TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Sør-Thailands strender og jungeleventyr i Khao Sok

Gled deg til avslapning på Thailands badeferiereisemål nr. 1: Phuket og opplev Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok. Avslutt reisen i det rolige og autentiske standparadiset Khao Lak.

Sør-Thailands strender og jungeleventyr i Khao Sok
Sør-Thailands strender og jungeleventyr i Khao Sok
14 dager

Sør-Thailands strender og jungeleventyr i Khao Sok

Gled deg til avslapning på Thailands badeferiereisemål nr. 1: Phuket og opplev Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok. Avslutt reisen i det rolige og autentiske standparadiset Khao Lak.

ForsideAsiaThailandSør-Thailands strender og jungeleventyr i Khao Sok
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Phuket t/r
 • 9 netter på 4-stjerners hoteller
 • 1 overnattning på Jungle Camp i nasjonalparken Khao Sok, i rom med eget bad og toalett
 • 1 overnattning i tømmerflåte-bungalow på Cheow Lan-sjøen med eget bad og toalett
 • 11 x frokost
 • 2 x lunsj (dag 7 + 8)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Velkomstmøte
 • Turer med liten motorbåt på Cheow Lan-sjøen
 • Aktiviteter på Cheow Lan-sjøen
 • Lokale engelsktalende guider på transferer og utflukter
 • Kjøring i bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Reisen kort & godt

Denne reisen kombiner avslappende strandferie ved noen av Thailands beste strender med unike naturopplevelser i Khao Sok nasjonalpark.

Reisen starter på Thailands badeferiereisemål nr. 1: Phuket. Du bor ved Kata Yai stranden, der palmene gir skygge på den gylne sandstranden og bølgene slår rolig mot land. Vannet er behagelig varmt og klart, stranden er relativt langgrunn – her er det perfekt, både for barn og voksne.

Deretter skal du legge ut på et ekte jungeleventyr i Thailands vakreste nasjonalpark, Khao Sok. Fuglene kvitrer om kapp og apene svinger seg fra gren til gren i de høye tretoppene som ser ut som om de vokser opp i himmelen. Den første natten skal du bo i en hytte med utsikt til Sok-elven og Khao Soks frodige regnskog. Neste natt bor du på et tømmerflåtehotell midt på den smaragdgrønne sjøen Cheow Lan, der bratte kalksteinsklipper rager loddrett opp av vannet.

Reisen avsluttes i det sjarmerende strandparadiset Khao Lak. Her er det en helt annen stemning enn i Phuket. Kaho Lak er roligere og mer autentisk, og likevel har dette idylliske stedet alt det du trenger.

Derfor skal du velge denne reisen

 • God kombinasjon av avslappende badeferie og store naturopplevelser i Thailands vakreste nasjonalpark
 • Opplev to av Sør-Thailands mest populære strandreisemål, Phuket og Khao Lak
 • Du overnatter i hytte i Khao Soks regnskog og bor på tømmerflåtehotell på den magiske sjøen Cheow Lan
 • Det er mye fritid, slik at du selv kan bestemme tempoet og aktivitetene

 

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og turen går til Thailand med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Thailand

Du lander på flyplassen på Thailands badeferiereisemål nr. 1: Phuket. Øya er Thailands største, og her er det mer enn 30 praktfulle strender, alle med sine individuelle attraksjoner.

Etter ankomst henter du bagasjen din og går gjennom passkontrollen. Utenfor møter du sjåføren din, som kjører deg til hotellet. Det ligger på Kata Beach på Phukets sørvestlige kyst.

Kata Beach er en av de mest kjente strendene på hele øya, og den består egentlig av to strender: Kata Yai, den ”store” stranden, og den ”lille” stranden, Kata Noi. Begge strendene har gyllen sand og skyggefulle palmer. Hotellet ditt ligger på Kata Yai – den store stranden. Foran deg ligger 1,5 km gyllen sandstrand, som hentet rett ut av en turistbrosjyre. Vannet er klart og rolig og det er relativt langgrunt, så dette er en perfekt badestrand både for barn og voksne. Her er det hyggelige restauranter, små butikker og gode snorklemuligheter – alt det du trenger til en fantastisk badeferie.

Resten av dagen i dag er til fri disposisjon. Kanskje frister en tur i bølgene? Eller hva med en bedagelig vandring langs stranden, der du bare suger til deg den varme solen, lytter til bølgeskvulpene og gleder deg til reisens første velsmakende thai-måltid på en av byens hyggelige restauranter?

Dag 3-5: Velkomstmøte - Phuket

På dag 3 blir det velkomstmøte for alle som har lyst til å delta. Dagen før vil du få vite når møtet avholdes. En representant fra samarbeidspartneren vår møter deg på hotellet, og der vil han/hun ønske velkommen og gi informasjon om gode lokale restauranter, attraksjoner og strender. Representanten vil også opplyse om transfertider og besvare eventuelle spørsmål.

Det er flott å tilbringe tre dager med bare å slappe av på den gyldne stranden og bade i det lune vannet. Hvis du likevel får lyst til å dra på oppdagelsesferd, har Phuket faktisk mye interessant å se. Dette er en ganske stor øy på 543 km2, og her kan du få både natur- og kulturopplevelser.

I havet rundt øya finner du vakre korallrev og massevis av fargerike fisk, så en snorkletur kan på det varmeste anbefales. Spesielt den sørlige enden av Kata Noi (den ”lille” stranden) har et fint rev, og det enkelt å svømme ut til det. Du kan gå fra Kata Yai til Kata Noi – eller gjøre som lokalbefolkningen og ta en tuk-tuk.

På den østlige siden av Phuket ligger Phang Ngah-bukten. Den er berømt for sine imponerende kalksteinsklipper, som mange steder rager nesten loddrett opp av det smaragdgrønne havet. Det er her i bukten den legendariske ”James Bond-øya” ligger, der deler av Mannen med den gyldne pistol ble filmet tilbake i 1974.

Selve Phuket by var før i tiden et viktig knutepunkt for handelen mellom Kina, India og Europa. Historiske dokumenter viser at både portugisiske, franske, hollandske og engelske handelsskip har lagt til her, og mange portugisere bosatte seg på øya. Portugiserne ansatte kinesiske immigranter til å bygge husene sine, og slik oppsto den flotte og fargerike portugisisk-kinesiske arkitekturen. For 100 år siden kom det mange kinesiske immigranter til øya, og selve Phuket by er derfor en livlig og spennende blanding av kinesiske templer, sjarmerende portugisisk-kinesisk arkitektur i smale gater, lokale markeder, hippe butikker, restauranter og kafeer.

Vil du shoppe, er Phuket by også et besøk verdt. Fra lokale markeder til moderne shoppingsentre – her finner du alt.

Tilbring kvelden med en fenomenal utsikt til solnedgangen og en eksotisk paraplydrink i hånden. En perfekt avslutning på en deilig dag!

Dag 6: Phuket – Khao Sok nationalparken

Etter frokost er tiden kommet til å ta avskjed med Phuket. Du blir hentet i bil og kjører nordover, mot nasjonalparken Khao Sok, der det tropiske jungeleventyret venter.

Khao Sok er en av Thailands største nasjonalparker, med et areal på 739 km2 – og kanskje en av landets vakreste.

I nasjonalparken finner du et av Thailands største områder med opprinnelig urskog – altså eldgammel, uforstyrret regnskog. De frodige omgivelsene og livgivende elvene skaper et flott naturmiljø for et rikt dyreliv. Her kan du møte aper som gibboner, langurer og makaker. Den lille dverghjorten lever også her – sammen med bl.a. muntjak-hjorter og serovgeiter. Hvis du er ekstra heldig, får du kanskje et glimt av den flotte, langhalede mamorkatten! Alle fugleinteresserte har du også mye å glede deg til. Storker, neshornfugler, kaneltrogon og rødnakketrogon er blant fuglene i skogens trær.

I de dype skogene lever det også både leoparder, tapirer og bjørner, men for å se dem må du nok ha mer enn vanlig flaks….

En del av nasjonalparken utgjøres av den 165 km2 store Cheow Lan Lake, en kunstig sjø. Sjøen ble anlagt da man i 1987 bygget Rajjaprabha-demningen og området ble oversvømt. 385 lokale familier ble flyttet og fikk erstatning, og dyr ble både brakt ut via elvene og fløyet ut med helikopter. Etter hvert som området ble stadig mer oversvømmet av regn- og elvevann ble en del av regnskogen omdannet til sjø, og de høye kalksteinsklippene, som før strakte seg høyt opp mellom trekronene, ble forvandlet til små regnskogsøyer, som i dag stikker opp av det klare, smaragdgrønne vannet. Det er en helt uforglemmelig opplevelse å padle i kano mellom de høye klippene.

Det er ikke uten grunn at Cheow Lan noen ganger beskrives som Thailands svar på Guilin, et av Kinas mest naturskjønne områder.

Et besøk i nasjonalparken Khao Sok er ikke fullendt uten at man opplever både selve regnskogen og den nesten magiske sjøen, og i de kommende dagene er det nettopp dette du skal gjøre.

Turen fra Phuket til Khao Sok tar ca. 3 timer. Ved ankomst kan du slappe av og nyte naturen utenfor døren – eller du kan bli med på en av tilleggsutfluktene nedenfor.

Dag 7: Khao Sok – Cheow Lan Lake

Etter frokost blir du hentet på hotellet. Dagens mål er den kunstige sjøen Cheow Lan Lake – men første stopp på turen blir det lokale markedet.

Etter et kort stopp for å se den imponerende demningen som skapte sjøen tar du en liten motorbåt ut på den smaragdgrønne sjøen. Nyt den flotte naturen med hvite kalksteinsklipper som rager loddrett opp av vannet. Hvis du har lyst, kan du ta en svømmetur i det rene vannet.

Ved lunsjtid kommer du til nattens overnattingssted – en flytende bungalow midt på sjøen! Personalet står klare med en deilig lunsj, og den spiser du med utsikt til den vakre naturen og det klare vannet.

Om eftermiddagen kan du velge mellom en rekke aktiviteter. Mens du spiser lunsj vil guiden fortelle deg hvilke aktivitetsmuligheter du har, men litt kan vi jo avsløre her: det er forskellige fotturer til noen av de flotte dryppsteinshulene i området, det er en vandring til et flott utsiktspunkt, eller kanskje du heller har lyst til å se en brusende foss? Her er det turer både for dem som har lyst på en liten fysisk utfordring – og for dem som heller bare vil nyte den flotte naturen de bor midt i. Du kan naturligvis også velge å bare slappe av i en liggestol med en god bok – og ta en svømmetur i sjøen når du trenger litt avkjøling.

Før middag blir du dessuten invitert med på en felles båttur på sjøen med mulighet for å få øye på noen av dyrene i området.

Etter middag kan du lene deg tilbake etter en dag full av opplevelser og titte opp på den vakre, klare stjernehimmelen som ikke er forstyrret av kunstig lys.

Dag 8: Cheow Lan-sjøen – Frokost i Khao Sok-jungelen – Khao Lak

Det er ganske enkelt fantastisk å våkne opp på sjøen mens tåken langsomt letter. Apene og fuglene er også våkne, og de har det travelt i tretoppene.

Tidlig om morgenen skal du på enda en interessant båtsafari på sjøen. Hold utkikk etter bl.a. brillelangurer, gibboner og makaker. Du kan til og med få se ville elefanter.

Etter båtturen serveres det frokost. Deretter har du tid til en dukkert i sjøen, en kanotur eller bare til å nyte utsikten og stillheten som bare avbrytes av fuglekvitter og apebrøl.

Sent på formiddagen er det utsjekking, og så tar du båten til Cheow Lan Lake-kaien. Underveis kan du nyte det siste synet av de eventyrlige kalksteinsklippene som rager loddrett opp av den smaragdgrønne sjøen.

Tilbake på kaien venter sjåføren din på å kjøre deg tilbake til jungelhotellet, der du får servert en deilig thailandsk lunsj.

Deretter kjøres du til Khao Lak, som ligger godt og vel en time unna. Her er det innsjekking, og deretter kan du nyte livet og bare slappe helt av i dette rolige ferieparadiset. Ifør deg badetøyet og finn ditt nye yndlingssted på den honningfargede stranden. Om kvelden kan du dra inn til byen og sjekke ut stedets mange butikker og restauranter.

Dag 9-12: Khao Lak

I Khao Lak kan du både få ro og fred og eventyr, og dagene her er til fri disposisjon.

Khao Lak består av flere sammenhengende strandområder som til sammen utgjør dette fantastiske ferieparadiset med blått hav på den ene siden og frodig, uberørt regnskog på den andre.

Under oppholdet ditt kan du se frem til deilige og avslappende dager på stranden eller ved hotellets svømmebasseng. Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du gå tur i nasjonalparken Khao Lak-Lam Ru som ligger i nærheten, eller dra på dykke/snorkletur til et av verdens beste dykkersteder, nemlig Similian-øyene, som ligger 1 time og 15 minutter unna i speedbåt. De ni øyene har nasjonalparkstatus, og her er det et yrende liv i havet med fargestrålende fisk, hvalhaier, havskilpadder og rokker. I tillegg er øyene berømte for sin uberørte natur, kritthvite sandstrender og krystallklare vann.

Dag 13: Hjemreisen starter

Tiden er kommet til å si farvel til Thailand. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, og der reiser du til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en deilig ferie med både avslapning og store naturopplevelser.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16 Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.