TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Klassikere og hemmeligheter i Sri Lanka

Bli med på vandring i fjellkjeden Knuckles og nyt utsikten over “Verdens ende”. Opplev Bundalas ville elefanter og Sinharaja-regnskogens endemiske plante- og dyreliv. Avslutt i kystbyen Galle.

Klassikere og hemmeligheter i Sri Lanka
Klassikere og hemmeligheter i Sri Lanka
13 dager
ForsideAsiaSri LankaKlassikere og hemmeligheter i Sri Lanka

Klassikere og hemmeligheter i Sri Lanka

Bli med på vandring i fjellkjeden Knuckles og nyt utsikten over “Verdens ende”. Opplev Bundalas ville elefanter og Sinharaja-regnskogens endemiske plante- og dyreliv. Avslutt i kystbyen Galle.

ForsideAsiaSri LankaKlassikere og hemmeligheter i Sri Lanka
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 10 netter på 3- og 4-stjerners hoteller inkl. frokost
 • 2 x middag (dag 8-9)
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på transferer og utflukter
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transferer og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1–14 personer og kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Vandring i Knuckles-fjellkjeden
 • Besøk på tefabrikk ved Nuwara Eliya
 • Vandring i Horton Plains nasjonalpark
 • Ravana-fossen og tempelet Buduruwagala
 • Safari i Bundala nasjonalpark
 • Utflukter i Sinharaja-regnskogen
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Denne reisen er for deg som har lyst til å oppleve nye og mer ukjente steder på den vakre øya Sri Lanka.

Reisen starter med én natt i Negombo, der du kan slappe av på en solseng med en god bok eller rusle en tur langs den brede, gyldne sandstranden til lyden av bølgene som slår inn mot land.

Herfra går reisen videre til den vakkert beliggende UNESCO-byen Kandy, kjent som Sri Lankas kulturelle hjerte. Her er dans og musikk en viktig del av hverdagen, og ved Tannens tempel er luften fylt av røkelse.

Kandy er utgangspunktet for Knuckles-fjellkjeden, og her skal du bli med på en naturskjønn vandring gjennom det enestående landskapet med rismarker, barskog, fosser, maleriske landsbyer og tåkeskog.

Reisen bringer deg videre til det kjølige høylandet, til byen Nuwara Eliya, kjent som “Lille England” på grunn av sine fine rosehager og sjarmerende, britiske hus fra kolonitiden.

Sør for Nuwara Eliya ligger den fantastiske nasjonalparken Horton Plains, som du også skal besøke. Denne parken er en helt egen verden, og den lavthengende tåken skaper en litt mystisk stemning over “Verdens ende”, Chimney’s Pool og Baker’s Falls.

I den lille, ukjente nasjonalparken Bundala skal du bli med på en spennende jeepsafari, der du kjører på utkikk etter parkens mange fugler og elefanter.

Herfra går reisen til den uberørte regnskogen Sinharaja. Her venter spennende vandringer på smale stier blant lianer, kjempebregner og mosekledde trær, mens du holder utkikk etter regnskogens mange dyrearter.

Reisen avsluttes i den historiske kystbyen Galle, der du kan velge mellom å bo inne i Galle fort eller ved stranden litt utenfor byen.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Denne reisen er et ekte eventyr og tar deg med til ikke mindre enn 7 UNESCO-steder
 • Snør støvlene og dra på vandretur i Knuckles-fjellkjeden og se tåken lette ved “Verdens Ende” i den mystiske nasjonalparken Horton Plains
 • Gå på oppdagelsesferd i den frodige regnskogen Sinharaja og opplev Bundala nasjonalparks mange fugler og elefanter
 • Føl historiens vingesus i den sjarmerende kystbyen Galle og opplev Sri Lankas kulturelle hjerte i den vakkert beliggende byen Kandy

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

Endelig er dagen kommet: i dag skal du fly til Sri Lanka i Det indiske hav.

Du flyr fra den valgte flyplassen til Sri Lankas internasjonale flyplass, Bandaranayaka, med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Sri Lanka – Negombo

Du lander på Sri Lankas internasjonale flyplass. Ved ankomst går du gjennom passkontrollen, og deretter henter du bagasjen din. Ute i ankomsthallen venter guiden/sjåføren på å gi deg en varm velkomst. Deretter blir du kjørt til hotellet i Negombo, en kjøretur på ca. 30 minutter.

Når du kommer til hotellet, er det innsjekking. Deretter har du resten av dagen på egen hånd.

Negombo er kjent for sine brede, gyldne sandstrender, der høye palmer vaier i den behagelig varme brisen. Bølgene kan være ganske store her på vestkysten, men hotellet har heldigvis også et deilig svømmebasseng.

Hvis du vil oppleve hva Negombo og området rundt har å by på, kan du bl.a. besøke Negombo Lagune sør for byen, et fantastisk våtmarksområde med et rikt dyreliv. Eller hva med de 100 km lange hollandske kanalene som går gjennom byen og som opprinnelig var en forsyningsvei til den hollandske administrasjonen i kolonitiden? Der er også mange fine templer og kirker rundt i byen.

Om kvelden kan du gå en tur langs stranden og beundre den vakre solnedgangen og de tradisjonelle fiskerbåtene som er parkert i sanden.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Negombo – Kandy

Guiden/sjåføren henter deg på hotellet etter frokost og utsjekking og kjører deg til det sentrale Sri Lanka, til byen Kandy, som har en utrolig vakker beliggenhet omgitt av fjell, fosser, teplantasjer og elver.

Kandy er en av Sri Lankas tidligere hovedsteder, og byen var hovedstad i perioden 1597-1815. Byen har en spesiell betydning i den srilankiske historien, for Kandy var de singalesiske kongenes siste høysete. Det kandyanske kongeriket var den delen av Sri Lanka som lengst beholdt sin uavhengighet fra kolonimaktene. Det klarte de helt til byen overga seg til den britiske kolonimakten i 1815. Det var også i Kandy at motstanden mot den engelske kolonimakten var størst frem til landets selvstendighet i 1948.

Kandy er i dag kjent som landets kulturelle sentrum, for i denne byen har man virkelig klart å bevare sine unike tradisjoner og kultur. I dag kommer det til uttrykk gjennom dans og musikk.

I hjertet av byen står det mange, fine historiske bygninger fra kolonitiden, og her ligger også den maleriske sjøen Kandy Lake. Vi kan varmt anbefale en rusletur rundt sjøen, og underveis kan du slå deg ned på en benk og nyte atmosfæren og utsikten til den 26 meter høye Buddha-statuen over Bahirawakanda-tempelet.

Ved sjøens nordlige ende ligger landets helligste buddhistiske tempel, Tannens tempel. Etter sigende skal en av Buddhas tenner befinne seg her. Dette praktfulle tempelet er en av grunnene til at Kandy i 1998 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Tre ganger om dagen er det tempelseremoni, og det er en helt spesiell opplevelse du ikke må gå glipp av.

Om kvelden kan du gå på oppdagelsesferd blant byens restauranter. Du bør prøve en av Sri Lankas mest kjente retter, “kottu roti”. Den består av flatbrød skåret i mindre biter, egg, grønnsaker, masse deilig krydder og evt. kjøtt. Guiden kjenner alle de gode restaurantene, så spør gjerne om råd.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Ekstrautflukter:
Dag 4: Vandring i Knuckles-fjellkjeden

I dag skal du snøre vandrestøvlene, for du skal bli med på en fantastisk vandring i Knuckles-fjellkjeden. Husk å ta med vann og evt. litt småsnacks.

Guiden/sjåføren din henter deg på hotellet og kjører deg til startstedet for dagens vandring, det er ca. 2 timers kjøring fra Kandy.

Fjellkjeden Knuckles ligner en knyttet hånd med fem knoker, herav navnet “knuckles”, som betyr knoker. Fjellkjeden har fantastiske vandreruter. Den består av 34 fjell, med høyder fra ca. 900 til 2000 meter. Området er kjent for sin enestående natur og varierte plante- og dyreliv, og noen av artene er stedegne for dette området. Knuckles-fjellkjeden er også oppført på UNESCOs verdensarvliste.

I løpet av de neste 2–3 timene vandrer du i kupert terreng gjennom rismarker, teplantasjer og barskoger, og du kommer til maleriske landsbyer, tåkeskoger med lavthengende skyer, brusende fosser og klare elver. Husk å ta med badetøy og håndkle hvis du skulle få lyst på en dukkert. Underveis kan du møte både rådyr, bøfler, aper, villsvin og forskjellige fuglearter.

Ved middagstid vender du tilbake til bilen og blir kjørt til en liten lokal restaurant, der du kan nyte dagens lunsj.

Deretter blir du kjørt tilbake til hotellet i Kandy, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 5: Kandy – Besøk på tefabrikk - Nuwara Eliya

Etter frokost og utsjekking står guiden/sjåføren klar til å kjøre deg til det kjøligere høylandet, til byen Nuwara Eliya. Byen kalles også “Lille England” pga. sine mange fine, engelske hus med vakre rosehager. Her kan du tydelig se den tidligere britiske innflytelsen i området.

Nuwara Eliya ligger i 1868 meters høyde og naturen er malerisk, med fjell og daler, brusende elver, blikkstille sjøer og grønne teplantasjer.

Klimaet i Nuwara Eliya er et av de kjøligste i Sri Lanka, og dette gjør området perfekt til å dyrke te. På veien til Nuwara Eliya stopper vi derfor ved en tefabrikk. Visste du at Sri Lanka er verdens nest største eksportør av te?

På tefabrikken venter det en interessant omvisning, der du ser hele fremstillingsprosessen, fra bladene blir plukket til den rykende varme teen helles i koppen. Flere av maskinene som brukes er over 150 år gamle, og teknikken har ikke endret seg mye siden 1800-tallet – det er absolutt fascinerende! Etter omvisningen har du mulighet til å smake på de forskjellige typene Ceylon-te og kanskje kjøpe med litt hjem.

Etter besøket blir du kjørt til hotellet ditt, og etter innsjekking har du resten av dagen til fri disposisjon. Besøk evt. Victoria Park med dens mange blomster og fugler eller Gregory Park, vakkert beliggende ved sjøen av samme navn.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 6: Vandring i Horton Plains nasjonalpark

Med frokostpakken personalet på hotellet har laget til deg kjører du sammen med guiden/sjåføren til Horton Plains nasjonalpark. Den ligger halvannen times kjøretur fra Nuwara Eliya. Turen går på ujevne veier, og noen steder er det hårnålssvinger.

Når du kommer til Horton Plains, vil du raskt finne ut at denne nasjonalparken er en verden for seg. Parken er også oppført på UNESCOs verdensarvliste. Horton Plains ligger i 2100-2300 meters høyde og dekker et område på ca. 10 000 hektar. Det er en av Sri Lankas absolutt vakreste nasjonalparker, og store deler av området består av uberørte gressletter og tåkeskog. Flere steder er det flotte fosser. I tillegg har landets største elver, Mahaweli, Kelani og Walawe, sitt utspring her i parken.

Nasjonalparkens kjølige og våte klima har fremmet veksten av endemiske dyre- og plantearter. Det sies at nasjonalparken har 24 forskjellige pattedyrarter, fra sambarhjorter og languraper til de sky og sjeldne leopardene. Fuglelivet er også helt fantastisk, og her har man registrert hele 87 forskjellige arter – så husk kamera og kikkert!

Vandringen foregår i kupert terreng, og ruten er ca. 10 km lang. Flere steder er det glatt og sølete, så vi anbefaler at du har på deg gode vandrestøvler og evt. tar med deg vandrestaver. Husk også vann og snacks.

Parkens høydepunkter er Chimney’s Pool, den 22 meter høye fossen Baker’s Falls og Verdens ende. Sistnevnte er parkens absolutte høydepunkt og trolig et av de beste utsiktspunktene på Sri Lanka. Her ender nasjonalparken bratt ved en stor klippe, og når tåken letter, kan du nyte den fantastiske utsikten over de grønnkledde fjellene og se 870 meter ned i dalen.

Etter vandringen kjører du tilbake til hotellet i Nuwara Eliya.

Overnatting:
Dag 7: Nuwara Eliya – Ravana Falls – Buduruwagala-tempelet – Tissamaharama

I dag forlater du høylandet og setter kurs for det sørlige Sri Lanka.

Etter frokost og utsjekking kjører guiden/sjåføren deg i retning Tissamaharama. På veien besøker du den 25 meter høye fossen Ravana Falls, som er oppkalt etter Sri Lankas tidligere konge Ravana, som sies å ha holdt prinsesse Sitha skjult i hulene bak fossen, nå kjent som Ravana Cave.

Heretter fortsetter du til Buduruwagala-tempelet, berømt for sine imponerende og godt bevarte klippeutskjæringer som er datert til det 9. eller 10. århundre. Midt i klippen står en 16 meter høy Buddha-statue omgitt av seks mindre statuer som viser Buddha i forskjellige meditasjonsstillinger. Detaljene og den kunstneriske presisjonen er helt fantastiske!

Etter besøket ved fossen kjøres du videre til hotellet, der du kan bruke stedets fasiliteter.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 8: Tissamaharama – Safari i Bundala nasjonalpark – Sinharaja-regnskogen

Etter frokost og utsjekking står guiden/sjåføren klar til å kjøre deg til Bundala nasjonalpark, der du skal bli med på en spennende safari i den 62 km2 store og ukjente parken som ligger ca. 30 minutters kjøring fra Tissamaharama.

Bundala ble utnevnt til nasjonalpark i 1993, og i 2005 ble parken utnevnt til biosfærereservat av UNESCO.

En safari i Bundala nasjonalpark er en helt annerledes opplevelse enn safari i de større og mer kjente nasjonalparkene Yala og Udawalawe – i Bundala er du nemlig stort sett alene.

Du kjører gjennom parkens åpne landskaper og våtområder i en firehjulsdreven safaribil med en erfaren ranger som er godt kjent i parken. Han vet hvor dyrene vanligvis ferdes og er ekspert på å finne sporene deres i det åpne landskapet.

Bundala er spesielt kjent for sin store konsentrasjon av fugler. Ikke mindre enn 197 fuglearter er registrert her. 139 av dem er standfugler og 58 er trekkfugler. Et av høydepunktene er den store flamingoen, som ferdes i store flokker.

Du kan også møte pattedyr som krokodiller, elefanter, bøfler, sjakaler, manguster og makaker samt stjerneskilpadder, slanger og øgler. Så husk kikkert og kamera!

Etter safarien blir du kjørt til hotellet ditt ved Sinharaja-regnskogen – det blir en fantastisk opplevelse!

Dag 9: Utflukter i Sinharaja-regnskogen

Tidlig om morgenen blir du vekket av regnskogens fuglekvitter og apebrøl.

Etter frokost skal du ut og utforske den uberørte regnskogen, som i 1988 ble oppført på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Sinhajara betyr løvekonge, og det fortelles at folk fra området nedstammer fra møtet mellom en prinsesse og en løvekonge som bodde i skogen. Om det er sant, skal vi ikke si, men én ting er sikkert – det bor ingen løver her!

Sammen med en naturguide vandrer du på smale stier blant kjempebregner, lianer og eldgamle mosedekte trær, forbi elver og vakre fosser og over sildrende bekker. Over tretoppene henger det en tåke av tunge regnskyer, og det er grunnen til at regnskogen er så frodig. Underveis forteller guiden deg om skogens rike dyre- og planteliv, og mange av artene her er stedsegne for Sinhajara-regnskogen.

Hold utkikk etter skogens fargestrålende fugler og høylytte makaker i tretoppene. Kanskje er du så heldig å få se hjorter, slanger, frosker og firfirsler, eller kanskje til og med en av de sky og sjeldne leopardene.

Dag 10: Sinharaja-regnskogen – Galle

Etter frokost og utsjekking blir du hentet på hotellet og kjørt til den sjarmerende byen Galle på Sri Lankas sørlige kyst. Galle er hjemsted for mange forskellige kulturer og tradisjoner, og det er også en by full av farger og kontraster. Byen er delt i én ny og én gammel bydel. I den nye bydelen finner du elektronikkbutikker, markeder og et yrende folkeliv, mens den gamle bydelen, med Galle Fort, har smale gater, kolonitidsbygninger og hyggelige restauranter bak de tykke, gamle murene. I motsetning til i andre byer på Sri Lanka smelter de to bydelene sammen på en harmonisk måte.

Ved ankomst er det innsjekking på hotellet, og resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 11: Galle på egen hånd

Du har dagen på egen hånd til å utforske Galle i ditt eget tempo.

Et absolutt must er byens gamle fort, et av de eldste i Asia. Galle var i det 14. århundre en viktig havneby for sjøfarere som seilte mellom Asia og Europa. Da portugiserne inntok Galle i 1588 bygde de fortet for å forskanse byen mot fiender. Dette mislyktes i 1649, da hollenderne klarte å erobre Galle. Hollenderne videreførte og utvidet fortet, som i 1988 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Galle Fort utgjør i dag byens gamle bydel, og innenfor de gamle, solide murene er det et yrende liv. Ved fortets hovedport merker du raskt den spesielle atmosfæren og føler historiens vingesus. Gå forbi de klassiske kolonitidsbygningene og frem til det ikoniske hvitmalte fyrtårnet som fører handelsskipene trygt inn i Galle havn. Fortsett evt. rundt vollen og se de forskjellige bastionene før du vandrer inn i de smale brosteinsgatene med fine spesialbutikker, museer, kunstgallerier, restauranter og kafeer.

Om kvelden kan du gå en tur på den gamle bymuren og nyte utsikten over det glitrende havet før du slår deg ned på en av de hyggelige restaurantene. Mange av restaurantene serverer italienske og lokale retter, men du kan også finne smakfulle fisk- og skalldyrretter.

Dag 12: Hjemreisen starter

I dag avsluttes Sri Lanka-eventyret ditt. Guiden/sjåføren henter deg på hotellet og kjører deg til flyplassen i Colombo, der hjemreisen starter.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en flott ferie med mange nye eventyr i bagasjen.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse i Hikkaduwa
3 netter

Den beste tiden å reise til Hikkaduwa på er i perioden fra desember til mars.

Hikkaduwa ligger på Sri Lankas sørvestlige kyst og er en flott ferieby med mye liv og røre. Langs kysten går hovedgaten Galle Roald, og her ligger hoteller, spisesteder, dykkerskoler, små kiosker og butikker på rekke og rad.

Byens største trekkplaster er de gyldne sandstrendene med finkornet sand og vaiende kokospalmer. Utenfor byens vestlige strender, Hikkaduwa Beach og Turtle Beach, er det satt ut bølgebrytere, og dette gjør stranden perfekt til svømming og bading. Ute ved bølgebryterne finner du det korallrevet som har gjort byen så populær blant alle som liker å dykke og snorkle. I tillegg til det vakre korallrevet kan du nemlig beundre fargerike fisker og store havskilpadder. Visste du at 5 av verdens 7 havskilpaddearter yngler på Sri Lanka?

Hvis du derimot foretrekker store bølger og vindsurfing, skal du dra østover, til Narigama Beach. Her er det både en surfeskole og mulighet for leie av surfeutstyr.

Hvis du vil oppleve en helt annen side av Hikkaduwa, kan du forlate hovedgaten og gå lengre inn i landet. Her ligger husene i frodige omgivelser, barn leker på de støvete veiene og små boder og butikker selger frisk frukt. Her opplever du en stillhet du ikke finner nærmere stranden.

Etter en dag på stranden kan du besøke en av de hyggelige strandrestaurantene med fersk fisk og skalldyrretter på menyen. Spesielt hummer er populært i Hikkaduwa.

Ved solnedgang kan du ta en rusletur langs stranden med tærne i sanden til lyden av bølgeskvulp.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med halvpensjon samt transfer.

Badeferieforlengelse i Mirissa
3 netter

Den beste tiden å reise til Mirissa på er i perioden fra desember til april.

Mirissa er en deilig strandby på sørspissen av Sri Lanka. Byen er rolig og har en deilig avslappende atmosfære der du virkelig kan lade batteriene. Med kokospalmer som vaier over stranden og sitt klare, lune vann er Mirissa et ekte ferieparadis.

Mirissa er også kjent som et av de beste stedene på Sri Lanka å få øye på hvaler, og delfinene er heller aldri langt borte. Det lune indiske havet giver nemlig havets fantastiske kjemper meget gode levevilkår, og her har du muligheten til å se både blåhvaler, finnhvaler og kaskelotter.

Vindene og strømmene kan være sterke på denne kyststrekningen, også i høysesongen. Da kan du bade i bassenget eller gå til den lille stranden Secret Beach. Den ligger i nærheten, og her har klippesteinene rundt stranden skapt et lite naturlig basseng som er beskyttet mot bølgene. Det er det perfekte stedet å svømme og slappe av.

Hvis du liker snorkling, er et av de beste stedene ved Perrot Rock. Her er havet forholdsvis rolig, for bukten er beskyttet av et rev lengre ute. Her er det gode mulighet for å se flotte, fargerike fisk, og hvis du er heldig, kan du også møte havskilpadder.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med halvpensjon samt transfer.

Langs strendene finner du en håndfull gode restauranter, og her kan du spise velsmakende, grillede fiske- og skalldyrretter mens bølgene slår inn mot land et par meter borte.

Et perfekt og populært sted å se solen gå ned er Coconut Tree Hill, en ås dekket av kokospalmer. Her er det en lokal bar der du kan ta en kald drink mens himmelen farges i de flotteste farger.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål