TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerHvorfor endrer dere lodgen min i Costa Rica – en fortelling om Costa Ricas arbeid for biologisk mangfold

Hvorfor endrer dere lodgen min i Costa Rica – en fortelling om Costa Ricas arbeid for biologisk mangfold

21.01.2024
Vis alle innlegg

Mann står på en bro i jungelen på Costa Rica

Interessen for fantastiske Costa Rica, landet med frodige regnskoger, vakre strender og variert dyreliv, har økt kraftig de siste årene.

I takt med at reisende fra hele verden ønsker seg enestående naturopplevelser i dette fascinerende landet har etterspørselen etter lodger og hoteller nådd helt nye høyder.

Men bak alle endringer av overnattingssteder på våre reiser til Costa Rica ligger det en fortelling som har bakgrunn i røttene til Costa Ricas store biologiske mangfold.

Costa Ricas biologiske mangfold – et kort overblikk

Utsikt over Arenal-vulkanen under blå himmel i Costa Rica

Costa Ricas arbeid for å bevare verdens natur går helt tilbake til begynnelsen av 1970-tallet, da Costa Rica innførte et system for etablering av nasjonalparker – i en periode da landet var utsatt for skogrydning – for å motarbeide denne negative spiralen.

Og det må man si at de har klart. Fra de mystiske tåkeskogene i Monteverde til det fascinerende livet i havet ved Tortuguero. Costa Ricas iherdige innsats for biologisk mangfold er et vitnesbyrd om landets urokkelige engasjement.

I dag er Costa Rica et flott eksempel på biologisk mangfold som tiltrekker seg natur- og dyreinteresserte fra hele verden. Ca. 25 % av landets samlede areal er utnevnt til nasjonalpark, og 5 % av verdens biologiske mangfold finnes her – to faktorer som tydelig gjenspeiler dette lille landets store engasjement for å beskytte verdens naturarv.

Den vanskelige oppgaven å navigere i lodge-landskapet

En sti til Manuel Antonio i Costa Rica

Men bak kulissene til Costa Ricas biologiske mangfold har vi som reisebyrå den utfordrende oppgaven å finne de helt riktige lodgene til gjestene våre, slik at de kan få sitt livs opplevelse i dette mellomamerikanske landet.

I Costa Rica vil du i større grad enn i mange andre land se at det bare tilbys små lodger og hoteller. Dette er en helt bevisst beslutning som er sterkt forankret i landets tradisjoner og hensynet til naturen.

Fremfor å etablere store resorter med plass til mange mennesker, har Costa Rica valgt en modell med primært miljøvennlige overnattingssteder av boutique-typen. Det betyr også at et 2-stjerners hotell ikke nødvendigvis holder dårligere standard, men snarere har to stjerner fordi det ikke har noen av de fasilitetene du er vant til (f.eks. TV).  Denne typen overnattingssteder sikrer en mer bærekraftig turisme og minimerer samtidig landets påvirkning på miljøet. I tillegg får besøkende i Costa Rica enda større nærhet til landets naturskjønnhet.

Men Costa Rica er populært, og det er mange som gjerne vil besøke dette vakre landet. Resultatet er at etterspørselen etter Costa Ricas overnattingssteder er stor fordi disse små hotellene og lodgene raskere blir fullbooket.

Derfor må vi, som et reisebyrå som prøver å gi gjestene våre en autentisk og bærekraftig opplevelse, både ta hensyn til gjestenes forventninger til hvilken lodge de skal overnatte på og de begrensede overnattingsmulighetene vi faktisk har til rådighet.

Årsaken til at lodgen din blir endret

Evergreen Lodge i Tortuguero på nært hold

Vi har stor forståelse for at gjestene våre lurer på hvorfor den lodgen eller hotellet de først fikk vite at de skulle bo på plutselig ikke er en del av programmet deres.

Men svaret henger altså sammen med Costa Ricas prisverdige arbeid for å bevare sine naturlige underverker – fordi det betyr at det rett og slett ikke er så mange ledige senger.

Som reisebyrå bruker vi mye tid på å velge overnattingssteder der du som reisende får den beste kombinasjonen av unik beliggenhet, den gode familiære stemningen og høy kvalitet – alt til en pris som ikke sprenger budsjettet.

Et valg som gjør reisen din til et eventyr

Kvinne står foran en foss i Costa Rica

Heldigvis har vi en veldig flink partner i Costa Rica, en partner som har mer enn 30 års erfaring i å lage enestående reiser til det landet de så gjerne viser til interesserte gjester fra hele verden.

Sammen med dem velger vi de overnattingsstedene som vises på hjemmesiden vår, men også mer enn 100 alternativer vi kan bruke når overnattingsstedene i programmet er utsolgt.

Og i Costa Rica skjer det veldig ofte.

Hver lodge og hvert hotell, uansett om det er det overnattingsstedet vi viser i programmet eller et av de stedene vi bruker når det er fullbooket, er et overnattingssted som er valgt av oss.

Et valg vi kan stå inne for.

Et valg som bidrar til at hele reisen din blir et eventyr.

Vi har som mål å gi gjestene våre enestående opplevelser, så vi forstår også viktigheten av proaktiv kommunikasjon med gjestene våre. Derfor vil vi gjerne også sikre oss at dere som gjester forstår at alle endringer av overnattingsstedene våre også er gjennomtenkte.

Og hvis du som gjest hos oss skulle ha bekymringer eller spørsmål om eventuelle endringer av reisen din, oppfordrer vi deg til å kontakte oss med det du har på hjertet – slik at du trygt kan reise ut på det store eventyret ditt med oss.

Uforglemmelige opplevelser – uansett hvor du overnatter

Kvinner som ser opp i jungelen i Costa Rica

Costa Ricas engasjement for biologisk mangfold har gjort landet til et enestående reisemål for deg som vil oppleve et av verdens beste naturreisemål.

Vi forsøker å lage reiser som innfanger denne skjønnheten – og overnattingsstedet ditt er prikken over i-en.

Costa Ricas fokus på biologisk mangfold er nært forbundet med landets sjel – på samme måte som fokus på å gi uforglemmelige reiseopplevelser, til tross for stadig leting etter tilgjengelige lodger og hoteller, er en del av vår.

Alle bytter av hoteller eller lodger er nødvendige for å bevare Ricas naturlige underverker – og det er en fortelling som blir en del av reisen din.

Se våre reiser til Costa Rica nedenfor: