TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Øyhopping: Koh Lanta, Koh Ngai & Koh Mook

Opplev tre av Sør-Thailands paradisøyer med utsikt til de berømte bratte kalksteinsfjellene og tradisjonelle “vispbåter” som skaper en perfekt bakgrunn for en flott ferie.

Øyhopping: Koh Lanta, Koh Ngai & Koh Mook
Øyhopping: Koh Lanta, Koh Ngai & Koh Mook
13 dager
ForsideAsiaThailandØyhopping: Koh Lanta, Koh Ngai & Koh Mook

Øyhopping: Koh Lanta, Koh Ngai & Koh Mook

Opplev tre av Sør-Thailands paradisøyer med utsikt til de berømte bratte kalksteinsfjellene og tradisjonelle “vispbåter” som skaper en perfekt bakgrunn for en flott ferie.

ForsideAsiaThailandØyhopping: Koh Lanta, Koh Ngai & Koh Mook
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra valgte flyplass til Krabi t/r
 • 10 overnattinger på 3 og 4-stjernede hoteller
 • 10 x frokost (dag 3-12)
 • Transport i minibuss med klimaanlegg & lokal engelsktalende guide
 • Transport mellom øyene i speedbåt og tradisjonell «vispbåt»
 • Alle nevnte transfers foregår i internasjonale grupper
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

REISEN KORT & GODT

Øyhopping blant Thailands sørlige paradisøyer er populært blant mange – bli med, så skjønner du raskt hvorfor.

I løpet av denne reisen bor du på tre helt forskjellige øyer, hver med sin spesielle sjarm: Koh Lanta, Koh Ngai og Koh Mook. Her venter det fine hvite sandstrender, flott natur og utsikter, høye loddrette fjell, små lokalsamfunn samt raske speedbåter og tradisjonelle “vispbåter” som frakter deg fra den ene øya til den neste.

På denne reisen setter du ned tempoet og får tid til alt det du ikke har tid til i hverdagen. Her kan du ligge på en solseng, nyte den stekende solen, bade i det klare, varme vannet, fordype deg i en god bok, hygge deg med kortspill eller la deg skjemme bort med en omgang massasje. Hvis du har lyst til å oppleve litt, har øyene også gode muligheter for både aktiviteter og utflukter.

Som prikken over i-en kan du avrunde reisen med et opphold i Bangkok.

Det anbefales å bestille turen i god tid.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Forlat den europeiske vinterkulden og senk tempoet på de tre paradisøyene Koh Lanta, Koh Ngai og Koh Mook i det sørvestlige Thailand
 • Nyt de flotte, hvite sandstrendene og bad i det klare, varme vannet eller utforsk øyene med snorkling, dykking og fotturer
 • Raske speedbåter og tradisjonelle longtailbåter frakter deg fra øy til øy mellom høye kalksteinsklipper som mest av alt ligner motivet på et postkort
 • Prikken over i’en er muligheten til å forlenge reisen med storbyferie i Bangkok

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Krabi – Ao Nang Beach

Du lander på Krabi flyplass, går gjennom passkontrollen og henter bagasjen din. I ankomsthallen venter en sjåfør som skal kjøre deg til hotellet i feriebyen Ao Nang Beach, 25 km fra flyplassen.

Etter en lang flytur kan du slappe av ved svømmebassenget eller ta håndkledet under armen og legge deg ned på stranden som ligger bare et steinkast unna. Du kan også slentre en tur langs strandpromenaden, titte i de mange butikkene som ligger som perler på en snor, nyte utsikten over havet og se på de mange små motorbåtene som går i pendelfart mellom Ao Nang og Railay Beach.

Når sulten melder seg, er ikke utfordringen det å finne en restaurant, men å velge mellom Ao Nangs mange gode spisesteder. Her finnes det restauranter med både tradisjonelle thailandske retter, internasjonale retter og fisk og skalldyr. Du finner også mange fast food-kjeder.

Som avslutning på dagen har du kanskje lyst til å sitte på en av benkene på strandpromenaden og beundre utsikten over havet og den vakre solnedgangen.

Dag 3: Krabi – bilferge til Koh Lanta Noi – transfer til Koh Lanta Yai

Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til Ban Hua Hin-kaien. Det er en kjøretur på ca. 1 time. Herfra skal du med bilferge til Koh Lanta Noi. Fergen tar ca. 20 minutter. Du kjøres videre til hotellet på Koh Lanta Yai, som ligger i rolige omgivelser på vestkysten. Etter innsjekking kan du slappe av og bare nyde de kommende dagene.

Dag 4-5: Koh Lanta Yai

Dagene er til fri disposisjon.

Koh Lanta Yai er en øy med vakre strender, massevis av lokale restauranter, tradisjonelt øyliv, fantastisk vakker natur og ikke minst praktfulle solnedganger.

Øyas beste og flotteste strender ligger her på vestkysten. De er gyldne og langgrunne, perfekt til barnefamilier. Hvis du beveger seg mot nordvest, finner du de lange og brede strendene, mens strendene lengst mot sør er helt annerledes, med klipper og røffere natur.

Til tross for størrelsen en Koh Lanta Yai en av Thailands mer autentiske øyer, der lokalbefolkningen ikke utelukkende lever av turisme, som på mange andre thailandske øyer. Det merker man, og på en god måte. Koh Lanta Yai er et godt bevis på at turister og lokalbefolkningen kan leve godt sammen, uten at noen av dem trenger å inngå kompromisser.

I hovedbyen, Ban Saladan, på øyas nordlige spiss, er det gode muligheter til å få kontakt med lokalbefolkningen og få en smak på det tradisjonelle øylivet. Det sammen gjelder i de små fiskerlandsbyene på østkysten, som bl.a. Lanta Old Town, også kjent som Sea Gypsy Village. Her er det som om tiden har stått stille. Den gamle bydelen er også kjent som Sea Gypsy Village, fordi befolkningen her for flere hundre år siden bosatte seg i trehus som de bygde ute på havet. Havsigøynerne blander seg sjelden med resten av befolkningen. De har også sitt eget språk og sine egne tradisjoner og overbevisninger. Det skjer ikke mye her, men det er veldig hyggelig.

Koh Lantas vakre natur kan man oppleve til fulle i Koh Lanta nasjonalpark, og her er det både fine turstier og flotte utsiktspunkter. Midt inne på øya kan du til og med komme til både fosser og grotter, der stalaktitter og stalagmitter funkler som diamanter. Beveger du deg derimot til den nordøstlige delen av Koh Lanta Noi, kan du padle i kajakk, for en stor del av dette området består av mangroveskog. Hvis du ennå ikke har fått nok av havet, kan du besøke Hin Daeng, Koh Rok Noi og Koh Rok Nai, som er noen av Thailands fineste snorkle- og dykkersteder med vakre korallrev, fisk, grotter og vrak.

Om kvelden kan du slå deg ned på en strandbar og se solen gå ned over Andamanhavet med en iskald Singha-øl i hånden.

Dag 6: Koh Lanta Yai – speedbåt til Koh Ngai

I dag sjekker du ut av hotellet og blir kjørt til Saladan Pier, der en speedbåt bringer deg til øya Koh Ngai, også kjent som Koh Hai. Du kommer forbli høye kalksteinsfjell og er fremme på den lille øya ca. 40 minutter senere. Ved ankomst blir du tatt imot av hotellets personale, som hjelper deg med bagasjen. Etter innsjekking har du fri resten av dagen til å nyte denne paradisøya, og her er nøkkelordene avslapning, livsnytelse og ro.

Dag 7-8: Koh Ngai

Dagene er til fri disposisjon

Koh Ngai er som hentet rett ut av et postkort – tradisjonelle små motorbåter ligger i den kritthvite sanden, palmer henger dovent over stranden. Det turkisklare vannet og loddrette kalksteinsfjell skaper en perfekt kulisse, mens solen står høyt på himmelen. Her kan du ikke annet enn å komme ned i gir – det finnes ingen trafikk, butikker eller støyende diskoteker. I stedet kan du bare lene deg tilbake og nyte roen og de fantastiske omgivelsene.

Koh Ngai byr også på fantastiske snorkemuligheter og fine fotturer i jungelen bak strendene, med fargerike fugler og et utsiktspunkt der du har fantastisk utsikt over havet og de grønnkledde kalksteinsfjellene.

Koh Ngai blir i løpet av ettermiddagen påvirket av tidevannet, og da kan du bade i resortens svømmebasseng. Du kan likevel bade i havet, du må bare vasse litt lengre ut.

Om kvelden kan du nyte en drink på en av de avslappede barene langs stranden, der det av og til også er livemusikk.

Dag 9: Koh Ngai – Koh Mook

I dag er tiden kommet til å si farvel til Koh Ngai, og heldigvis venter enda et paradis. Du blir hentet av en «vispbåt» som tar deg med til perleøya Koh Mook som ligger ca. 30 min unna. Koh Mook er større enn Koh Nai, og denne øya har også en liten landsby dit du enten kan gå eller sykle. Her ligger også den lokale skolen, supermarkeder, restauranter osv.

Dag 10-11: Koh Mook

Dagene er til fri disposisjon.

Det gode ved Koh Mook er at du kan bruke stranden på begge sider av øya. Hvis du har lyst på aktiviteter eller utflukter, kan du for eksempel la deg skjemme bort med massasje, leie en kajakk eller besøke øyas store attraksjon. Smaragdgrotten, som kun kan nås fra vannet. Her svømmer du ca. 80 meter inn gjennom en tunnel. Det er nesten bare selvlysende fisk som lyser opp veien. Men når du kommer frem til åpningen innen i grotten – midt på øya – kommer det til syne et lite skjult paradis med sandstrand, grønne trær og bratte klipper.

Vil du hoppe over på enda en øy, kan du med fordel ta en «vispbåt» til øya Koh Kradan som ligger ca. 20 minutter unna. Her er det fantastisk å snorkle for å se de både nysgjerrige og fargerike fiskene som svømmer rett ved strandkanten. Stranden er smal, men flott, og det samme er utsikten til de loddrette fjellene og de tradisjonelle “vispbåtene” som er fortøyd langs stranden.

Om kvelden, når det er blitt litt kjøligere på Koh Mook, kan du løpe en tur langs stranden eller bare gå en tur og nyte solen som forsvinner bak de grønnkledte fjellene.

Dag 12: Hjemreisen starter

I dag er tiden dessverre kommet for å ta farvel med denne vakre delen av Thailand. Du blir hentet av en liten motorbåt som bringer deg tilbake til Pak Meng-kaien sør for Krabi – en båttur på 45-60 minutter. Her venter en sjåfør på å kjøre deg til Krabi flyplass. Det er en kjøretur på 2-3 timer. Fra Krabi flyplass flyr du til Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en deilig og avslappende ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Storbyforlengelse i Bangkok
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Bangkok og bli fascinert av denne hektiske og livlige hovedstaden med hele ca. 12 millioner. innbyggere.

Det er ikke planlagt noen utflukter, så du kan tilbringe dagen i ditt eget tempo og oppleve millionbyen på egen hånd.

Når du skal komme deg rundt i Bangkok, trenger du ikke å bekymre deg om den beryktede trafikken, for byen har et godt tilbud av andre transportmidler enn drosjer og busser. Elvedrosjene er populære, og de tar seg av en vesentlig del av den offentlige transporten, for de legger til ved mange av byens severdigheter. I tillegg kan du bruke Sky Train, det snor seg mellom de mange skyskraperne og er en god, rask og billig måte å komme seg frem på.

Bangkok er delt i øst og vest av den 372 km lange elven Chao Phraya som starter sør for Bangkok og renner helt opp til Nakhon Sawan.

Den østlige delen av byen betraktes som det sentrale Bangkok med de populære områdene Silom og Sukhumvit, og her er det utrolig mange spisesteder, kjøpesentere, og kule skybarer. Det er også på den østlige siden at du finner den historiske delen av Bangkok. Her ligger bl.a. byens spektakulære kongepalass, Grand Palace, og Smaragdbuddhaens tempel, Wat Phra Kaew.

Heldigvis har Bangkok også mange grønne lunger når du trenger en pause fra den tropiske varmen og støyende trafikken. Vi kan bl.a. nevne parkene Lumpini og Benjakiti eller den grønne øya Bang Krachao, også kalt ”Bangkoks jungel” – her er det som om tiden har stått stille.

På byens vestside opplever du derimot en helt annen verden, uten skyskrapere og tutende tuktuk-er. Her ser du det mer autentiske Bangkok og en labyrint av kanaler der hus står på pæler og postbudet kommer med båt. Det står i så stor kontrast til det østlige Bangkok at man føler at man befinner seg et helt annet sted – det er nettopp de store kontrastene som gjør Bangkok til en så fantastisk og fascinerende storby å besøke!

Om kvelden er det et yrende folkeliv i China Town, på det utendørs shopping- og underholdningsområdet Asiatique og i de mange skybarene. Lebua Sky Bar, kjent fra filmen ”Tømmermenn i Thailand”, er et perfekt sted å nyte en forfriskende drink før middag og samtidig se solen gå ned over hovedstaden.

Uansett hva du bestemmer deg for å foreta deg: i Bangkok blir det ikke kjedelig.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål