TRYGGHETSGARANTI - LES MER
24 dager

Det beste av Indokina i Vietnam, Laos & Kambodsja

Gled deg til den store rundreisen i det gamle franske Indokina med Vietnam, Laos og Kambodsja, med en omfattende utfluktspakke inkludert.

Det beste av Indokina i Vietnam, Laos & Kambodsja
Det beste av Indokina i Vietnam, Laos & Kambodsja
24 dager
ForsideAsiaVietnamDet beste av Indokina i Vietnam, Laos & Kambodsja

Det beste av Indokina i Vietnam, Laos & Kambodsja

Gled deg til den store rundreisen i det gamle franske Indokina med Vietnam, Laos og Kambodsja, med en omfattende utfluktspakke inkludert.

ForsideAsiaVietnamDet beste av Indokina i Vietnam, Laos & Kambodsja
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Hanoi
 • Flyreise fra Luang Prabang til Danmark
 • 2 innenriksflyvninger i Vietnam: fra Hanoi til Hué og fra Da Nang til Ho Chi Minh City
 • 1 innenriksflyvning i Kambodsja: Phnom Penh – Siem Reap
 • 1 flyvning mellom Siem Reap i Kambodsja og Luang Prabang i Laos
 • 18 netter på 3 og 4-stjerners hoteller
 • 2 netter i 4 køyers sovekupé på toget fra Hanoi til Lao Cai t/r
 • 1 natt på det 4-stjerners mini-cruiseskipet Mila Cruise
 • Hurtigbåt fra Chau Doc til Phnom Penh
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • 21 x frokost (dag 2-22)
 • 6 x lunsj (dag 3, 6, 14, 15, 19, 21)
 • 3 x middag (dag 6, 14, 15)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Hanoi, inkl. Ho Chi Minh-anlegget, det keiserlige citadellet Thang Long, Litteraturens tempel, sykkeldrosjetur i Hanois gamleby og vietnamesisk kaffe ved Hoan Kiem-sjøen
 • Fottur i og rundt naturskjønne Sapa
 • 1 natts minicruise i Ha Long-bukten
 • Byrundtur i Hué, inkludert keisergravene og citadellet
 • Kjøretur over Han Van-passet
 • Utflukt til Mekong-deltaet, inkl. seiltur og besøk til små lokale hjemmeindustrier
 • Utflukt i Chau Doc, inkl. besøk på Chau Doc-markedet, seiltur på Chau Doc-elven, besøk i en cham-landsby og fjellet Sam
 • Byrundtur i Phnom Penh med kongepalasset, sølvpagoden, Wat Phnom, Tuol Sleng Genocide Museum S-21 og Dødsmarkene
 • Utflukt til tempelanlegget Angkor, inkl. Angkor Wat, Bayon, Elefantterrassen, Phimeanakas, Prasat Chrung og Ta Prohm
 • Solnedgang over Angkors storslåtte tempelanlegg
 • Byrundtur i Luang Prabang inkl. Wat Xieng Thong, nasjonalmuseet, Phousi Hill, seiltur på Mekong-elven, de hellige Pak Ou-grottene og besøk i en lokal landsby
 • Besøk ved Kuang Si-fossen og bjørnereservatet Sun Bear
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Reisen starter i eventyrlige Vietnam. Flinke, lokale engelsktalende guider presenterer deg for de største severdighetene i dette langstrakte, vakre landet, og underveis har du tid til fri disposisjon, slik at du kan gå på oppdagelsesferd på egenhånd eller bare slappe av. Fra Vietnam seiler du på den mektige Mekong-elven til Kambodsja. Her opplever du landets største by og hovedstad, Phnom Penh, før turen går videre til Siem Reap. Et besøk ved Ankor Wat og de omkringliggende ruinene vil gi deg reiseminner for livet. Reisen slutter i Laos’ gamle kongeby, Luang Prabang. Roen, freden og idyllen i Luang Prabang er akkurat det du trenger for virkelig å kunne fordøye de siste ukenes fantastiske opplevelser i Indokina.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Vietnam, Kambodsja og Laos: En komplett reise der du virkelig får lære å kjenne det tidligere franske Indokina
 • Seks UNESCO-verdensarvsteder i Hanoi, Ha Long-bukten, Hue, Hoi An, Angkor Wat og Luang Prabang
 • Angkor Wat byr på enestående opplevelser ved det storslåtte tempelkomplekset i Kambodsja
 • I den vakre kongebyen Luang Prabang opplever du Laos for fullt med 300 munker som hver morgen går gjennom den sjarmerende og hyggelige byen i full stillhet

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Hanoi

Ved ankomst i Hanoi går du gjennom passkontrollen, og deretter henter du bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et TourCompass-skilt, og så blir du kjørt til hotellet der du skal bo den kommende natten. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slentre en tur i de små, travle gatene i den eksotiske gamlebyen og underveis stoppe ved severdigheter og lytte til byens mange fremmedartede lyder. Sjøen Hoan Kiem ligger like ved, og hvis du vil gå til fots rundt sjøen tar det ca. en halv time. Dette er en forfriskende tur i skyggen av de mange store trærne.

Dag 3: Sightseeing i Hanoi - Nattog til Sapa

Etter frokost sjekker du ut fra hotellet, der du oppbevarer bagasjen din mens du legger ut på en interessant guidet sightseeingtur til de største severdighetene i Hanoi.

Første stopp er Ho Chi Minh-anlegget, skapt til ære for den store landsfaren og Vietnams første president, Ho Chi Minh, som det meste av sitt liv bodde og jobbet i Hanoi. Anlegget omfatter Ho Chi Minhs mausoleum, Ba Dinh Square, presidentpalasset, Ho Chi Minhs pålehus og Ho Chi Minh-museet. Vi gjør oppmerksom på at Ho Chi Minhs mausoleum er stengt omtrent to måneder i året på grunn av renoveringsarbeid.

Deretter venter et besøk ved det keiserlige citadellet Thang Long, som i mer enn 100 år var et politisk maktsenter og i dag er anerkjent som verdenskulturarv av UNESCO.

Nå er det tid til å spise lunsj, og her får du servert en lett lunsj som enten kan være bun cha (vietnamesiske kjøttboller med nudler) eller pho (vietnamesisk nudelsuppe).

Deretter besøker du Litteraturens tempel som ble bygget i år 1070. Dette var Vietnams første universitet. Her ble landets mektige embedsmenn, mandarinene, utdannet i filosofen Konfutses lære.

Så får du endelig se den ikoniske broen Long Bien over Den røde elv, før du legger ut på halvtimes tur med sykkeldrosje gjennom de smale kaotiske gatene og stredene i Hanois hyggelige gamle bydel.

Sightseeingturen avsluttes med en kopp vietnamesisk kaffe på en lokal kafe med utsikt over Hoan Kiem-sjøen.

Sist på dagen går turen tilbake til hotellet, der du henter bagasjen din. Sjåføren og guiden din kjører deg deretter til jernbanestasjonen, der du tar nattoget til Lao Cai.

Nattoget går fra Hanoi kl. 20.00 og ankommer Lao Cai kl. 06.05 neste morgen.

Mot et tillegg er det mulig å få privat transport mellom Hanoi og Sapa i stedet for nattog. Denne muligheten inkluderer en ekstra overnatting i Hanoi.

Dag 4: Ankomst til Lao Cai – Sapa – Vandretur i Moung Hua-dalen – Besøk hos lokal hmong-familie

Du ankommer Lao Cai tidlig om morgenen. Her blir du møtt av en guide som vil kjøre deg resten av veien til hotellet i den lille fjellbyen Sapa, der en god frokost venter. Kjøreturen tar ca. 75 minutter og foregår på små veier med mange hårnålssvinger.

Rommet ditt står allerede klar ved ankomst, så du kan få et bad og pakke ut i ro og mak.

Sapa er verdenskjent for sin vakre natur med gressgrønne og sirlig plantede risterrasser, fjell og etniske fjellstammer i fargerike klær.

I ettermiddag blir du hentet av guiden og kjører til den lille landsbyen Ta Van, som ligger vakkert til i Muong Hua-dalen. Her begynner en naturskjønn vandring til landsbyen Lao Chai, der minoritetsfolket sort hmong bor. Sørg for å ta på deg komfortable og sklisikre sko, for stiene kan bli glatte i vått vær.

På vandreturen opplever du det lokale livet på nærmeste hold. Her kan du bl.a. se menn som bygger hus, kvinner som broderer og barn som leker eller er på vei hjem fra skolen og som smiler stort når de ser deg.

Hmongene er kjent for sine fargerike klær, og her i Lao Chai lærer du hvordan batikk lages. Du får også selv prøve deg på dette interessante håndverket. Batikkhåndverket har vært truet av moderne produksjonsmetoder, men lokale initiativer som dette i Lao Chai sikrer at tradisjonene føres videre og håndverket ikke går i glemmeboken.

Turen fortsetter opp en bratt sti mellom risterrassene som er anlagt i fjellskråningene. Her kan du se bønder som pløyer med oksene sine. Etter hvert kommer du frem til fru Moos hus. Fru Moo har aldri lært engelsk på skolen, men snakker likevel språket flytende. Hun bor sammen med mann og barn og tar også imot overnattingsgjester. Mens du hviler føttene i et tradisjonelt urtefotbad forteller hun deg om livet her i fjellene. Selv om hun lever enkelt, er det én ting du trolig vil bli litt misunnelig på: utsikten hennes.

Etter et hyggelig besøk hos fru Moo og familien hennes går turen tilbake til Sapa.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 5: Sapa – Nattog til Hanoi

Dagen er til fri disposisjon. Du kan bli med på en av våre ekstrautflukter, gå en tur i utkanten av byen eller utforske den lille fjellbyen på egenhånd.

Gjennom byen går hovedgaten, der butikker, restauranter og kafeer ligger som perler på en snor. Hvis du går til enden av veien, kommer du til plassen Quang Truong, der byens katolske kirke ligger. Her på plassen møtes ofte lokalbefolkningen for å kose seg og spille ball. Quang Truong fungerer også som markedsplass, og hit kommer stammefolkene for å selge håndverket sitt.

På klare dager er det herfra utsikt til Vietnams høyeste fjell, Fansipan, der toppen ofte er innhyllet i tåke eller skyer. Hvis været spiller med, kan du ta verdens høyeste og lengste kabelbane oppover fjellsiden. Du vil ha følelsen av å sveve gjennom skyene mens du nyter den storslåtte utsikten over Muong Hua-dalen og den vakre naturen i Hoang Lien nasjonalpark.

Om kvelden blir du hentet og kjørt til Lao Cai, og der tar du nattoget tilbake til Hanoi.

Nattoget går fra Lao Cai kl. 21.40 og ankommer i Hanoi kl. 05.30 neste morgen.

Dag 6: Ankomst i Hanoi - Ha Long-bukten

Du ankommer Hanoi meget tidlig om morgenen og blir hentet på togstasjonen. Herfra blir du kjørt til et hotell der du kan slappe av litt og få et bad. Etter frokost går turen videre – denne gangen mot Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregede naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i årets løp varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene er det små fiskerlandsbyer.

For turister er Ha Long-bukten først og fremst et praktfullt naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med legender om drager og dramatikk. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal på minicruise i Ha Long-bukten. Båten stevner ut mot de avsondrede øyene i bukten, og du kan beundre den fantastiske naturen med havet og de utrolige øyene. Du kan oppleve livet i en fiskerlandsby. Du kan også slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene, og kanskje ta en deilig svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! I tilfelle dårligt vær med storm forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby båttrafikk i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året. Dersom dette skulle skje, vil minicruiset bli erstattet med hotellopphold og en utflukt i Hanoi.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi - Hué

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje du bare har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter turen tilbake til havn. Underveis er det likevel tid til et besøk i en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi, der du flyr til Hué. I Hué blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt.  Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 8: Byrundtur i Hué

Hué var Vietnams hovedstad fra år 1802 til 1945, og ruinene fra byens kongelige fortid kan fremdeles ses inne i citadellet og den keiserlige byen. I dag besøker du citadellet, som ble bygget på begynnelsen av 1800-tallet med Den forbudte by i Beijing som forbilde. Under Indokinakrigen og senere Vietnamkrigen ble mange av bygningene skadd av bomber, men nå er området i ferd med å bli brakt tilbake til fordums glans ved hjelp av bidrag fra UNESCO. Sightseeingturen inkluderer også et besøk til de storslåtte keisermausoleene og Thien Mu-pagoden, og rundes av med en båttur på Parfymeelven.
Formiddagen er til fri disposisjon.

Dag 9: Hué – Hoi An

I formiddag kjører du den vakre turen fra Hué til Hoi An. Ruten følger kysten en del av veien og går over Truong Son- fjellene gjennom det verdensberømte Hai Van-passet som også kalles ”passet i skyene”.  Du ankommer Hoi An først på ettermiddagen.

Hoi An er en stor opplevelse, og man kan ikke unngå å bli begeistret for denne byen. Hoi An er spesielt kjent for sin sjarmerende arkitektur, imponerende silkeproduksjon, fantastiske skreddere og sin gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydelen renner elven Thu Bon, som er et flott eksempel på en internasjonal havn fra de europeiske og østasiatiske handelskompanienes storhetstid i det 16. til 18. århundret.

Hvis man vandrer bort fra elven, ender man i en labyrint av hyggelige og sjarmerende gater. Overalt kan du oppleve hvordan alle de tidligere kolonimaktene har satt sitt preg på bydelen. Her finner du et bybilde med fargerike lanterner, japanske hus, kinesiske templer og franske, gule kjøpmannshus. Butikker, gatekjøkkener, kafeer og restauranter ligger også som perler på en snor, og her er det hyggelig å noen timer, kanskje også  tilkoblet bydelens gratis Wi-Fi.

At Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv har naturligvis fristet mange turister til å valfarte hit. Selv om det er mye liv i gatene, er det likevel behagelig rolig her, og bydelen har klart å beholde sin autentisitet og sjarm. Det hjelper også at verken biler, scootere og motorsykler har adgang.

Du har 3 netter i denne flotte byen, så du har god tid til å nyte og utforske de forskjellige delene av Hoi An.

Dag 10-11: Hoi An

Dagene er til fri disposisjon. Nyt stranden, gå på oppdagelsesferd i Hoi An eller ta en utflukt til tempelområdet Cham. Mulighetene er mange.

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

I dag blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Da Nang, der du setter kursen mot Vietnams største by, Ho Chi Minh City.

Ved ankomst på flyplassen i Ho Chi Minh City blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet som ligger i distrikt 1. Distrikt 1 kalles fremdeles Saigon og regnes for å være sentrum i byen, mens distrikt 2-11 kalles Ho Chi Minh City.

Dagen er til fri disposisjon til å utforske byen på egenhånd. Du kan også kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Det kan virke voldsomt å komme fra rolige Hoi An til denne hektiske millionbyen, der det bor ca. 10 millioner mennesker og kjører nesten like mange scootere og motorsykler. Heldigvis blir du belønnet med en utrolig spennende og moderne by. Dette ses bl.a. på byens bygninger, som er en fascinerende blanding av nytt og gammelt – her står moderne høyhus med enorme glassflater side om side med godt bevarte kolonitidsbygninger.

Fra hotellet ditt er det ikke langt til det berømte markedet Ben Tranh, moderne butikker og kjøpesentre samt byens mange severdigheter, som bl.a. Notre Dame-katedralen, Det gamle posthuset, Gjenforeningspalasset, Krigsmuseet, Operahuset og skyskraperen Saigon Skydeck, der du kan se utover hele byen.

Dag 13: Ho Chi Minh City

Dagen er til fri disposisjon i Ho Chi Minh. Du kan utforske byen på egenhånd – snuse rundt på de mange markedene eller kose deg med velsmakende retter på de mange gatekjøkkenene.

Dag 14: Ho Chi Minh – Mekong-deltaet

Du blir hentet på hotellet og kjørt mot Mekong sør for Ho Chi Minh City. Selve Mekongelven strekker seg 4 500 km gjennom 6 land fra kilden til deltaet sør for Ho Chi Minh City. Deltaet er kjent som Vietnams spiskammer og er, som tilnavnet antyder, et svært fruktbart sted. Deltaet dekker et område på nesten 40 000 km², men hvor stor del som er dekket av vann, avhenger av nedbørsmengden og årstiden.

Du når ikke langt fra Ho Chi Minh City før du begynner å se fine, grønne risåkre. Klimaet her gjør det mulig for bøndene å plante og høste 3 avlinger i året.

Vel fremme i den lille, sjarmerende byen Cai Be, går du om bord i en båt som tar deg rundt det frodige Mekong-deltaet. Her kan du oppleve de lokale som har båten full av vannmeloner, kokosnøtter og ananas, eller som tålmodig venter på at enda en fisk skal bite på kroken. Området var tidligere kjent for sine flytende markeder, men i dag selges varene på land.

Deretter besøker du en familie som lager og selger ulike produkter laget av vannhyasint. Turen går også forbi en liten hjemmefabrikk som lager “pop rice”, en lokal spesialitet i Mekong-deltaet.

Du går nå om bord i en sampan, en tradisjonell båt, og seiler gjennom labyrinten av smale kanaler i det sjarmerende deltaet, før du nyter en sen lunsj i et vakkert gammelt lokalt hus. Her får du også demonstrert hvordan man lager de tradisjonelle vietnamesiske pannekakene, banh xeo.

Du seiles deretter tilbake til Cai Be, og derfra kjøres du tilbake til Ho Chi Minh City.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 15: Chau Doc – halvdagstur

I dag venter en interessant utflukt i og rundt Chau Doc, der du får oppleve grensebyens skjønnhet, lyder, dufter og minoriteter.

Guiden din henter deg på hotellet, og først skal du innom Chau Doc-markedet i hjertet av byen. Hit kommer lokalbefolkningen for å kjøpe ferskfanget fisk, frisk frukt og grønnsaker og duftende krydder. Kanskje du har lyst til å ta med deg noe hjem til ditt eget kjøkken?

Deretter går du ombord i en båt og seiler på Chau Doc-elven, forbi flytende fiskeoppdrettsanlegg og fargerike hus på påler.

Chau Doc er en smeltedigel av forskellige kulturer og trosretninger som lever sammen i fred og fordragelighet. Du besøker den etniske minoritetsgruppen cham-folket, som bor i pålehus. Cham-folket lever for det meste av vevning og fiskeoppdrett, og fisken både eksporteres og selges lokalt. Her får du vite mer om cham-folkets interessante kultur og historie.

Deretter vender du tilbake til båten og seiler til fjellet Sam. Det er 284 meter høyt og det høyeste fjellet i Mekong-deltaet. Underveis passerer du Vinh Te-kanalen. Den ble bygd av keiserne Minh Mang og Gia Long fra Nguyen-dynastiet. Båten legger til ved bredden av Sam-fjellet, og du skal besøke Hang-pagoden. Her er det flott utsikt over rismarkene og Ba Chua Xu, og mange pilegrimer valfarter hit.

Utflukten avsluttes med lunsj før du vender tilbake til hotellet.

Dag 16: Med hurtigbåt fra Chau Doc – Phnom Penh

Fra Chau Doc går turen med hurtigbåt på den mektige Mekong-elven. Dagens mål er Phnom Penh i Kambodsja. Turen tar 4-5 timer og foregår i en komfortabel hurtigbåt. Underveis kan du betrakte livet langs elvebredden. Visum til Kambodsja får du ved grensen, og båtens personale hjelper deg, slik at prosessen blir så rask og enkel som mulig. Ved ankomsten til Phnom Penh blir du hentet og kjørt til hotellet ditt, der du har to overnattinger.

Dag 17: Sightseeing i Phnom Penh

I dag venter en guidet sightseeingtur i Phnom Penh, som i tillegg til å være Kambodsjas største by også er landets hovedstad. Dagen begynner med et besøk ved det kongelige palasset. Palasset ble bygget i 1866, da kongen flyttet hoffet sitt fra byen Udong som ligger ca. 40 km nordvest for Phnom Penh og gjorde Phnom Penh til hovedstad i Kambodsja. Palasset er bygget i vakker, klassisk khmerstil og er helt klart en av byens aller flotteste severdigheter. Heretter går turen til Tuol Sleng, museet viet til folkemordet som skjedde under Khmer Rouge. Det kan være en tøff opplevelse å besøke museet, men det er viktig å huske at det formidler en meget viktig del av Kambodsjas historie.

Dagen avsluttes med en tur til Choeung Ek, kjent over hele verden som ”Killing Fields”, der mer enn 17.000 mennesker ble drept og kastet i massegraver av Khmer Rouge. Sent på dagen går turen tilbake til hotellet, og du har kvelden fri til å utforske Phnom Penh på egenhånd.

Dag 18: Phnom Penh – Siem Reap

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du tar fly til Siem Reap. Ved ankomst i Siem Reap hentes du av en guide som kjører deg til hotellet ditt. Du har to overnattinger i Siem Reap. Resten av dagen er til fri disposisjon, så du kan slappe av eller gå på oppdagelsesferd i Siem Reap.

Dag 19: Sightseeingtur til Angkor Thom – Angkor Wat

Dagens sightseeingtur går til et av Kambodsjas og reisens absolutte høydepunkter, Angkors storslåtte tempelkompleks. Området ble oppført på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1992. Du starter ved den sørlige porten, ved Angkor Thom. Du går langs den gamle bymuren for å se tempelruinen Prasat Chrung. Herfra fortsetter du til Bayon-tempelet, der 10 Buddha-ansikter smiler deg i møte. Du ser også Elefantterrassen og kongepalasset Phimeanakas. Til slutt kommer du frem til det berømte Ta Prohm-tempelet, som er kjent for de mange ruinene der trerøtter har filtret seg så tett sammen med bygningene at det i dag faktisk er trærnes røtter som holder bygningene sammen.

Etter lunsj i Siem Reap går turen til det best bevarte og mest berømte tempelet i hele Angkor-området, Angkor Wat. Du utforsker området både med guide og på egenhånd før du drar videre til enten Phnom Bakheng eller Pre Rup for å se solnedgangen.

Dag 20: Siem Reap – Luang Prabang

Guiden henter deg på hotellet og kjører deg til flyplassen. Herfra flyr du til Luang Prabang, der du igjen møter en guide som kjører deg til hotellet ditt. Du har tre overnattinger i Luang Prabang. Resten av dagen har du fri, slik at du kan begynne å gjøre deg kjent med Luang Prabang. Byen er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig kultur, og har en helt unik blanding av tradisjonell laotisk arkitektur tilsatt fransk kolonitidssjarm. Dette er en by som lever i sitt eget fredelige tempo, med ro og verdighet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 21: Sightseeing i Luang Prabang

I dag skal du på en guidet sightseeingtur i vakre Luang Prabang.

Byens berømte tempel, Wat Xieng Thong, er imponerende et flott, tradisjonelt tempel med et rikt utskåret  inngangsparti som er dekket av bladgull. Du besøker også nasjonalmuseet som ligger i det tidligere kongepalasset. Kontrasten til kongepalasset i Kambodsjas hovedstad er slående. Et besøk i Luang Prabang bør absolutt inkludere en tur opp de 328 trinnene til toppen av Phousi-bakken. Herfra har du en praktfull utsikt over byen og elven.

Senere på dagen seiler du på Mekong-elven til de hellige Pak Ou-grottene. I disse grottene finner du  hundrevis av buddhastatuer i mange forskjellig størrelser som naturlig nok er hellige for buddhister. Turen til og fra hulene er en stor opplevelse i seg selv. Nyt den smukke naturen og vinden i håret mens livet langs elvebredden glir forbi. På veien tilbake mot Luang Prabang stopper du i en liten lokal landsby. Du er tilbake i Luang Prabang sent på dagen og kvelden er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 22: Kuang Si-fossen og bjørnereservatet Sun Bear Reserve

I dag skal du stå tidlig opp! En helt spesiell opplevelse i Luang Prabang nemlig sted seg i de tidlige morgentimene. Da vandrer over 300 munker stille gjennom byens gater for å samle almisser. Alle familiene i byen sender en representant ut på gaten med mat eller drikkevarer, som blir fordelt i munkenes innsamlingsbøtter. Som tilskuer blir man grepet av den respektfulle stillheten og den store verdigheten i dette daglige ritualet.

Resten av dagen skal du tilbringe sør for byen. Her venter Kuang Si-fossens krystallklare vann. Under fossen har det dannet seg en rekke naturlige bassenger, og der kan du ta en svømmetur hvis du har lyst. Ved fossen ligger også bjørnereservatet Sun Bear Reserve. Reservatet, som drives av organisasjonen Free The Bears, er et fristed for malaybjørnene. De er sterkt utrydningstruet fordi gallen deres er en ettertraktet ingrediens i fremstilling av medisin. Her får du høre senterets imponerende arbeid med de truede bjørnene.

Resten av dagen er til fri disposisjon så du kan gå på oppdagelsesferd i Luang Prabang.

Overnatting:
Dag 23: Farense Luang Prabang

Du blir kjørt fra hotellet til flyplassen, der du flyr til Norge.

Det er mellomlanding(er) underveis.

Dag 24: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en flott ferie.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.

UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål