TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Vinterferie i Asia

01.07.2019  |  oppdatert: 11.01.2023
Vis alle innlegg

Koh Rong

Hvor skal din neste vinterferie gå?

Asia har mange flotte vinterreisemål – uansett om du foretrekker varme og vintersol eller ikke.

Vi har valgt ut noen av de beste asiatiske reisemålene til en vinterreise i januar og februar.

Kambodsja i januar og februar

Angkor Wat

På en vinterreise til Kambodsja kan du forvente blå himmel og behagelige temperaturer. Her er det nemlig en tørr periode i januar og februar.

Kambodsja er, sammenlignet med nabolandene, et lite land. Landet er kanskje lite, men opplevelsene her er enorme.

Se f.eks. Kambodsjas mest populære severdighet, Angkor Wat, som ligger i det UNESCO-oppførte Angkor – en kjempestor ruinby på vel 400 km2 som er et av Sørøst-Asias viktigste arkeologiske områder. Et besøk i fascinerende Angkor gjør det lett å bli oppslukt av Kambodsjas historie.

Kambodsja er også kjent for Mekongelven, Asias sjuende lengste elv. Elven renner gjennom hele 6 land, blant annet Kambodsja, og den gir liv til et meget stort område. Mekongdeltaet har et helt fantastisk plante- og dyreliv. Her kan du f.eks. være så heldig å se de sjeldne Irrawaddy-delfinene, som har en mørk gråblå farve, fremtredende panne og kort nese.

Avslutt vinterreisen til Kambodsja med en avslappende badeferie. Dra f.eks. til kystbyen Kep, en historisk by med massevis av opplevelser. Her kan du lade batteriene og slappe av ved den deilige sandstranden, lære mye interessant om byens historie og smake på Keps gode mat. Du kan også dra til den tropiske øya Koh Rong som innbyr til avslapning ved de paradisiske, kritthvite strendene og bading i det krystallklare havet. Et fantastisk sted å nyte behagelige varme temperaturer på de siste dagene av ferien din.

Tilbring vinterferien i Kambodsja:

Vietnam i januar og februar

Mekong

I januar og februar er det en tørr periode i Vietnam, og det gjør landet til et fantastisk reisemål for en vinterreise.

I Vietnam er det store vær- og klimaforskjeller mellom nord og sør, for Vietnam ligger i to klimasoner. Det kan derfor bli kjølig i Nord-Vietnam i disse månedene, men i den sørlige delen av Vietnam venter det mer moderate, behagelige temperaturer.

Sør-Vietnam har også mange interessante, kulturopplevelser.

Opplev f.eks. Ho Chi Minh Citys hektiske storbyliv, gå på oppdagelsesferd i byens gater og få nærkontakt med kulturen. I Vietnam er det også et must å smake på det vietnamesiske kjøkkenet, og dette er en opplevelse i seg selv.

Gå heller ikke gå glipp av Vietnams fantastiske og frodige natur, som f.eks. kan oppleves i Mekongdeltaet. Deltaet har et helt fantastisk og variert landskap, med bl.a. kokosnøttplantasjer og rismarker, utrolige sandstrender og nasjonalparker. Mekongelven renner gjennom deltaet og er utrolig viktig for vietnameserne. I tillegg til å gi liv til dyr, planter og det vietnamesiske landbruket spiller elven også en viktig rolle i hverdagen. Opplev hvordan mye av Vietnams travle liv også foregår til vanns, der både hus, båter og markeder flyter.

Avslutt reisen din med litt vintersol, f.eks. på Phu Quoc, Vietnams største øy og eksotiske tilfluktssted i sør. Her kan du slappe av på de vakre, gylne palmestrendene med utsikt til krystallklart vann før vinterferien er slutt og turen går hjemover igjen.

Tilbring vinterferien i Vietnam:

Thailand i januar og februar

Thailand - Koh Ngai

Vinteren er en meget god tid å reise til Thailand på hvis du drømmer om tørt vær og mye sol og varme. I januar og februar vil du oppleve sol og varme i det meste av Thailand.

Thailand er kjempestort, og det betyr at du kan få mange forskjellige opplevelser her, uansett om du foretrekker en ferie med mange kulturopplevelser eller avslappende ferie på stranden.

Opplev f.eks. Bangkok og Chiang Mais pulserende byliv og se de mange palassene og hellige templene. I disse byene får du også nærkontakt med den thailandske kulturen. Og du bør absolutt bli nærmere kjent med det Thailandske kjøkkenet.

I Thailand feires nyttår tre ganger – to av dem på slutten av/først på året. Først feires nyttår den 31. desember. På denne dagen er det bl.a. tradisjon for å sende avgårde lanterner som skaper et vakkert lysteppe på himmelen. Det kinesiske nyttår feires i januar eller februar av de mange thaiene som har kinesiske røtter. Dette er en festlig feiring, for byene kles i rødt og folk samles til parader, fyrverkeri og andre festlige arrangementer. Sist, men ikke minst, feires det thailandske nyttåret, eller vannfestivalen, som du kan oppleve på en reise i april.

Hvis du heller ønsker deg en roligere ferie, finner du sør i Thailand vakre øyer med fantastiske strender. Her kan du tilbringe ferien i ferd og ro og nyte at vinter i Thailand også betyr varme og badeferie.

Tilbring vinterferien i Thailand:

Sri Lanka i januar og februar

Yala nasjonalpark

Hvis du vil tanke vintersol og få massevis av fantastiske opplevelser, skal du dra til Sri Lanka på vinterferie.

Været på Sri Lanka avhenger sterkt av hvor du befinner deg.

Bli f.eks. nærmere kjent med Sri Lankas historie og besøk de mange templene og historiske byene. Flere steder er oppført på UNESCOs verdensarvliste, blant annet løveklippen Sigirya, grottetemplene i Dambulla, den gamle hovedstaden Kandy, Sri Lankas høyland og fortet i Galle.

Hvis du heller vil sette ned tempoet litt, har Sri Lanka også idylliske, gylne sandstrender som innbyr til badeferie og late dager på stranden. I vintermånedene er en rundreise med avsluttende badeferie i Mirissa eller Hikkaduwa (i den sørvestlige og vestlige delen av Sri Lanka) opplagt, for her er det tørt vær i disse månedene.

Sri Lanka er dessuten et fantastisk sted å oppleve asiatisk dyreliv. I den tørre perioden faller vannstanden, og dyrene samles derfor rundt de vannhullene som er igjen. Den tørre perioden er derfor en spesielt god tid å dra på utkikk etter dyrene. Øyas ulike nasjonalparker har vakker natur og en unik dyrebestand. Du kan bl.a. møte elefanter, krokodiller, elger og kjempeekorn. Og hvis du er heldig, får du kanskje øye på den sky leoparden.

Kombiner din reise til Sri Lanka med Maldivene. Her er det også tørt vær i denne perioden, og her ligger alt til rette for å nyte varmen, hoppe i bølgene og slappe av i luksuriøse omgivelser.

Tilbring vinterferien i Sri Lanka:

Bestill vinterferien i god tid

På starten av året, spesielt i januar, er det høysesong på mange av de asiatiske reisemålene. Husk derfor å bestille i god tid hvis du vet hvor du helst vil reise.

Hvis du er i tvil om hvilken reise du skal velge, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende