TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Cape Town

Har du lyst til å oppleve en av verdens vakrest beliggende storbyer?

Da er Cape Town i Sør-Afrika akkurat noe for deg! I denne moderne og kontrastfylte byen har du alle muligheter til å oppleve vakker natur, spennende kultur og byens interessante historie.

Se alle våre reiser til Cape Town nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24

Reiser til Cape Town
Reiser til Cape Town
ForsideReiser til Cape Town

Reiser til Cape Town

Har du lyst til å oppleve en av verdens vakrest beliggende storbyer?

Da er Cape Town i Sør-Afrika akkurat noe for deg! I denne moderne og kontrastfylte byen har du alle muligheter til å oppleve vakker natur, spennende kultur og byens interessante historie.

Se alle våre reiser til Cape Town nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24

ForsideReiser til Cape Town
Våre reiser til Cape Town:

Hvorfor reise til Cape Town?

Cape Town er uten tvil et besøk verdt. Byen er mer kosmopolitisk og europeisk enn de andre store byene i Sør-Afrikas, og den er full av liv og kultur. Her kan du oppleve flott nar-afrikatur, spennende kultur, en fengslende historie og mye, mye mer.

På en reise til Cape Town har du mulighet til å oppleve det mangfoldige livet i byen og utforske det vakre området som omgir den.

Reiser som kombinerer Cape Town og safari

Reisene våre til Cape Town i Sør-Afrika er kombinasjonsreiser der reisen til Cape Town kombineres med safari i f.eks. Sør-Afrika eller Botswana.

På våre reiser vil du som regel dra på safari, etterfulgt av et visst antall dager til fri disposisjon i storbyen – og eventuelt også kombinert med en reise til Mauritius, Victoria Falls m.m. Det gir deg god tid til å oppleve akkurat det du har lyst til på egen hånd. Hvis du foretrekker planlagte utflukter, kan du glede deg til å bli med på en eller flere av våre opplevelsesrike ekstrautflukter.

Hva kan du oppleve i Cape Town?

Det er veldig mange interessante severdigheter i Cape Town.
Her gir vi deg tips til noen av de tingene du kan oppleve i og rundt byen, uansett om du er interessert i Sør-Afrikas dramatiske historie, enestående naturopplevelser eller mangfoldig kultur.

En spennende og medrivende historie

I Cape Town har du mange muligheter til å dykke ned i byens og landets spennende historie.

  • Du kan få vite mer om apartheidstyret på et besøk på museumsøya,Robben Island. Helt siden 1600-tallet har denne øya vært brukt som fengsel, og dette fengselet hadde en fange som ble verdensberømt: Nelson Mandela. Han var politisk fange i fengslet fra 1964-1982 under apartheidstyret. Siden 1999 har øya vært oppført på UNESCOs verdensarvliste.
  • Hvis du er interessert i å få vite mer om landets slavehistorie, er museet, Slave Lodge, stedet du skal besøke. Bygningen som nå inneholder museet er en av de eldste i Sør-Afrika. Den har også vært fengsel, postkontor og høyesterett, men var i sin tid også oppholdssted for 1000 slaver – rett rundt hjørnet fra Spin Street, en gang slavehandlernes hovedgate.
  • Opplev en av Sør-Afrikas eldste bygninger, Castle of Good Hope, og dens unike historie. Slottet fungerte opprinnelig som festning for byen, og det ble bygget av hollenderne i det 17. århundre. I dag huser slottet blant annet militærmuseet, Castle Military Museum, og det avholdes mange seremonier og arrangementer her. Gå på oppdagelse i landets historie her på slottet, der du finner et bakeri, fengselsceller og mye annet.

Imponerende og helt enestående naturopplevelser

Både i Cape Town og området rundt byen venter det enestående naturopplevelser.

  • I selve Cape Town ligger det flotte, berømte Tafffelfjellet eller Table Mountain, som er det egentlige navnet. Hvis du setter pris på storslått natur, er dette fjellet helt klart verdt å utforske. Fra det høyeste punktet, som er 1 086 meter over havet, har du en fantastisk utsikt over hele byen. Du kan enten nå toppen til fots på en flott vandring eller ved å ta den hyggelige kabelbanen, og der kan du nyte den flotte utsikten hele veien opp.
  • Hvis du vil dra på oppdagelsesferd utenfor byen, kan du følge den flotte kystveien på Chapman’s Peak Drive ned til Kapp det gode håp. På kjøreturen kan du blant annet stoppe i den hyggelige byen Simon’s Town og ved Boulders Beach, stranden som er berømt for sine mange pingviner. Målet er Cape Point, og her har du en fantastisk utsikt over vakre strender, pittoreske bukter og frodige daler.
  • Nær Cape Town ligger Sør-Afrikas berømte vinområde, Cape Winelands. I Cape Winelands er det mange vingårder som er spredt rundt i et utrolig flott landskap med vinstokker på rekke og rad og med dramatiske fjell i bakgrunnen. Det er nesten som en filmkulisse. Det er flere vinområder, og blant de mest populære er Stellenbosch, Franschhoek og Paarl.

Fascinerende og mangfoldig kultur

Cape Town er også full av opplevelser for alle som er interessert i vin, god mat og shopping.

  • Hvis du er interessert i vin, bør et besøk på en av de mange vingårdene rundt byen stå høyt oppe på listen over opplevelser du vil få med deg i Cape Town. Du finner flere vinområder både i og utenfor Cape Town. Besøk for eksempel den historiske vingården Groot Constantia som ligger rett ved sentrum og få vite mer om vinproduksjonen her. Naturligvis har du også mulighet til å smake på de velsmakende og verdenskjente vinene.
  • Hvis du er glad i å handle, er Cape Town også en by for deg. Her i byen finner du en rekke forskjellige shoppingsentre, og her kan du virkelig “shop till you drop”. Du kan blant annet sjekke ut shoppingsentre som Canal Walk Shopping Centre, Victoria Wharf Shopping Centre og The Bay Harbour Market. De er alle verdt et besøk.
  • Når sulten melder seg, kan du ta en tur til et av Cape Towns mange matmarkeder, for der tilbys det kortreiste råvarer fra områdene rundt byen. Spis deg mett på velsmakende mat på Neighbourgoods Market, V&A Food Market eller City Bowl Market. I tillegg til innholdsrike matmarkeder har Cape Town massevis av utmerkede restauranter. Kanskje du har lyst til å utforske det sør-afrikanske kjøkkenet, som blant annet har struts, springbukk og sågar krokodille på menyen?

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen på en av våre mange spennende reiser til Cape Town.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14