TRYGGHETSGARANTI - LES MER
15 dager

Mexicos høydepunkter med badeferie i Playa del Carmen

Bli med på en spennende reise der du opplever Mexicos imponerende mayaruiner, fantastisk natur, fargerike kolonitidsbyer og indianersamfunn og avslutter med badeferie i Playa del Carmen.

Mexicos høydepunkter med badeferie i Playa del Carmen
Mexicos høydepunkter med badeferie i Playa del Carmen
15 dager
ForsideLatin-AmerikaMexicoMexicos høydepunkter med badeferie i Playa del Carmen

Mexicos høydepunkter med badeferie i Playa del Carmen

Bli med på en spennende reise der du opplever Mexicos imponerende mayaruiner, fantastisk natur, fargerike kolonitidsbyer og indianersamfunn og avslutter med badeferie i Playa del Carmen.

ForsideLatin-AmerikaMexicoMexicos høydepunkter med badeferie i Playa del Carmen
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Mexico City med flybytte underveis
 • Fly fra Cancún til Norge med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning: Mexico City – Tuxtla Gutiérrez
 • Transport fra og til flyplassene (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: San Cristóbal de las Casas – Palenque
 • Førsteklasses buss: Palenque – Mérida
 • Bus: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 10)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Bytur i Mexico City med det Antropologiske Museum
 • Heldagstur til Guadalupe kirken samt Teotihuacán byen med solens og månens pyramider
 • Seiltur i Sumidero kløften
 • Tur til indianerlandsbyene Chamula og Zinacantán
 • Fossefallene Agua Azul og Misol-Há
 • Rundtur i mayakomplekset Palenque
 • Rundtur ved en av verdens nye vidundere Chichen Itza
 • Inngangsbilletter til nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Mexico har alle ingrediensene til en perfekt ferie, fra spennende byer og annerledes kultur til fantastiske ruiner, flott natur og kritthvite sandstrender. Denne reisen starter i den pulserende hovedstaden Mexico City, der du opplever det beste av byen med besøk til de mest populære severdighetene. Mexico er et land som er sterkt preget både av det tidligere spanske herredømmet og de tidligere mayasivilisasjonene. Du besøker derfor landets godt bevarte kolonibyer, interessante indianersamfunn og de imponerende mayaruinene ved tempelbyen Teotihuacán og ruinbyen Chichen Itza, et av verdens syv nye underverker. På utflukt til vakre turkise fosser og båttur i Sumidero-kløften opplever du den maleriske og vidunderlige naturen. Deretter kan du selv velge hvor aktiv eller avslappet dine dager i ferieparadiset Playa del Carmen skal være.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Føl suget i magen fra toppen av den 70 meter høye solpyramiden med utsikt over tempelkomplekset Teotihuacán ved Mexico City
 • Opplev den sjarmerende og vakre kolonitidsbyen San Cristóbal og mayalandsbyene i nærheten: San Juan Chamula og Zinacantán
 • Få et spennende innblikk i mayaenes historie ved ruinene i Chichen Itza og Palenque, som ligger skjult i den frodige regnskogen
 • Avslutt reisen din med badeferie ved Playa del Carmens deilige strand med vaiende palmer og asurblått hav

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise og ankomst til Mexico City

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Mexico med mellomlanding underveis. På flyplassen i Mexico City vil du bli møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 2: Byrundtur i Mexico City

I dag skal du bli med på en interessant byrundtur i Mexico City, en av verdens største byer. Den ligger i 2 240 meters høyde og er en av verdens høyest beliggende storbyer, omgitt av vulkaner. Du skal besøke Mexicos kolonitidssentrum, der du kommer til den sentrale plassen, Zocaloen, som er omgitt av Nasjonalpalasset og Mexicos katedral, landets største kirke. Her ligger også Templo Mayor, ruinene av det seremonielle senteret i aztekernes tidligere hovedstad Tenochtitlan (inngangsbilletten er ikke inkludert).

Herfra fortsetter du til Alameda Park, der landets vakre nasjonale scene, Palacio de Bellas Artes, ligger. Her oppføres det både opera, ballett, skuespill og konserter. Du fortsetter på den brede alleen Paseo de la Reforma, tvers gjennom hjertet av Mexico City, til Chapultepec-parken. Her ligger det antropologiske museet, Museo de Antropologia, som har en stor samling av gjenstander fra tiden før spanierne kom til landet. Det er et interessant museum der du får vite mye fascinerende om landets mange forskellige kulturer.

Du er tilbake på hotellet ditt sent på ettermiddagen, og kvelden er til fri disposisjon.

Dag 3: Teotihuacán, Basilica og De 3 kulturers plass

I dag skal vi besøke tempelbyen Teotihuacán, som betyr Stedet hvor mennesker ble guder, og som er et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser. Når vi går ned langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens avenue) ser vi de enorme templene og pyramidene som kan dateres tilbake til 200 år f.Kr., men som er bygget over en lang periode: Quetzalcoatl-tempelet, hvor over 200 ofrede krigsfanger er funnet, Quetzalpapalotl-palasset og de kjente pyramidene Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m) som er bygget i midten av byen over en ca. 100 m lang grotte hvor menneskeheten etter sigende ble skapt.

Vi besøker også kirken Basilica de Nuestra de Guadalupe, som har plass til 10 000 personer, og som hvert år besøkes av 20 millioner pilgrimmer. Kirken har gitt navn til Jomfruen av Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellom-Amerikas skytshelgen.

Til slutt besøker vi Plaza de las Tres Culturas, De 3 kulturers plass, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her ses restene av de før-colombianske aztekiske ruinene, en spansk kirke fra kolonitiden samt den mexicanske mestizernes moderne bygning som huser utenriksdepartementet.

Dag 4: Mexico City – Sumidero-kløften – San Cristóbal de las Casas

I dag forlater du Mexico City og flyr til Tuxtla. Her blir du hentet og kjørt til Sumidero-kløften, der du skal på en naturskjønn 2 timers speedbåttur inn i kløften, der fjellsidene tårner seg opp på begge sider av deg. Nyt naturen og det spennende dyrelivet. Hvis du er heldig, får du se aper, krokodiller og forskjellige slags fugler.

Heretter fortsetter vi i buss til San Cristóbal de las Casas, som ligger i ca. 2100 meters høyde og som er en av de vakreste byene i Mexico. Den sjarmerende byen var tidligere bare kjent som «San Cristóbal», «de las Casas» ble lagt til senere til ære for Bartolomé de las Casas, en spansk prest som kjempet for indianernes rettigheter. Byen er kjent for sin vakre arkitektur fra kolonitiden. Ved siden av den sentrale Plaza 31 de Marzo ligger den flotteste av byens kirker, nemlig Templo de Santo Domingo.

Utover dette er følgende steder helt klart et besøk verdt: Templo del Carmen med sitt karakteristiske tårn, det lokale markedet med matvarer og kunstverk samt hjemmet til den danske oppdagelsesreisende og arkeolog Frans Bloms, Na Bolom. Na Bolom er nå gjort om til hotell og museum med utstillinger av hans livslange arbeid med studie av indianerstammer.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Dag 5: Indianerlandsbyene San Juan Chamula og Zinacantán

I dag besøker vi to indianerlandsbyer. San Juan Chamula har 50 000 innbyggere som opprinnelig var mayaer, hovedsakelig Tzotzil og Tzeltals. Det er viktig for mayaene å bevare sitt særpreg og sin kulturarv, noe som bl.a. merkes ved at de har sitt eget språk, og byen har eget politi og egne regler.
Vi besøker den spesielle kirken ved byens sentrale plass som absolutt er verdt et besøk. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltingen av den opprinnelige mayaindianske tro og den katolske tro. Indianerne ber til den mayaguden eller helgenen som er relevant for den sykdommen eller det ønskede som er bakgrunn for besøket deres. Det er ingen benker i kirken, så man kneler og ber på gulvet blant de mange tente stearinlysene. Luften er tykk av røkelse, og langs veggene står det trefigurer av helgenene deres og Døperen Johannes som er byens skytsengel.

Både San Juan Chamula og Zinacantán er kjent for sine vevteknikker, og hver landsby har sine egne spesielle drakter med nøyaktig utformede mønstre og farger. På markedene kommer indianerne i sine fargesprakende drakter for å selge keramikk og stoff laget av ull og bomull.

Dag 6: San Cristobal de las Casas – Palenque

I dag kjører du veldig tidlig fra San Cristóbal de las Casas til Palenque. På veien besøker vi det flotte fossefallet Agua Azul, som er omgitt av tropisk regnskog. Med det turkise vannet, de intense fargene og den konstante brisen og duren, er dette stedet en av de vakreste og mest uforglemmelige naturopplevelsene i Mexico. Det er over 500 mindre og større fossefall med høyder på alt fra 3 til 30 meter. Heretter besøker vi den 35 meter høye fossen Misol-Há, som er kjent for sin skjønnhet. Dette vakre landskapet befinner seg i midten av den tropiske vegetasjonen, og er dekket av mahogni og sapotetrær. Vi ankommer byen Palenque mot slutten av dagen.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Dag 7: Palenque

Palenque er omgitt av tropisk regnskog og er kjent for sin skjønnhet og fantastiske beliggenhet med utsikt over flate Yucatán. Palenque var en av mayaenes største byer og gir også navn til mayaruinene som ligger like ved og som er på UNESCOs verdensarvliste. Gjemt dypt inne i den tette regnskogen i Mexicos Chiapas-provinsen finner vi disse vakre mayaruinene. Vi skal bl.a. se nærmere på Inskripsjonstemplet, som er et begravelsesmonument for kong Pacal den Store.

Dag 8: Palenque - Mérida

I dag venter en lang kjøredag, men du skal ta en førsteklasses buss til Mérida, så du kan bare lene deg tilbake i de myke setene og nyte landskapet som suser forbi. Du skal selv gå fra hotellet til busstasjonen i Palenque eller ta en taxi (for egen regning). Bed ankomst i Mérida venter en taxi på deg og kjører deg til hotellet.

Kjøreturen tar ca. 8 timer.

Dag 9: Mérida

Det er ingen planlagte utflukter, og du kan utforske byen på egen hånd.

Denne hyggelige byen ble grunnlagt i 1542 på restene av den tidligere mayabyen Tihó. Mérida kalles både Den hvite by pga. de mange hvitkalkede husene og Mexicos Paris av lokalbefolkningen, da det er den mest europeiske byen på Yucatán-halvøya. Det er også mulig å dra på tur utenfor byen, enten for å besøke flamingokolonien i Celestun, de imponerende cenoter eller de flotte mayaruinene ved Uxmal.

Dag 10: Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen

I dag skal vi til Playa del Carmen, men først besøker vi ruinbyen Chichen Itza som er på UNESCOs verdensarvliste og er utnevnt til et av Verdens syv nye vidundere. Ruinene har spor fra to forskjellige kulturepoker, én maya- og én itza-epoke. Vi ser den berømte Pyramide El Castillo, som er 25 meter høy med sine perfekt utformede trapper.

Turen fortsetter til det flotte Playa del Carmen med den kilometerlange hvite stranden med palmer og krystallklart vann. Playa del Carmens sentrum er Plaza Mayor, som ligger ved stranden og like ved fergen til dykkerparadiset Isla Cozumel. Fra Plaza Mayor ligger byens hovedstrøk Avenida 5, hvor det er et hav av butikker, restauranter og barer. Om kvelden blir strendene gjort om til barer, og det er som regel live-musikk i form av reggae eller calypso. Man kan nesten ikke forestille seg en bedre måte å starte kvelden på enn å nyte en kald Corona og god musikk med utsikt til det Karibiske hav.

Dag 11-13: Playa del Carmen

Dagene er til fri disposisjon, og du kan nyte Playa del Carmen og slappe av på den flotte hvite sandstranden. Det er mulighet for å benytte de forskjellige vannsportsaktivitetene som for eksempel windsurfing og jet-ski, eller du kan snorkle/dykke ute ved øya Cozumel hvor det verdensberømte dykkerparadiset med grotter og flotte rev ligger. Det tar kun 45 minutter å seile dit fra Playa del Carmen og det er flere avganger om dagen.

Dag 14: Hjemrejsen starter

Turen går i dag tilbake til Norge. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, hvor hjemreisen starter.

Dag 15: Hjemkomst

Ankomst i Norge.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål