TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Phuket, Khao Lak & jungeleventyr i Khao Sok

Gled deg til avslapning på Thailands badeferiereisemål nr. 1: Phuket og opplev Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok. Avslutt reisen i det rolige og autentiske standparadiset Khao Lak.

Phuket, Khao Lak & jungeleventyr i Khao Sok
Phuket, Khao Lak & jungeleventyr i Khao Sok
14 dager
ForsideAsiaThailandPhuket, Khao Lak & jungeleventyr i Khao Sok

Phuket, Khao Lak & jungeleventyr i Khao Sok

Gled deg til avslapning på Thailands badeferiereisemål nr. 1: Phuket og opplev Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok. Avslutt reisen i det rolige og autentiske standparadiset Khao Lak.

ForsideAsiaThailandPhuket, Khao Lak & jungeleventyr i Khao Sok
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Phuket t/r
 • 9 netter på 4-5-stjerners hoteller
 • 1 overnattning på Jungle Camp i nasjonalparken Khao Sok, i rom med eget bad og toalett
 • 1 overnattning i tømmerflåte-bungalow på Cheow Lan-sjøen med eget bad og toalett
 • 11 x frokost
 • 2 x lunsj (dag 7 + 8)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Velkomstmøte
 • Lokale engelsktalende guider på transfers og utflukter
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Kjøring med bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Følgende utfluktspakke:

 • Big Buddha, Phuket Old Town & Chillva kveldsmarked
 • Båtturer med longtail boat på Cheow Lan-sjøen
 • Aktiviteter på Cheow Lan-sjøen
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Denne reisen kombiner avslappende badeferie ved noen av Thailands beste strender med unike naturopplevelser i nasjonalparken Khao Sok.

Reisen starter på Thailands badeferiereisemål nr. 1: Phuket, der palmene gir skygge på den gylne sandstranden og bølgene slår rolig mot land. Vannet er behagelig varmt og klart, stranden er relativt langgrunn – her er det perfekt, både for barn og voksne. På den inkluderte halvdagsutflukten opplever du Phukets landemerker, den 45 meter høye Big Buddha, som vokter over øya fra Nakkerd Hills. Du besøker også den koselige og sjarmende bydelen Phuket Old Town, hvor fargerike sino-portugisiske hus står side om side. Kvelden avsluttes med lokale spesialiteter på det trendy nattmarkedet Chillva.

Deretter skal du legge ut på et ekte jungeleventyr i Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok. Du bor i den frodige jungelen, der fuglene kvitrer om kapp og apene svinger seg fra gren til gren i de høye tretoppene som ser ut som om de vokser opp i himmelen. Et besøk i Khao Sok er ikke fullendt hvis du ikke får med deg både regnskogen og den magiske sjøen Cheow Lan, så det har vi naturligvis sørget for. Midt på den smaragdgrønne sjøen bor du på et tømmerflåtehotell omgitt av bratte kalksteinsklipper som speiler seg i den blikkstille sjøen.

Reisen avsluttes i det sjarmerende strandparadiset Khao Lak. Her er det en helt annen stemning enn i Phuket. Kaho Lak er roligere og mer autentisk, og likevel har dette idylliske stedet alt det du trenger.

Derfor skal du velge denne reisen

 • God kombinasjon av avslappende badeferie og store naturopplevelser i Thailands vakreste nasjonalpark
 • Opplev to av Sør-Thailands mest populære strandreisemål, Phuket og Khao Lak
 • Du overnatter i hytte i Khao Soks regnskog og bor på tømmerflåtehotell på den magiske sjøen Cheow Lan
 • Det er mye fritid, slik at du selv kan bestemme tempoet og aktivitetene

 

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og turen går til Thailand med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst på Phuket

Du lander på flyplassen på Thailands badeferiereisemål nr. 1: Phuket.

Etter ankomst henter du bagasjen og går gjennom passkontrollen. Ute i ankomsthallen venter din guide og sjåfør som vil kjøre deg til hotellet.

Etter innsjekking har du nok behov for å slappe av etter den lange flyreisen, og derfor er resten av dagen til fri disposisjon. Kanskje vil du hoppe i bølgene? Eller hva med å vandre langs stranden, der du kan nyte solens stråler, lyden av de rolige bølgene og den avslappende feriestemningen?

Kata Beach ligger på Phukets sørvestlige kyst og er en av øyas mest kjente strender. Egentlig består Kata Beach av to strender: Kata Yai, den “store” stranden og Kata Noi, den “lille” stranden. Begge strendene har finkornet, gyllen sand og skyggefulle trær og palmer. Vannet er klart og rolig, og det er relativt langgrunt, så dette er perfekt både for barn og voksne. Kata Beach er ganske mye roligere enn livlige og festlige Patong Beach, men det er likevel et godt utvalg gode restauranter, hyggelige barer og butikker her.

Vel 20 km nord for Kata Beach ligger Kamala Beach, en vel 2 km lang sandstrand med finkornet sand og rolig vann. Kamala Beach er ensbetydende med ren avslapning, og her går livet sin rolige gang. Området er ikke overrent av turister, noe som skaper en helt spesiell ro – særlig i den nordlige enden av stranden, der det bare er få hoteller og veldig god plass på stranden. I den sørlige delen av stranden ligger selve byen Kamala. Her er det ingen neonskilt og larmende byliv, men gode restauranter og hyggelige kafeer som ligger helt nede ved stranden, noe du bare kan se på få steder på Phuket.

Dag 3: Velkomstmøte – Big Buddha – Phuket Old Town – Chillva kveldsmarked

I dag blir det velkomstmøte for alle som har lyst til å delta. Dagen før vil du få vite når møtet avholdes. En representant fra samarbeidspartneren vår møter deg på hotellet, og der vil han/hun ønske velkommen og gi informasjon om gode lokale restauranter, attraksjoner og strender. Representanten vil også besvare eventuelle spørsmål.

Om ettermiddagen skal du bli med på en interessant øyrundtur. Phuket kalles også “Andemanerhavets perle”, og det er ikke uten grunn. Den store øya har en vakker og variert natur, og den har mye mer å by på enn vakre strender.

Du blir hentet på hotellet av din guide og sjåfør. Første stopp er Phukets vartegn, den 45 meter høye, hvite Big Buddha-statuen, som vokter over øya fra toppen av Nakkerd Hills, der du har en fantastisk utsikt over Kata, Karon og Chalong Bay. Statuen forestiller Gautama i sittende stilling. Den er laget av betong og kledd med burmesisk hvit marmor. Med sin enorme størrelse er det den tredje største statuen i hele Thailand. Den er virkelig imponerende! Under Buddha-statuen er det små templer, og her bli du møtt av tonene fra munkenes bønner og messesang – en helt spesiell og fascinerende opplevelse. Du kan til og bli velsignet av en av munkene, og du vil få et armbånd, et såkalt sai sin, som sies å gi beskyttelse og god helse.

Herfra kjøres du til hyggelige og sjarmerende Phuket Old Town, som ligger nordøst for Big Buddha. I tidligere tider var byen et viktig knutepunkt for handelen mellom Kina, India og Europa, og spesielt kineserne og portugiserne har satt sitt preg på byen. Opplev den fascinerende arkitekturen med de fargerike sino-portugisiske husene og lær mer om byen og øyas spennende historie. I Phuket Old Town finner du også trendy butikker og kunstgallerier samt hyggelige kafeer og restauranter.

Middag spiser vi på det hippe markedet, Chillva, som ligger en kort kjøretur unna. Her kan du smake på markedets smakfulle, lokale delikatesser, som f.eks. saftige satayspyd, grillet hummer, velsmakende sushi og desserten sticky rice med mango. Slå deg ned på en plastskammel og nyt atmosfæren, ofte ledsaget av levende musikk.

Deretter kjøres du tilbake til hotellet ditt etter en opplevelsesrik og spennende dag.

Dag 4-5: Phuket på egen hånd

Det er ikke planlagt noen utflukter, og du kan derfor oppleve Phuket i ditt eget tempo.

Phuket er Thailands største øy, og her er det mer enn 30 praktfulle strender. Så det er fristende å tilbringe dagene med å slappe av på de gyldne strendene og bade i det lune vannet. Hvis du likevel får lyst til å dra ut på eventyr, har Phuket faktisk flotte natur- og kulturopplevelser å by på.

Vi har også sterkt anbefale en snorkletur til et av de vakre korallrevene utenfor Phuket, der du kan se flotte og fargerike fisk.

Øst for Phuket ligger Phang Nga-bukten, kjent for sine mange øyer og imponerende kalksteinsklipper. Det er bl.a. her i bukten at du finner den legendariske “James Bond-øya”, der deler av Mannen med den gyldne pistol ble filmet i 1974.

Enda lenger mot øst ligger de paradisiske Phi Phi-øyene, og dit kan du komme til på en heldagsutflukt der det er tid til både å bade, snorkle og slappe av ved de kritthvite sandstrendene.

En av kveldene må du få med deg en solnedgangstur til Khao Rang Hill, et av Phukets mest berømte utsiktspunkter. Her har du flott panoramautsikt over byen, øyene rundt og det bølgende landskapet.

Nedenfor kan du se vårt utvalg av ekstrautflukter:

Dag 6: Phuket – Khao Sok nasjonalpark

Etter frokost er tiden kommet til å ta avskjed med Phuket. Du blir hentet på hotellet og kjørt nordover, til nasjonalparken Khao Sok, der et ekte jungeleventyr venter.

Khao Sok er en av Thailands største nasjonalparker, med et areal på 739 km2 – og trolig landets vakreste!

I nasjonalparken finner du et av Thailands største områder med opprinnelig urskog – altså eldgammel, uforstyrret regnskog. De frodige omgivelsene og livgivende elvene skaper et flott naturmiljø for et rikt dyreliv. Her kan du bl.a. oppleve aper som gibboner, langurer og makaker. Den lille dverghjorten lever også her – sammen med muntjak-hjorter og serovgeiter. Hvis du er ekstra heldig, får du kanskje et glimt av den flotte, langhalede mamorkatten. Hvis du er interessert i fugler, har du helt klart også noe å glede deg til – neshornfugler og rødnakkede trogoner er blant beboerne i den frodige jungelen.

Turen fra Phuket til Khao Sok tar ca. 3 timer, og ved ankomst kan du velge å slappe av og nyte naturen utenfor døren din, og du kan også bli med på en av ekstrautfluktene nedenfor.

Dag 7: Khao Sok nasjonalpark – Cheow Lan-sjøen

I dag venter enda et eventyr.

En del av nasjonalparken Khao Sok består av den 165 km2 store smaragdgrønne sjøen Cheow Lan. Sjøen ble anlagt da man i 1987 bygget Rajjaprabha-demningen og området ble oversvømt. 385 lokale familier ble flyttet og fikk erstatning, og dyr ble både brakt ut via elvene og fløyet ut med helikopter. Etter hvert som området ble stadig mer oversvømmet av regn- og elvevann ble en del av regnskogen omdannet til sjø, og de høye kalksteinsklippene, som før strakte seg høyt opp mellom trekronene, ble forvandlet til små regnskogsøyer, som i dag stikker opp av det smaragdgrønne vannet. Det er ikke uten grunn at Cheow Lan noen ganger beskrives som Thailands svar på Guilin, et av Kinas mest naturskjønne steder.

Etter frokost blir du hentet på hotellet, og du vinker farvel til regnskogen og setter kurs for Cheow Lan-sjøen. Her stikker mer enn 100 kalksteinsklipper opp av det smaragdgrønne vannet.

Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å ta med all bagasje ut på sjøen, men resten av bagasjen kan du oppbevare trygt på hotellet. Vi anbefaler at du i stedet tar med deg en ryggsekk med de viktigste tingene du trenger til de kommende dagene på sjøen. Når du treffer sjåføren din igjen på dag 8, har han med seg bagasjen din.

Først blir du kjørt til den lille lokale byen Ban Ta Khun. Her besøker du det lokale markedet midt i byen. Det er blant annet kjent for gurkemeie og papaya av beste kvalitet.

Deretter blir du kjørt til Ratchabrapa-kaien, like ved den imponerende demningen. Her går du ombord i en liten motorbåt, og den tar deg med ut på Cheow Lan-sjøen, der du kan beundre det majestetiske landskapet med de ikoniske kalksteinsklippene.

Ved lunsjtid kommer du til overnattingsstedet ditt – en flytende bungalow midt ute på sjøen. Etter innsjekking serverer personalet en tradisjonell lunsj, og den kan du spise med utsikt til den vakre naturen.

Deretter kan du velge om du vil bo på hotellet, der du kan slappe av med en god bok, utforske området med kajakk eller ta en dukkert i den smaragdgrønne innsjøen – direkte fra verandaen. Vannet er rent, og varmt året rundt.

Du kan også bli med på en spennende fottur som tar deg gjennom jungelen til en av de vakre stalaktittgrottene i området, kjent som «korallgrotten». Ta med vanntette og solide sko med lukket tå, og vær oppmerksom på at det kan være glatt i regntiden. Du og guiden din reiser med longtail-båt til der fotturen starter. På turen får du oppleve jungelen med sitt fantastiske dyre- og fugleliv, der guiden forteller om de forskjellige artene underveis.   Etter ca 45 minutter kommer du til en lagune hvor en bambusflåte venter på å ta deg til korallgrotten, som tar ca 15 minutter. Inne i grotten får du se vakre stalagmitter og stalaktitter som ligner på elefanter, hekser og slanger. Turen går tilbake på samme måte som du kom.

Sent på ettermiddagen kan du bli med på en fantastisk båtsafari, der du kan se lokale fugler og ville dyr som hornfugl, elefanter, okser og sambarhjort. På vei tilbake til hotellet går solen sakte ned bak de ruvende kalksteinsklippene – det er et helt magisk syn!

Tilbake på hotellet venter en god middag, og deretter kan du lene deg tilbake etter en dag full av opplevelser og titte opp på den vakre, klare stjernehimmelen som ikke er forstyrret av kunstig lys.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 8: Cheow Lan-sjøen – lunsj i Khao Sok-jungelen – Khao Lak

Det er ganske enkelt magisk å våkne opp på Cheow Lan-sjøen. Trekk fra gardinene og åpne døren til verandaen din. Se disen lette langsomt over den blikkstille sjøen og nyt stillheten som bare avbrytes av den asiatiske koelen.

Tidlig om morgenen skal du på enda en interessant båtsafari i morgengryets lys. Hold utkikk etter bl.a. brillelangurer, gibboner og makaker.

Etter båtturen serveres det frokost. Deretter har du tid til en dukkert i sjøen, en kanotur eller bare til å nyte utsikten og stillheten.

Sent på formiddagen er det utsjekking, og så tar du båten tilbake til fastlandet. Underveis kan du nyte det siste synet av de eventyrlige kalksteinsklippene som rager loddrett opp av den vakre sjøen.

Tilbake på kaien venter sjåføren din på å kjøre deg tilbake til regnskogen, der du får servert en deilig thailandsk lunsj.

Deretter kjøres du til Khao Lak, som ligger godt og vel en time unna. Etter innsjekking på hotellet har du dagen på egen hånd til å nyte dette rolige ferieparadiset helt uten avbrytelser. Ifør deg badetøyet og finn yndlingsstedet ditt på den honningfargede stranden.

Om kvelden kan du dra inn til Khao Lak by og sjekke ut utvalget av restauranter og butikker.

Dag 9-12: Khao Lak på egen hånd

Khao Lak betyr både ro og eventyr. Strandparadiset ligger ca. 100 km nord for Phuket, men atmosfæren og livet i Khao Lak er likevel helt annerledes. Her er det rolig og mer autentisk, og likevel har du alt det du trenger – fra vakker natur til gode restauranter.

Khao Lak består av flere sammenhengende strandområder som sammen utgjør dette deilige, avslappende ferieparadiset med grønt hav på den ene siden og frodig, uberørt regnskog på den andre.

Dagene i Khao Lak er til fri disposisjon, og det er helt opp til deg hvordan du vil tilbringe dem.

I tillegg til dovne dager på de honningfargede strendene kan vi varmt anbefale en snorkletur til et av verdens beste snorkle- og dykkersteder, Similan-øyene, som ligger 1 time og 15 minutter unna med speedbåt. De ni Similan-øyene har nasjonalparkstatus, og her er det et yrende liv i havet med fargestrålende fisk, hvalhaier, havskilpadder og rokker. I tillegg er øyene berømte for sin uberørte natur, kritthvite strender og krystallklare vann. Du kan lese mer om denne turen nedenfor.

Dag 13: Hjemreisen starter

Tiden er kommet til å si farvel til Thailand. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, og der reiser du til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en deilig ferie med både avslapning og store naturopplevelser.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Storbyforlengelse i Bangkok
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Bangkok og bli fascinert av denne hektiske og livlige hovedstaden med hele ca. 12 millioner. innbyggere.

Det er ikke planlagt noen utflukter, så du kan tilbringe dagen i ditt eget tempo og oppleve millionbyen på egen hånd.

Når du skal komme deg rundt i Bangkok, trenger du ikke å bekymre deg om den beryktede trafikken, for byen har et godt tilbud av andre transportmidler enn drosjer og busser. Elvedrosjene er populære, og de tar seg av en vesentlig del av den offentlige transporten, for de legger til ved mange av byens severdigheter. I tillegg kan du bruke Sky Train, det snor seg mellom de mange skyskraperne og er en god, rask og billig måte å komme seg frem på.

Bangkok er delt i øst og vest av den 372 km lange elven Chao Phraya som starter sør for Bangkok og renner helt opp til Nakhon Sawan.

Den østlige delen av byen betraktes som det sentrale Bangkok med de populære områdene Silom og Sukhumvit, og her er det utrolig mange spisesteder, kjøpesentere, og kule skybarer. Det er også på den østlige siden at du finner den historiske delen av Bangkok. Her ligger bl.a. byens spektakulære kongepalass, Grand Palace, og Smaragdbuddhaens tempel, Wat Phra Kaew.

Heldigvis har Bangkok også mange grønne lunger når du trenger en pause fra den tropiske varmen og støyende trafikken. Vi kan bl.a. nevne parkene Lumpini og Benjakiti eller den grønne øya Bang Krachao, også kalt ”Bangkoks jungel” – her er det som om tiden har stått stille.

På byens vestside opplever du derimot en helt annen verden, uten skyskrapere og tutende tuktuk-er. Her ser du det mer autentiske Bangkok og en labyrint av kanaler der hus står på pæler og postbudet kommer med båt. Det står i så stor kontrast til det østlige Bangkok at man føler at man befinner seg et helt annet sted – det er nettopp de store kontrastene som gjør Bangkok til en så fantastisk og fascinerende storby å besøke!

Om kvelden er det et yrende folkeliv i China Town, på det utendørs shopping- og underholdningsområdet Asiatique og i de mange skybarene. Lebua Sky Bar, kjent fra filmen ”Tømmermenn i Thailand”, er et perfekt sted å nyte en forfriskende drink før middag og samtidig se solen gå ned over hovedstaden.

Uansett hva du bestemmer deg for å foreta deg: i Bangkok blir det ikke kjedelig.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger gjestene våre oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål