengebro i Monteverde

I Costa Rica, cirka 3 timer nord for hovedstaden San José, finner du Monteverde tåkeregnskog.

Den mystiske tåkeregnskogen er full av liv og et absolutt et must see på din reise til Costa Rica.

Gled deg til å oppleve “skogen i skyene”!

Skogen i skyene – naturen i Monteverde

Tåkeregnskogen Monteverde i Costa Rica

Monteverde tåkeregnskog (Monteverde Cloud Forest Reserve) ble etablert i 1972 og er en av Costa Ricas toppattraksjoner.

Regnskogen ligger i 1440 meters høyde – i Cordillera de Tilarán-fjellene – og har fått tilnavnet “skogen i skyene” fordi den er omgitt av lavthengende skyer og tåke.

Den høye luftfuktigheten bidrar til å skape et komplekst økosystem der mose, bregner og enorme trær stortrives. Regnskogen er hjemsted for mer enn 3000 forskellige plantearter, blant annet mer enn 500 forskellige slags orkideer, noe som gjør Monteverde til et av verdens orkideparadiser.

Tåkedannelsen og den tette, grønne og vakre naturen gir Monteverde en helt spesiell og mystisk stemning som absolutt må oppleves.

Dyrelivet i Monteverde

Quetzal-fuglen i Monteverde i Costa Rica
Det lille landet Costa Rica er kjent for sitt enestående dyreliv, og dyrelivet i Monteverde er intet unntak.

Tåkeskogen er hjemsted for mange forskellige dyrearter, blant annet 120 forskjellige pattedyr, 120 typer padder og reptiler og mer enn 600 forskellige sommerfuglarter.

Du kan for eksempel møte en tapir (baird’s tapir), som kan bli opptil 2 meter lang og veie opptil 300 kilo. Tapiren kjennetegnes av sin lange, snabellignende overleppe som gjør det enklere for dyret å spise.

Monteverde er dessuten et paradis for fugleinteresserte, som kan glede seg til å oppleve noen av de 400 forskellige fugleartene som lever her, f.eks. quetzal-fugl, kolibri og gulbrynbladtanagard.

Hva kan man gjøre i Monteverde?

Ziplining i Monteverde i Costa Rica

Monteverde byr på mange spennende opplevelser, og på reisene våre har du gode muligheter til å utforske Monteverde på nærmeste hold.

Opplev “skogen i skyene” ovenfra, omgitt av bregner, enorme trær, orkideer og planter på en guidet vandring på 2,5 km, der du ser tåkeregnskogen ovenfra, fra hengebroer i tretoppene.

Hvis du har en eventyrer i magen, kan vi anbefale en ziplining-tur i Monteverdes tretopper. Her kan du føle hvordan det kiler i magen når du flyr over kløfter og den frodige vegetasjonen via kabler som er spent fast til plattformer i tretoppene.

Sjekk ut våre reiser til Monteverde her:

Dra på en uforglemmelig reise til Costa Rica, der du kan oppleve eventyrlige Monteverde.

Hvis du har spørsmål om tåkeregnskogen eller våre reiser til Costa Rica generelt, må du gjerne kontakte reisespesialistene våre.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende