TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Koh Samui, Khao Lak og jungeleventyr i Khao Sok

Gled deg til opplevelser og avslapning på kokospalmeøya Koh Samui, og dra på eventyr i Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok. Avslutt reisen i det idylliske ferieparadiset Khao Lak.

Koh Samui, Khao Lak og jungeleventyr i Khao Sok
Koh Samui, Khao Lak og jungeleventyr i Khao Sok
14 dager
ForsideAsiaThailandKoh Samui, Khao Lak og jungeleventyr i Khao Sok

Koh Samui, Khao Lak og jungeleventyr i Khao Sok

Gled deg til opplevelser og avslapning på kokospalmeøya Koh Samui, og dra på eventyr i Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok. Avslutt reisen i det idylliske ferieparadiset Khao Lak.

ForsideAsiaThailandKoh Samui, Khao Lak og jungeleventyr i Khao Sok
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Koh Samui og hjem fra Phuket
 • 9 netter på 4- og 5-stjerners hoteller
 • 1 overnattning i jungelen i nasjonalparken Khao Sok, i rom med eget bad og toalett
 • 1 overnattning på Cheow Lan-sjøen i tømmerflåte-bungalow med eget bad og toalett
 • 11 x frokost
 • 2 x lunsj (dag 7 og 8)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Lokale engelsktalende guider på transferer og utflukter
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Følgende utfluktspakke:

 • Øyrundtur på Koh Samui, inkl. Big Buddha-templet, steinformasjonene Hin Yai og Hin Ta, Wat Kunaram-templet, Na Muang-fossen (nr.1) og besøk i hovedbyen Nathon
 • Aktiviteter i nasjonalparken Khao Sok
 • Båtsafari med liten motorbåt på Cheow Lan-sjøen
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Reisen starter på Thailands nest største øy, Koh Samui. Gled deg til en spennende øyrundtur, der du får se Big Buddha, steinformasjonene Hin Yai og Hin Ta og en av øyas mest berømte fosser. Resten av dagene på Koh Samui er uten aktiviteter, og du bestemmer selv om dagene skal brukes til eller spennende naturopplevelser i f.eks. kystnasjonalparken Ang Thong eller dykkerparadiset Koh Tao.

Det neste eventyret venter i Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok. Den første natten tilbringer du i den frodige jungelen nær Sok-elven. Fuglene kvitrer om kapp, og apene svinger seg fra grein til grein i de høye tretoppene som ser ut som om de vokser opp i himmelen. Den neste natten bor du på et tømmerflåtehotell midt ute på den magiske og smaragdgrønne sjøen Cheow Lan, omgitt av bratte kalksteinsklipper som speiler seg i den blikkstille sjøen. Her skal du bl.a. på en båtsafari der du kan være så heldig å få øye på ville elefanter.

Reisen avsluttes i det autentiske ferieparadis Khao Lak, kjent for sin rolige atmosfære. Du kan slange deg på de honningfargede sandstrendene eller dra på snorkeltur til enten Similan-øyene eller Surin-øyene.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Fantastisk kombinasjon av avslappende badeferie og store naturopplevelser
 • Opplev Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok, med overnatting på Cheow Lan-sjøen og i den frodige jungelen
 • Gled deg til avslapning og opplevelser på Koh Samui og avslutt reisen i det rolige ferieparadiset Khao Lak
 • Mulighet til å forlenge reisen med storbyferie i den livlige hovedstaden Bangkok

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag starter Thailand-eventyret ditt. Du flyr fra den valgte flyplassen til Koh Samui med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst på Koh Samui

Du lander på Koh Samuis eksotiske flyplass og henter bagasjen din. Ute i ankomsthallen møter du sjåføren din. Han holder et TourCompass-skilt og vil kjøre deg til hotellet ditt.

Etter innsjekking på hotellet trenger du sikkert å slappe av etter den lange flyreisen, så resten av dagen er til fri disposisjon.

Du bor som standard på Mae Nam Beach, som ligger ved siden av det rolige området Bophut i den nordlige enden av Koh Samui. Bophut er kjent for sin vakre bukt med rolig vann og gyldne sandstrender. Det er også her du finner Fisherman’s Village med sine godt bevarte, rustikke fasader som utgjør et flott innslag i denne hyggelige bydelen. Bydelen har et mange små butikker med lokal kunst og håndverk, barer og ikke minst gode restauranter, der du kan prøve det friske og kryddersterke thailandske kjøkkenet. Hvis du velger en restaurant nede ved havet, kan du nyte utsikten over bukten, og når mørket faller på, kan du være så heldig å se såkalte “fireboys” opptre i et imponerende show med ildkast.

Hvis du foretrekker byliv, tar du turen til Chaweng, som ligger en 20 minutters kjøretur unna. Her er utvalget større og tempoet høyere. På hovedgaten er det massevis av restauranter, kafeer, butikker og barer. Men også i strandkanten ved Chaweng Beach blir det livlig stemning om kvelden, når restaurantene dekker til middag under åpen himmel. Hva er bedre enn å slange seg i store, myke sofastoler i lyset fra fakler og lyskjeder, mens duften fra grillen sprer seg og tørsten slukkes av en iskald drikk?

Og det beste av alt: ferien har bare begynt.

Dag 3: Øyrundtur på Koh Samui

I dag skal du dra ut for å oppleve Koh Samui, øya som har mye mer å by på enn deilige sandstrender.

Etter en rolig start på morgenen, er tiden kommet til å utforske flere deler av øya og få et innblikk i Koh Samuis historie, kultur og natur. Du blir hentet på hotellet ditt av guiden, som vil sørge for å gi deg en dag full av opplevelser.

Første besøk er Big Buddha-templet, Koh Samuis vartegn. 72 trinn fører opp til den enorme Buddha-statuen som rager flott i været og skinner med sin gullbelagte overflate. Her oppe er det også en fantastisk utsikt over havet.

Deretter venter et interessant møte med buddhistisk og thailandsk kultur når du stopper ved det buddhistiske templet Wat Khunaram, der du får se den mumifiserte munken Luang Pho Daeng som døde i 1973.

Turen går videre til steinformasjonene Hin Yai og Hin Ta, som betyr bestemor og bestefar – en naturopplevelse noen mener nesten er litt på kanten. De store klippesteinene i vannet ligner nemlig mannlige og kvinnelige kjønnsorganer. Historien er at et ektepar på tragisk vis kantret med båt. De døde nettopp her, og er senere blitt gjenfødt i naturen.

Deretter går turen til en av Koh Samuis maleriske fosser, Na Muang nr. 1, der du innhylles i disen fra den 18 meter høye, brusende fossen mens du får en deilig pause midt i naturen.
Dagen avsluttes i hovedbyen Nathon der du kan titte litt i butikkene.

Deretter kjøres du tilbake til hotellet, der alt ligger til rette for å nyte livet og slappe av. Hopp i badetøyet og ta en tur ned på stranden.

Dag 4-6: Koh Samui på egen hånd

Dagene er til fri disposisjon, og du bestemmer selv aktiviteter og tempo. Kanskje du vil slappe av ved hotellets svømmebasseng med en god bok? Eller hva med å utforske flere av øyas strender og fosser?

Hvis du har lyst på flere eventyr, kan vi sterkt anbefale en båttur til den idylliske marine nasjonalparken Ang Thong, der mange frodige tropeøyer rager flott i landskapet. Eller hva med en tur til de verdensberømte øyene Koh Tao og Koh Nang Yuan, kjent for sitt utrolige og fargestrålende liv under havets overflate?

Du kan lese mer om utfluktene nedenfor.

Dag 7: Koh Samui – Surat Thani – Khao Sok nasjonalpark

I dag forlater du Koh Samui og setter kursen mot fastlandet. Du blir hentet på hotellet og kjørt til kaien der du tar båt til Surat Thani – båtturen tar ca. 1 time.

Når du kommer til Donsak-kaien står en sjåfør klar til å kjøre deg til nasjonalparken Khao Sok, der et ekte jungeleventyr venter.

Khao Sok er en av Thailands største nasjonalparker, med et areal på 739 km2 – og trolig landets vakreste!

I nasjonalparken finner du et av Thailands største områder med opprinnelig urskog – altså eldgammel, uforstyrret regnskog. De frodige omgivelsene og livgivende elvene sørger for et rikt dyreliv som omfatter 48 pattedyrarter, 311 forskjellige fuglearter, mer enn 30 flaggermusarter og utallige krypdyr og insekter. Du kan bl.a. oppleve malaybjørner, elefanter og tapirer samt makaker, gibboner og langurer. Den lille dverghjorten lever også her – sammen med muntjak-hjorter og serovgeiter. Hvis du er ekstra heldig, får du kanskje et glimt av den flotte, langhalede marmorkatten. Hvis du er interessert i fugler, har du helt klart også noe å glede deg til: neshornfugler og rødnakkede trogoner er blant beboerne i den frodige jungelen.

Turen fra Surat Thani til Khao Sok tar ca. 3 timer. Ved ankomst kan du slappe av og nyte naturen rett utenfor døren, eller du kan bli med på en av tilleggsutfluktene nedenfor.

Dag 8: Khao Sok nasjonalpark – Cheow Lan-sjøen

I dag venter enda et eventyr.

En del av nasjonalparken Khao Sok består av den 165 km2 store smaragdgrønne sjøen Cheow Lan. Sjøen ble anlagt da man bygget Rajjaprabha-demningen i 1987, og området ble oversvømt. 385 lokale familier ble flyttet og fikk erstatning, og dyr ble både brakt ut via elvene og fløyet ut med helikopter. Etter hvert som området ble mer og mer oversvømmet av regn- og elvevann, ble en del av regnskogen omdannet til sjø. De høye kalksteinsklippene, som før strakte seg høyt opp mellom trekronene, ble forvandlet til små regnskogsøyer som i dag stikker opp av det smaragdgrønne vannet. Det er ikke uten grunn at Cheow Lan noen ganger beskrives som Thailands svar på Guilin, et av Kinas mest naturskjønne steder.

Etter frokost blir du hentet på hotellet, og du vinker farvel til regnskogen og setter kurs for Cheow Lan-sjøen. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å ta med all bagasje ut på sjøen, men resten av bagasjen kan du oppbevare trygt på hotellet. Vi anbefaler at du i stedet tar med deg en ryggsekk med de viktigste tingene du trenger til de kommende dagene på sjøen. Når du treffer sjåføren din igjen på dag 9, har han med seg bagasjen din.

Først blir du kjørt til den lille lokale byen Ban Ta Khun. Her besøker du det lokale markedet midt i byen. Det er blant annet kjent for papaya og gurkemeie av beste kvalitet.

Deretter blir du kjørt til Ratchabrapa-kaien, like ved den imponerende demningen. Her går du ombord i en liten motorbåt, og den tar deg med ut på Cheow Lan-sjøen, der du kan beundre det majestetiske landskapet med de ikoniske kalksteinsklippene.

Ved lunsjtid kommer du til overnattingsstedet ditt – en flytende bungalow midt ute på sjøen. Etter innsjekking serverer personalet en tradisjonell lunsj du kan spise med utsikt til naturen rundt deg.

Deretter kan du velge om du vil bo på hotellet, der du kan slappe av med en god bok, utforske området med kajakk eller ta en dukkert i den smaragdgrønne innsjøen – direkte fra verandaen. Vannet er rent, og varmt året rundt.

Du kan også bli med på en spennende fottur som tar deg gjennom jungelen til en av de vakre stalaktittgrottene i området, kjent som «korallgrotten». Ta med vanntette og solide sko med lukket tå, og vær oppmerksom på at det kan være glatt i regntiden. Du og guiden din reiser med longtail-båt til der fotturen starter. På turen får du oppleve jungelen med sitt fantastiske dyre- og fugleliv, der guiden forteller om de forskjellige artene underveis.   Etter ca 45 minutter kommer du til en lagune hvor en bambusflåte venter på å ta deg til korallgrotten, som tar ca 15 minutter. Inne i grotten får du se vakre stalagmitter og stalaktitter som ligner på elefanter, hekser og slanger. Turen går tilbake på samme måte som du kom.

Sent på ettermiddagen kan du bli med på en fantastisk båtsafari, der du kan se lokale fugler og ville dyr som hornfugl, elefanter, okser og sambarhjort. På vei tilbake til hotellet går solen sakte ned bak de ruvende kalksteinsklippene – det er et helt magisk syn!

Tilbake på hotellet venter en god middag, og deretter kan du lene deg tilbake etter en dag full av opplevelser og titte opp på den vakre, klare stjernehimmelen som ikke er forstyrret av kunstig lys.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 9: Cheow Lan-sjøen – lunsj i Khao Sok-jungelen – Khao Lak

Det er bare helt magisk å våkne midt på Cheow Lan-sjøen. Trekk fra gardinene, åpne døren til verandaen din og se disen lette langsomt over den blikkstille sjøen, der stillheten kun avbrytes av grønnebbkoelen.

Tidlig om morgenen skal du på enda en interessant båtsafari. Hold utkikk etter bl.a. brillelangurer, gibboner og makaker.

Etter båtturen serveres det frokost, og deretter har du tid til en dukkert i sjøen, en kanotur eller bare til å nyte utsikten og stillheten.

Sent på formiddagen er det utsjekking, og så tar du båten tilbake til fastlandet. Underveis kan du nyte det siste synet av de fantastiske kalksteinsklippene.

Tilbake på kaien venter sjåføren din på å kjøre deg tilbake til regnskogen, der du får servert en deilig thailandsk lunsj.

Deretter kjøres du til hotellet ditt Khao Lak, som ligger vel en time unna. Etter innsjekking har du dagen på egen hånd til å nyte dette rolige ferieparadiset helt uten avbrytelser. Ifør deg badetøyet og finn yndlingsstedet ditt på den honningfargede stranden.

Om kvelden kan du dra inn til Khao Lak by og sjekke ut de mange restaurantene og butikkene.

Dag 10-12: Khao Lak på egen hånd

Khao Lak er ensbetydende med både ro og eventyr. Her er det rolig og autentisk, og likevel har du alt det du trenger – fra vakker natur til gode restauranter.

Khao Lak består av flere sammenhengende strandområder som sammen utgjør dette deilige, avslappende ferieparadiset med grønt hav på den ene siden og frodig, uberørt regnskog på den andre.

Dagene i Khao Lak er til fri disposisjon, og det er helt opp til deg hvordan du vil tilbringe dem. I tillegg til dovne dager på de honningfargede strendene, kan vi også varmt anbefale en snorkeltur til enten Surin-øyene eller Similan-øyene, noen av Thailands beste snorkle- og dykkersteder. Begge øygruppene har nasjonalparkstatus, og her er det et yrende liv i havet med fargestrålende fisk, hvalhaier, havskilpadder og rokker. I tillegg er øyene berømte for sin uberørte natur, kritthvite strender og krystallklare vann. Les mer om turene nedenfor.

Dag 13: Hjemreisen starter

I dag er det på tide å vinke farvel til Thailand. Du blir hentet på hotellet og kjørt til Phuket flyplass, og herfra flyr du mot Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en flott ferie med både avslapning og store naturopplevelser.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Storbyforlengelse i Bangkok
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Bangkok og bli fascinert av denne hektiske og livlige hovedstaden med hele ca. 12 millioner. innbyggere.

Det er ikke planlagt noen utflukter, så du kan tilbringe dagen i ditt eget tempo og oppleve millionbyen på egen hånd.

Når du skal komme deg rundt i Bangkok, trenger du ikke å bekymre deg om den beryktede trafikken, for byen har et godt tilbud av andre transportmidler enn drosjer og busser. Elvedrosjene er populære, og de tar seg av en vesentlig del av den offentlige transporten, for de legger til ved mange av byens severdigheter. I tillegg kan du bruke Sky Train, det snor seg mellom de mange skyskraperne og er en god, rask og billig måte å komme seg frem på.

Bangkok er delt i øst og vest av den 372 km lange elven Chao Phraya som starter sør for Bangkok og renner helt opp til Nakhon Sawan.

Den østlige delen av byen betraktes som det sentrale Bangkok med de populære områdene Silom og Sukhumvit, og her er det utrolig mange spisesteder, kjøpesentere, og kule skybarer. Det er også på den østlige siden at du finner den historiske delen av Bangkok. Her ligger bl.a. byens spektakulære kongepalass, Grand Palace, og Smaragdbuddhaens tempel, Wat Phra Kaew.

Heldigvis har Bangkok også mange grønne lunger når du trenger en pause fra den tropiske varmen og støyende trafikken. Vi kan bl.a. nevne parkene Lumpini og Benjakiti eller den grønne øya Bang Krachao, også kalt ”Bangkoks jungel” – her er det som om tiden har stått stille.

På byens vestside opplever du derimot en helt annen verden, uten skyskrapere og tutende tuktuk-er. Her ser du det mer autentiske Bangkok og en labyrint av kanaler der hus står på pæler og postbudet kommer med båt. Det står i så stor kontrast til det østlige Bangkok at man føler at man befinner seg et helt annet sted – det er nettopp de store kontrastene som gjør Bangkok til en så fantastisk og fascinerende storby å besøke!

Om kvelden er det et yrende folkeliv i China Town, på det utendørs shopping- og underholdningsområdet Asiatique og i de mange skybarene. Lebua Sky Bar, kjent fra filmen ”Tømmermenn i Thailand”, er et perfekt sted å nyte en forfriskende drink før middag og samtidig se solen gå ned over hovedstaden.

Uansett hva du bestemmer deg for å foreta deg: i Bangkok blir det ikke kjedelig.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål