TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Et streif av Bali

Denne 4-stjerners rundreisen er for deg som ønsker få hotellbytter og tid i programmet til selv å bestemme aktiviteter og tempo. Sug til deg stemningen i Ubud og avslutt med badeferie i Sanur.

Et streif av Bali
Et streif av Bali
11 dager
ForsideAsiaBaliEt streif av Bali

Et streif av Bali

Denne 4-stjerners rundreisen er for deg som ønsker få hotellbytter og tid i programmet til selv å bestemme aktiviteter og tempo. Sug til deg stemningen i Ubud og avslutt med badeferie i Sanur.

ForsideAsiaBaliEt streif av Bali
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Denpasar t/r
 • 8 netter på 4-stjerners hoteller
 • 8 x frokost (dag 3-11)
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Transport i minibuss eller buss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Mulighet til å forlenge med ekstra netter i Sanur
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Det hellige vanntempelet Tirta Empul i Tampaksiring
 • Tegalalangs vakre risterrasser
 • Kunsthåndverkerlandsbyene Mas og Batubulan
 • Inngang og avgifter til omtalte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Denne 4-stjerners reisen passer for deg som ønsker få hotellbytter og å ha frie dager til selv å bestemme aktivitetene og tempoet på ferien.

Reisen starter i den sjarmerende og fortryllende kunstnerbyen Ubud, som ligger vakkert til i Balis høyland omgitt av grønne rismarker, elver og hellige templer. Ubud er også Balis kulturelle hjerte hvor man legger sjelen i seremonielle opptog og dyrking av tradisjoner. Dagene er til fri disposisjon, og du kan velge og vrake mellom en rekke spennende tilkjøpsturer.

Fra Ubud går turen til det hellige vanntempelet Tirta Empul, Tegalalangs enestående risterrasser og små, spennende kunsthåndverkerlandsbyer der du opplever dyktige treskjærere og steinhuggere.

Reisen avsluttes med en deilig badeferie i Sanur, hvor du kan slappe av og nyte den fem kilometer lange gyldne sandstranden, lese en bok under de svaiende palmene og bade i det rolige vannet.

Du har mulighet til å forlenge reisen med opphold på Gili Trawangan, Nusa Lembongan, Komodoøyene eller i Singapore.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Få en forsmak på Bali med frie dager i programmet der du enten kan kjøpe ekstra turer eller utforske i ditt eget tempo
 • Få innblikk i Balis spirituelle kultur ved det hellige vanntempelet Tirta Empul, der duften fra røkelsespinner fyller luften
 • Fall pladask for den sjarmerende og naturskjønne byen Ubud, og opplev dyktige kunsthåndverkere og vakre, grønne rismarker
 • Rund av turen med blått hav og myke bølger på en avslappende badeferie ved Sanurs deilige sandstrender

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra valgt lufthavn

I dag flyr du mot gudenes øy, Bali, med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Bali – Ubud

Du lander på Balis internasjonale flyplass, Ngurah Rai, i hovedstaden Denpasar. Ved ankomst går du gjennom immigrasjonskontrollen og får turistvisumet ditt. I ankomsthallen venter en smilende og imøtekommende guide med et TourCompass-skilt, og du merker med én gang den varme balinesiske gjestfriheten.

Sammen med guiden blir du kjørt til hotellet i den naturskjønne byen Ubud. Den er Balis kulturelle hjerte og stedet for helhjertet dyrking av tradisjoner og seremonielle opptog. Etter innsjekk er resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 3-4: Frie dager i Ubud

Det er ikke planlagt noen utflukter, og du kan ta dagene i ditt eget tempo og bestemme aktivitetene selv.

Ubud ligger i det vakre, kuperte høylandet omgitt av elver, juv og grønne rismarker og -terrasser.

På gatene og i templene utspiller det seg ofte seremonielle opptog. Du kan oppleve balineserne i sine fine, tradisjonelle drakter på vei til det lokale tempelet med offergaver til de hinduistiske gudene Brahma, Shiva og Vishnu. Det er flott og stemningsfull opplevelse å overvære.

Ubud er også Balis kunstneriske sentrum, og mange kunstnere har slått seg ned med kunstgallerier og små butikker med lokalt kunsthåndverk i både tre, glass og keramikk. Er du ikke så begeistret for kunsthåndverk, finnes det også væsker, smykker eller økologiske skjønnhetsprodukter.

Om kvelden når mørket faller på kan du besøke en av Ubuds mange glimrende restauranter, hvorav flere er økologiske. Etterpå kan du ta en drink eller kaffekopp på en av de hyggelige barene og kaféene og nyte den lokale stemningen.

Du kan også tilbringe en kveld på Ubud Palace og oppleve en flott balinesisk danseforestilling som skildrer historier fra hinduismen med tradisjonell musikk og sang. Du kan blant annet se «Barong», som skildrer kampen mellom det gode og det onde med dansere iført fryktinngytende masker, og «Legong», en yndig og feminin dans med grasiøse bevegelser utført av kvinner.

Vi har plukket ut en rekke spennende tilkjøpsturer som du kan lese mer om nedenfor.

Dag 5: Ubud – Tirta Empul-tempelet – Tegalalangs risterrasser – Kunsthåndverkerlandsbyer – Sanur

I dag tar du farvel med Ubud. Etter en deilig frokost sjekker du ut av hotellet og blir hentet av guiden og sjåføren, som tar deg med på en spennende halvdagsutflukt i området rundt Ubud.

Første besøk er vanntempelet Tirta Empul i Tampaksiring, som ligger ved tolv naturlige kilder. Tempelet er utrolig vakkert med flotte skulpturer og fiskedammer fulle av karper. Hovedattraksjonen er bassenget med det hellige vannet, hvor du kan bade og få renset sjelen sammen med de lokale, som legger ned offergaver og tenner duftende røkelsespinner.

Neste stopp er Tegalalangs berømte risterrasser, som er noen av øyas absolutt vakreste. Her har du fenomenal utsikt og enestående fotomuligheter.

Deretter blir du kjørt til de små kunsthåndverkerlandsbyene Mas og Batubulan, som har hver sin spesialitet. I Mas utøver treskjærerne faget sitt, og i Batubulan kan du oppleve steinhuggerne.

Kursen settes så mot Sanur, og her venter det noen deilige dager ved stranden hvor du kan fordøye de mange opplevelsene og inntrykkene fra reisen.

Dag 6-9: Badeferie i Sanur

Sanur er Balis mest populære badeby, og har greid å bevare sin avslappede og hyggelige atmosfære. Byens store trekkplaster er den fem kilometer lange, brede og gyldne sandstranden, som er kjent for sine rolige, myke bølger. Stranden er nemlig beskyttet av et korallrev et stykke utenfor, noe som gjør den utrolig barnevennlig. Her kan du boltre deg i det varme vannet og nyte solen på en solseng, eller lese en god bok under de svaiende palmene.

Langs stranden går en strandpromenade som innbyr til gåturer, og her ligger det også små butikker med bl.a. trehåndverk, klær og andre suvenirer.

I byens hovedgate finner du hyggelige kaféer, restauranter og butikker. Forlater du hovedgaten og går inn i de smale sidegatene, kan du oppleve det lokale livet og husene som ligger side om side med flotte templer.

Om kvelden kan du nyte solnedgangen fra stranden, hvor de mange lokale fiskebåtene og den lille paviljongen utgjør en perfekt kulisse.

Dag 10: Hjemreisen starter

Etter en nydelig ferie er det tid for å vende snuten mot nordligere himmelstrøk. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Denpasar, og herfra flyr du mot Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en nydelig og avslappende ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Storbyforlengelse i Singapore
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Singapore og fall pladask for Østens toppmoderne metropol.

Den lille øystaten dekker bare 721,5 km2 og er Sørøst-Asias minste land, men det dette lille, velutviklede landet mangler i størrelse tar det absolutt igjen i opplevelser.

Gled deg til å oppleve det arkitektonisk interessante Marina Bay Sands, rusle en tur i det grønne pustehullet Gardens by the Bay, shop til you drop på Orchard Road, drikke Singapore Slings på Raffles Hotel og sitte i det 165 meter høye pariserhjulet Singapore Flyer, der du har en fenomenal utsikt over de mange futuristiske skyskraperne og havnen.

Det som også er flott ved Singapore er at byen er en smeltedigel av kulturer, og menneskene her lever med respekt og forståelse for hverandre. Her kan du se buddhistiske templer, moskeer, kirker og hindutempler side om side. Singapores mangfoldighet kan du spesielt oppleve i de sjarmerende bydelene Little India, China Town og det arabiske og malayiske området Kampong Glam. Her kan du suge stemningen til deg mens du beundrer de fine, fargerike husene og kjenner duften av krydder og sjasmin.

Det flerkulturelle samfunnet avspeiles også i de mange fantastiske matopplevelsene rundt omkring i byen. Hvis du liker autentisk gatemat, kan du gå til et av Singapores kjente hawker centres. Foretrekker du mer eksklusive Michelin-restauranter, skal du vandre ned til den unike matgaten Keong Saik Road, for her finner du noen av Singapores beste restauranter.

Andre populære og hippe kvarterer er det fargerike Haji Lane i Kampong Glam og art deco-området Tiong Bahru. Begge disse områdene er kjent for sine hyggelige kafeer, spennende restauranter og butikker og ikke minst flott gatekunst.

En stor kontrast til det livlige storbylivet er den lille øya Sentosa Island, og her finner du deilige sandstrender og massevis av severdigheter og aktiviteter for hele familien, som bl.a. Universal Studios og forskjellige fornøyelsesparker.

Høres Singapore fristende ut?

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly til Singapore samt transfer.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse til Gili Trawangan
4 netter

Hvis du vil avslutte reisen med et opphold på en paradisøy, er Gili Trawangan et godt valg.

Gili Trawangan, også kalt Gili T, er en av de tre Gili-øyene – og den mest populære. Gili Trawangan er blitt spesielt populær på grunn av de gode mulighetene det er til å dykke og snorkle i havet rundt øya. Her kan du møte både havskilpadder, fargerike fisker og kanskje til og med en revhai. Øya er også kjent for sine deilige strender som frister til avslapning og det gode liv. Legg deg på en solseng og la deg varme av solens stråler eller kos deg med en drink i en av de mange sekkestolene i skyggen av en kokospalme.

Om dagen er atmosfæren avslappet, og om kvelden er det god stemning og livsglede på de mange små restaurantene og barene. På vestsiden av øya kan du beundre de vakre solnedgangene over Bali, og hvis du er heldig og været er klart, vil du også kunne se solen gå ned bak vulkanen Mt. Agung på Bali. Det er en opplevelse du aldri glemmer! Her er det ingen asfalterte veier og biler, men i stedet sykler og hestevogner.

Gili Trawangan har med andre ord alt det du trenger for å få en avslappende badeferie.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på resort på Gili Trawangan, 1 natt på hotell i Sanur, frokost, transfer samt speedbåt mellom Bali og Gili Trawangan.

Komodo Island og det vestlige Flores
4 netter

Komodo Island er hjemsted for de store komodovaranene. Komodovaranen er verdens største nålevende øgleart. Den kan bli opptil tre meter lang og veie så mye som 165 kg. Til tross for sin enorme størrelse kan den bevege seg med en hastighet på opptil 20 km/t – og den er både kjøttetende, aggressiv og temmelig brutal i jaktteknikken. Likevel står et besøk hos varanene på ønskelisten til mange reisende. Det er imidlertid ikke hver dag at man ser verdens største øgle, som har overlevd på denne øya i over ti millioner år! I tillegg til komodovaraner kan man også oppleve bøfler, villsvin, ville rådyr, makakaper og vakre fugler på Komodo Island, samt en natur som er både barsk og vakker på samme tid. Vannet er krystallklart og havet fullt av fargerike fisker og koraller. Komodo er regulert som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste for verneverdige naturområder.

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell på Flores, 1 natt på hotell i Sanur, frokost, fly mellom Bali og Flores samt transfer. I tillegg er det inkludert en heldagsutflukt til Komodo Island, snorkletur ved Pink Beach og Kelor Island, samt en heldagsutflukt på vestsiden av Flores med Cunca Rami-fossen, Batu Cermin-grotten og besøk på et lokalt marked.

Turen er ikke tillatt for barn under 7 år.

Merk:

Denne forlengelsen er ikke mulig i følgende perioder:

8. februar – 12. februar 2024 og 2. april – 17. april 2024

Badeferieforlengelse på Nusa Lembongan
3 netter

Nusa Lembongan er en liten tropisk paradisøy på bare 8 km² og bare 45 minutters båttur fra Bali. Her kan du roe helt ned og bare nyte de vakre, gyldne sandstrendene, det klare havet, de svaiende palmene og den ville naturen med kaktuser og klippeformasjoner. Øya er også kjent for å ha gode muligheter for snorkling og dykking. Det er bare noen få biler på den vesle øya, så det er lettest å komme seg rundt på sykkel.

Mesteparten av den nordøstlige delen av øya er dekket av mangrover, som er en viktig del av økosystemet i området og er med på å gi liv til de mange korallene. Du kan ta en liten båttur gjennom mangrovene enten med kajakk eller en liten båt.

Mange av øyas innbyggere livnærer seg av å dyrke havtang. Når tidevannet trekker seg tilbake, kommer tangmarkene til syne, og du kan se bøndene strømme ut for å plukke tangen.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på resort med frokost, transfer samt speedbåt mellom Bali og Nusa Lembongan.

Du kan forlenge badeferien med flere netter akkurat som du ønsker.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Rabatt for større grupper
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål