TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerHvor skal du reise i februar 2025?

Hvor skal du reise i februar 2025?

26.05.2024
Vis alle innlegg

Drømmer du om å utforske verden i februar 2025?

Februar er en fantastisk reisemåned på mange av reisemålene våre.

Vi presenterer 12 reisemål som er fantastiske i februar. Hva velger du?

Verden er flott å utforske året rundt. Se også våre forslag til hvor du kan reise i desember eller januar.

Costa Rica – ett med naturen

Jente på tur gjennom Monteverde Cloud Forest i Costa Rica

Costa Rica er et ekte paradis for naturelskere med sine frodige regnskoger, spektakulære vulkaner og vakre strender. Februar er midt i Costa Ricas tørre periode, og det solrike, relativt tørre været gjør dette til en populær måned å reise i.

Utforsk Costa Ricas imponerende dyreliv i noen av landets flotte nasjonalparker, som Tortuguero, Corcovado eller Rincón de la Vieja.

Opplev den fantastiske naturen på en vandring blant tretoppene i Monteverdes tåkeregnskog eller til Arenal-vulkanen.

3 grunner til å besøke Costa Rica i februar:

• Det er midt i den tørre perioden

• Det kan være enklere å få øye på dyrene som samler seg om færre steder med vann

• Utflukter som fotturer er enklere i tørt vær

Se våre reiser til Costa Rica nedenfor:

Sri Lanka – templer, teplantasjer og tropiske strender

Far og sønn sitter på toppen av Little Adam's Peak i Sr Lanka

Sri Lanka har noe for enhver smak året rundt.

I februar er det stort sett mildt klima på hele Sri Lanka. På grunn av landets geografiske beliggenhet nær ekvator kan det imidlertid komme regnskyll året rundt.

Februar er en perfekt måned for å bestige fjellet Little Adams Peak eller løveklippen Sigiriya, for det er mindre risiko for sølete, glatte stier og regnfulle utsikter.

Hvis du liker dyr, er februar også en fremragende safarimåned på Sri Lanka, og her kan du få øya på leoparder (hvis du er heldig), elefanter, bjørner m.m. Hvis du skal til Mirissa, kan du også dra på hvalsafari – februar er nemlig midt i hvalsesongen på Sri Lankas sørkyst, der du for eksempel kan få se delfiner og blåhvaler.

Sri Lankas nasjonaldag er 4. februar, og dagen feires over hele landet med seremonier, parader og andre festligheter som markerer Sri Lankas uavhengighet fra den britiske kolonimakten i 1948.

3 grunner til å besøke Sri Lanka i februar:

• Høye temperaturer som gir deg en god pause fra vinterkulden

• Hvalsesong på sørkysten, der du kan være så heldig å se blåhvaler

• Gode værforhold til opplevelser utendørs

Se våre reiser til Sri Lanka nedenfor:

Uganda – landet med de fascinerende fjellgorillaene

Gorillahunn ser inn i kameraet i Bwindi, Uganda

Uganda, også kalt Afrikas perle, har noen av Afrikas vakreste landskaper, og her er det mulighet for enestående natur- og dyreopplevelser.

Februar er midt i den ene av Ugandas tørre perioder, så du kan forvente blå himmel, sol samt frodig og grønn vegetasjon.

Du kan dra på safari i Queen Elizabeth nasjonalpark, der du kan få øye på både leoparder, hyener, løver, elefanter og antiloper. Februar er i slutten på den tørre perioden, og i måneder uten regn samler dyrene seg om de få gjenværende vannhullene.

I Uganda har du dessuten en unik mulighet til å møte fjellgorillaer i Bwindi Impenetrable nasjonalpark, der nesten halvparten av verdens frittlevende gorillaer lever.

Gorilla-tracking med erfarne rangere er et absolutt høydepunkt i Uganda. Februar er en av de beste måneder å vandre i jungelen der gorillaene bor, for i den tørre perioden er stiene mindre sølete.

3 grunner til å besøke Uganda i februar:

• Tørr periode med blå himmel, sol og mindre regn

• Enkelt å få øye på dyrene på safari i for eksempel Queen Elizabeth nasjonalpark

• Den tørre perioden er godt egnet til gorilla-tracking, for det er mindre krevende å gå når stiene ikke er så sølete

Se vår reise til Uganda her:

Cuba – sigarer og karibiske strender

Gammel mann sitter med en stor sigar i Havanna, Cuba

Februar er midt i Cubas tørre periode, og derfor får du deilig vær til å utforske Cubas unike kultur, levende musikk og fargerike arkitektur.

De cubanske byene har en helt spesiell sjarm. Utforsk de historiske gatene i Havannas gamle bydel, se de fargerike fasadene i UNESCO-byen Trinidad og sving deg i en fyrig salsa på et av landets mange dansesteder.

Landet er også spesielt kjent for sine sigarer, og faktisk har Cuba en hel festival dedikert til dette tobakksproduktet – Habano Cigar Festival. Den starter i slutten av februar i Havanna.

Hvis du drømmer om å slappe av på karibiske strender, er du kommet til riktig reisemål. Cuba har nemlig mange fantastiske strender, f.eks. i Varadero eller på øya Cayo Santa María, der du kan nyte det asurblå havet med sol og varme i februar.

3 grunner til å besøke Cuba i februar:

• Midt i den tørre perioden og mange soltimer

• Varme og deilig vær til å rusle rundt i de cubanske gatene

• Mulighet til å delta på Habano Cigar Festival i Havanna.

Se våre reiser til Cuba nedenfor:

Mexico – bading og sightseeing

Nydelig utsikt over stranden og ruinene i Tulum

Det er mange flotte opplevelser i vente hvis du reiser til Mexico i februar.

Februar er i Mexicos tørre periode og måneden er i tillegg en av årets tørreste.

Klimaet, med høye temperaturer og mange soltimer, gjør det nesten obligatorisk å kombinere reisen hit med en badeferie, f.eks. ved Playa del Carmen eller i Tulum. Vi kan også anbefale å utforske Mexicos mange fascinerende cenoter, der du kan bli avkjølt i underjordiske vannhull.

Landets mange historiske attraksjoner kan også oppleves med blå himmel, f.eks. mayaruinbyen Chichen Itza, oppført på UNESCOs verdensarvliste og helt klart en av Mexicos største severdigheter.

3 grunner til å besøke Mexico i februar:

• Tørt vær med høye temperaturer

• Ideell måned til badeferie og besøk i mexicanske cenoter

• Behagelig vær til sightseeing

Se våre reiser til Mexico nedenfor:

Tanzania – action på savannen

To geparder på jakt etter byttedyr

Tanzania er et av Afrikas mest populære safarireisemål – med god grunn.

I februar er det gode muligheter til å observere naturens tidvis tøffe, men alltid fascinerende liv. De mange gnuen på savannen i Serengeti kalver (til mars). De små ungene er sårbare overfor områdets rovdyr, og derfor kan du bli vitne til løver og andre rovdyr som jager på nærmeste hold.

Fuglelivet i Tanzania er også flott å oppleve i februar. Stedsegne fugler bygger reir, mens mange fugler fra Europa og Nord-Afrika også migrerer til Tanzania mellom november og mars for å slippe unna vinterkulden.

3 grunner til å besøke Tanzania i februar:

• Høye temperaturer og overveiende tørt vær

• Mulighet til å oppleve store rovdyr på jakt etter gnuenes unger

• Rikt fugleliv med både stedsegne og migrerende fuglearter

Se våre reiser til Tanzania nedenfor:

Vietnam – fascinerende natur og kultur

Charmig gata i Hoi An, Vietnam

Dra på eventyr gjennom Vietnams maleriske landskaper og oppdag landets rike historie og kultur.

I februar er det en tørr periode i hele Vietnam med klart vær og behagelige, lune temperaturer. Februar er blant de “kalde” månedene i Vietnam, og selv om det kan bli litt kjølig i nord, f.eks. i Sapa, er det generelt høye temperaturer du kan forvente i Vietnam.

Opplev det sentrale Vietnams vakre severdigheter i deilig sol, f.eks. kolonitidsbyen Hoi An som sjarmerer med sin gamle bydel og er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Eller gled deg til å oppleve Vietnams største by Ho Chi Minh Citys blanding av moderne høyhus og kolonitidsbygninger. Fullend reisen med en badeferie på de vakre strendene sør i Vietnam, f.eks. i Phan Thiet eller på øya Phu Quoc.

OBS: Det vietnamesiske nyttåret, Tet-festivalen, starter den 29. januar i 2025, og da er mange av ladets innbyggere også på reisefot, så etterspørselen etter transport og hoteller stiger tilsvarende.

3 grunner til å besøke Vietnam i februar:

• Mulighet for badeferie i Phan Thiet eller på øya Phu Quoc

• Behagelige temperaturer som ikke er for høye

• God reisetid med mildt vær og lite regn

Se våre reiser til Vietnam nedenfor:

Zanzibar – et tropisk paradis

Tropisk strand og strandstoler på Zanzibar

Zanzibar er en populær avslutning på for eksempel en safarireise til Tanzania – og det skjønner vi godt.

Februar er blant årets varmeste måneder i Tanzania, og det er derfor et naturlig valg å kombinere en safari med badeferie på Zanzibar, der de vakre tropestrendene frister. Det perfekte tilfluktsstedet fra vinterkulden.

Zanzibar har også andre interessante opplevelser enn bading i det asurblå havet. Besøk f.eks. den gamle byen Stone Town, Zanzibars kulturelle hjerte med svingete gater, lokale markeder, arabiske plasser og vakre moskeer. Fra 14. til 16. februar 2025 avholdes også den afrikanske musikkfestivalen Sauti Za Busara ved det gamle fortet i Stone Town.

Hvis du ennå ikke er helt ferdig med safariopplevelser, har Zanzibar også en nasjonalpark du kan utforske. I Jozani Chwaka Bay nasjonalpark lever den meget sjeldne røde colobusapen, og den finner du bare her.

3 grunner til å besøke Zanzibar i februar:

• Varme temperaturer og tørr periode, så perfekt til badeferie

• Afrikansk musikkfestival i Stone Town

• Mulighet til å oppleve Zanzibars unike dyreliv

Se våre reiser med Zanzibar nedenfor:

Colombia – fargerike kolonitidsbyer

Kvinne sitter på gaten i La Candelaria i Bogotá, Colombia

Fjell, ørkener, strender, jungel – Colombia har alt, og februar er en perfekt måned til å utforske landets mangfoldige og varierte natur. Februar er i en tørr periode, og du kan forvente solrike dager med varmt vær – avhengig av hvor høyt oppe du befinner deg.

I Andesfjellene finner du tre av Colombias interessante områder. Landets hovedstad Bogotá er en flott blanding av moderne arkitektur og gamle kolonitidsbygninger med en fascinerende historie. Byen ligger i Andesfjellene, i 2.600 m.o.h., og har våraktige dagtemperaturer året rundt. I Medellín kan du oppleve byens utrolige forvandling fra narkotikakartellenes høyborg by til innovativ storby. Og i kafferegionen kan du se vakre, frodige landskaper og få innblikk i kaffeproduksjonen på en kaffefarm.

Februar er også en god tid å vandre til den imponerende Lost City, som ble bygd av Tayrona-folket rundt 800 e.Kr. På denne tiden av året er stiene tørre, og det gjør turen enklere.

3 grunner til å besøke Colombia i februar:

• Tørr periode med solrike dager

• Behagelig klima til fotturer i regnskog eller fjell

• God tid å vandre til Lost City, for stiene er tørre.

Se våre reiser til Colombia nedenfor:

Laos – Asias skjulte perle

Kuang Si-fossen i Luang Prabang, Laos

Laos er et mindre besøkt reisemål i Asia enn f.eks. Thailand og Vietnam, men ikke desto mindre et helt unikt reisemål. Februar ligger midt i tørre perioden, og det betyr generelt mange soltimer og bare lite nedbør.

I Laos kan du oppleve eventyrlige landskaper og en gjestfri lokalbefolkning.

Utforsk den tidligere kongebyen Luang Prabang med mange franske kolonitidsbygninger med laotiske innslag.

Du kan også nyte naturen på en båttur på Mekong-elven eller et besøk ved den vakre Kuang Si-fossen.

Februar er en god måned å kombinere en reise til Laos med Kambodsja og Vietnam, landene som sammen utgjør det tidligere Indokina. Både Kambodsja og Vietnam har nemlig også tørt vær i februar.

3 grunner til å besøke Laos i februar:

• Solrikt vær med minimal nedbør og behagelig varme temperaturer

• Deilig vær til å utforske sjarmerende Luang Prabang

• God tid å kombinere Laos med Kambodsja og Vietnam

Se våre reiser til Laos nedenfor:

Kenya – Naturskjønne safarilandskaper

Grønt landskap og elefanter i Amboseli nasjonalpark i Kenya

Kenya er et fantastisk safarireisemål året rundt, og du kan forvente en spennende blanding av enestående natur og det fantastiske afrikanske dyrelivet.

Mange reisende drar gjerne til Kenya i februar. Da er det tørt vær, men du kan likevel glede deg over frodige landskaper etter den regnfulle perioden i november og desember.

I det varme og tørre været er det færre steder dyrene kan drikke vann. Derfor samles de på de få stedene der det fremdeles er mulig.

Fuglelivet i Kenye er også imponerende i februar. Når det er vinter i Europa, migrerer fuglene sørover for å overvintre i varmere himmelstrøk, blant annet i Kenya.

Sist men ikke minst: i Kenya kan du dra på fantastisk badeferie på Diani Beach ved Mombasa. Her kan du slappe av på de kritthvite sandstrendene eller snorkle ved det fargerike korallrevet.

3 grunner til å besøke Kenya i februar:

• I den tørre perioden er det enklere å se dyrene på savannen

• Rikt fugleliv, for mange fugler overvintrer i Kenya

• Flott badeferie på Diani Beach ved Mombasa

Se våre reiser til Kenya nedenfor:

Thailand – fascinerende kulturarv og vakre strender

Kvinner seiler på Cheow Lan-sjøen i Khao Sok nasjonalpark i Thailand

Thailand er en drømmereisemål året rundt. I februar har landet tørt vær, varme og mange soltimer. Temperaturene er ennå ikke for høye, så februar er varm, men ikke for varm!

Opplev bylivet i Bangkok eller Chiang Mai, utforsk Thailands kulturarv i et av landets mange vakre templer, nyt naturen i Khao Sok nasjonalpark eller dra på øyhopping til de mange paradisiske øyene i det sørlige Thailand.

I februar arrangeres også Chiang Mai Flower Festival i Nord-Thailand og da fylles byen med blomster i et fargerikt mangfold.

3 grunner til å besøke Thailand i februar:

• En av årets tørreste måneder

• God tid å dra på badeferie, f.eks. i form av øyhopping på flere thailandske øyer

• Mulighet til å oppleve Chiang Mai Flower Festival

Se våre reiser til Thailand nedenfor:

Som du ser har du alle muligheter til å få oppfylt reisedrømmene dine i februar 2025.

Vet du ennå ikke hvilket reisemål du skal velge? Ring oss, så hjelper vi deg med å finne den perfekte reisen.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende!