TRYGGHETSGARANTI - LES MER
9 dager

Familiesafari i Tanzania

Vis barna hvor løvenes konge bor. Ta familien med til Tanzania og få store dyreopplevelser i deres eget tempo med korte kjøreavstander. Dere får deres egen safaribil og bor på barnevennlige lodger.

Familiesafari i Tanzania
Familiesafari i Tanzania
9 dager
ForsideAfrikaTanzaniaFamiliesafari i Tanzania

Familiesafari i Tanzania

Vis barna hvor løvenes konge bor. Ta familien med til Tanzania og få store dyreopplevelser i deres eget tempo med korte kjøreavstander. Dere får deres egen safaribil og bor på barnevennlige lodger.

ForsideAfrikaTanzaniaFamiliesafari i Tanzania
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra valgte flyplass til Kilimanjaro, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 overnattinger i Arusha, inkl. halvpensjon
 • Halvdagstur til Arusha nasjonalpark, inkl. frokost
 • 2 overnattinger i Tarangire nasjonalpark, inkl. helpensjon
 • Safari i Tarangire nasjonalpark, inkl. matpakke-lunsj
 • 2 overnattinger ved Karatu, inkl. helpensjon
 • Safari i Ngorongoro-krateret, inkl. matpakke-lunsj
 • Besøk på Masai-skole ved Ngorongoro-krateret
 • Guidet besøk i landsbyen Mto Wa Mbu, inkl. lunsj
 • Transport og safariturer i Land Cruiser-firehjulstrekker
 • Vann på safariturene hver dag
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Mulighet til å forlenge reisen med badeferie
 • Fly fra Kilimanjaro til valgte flyplass, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

 

Prisen er basert på 4 reisende.
Tillegg ved 1, 2 eller 3 reisende.

REISEN KORT & GODT

Kan man egentlig reise til Tanzania uten å dra til Serengeti? Ja, det kan man. I hvert fall hvis dere velger denne reisen. Her har vi nemlig valgt å prioritere TID til de store opplevelsene, slik at både store og små kan følge med og få en flott ferie.

Men det betyr absolutt ikke at det er færre dyre- eller kulturopplevelser!

Safari i Tarangire nasjonalpark betyr store elefantflokker, massevis av bøfler, sebraer i hopetall, gnuer, gaseller og sjiraffer. Hvis dere virkelig har flaks, krysser en leopard veien foran dere!

Dette er ikke alt, dere kan også glede dere til safari i Ngorongoro-krateret. Konsentrasjonen av dyr er enorm, og det er ikke uvanlig å se alle The Big Five i krateret. Selv det utrydningstruede sorte neshornet lever her. I tillegg er nok krateret et av de beste stedene i hele Tanzania å se løver.

På kanten av Ngorongoro-krateret ligger det en skole for lokale masaibarn, og den skal dere også besøke. Det vil nok sette skoledagen hjemme i Norge i et nytt perspektiv.

Dere avslutter reisen med et lokalt landsbybesøk før turen går hjemover igjen – hvis dere da ikke velger å avslutte rejsen med en badeferie på Zanzibar.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Tanzanias fantastiske natur og dyreliv på en safaritur med relativ korte kjøreavstander
 • Dere har deres egen bil og sjåfør og er selv med på å planlegge dagene i Tanzania
 • All transport, mat, alle overnattinger og alle safarier er inkludert i prisen
 • Det er mulig å dra på badeferie etter safarien

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og turen går til Tanzania med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Tanzania – transfer til Arusha

I dag kommer dere til Kilimanjaro i Tanzania. Våre lokale guide møter dere på flyplassen og kjører dere til hotellet deres. Her har dere to overnattinger. Resten av dagen er til fri disposisjon til å finne dere til rette i Afrika, og kanskje ta en dukkert i bassenget?

Dag 3: Opplevelser I Arusha nasjonalpark

I dag begynner opplevelsene for alvor! Dere skal på en halvdagstur Arusha nasjonalpark, som ligger i nærheten. Denne parken er liten og ikke særlig kjent, men den har både vakkert landskap og et variert dyreliv. Det helt spesielle er at det også er mulig å gå, sykle og padle kano her i nasjonalparken. I de fleste nasjonalparker er det ikke lov til å forlate den trygge safaribilen, men side antallet rovdyr her i nasjonalparken er relativt lavt, er det også mulighet for andre typer opplevelser.

Byttedyrene har helt klart også oppdaget at det ikke er så mange rovdyr her. Dere kan forvente å få flotte bilder av både sebraer, sjiraffer og bøfler, men også antiloper, gnuer, flodhester – og forskellige apearter – hører hjemme her i parken.

Nyt utsikten til flotte Mt Meru, som ofte – helt ufortjent – blekner i skyggen av sin berømte storebror, Kilimanjaro. Husk at dere har bilen for dere selv, så det er gode muligheter til å stoppe når dere har lyst. Dere har med matpakke og spiser lunsj i nasjonalparken.

I utgangspunktet er halvdagsturen i dag en safaritur der dere ser noen av nasjonalparkens høydepunkter, men snakk med guiden hvis dere har spesielle ønsker om aktiviteter.

Resten av dagen er til fri disposisjon – kanskje til å bare ha det gøy i bassenget på hotellet? Det er også mulig å leie sykler hvis dere har lyst til å bevege dere litt før det blir mer safari de neste dagene!

Dag 4: Arusha – Tarangire nasjonalpark

Dere hentes på hotellet tidlig om morgenen, og turen går til Tarangire nasjonalpark. Det er en kjøretur på ca. 3 timer, og vanligvis vil det være ett stopp underveis. Dere har igjen matpakke med i bilen, og bare si fra når dere blir sultne – så finner guiden deres et fint piknik-sted.

Om ettermiddagen blir det safari i Tarangire. Her kan dere bl.a. glede dere til massevis av elefanter! Denne parken har nemlig den største konsentrasjon av elefanter i hele det nordlige Tanzania. Det er flere grunner til dette. Én grunn er at elefantene alltid kan finne vann i Tarangire. Selv i årets tørreste periode, når også elven nesten er tørr, vet elefantene hvor de skal finne vann.

Tarangire er også kjent for sine mange baobabtrær, og man skal være veldig uheldig for ikke å få et bilde av en elefant som står under et baobabtre og viser hvor store noen av disse trærne virkelig er. Baobabtreet er en av verdens eldste trearter, og det kan bli rundt 3000 år gammelt. Man sier at et baoabtre først er fullvoksent når det er 1000 år gammelt!

Dere kommer frem til leiren før solnedgang, så dere rekker en tur i bassenget hvis dere trenger å få skylt av dere støvet!

Dag 5: Safari i Tarangire nasjonalpark

Hvis dere har lyst, er det mulig å starte dagen med å se alt ovenfra. Det er nemlig muligt å kjøpe en ballongsafari som tilleggsutflukt.

Dagen tilbringes med safari i nasjonalparken.

Landskapet i Tarangire er veldig variert. Her er det alt fra tørre sletteområder, knallrød sand, store termitt-tuer og åser med busker og trær. Tarangire skjuler også en hemmelighet. En hemmelighet man bare kan avsløre hvis man overnatter i parken, slik dere gjør. I hjertet av nasjonalparken ligger Silale-sumpen. Den er så langt borte at de som bare tilbringer én dag i parken ikke kommer hit ned. Synd for dem! Her er det vann og grønt gress året rundt, så i årets tørre perioder er Silale et trekkplaster for alle dyr, fra elefanter til løver, leoparder, gnuer, sebraer, bøfler, ville hunder – og pytonslanger.

Turen til og fra sumpen er naturligvis en ”game drive”, og hva dagen byr på er helt umulig å vite. Men det er sjarmen ved safari – alt kan skje. Hold øynene åpne, så dukker det sikkert opp noe.

Også i dag har dere matpakke med i bilen og spiser lunsj i parken.

Dag 6: Safari i Tarangire nasjonalpark – tid til avslapning i Karatu

Tiden er kommet til å ta avskjed med Tarangire og sette kursen mot det fruktbare høylandet på kanten av Ngorongoro-krateret. Dere kan velge å dra på formiddagssafari i Tarangire og kjøre til Karatu i middagstimene – eller kjøre ditt rett etter frokost. Da kan dere tilbringe ettermiddagen i bassenget. Snakk med guiden deres om hva dere foretrekker.

Dag 7: Safari i Ngorongoro-krateret og mulighet for besøk på en lokal skole

Vi har spart det beste til slutt. Med litt flaks får dere nemlig møte The Big Five i dag. Det skjer på safari i Ngorongoro-krateret, verdens største inaktive vulkan. Vulkanen eksploderte og falt sammen for 2–3 millioner år siden. Den etterlot seg et gigantisk hull som i dag er hjemsted for 30 000 dyr og 350 forskjellige fuglearter som alle har tilgang til vann året rundt. Bare turen ned i selve krateret er et høydepunkt. Med åpent tak på safaribilen kjører dere stadig lengre ned. Dere føler hvordan temperaturen endrer seg og kan lukte de mange forskjellige trærne og blomstene til dere til slutt kommer frem til mikrokosmoset på bunnen.

Det eneste dyret dere ikke finner her, er giraffen. På veien nedover krateret kan dere jo tenke på hvorfor. Ellers er alle dyrene her – og det er veldig mange av dem!

Elefanter, sebraer, gnuer, bøfler, løver, flamingoer, flodhester, antiloper, storker, hyener, sjakaler – selv det utrydningstruede sorte neshornet. Selve kraterbunnen er flat og 260 km2 stor. Hele 600 meter over dere ligger kraterkanten. Det føles som om dere er på verdens bunn, men faktisk ligger kraterbunnen 2 000 meter over havets overflate.

Lunsjen er med i bilen, og den spises ofte ved en flott sjø med utsikt til både flodhester og massevis av fugler.

Hvis dere ønsker det, er det også (på skoledager) mulig å besøke en lokal skole. Skolen ligger på kanten av Ngorongoro, og et besøk her vil bety litt mindre tid i krateret, så snakk med guiden om hva dere har lyst til! TourCompass har finansiert kjøkkenbygningen på skolen, og i tillegg gir vi et månedlig bidrag til uniformer, skolemateriell og mat. Her er det plass til 52 barn i alderen 3–6 år. Om formiddagen hjelper barna til hjemme, og midt på dagen møter de på skolen. Skoledagen starter med et solid måltid, slik at de er mette og klare til å lære. Når barna begynner på skolen, kan de bare snakke det lokale masai-språket. De starter derfor med å lære swahili og deretter engelsk (som er de to offisielle språkene i Tanzania) før de kan begynne å lære seg å lese. Det er en både rørende og lærerik opplevelse å besøke skolen, og hvis dere har lyst, kan dere gjerne ta med dere skolemateriell eller brukte klær dere kan gi til skolen.

Sist på dagen kommer dere tilbake til hotellet, der bassenget venter!

Overnatting:
Dag 8: Besøk i lokal landsby – hjemreisen begynner

Tiden er kommet til å ta avskjed med safaribilen. Men før dere vinker farvel til bil og sjåfør, er det akkurat nok tid til et besøk i landsbyen Mto Wa Mbu. Her blir dere med på en guidet tur til fots gjennom den lille landsbyen, der dere også møter lokalbefolkningen.

Det bor rundt 120 forskjellige stammer i området, og turen her gir meget gode muligheter til å bli kjent med hverdagen slik den fortoner seg for de fleste mennesker i Tanzania.

Besøket avsluttes med en smakfull lunsj som er tilberedt av landsbyens beste kokker. Her får dere mulighet til å smake på hele 14 forskjellige lokale retter fra forskellige områder i Tanzania. Maten er tilberedt over åpen ild og er utrolig god! En av grunntankerne bak prosjektet er bl.a. å gi kvinnene i landsbyen mulighet til å få utdanning. Derfor har kvinnene som lager mat til dere alle deltatt på kurs i bl.a. matvaresikkerhet, så selv om måten maten lages på kanskje ser litt primitiv ut blir resultatene utmerket! Så len dere tilbake og gled dere til å smake på makande, ugali, ris pilaff, kachumbari og mye annet godt!

Etter denne interessante opplevelsen blir dere kjørt til flyplassen, der hjemreisen deres starter – hvis dere da ikke velger å forlenge reisen med badeferie pål eksotiske Zanzibar.

Dag 9: Hjemkomst

Dere kommer hjem til Norge etter en fantastisk reise.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferie på Zanzibar
6 netter

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Tillegg ved 1, 2 eller 3 reisende.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger gjestene våre oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål