TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerMekong-deltaet – Sørøst-Asias frodige spiskammer

Mekong-deltaet – Sørøst-Asias frodige spiskammer

16.09.2019
Vis alle innlegg

Mekong-elven

Mekong-deltaet er et område fullt av unike opplevelser.

Frodig natur, et rikt dyreliv, flytende markeder og en spennende kultur er bare noen av de tingene du kan oppleve på en reise til Mekong-deltaet.

Les mer om deltaet og hva du kan oppleve her nedenfor.

Hvor ligger Mekong?

Mekong elvelandskap

Mekong er navnet på både elven og deltaet.

Mekong-elven er verdens 12. lengste elv. Den har sitt utspring i Tibet og renner 4 500 km gjennom Kina, Myanmar, Laos, Thailand, Kambodsja og Vietnam for til slutt å munne ut i Sørkinahavet sør for Ho Chi Mihn City i Vietnam.

I det sørlige Vietnam, før den når havet, deles elven i et utall mindre elver og vannårer som danner en kjempestor labyrint av elver som snor seg gjennom området. Det er dette området som kalles Mekong-deltaet. Det er ca. 40 000km2 stort og har et unikt økosystem som får liv fra den enormt lange Mekong-elven.

Hva kan man oppleve i Mekong?

Mekong delta

Mekong-elven og -deltaets store våtmarker skaper gode forhold der både dyr og planter trives. I dette området dyrkes mange av råvarene som utgjør viktige ingredienser i det vietnamesiske kjøkkenet.

Det sies at Mekong-elven er selve livsnerven til områdene rundt, for flere millioner mennesker lever ved elven og er avhengig av denne viktige vannkilden.

Seiltur og flytende markeder

Opplev den frodige naturen fra vannsiden på en seiltur under de grønne kokospalmene i deltaets frodige nettverk av vannveier, f.eks. ombord i en tradisjonell sampan – en flatbundet trebåt. På en seiltur kan du oppleve hvordan mye av transporten og livet på vannet foregår.

Båter fulle av varer åler seg rundt hverandre og danner et flytende marked der lokalbefolkningen både handler med turister og hverandre. Her vil du garantert få se fiskerbåter og andre farkoster som transporterer vannmeloner, kokosnøtter, ananas og andre frukter.

På en seiltur kan du også få se noen av de små, lokale hjemmeindustriene på nærmeste hold. Du kan f.eks. besøke kokosnøttplantasjer der du lærer hvordan kokosnøtter brukes til olje, som byggemateriale og til søte kaker eller en rispapirprodusent, der du kan se hvordan produksjonen foregår helt fra starten av.

Dyrelivet

Mekong-elven og -deltaet rommer også et rikt dyreliv – både til lands, til vanns og i luften.

Faktisk er Mekong-elven blant de elvene i verden som har flest dyrearter. F.eks. kan du oppleve de siste Irrawaddy-delfinene, også kjent som Mekong-delfiner, ved Kratie i Kambodsja.

Hvis du er fugleinteressert, er Mekong-deltaet et flott sted å reise til. Her bor nemlig ca. en fjerdedel av alle Vietnams fuglearter. Blant annet verdens høyeste flyvende fugl, Sarustranen.

Opplev Mekongdeltaet på disse reisene:

Uansett hvilken reise du velger, kan du i Mekongdeltaet være sikker på å få naturskjønne og helt unike opplevelser.

Er du i tvil om hvilken reise du skal velge? Kontakt reisekonsulentene våre, de sitter klare til å hjelpe deg.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende