TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerVinterferie i Latin-Amerika

Vinterferie i Latin-Amerika

16.07.2019  |  oppdatert: 18.01.2023
Vis alle innlegg

Tulum

Hvor skal du reise på vinterferie?

Hvis du drømmer om tørt og varmt vær, er januar og februar fine måneder å reise til Mellom- og Sør-Amerika. Mange latinamerikanske land har nemlig tørt vær i disse månedene.

Få inspirasjon til 5 fantastiske vinterreisemål nedenfor:

Costa Rica i januar og februar

rosa macaw

Januar og februar er populære måneder å reise til det lille, mellomamerikanske landet.

Costa Rica er omgitt av Stillehavet mot vest og Det karibiske hav mot øst, og mens den karibiske kysten fremdeles er midt i regntiden i januar, har Stillehavskysten tørt og varmt vær.

I Costa Rica kan du oppleve enestående natur og dyreliv i en av de mange, fantastiske naturområdene og nasjonalparkene:

Drømmer du om biologisk mangfold, er Colorado nasjonalpark et av de beste stedene å reise til – her lever nemlig ca. 50 % av Costa Ricas plante- og dyrearter, og du kan f.eks. oppleve en av verdens største populasjoner av den røde araen.

I tåkeskogen Monteverde finner du et ekte adventure-område, og her kan du bl.a. gå rundt på hengebroer mellom tretoppene eller dra på en magekilende zipline-tur gjennom det frodige landskapet. Og i Manuel Antonio finner du både en av Costa Ricas mest populære nasjonalparker og vakreste strender.

Costa Rica er også et strandparadis. I tillegg til strendene i og utenfor Manuel Antonio nasjonalpark, har Stillehavskysten også hyggelige kystbyer. F.eks. er den lille kystbyen Playa Sámara perfekt til en badeferie. Her finner du nemlig en bred sandstrand med vaiende palmer, der du kan nyte det varme været.

Tilbring vinterferien i Colombia

Mexico i januar og februar

mexico city

Drømmer du om massevis av sol og varme i vinterferien din? Da er Mexico et fantastisk land å reise til. Som mange av de andre landene i Latin-Amerika har Mexico sin tørre periode fra november til april.

Det kan likevel være forholdsvis stor forskjell på temperaturene i høylandet, som inkluderer Mexico City, eller i lavlandet og områdene ved kysten. Det vil som regel være varmere i lavlandet og på kysten enn i fjellene.

Yucatan-halvøya ligger i lavlandet og stikker ut i Det karibiske hav. På Yucatans østkyst ligger byene Playa del Carmen og Tulum. I Playa del Carmen er det mye liv i gatene, og her kan du bade ved de eventyrlig vakre strendene og snorkle blant fisk i alle verdens farger. Tulum er spesielt kjent for sine små, idylliske strender. Her er tempoet skrudd helt ned, og byen er perfekt for alle som ønsker seg en mer avslappet, bohemaktig stemning.

Mexico City er et godt sted å oppholde seg i den tørre perioden, for da er det mindre varmt og fuktig. Været passer perfekt til en vandring i gatene, der du kan se byens flotte bygninger. Mange av disse kolonitidsbygningene er bygget av stein fra de gamle aztekerbygningene, og det er fremdeles mulig å se aztekersymboler i noen av de mange steinene.

I Mexico City må du absolutt ikke gå glipp av Mexicos mange velsmakende matretter. Prøv f. eks tacos al pastor, ostefylte quesadillas og søte churros.

Tilbring vinterferien i Mexico:

Cuba i januar og februar

varadero

På en vinterreise til Cuba kommer du midt i den tørre perioden, og du kan forvente blå himmel, massevis av sol og behagelige temperaturer, men med litt kjøligere netter noen steder – så husk en genser du kan ha på deg når du nyter de vakre solnedgangene.

Det er lite nedbør, så derfor er disse månedene perfekte til rusleturer i Havannas vakre gater. I Havannas gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder, finner du brosteinsbelagte plasser og vakre kolonitidsbygninger. Spis en velsmakende lunsj eller drikk en kjølig mojito på det gamle torget Plata Viejas kafeer og opplev atmosfæren i den historiske byen.

En morsom måte å tilbringe de behagelig varme kveldene på er på en dansebar. Der kan du ta deg en svingom til Cubas lidenskapelige salsarytmer. Her får du garantert en festlig kveld på dansegulvet.

Avslutt reisen med badeferie, f.eks. i strandparadiset Varadero, der havet er krystallklart og fantastisk blått. I Varadero er det massevis av vannsportsaktiviteter du kan drive med. Du kan f.eks. dra på snorkeltur utenfor kysten og se nærmere på det fargestrålende livet under havet. Selvfølgelig kan du også slappe av på en liggestol på stranden eller ta en forfriskende dukkert i hotellets svømmebasseng.

Tilbring vinterferien på Cuba:

Colombia i januar og februar

Plaza San Pedro Claver

Hvis du vil oppleve Colombia fra landets aller beste side, så er en reise i januar og februar en meget god tid.

Den tørre perioden i Colombia strekker seg fra desember til april. Ekvator går gjennom den sørlige delen av Colombia, og det bidrar til å skape meget stabile temperaturer året rundt. Men det er selvfølgelig forskjell på temperaturene alt etter om du befinner deg ved kysten eller i fjellene.

I Cartagena, ved den karibiske kysten, er været i januar og februar perfekt til vandringer i den gamle bydelen. I deilig solskinn kan du rusle rundt bak den tykke bymuren i den UNESCO-bevarte bydel og se de vakre kolonitidsbygningene spanjolene oppførte da de erobret landet på 1500-tallet.

Colombias hovedstad Bogotá ligger i høylandet, og selv om det sjelden blir veldig varmt i byen, er det mange soltimer i den tørre perioden. Du kan oppleve hovedstaden på en guidet sykkeltur rundt i byen, der du ser de vakre plassene og markedene. Hver søndag stenges sentrum for biler, og hva kan være bedre enn en søndagstur på sykkelen i solskinnet?

Kafferegionen i Armenia står i sterk kontrast til den travle storbyen. Her er det rolig, grønt, frodig og deilig varmt. Tilbring dagen på en kaffefarm og nyt den tørre periodens klare vær med solen som ofte skinner fra en skyfri himmel.

Tilbring vinterferien i Colombia

Argentina i januar og februar

Perito Moreno

Hvis du drømmer om å reise bort fra den kalde vinteren her hjemme, kan vi absolutt anbefale Argentina som reisemål. Argentina ligger nemlig på den sørlige halvkulen, og det vil si at det er sommer her når vinteren er som kaldest hjemme i Norge. Så i årets første måneder kan du oppleve noen av de høyeste temperaturene i Argentina.

I motsetning til mange av landene nærmere ekvator har Argentina 4 årstider. Men Argentina er også et stort land, som strekker seg over flere klimasoner.

Buenos Aires, Argentinas hovedstad, ligger i den tempererte klimasonen, og i januar og februar kan det bli ganske varmt og fuktig her. Selv om det er forholdsvis mye nedbør i disse månedene, er det også mye sol. Én ting du ikke må gå glipp av på din reise til Argentina er landets matkultur – spesielt de saftige biffene og rødvin i verdensklasse. Ta en tur til det moderne havneområdet Puerto Madero, her er det mange gode restauranter.

Hvis du vil oppleve de imponerende islandskapene i sør, er årets første måneder også en god tid. Perito Moreno-breen er et av høydepunktene på en reise til Argentina. De høyere temperaturene og mange soltimene øker sannsynligheten for å se store stykker is løsne fra breen. Og det er virkelig et spektakulært naturens skuespill når mange tonn is velter ned i sjøen med enorme brak og plask!

Tilbring vinterferien i Argentina

Bestill vinterferien i god tid

Årets første måneder, spesielt januar, er populære reisemåneder. Hvis du drømmer om å reise på vinterferie til et av våre latinamerikanske reisemål, er det lurt å bestille i god tid.

Hvis du er i tvil om hvor du skal reise, skal du kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg med å finne ditt livs reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende