TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler7 steder å dra på safari utenfor Afrika

7 steder å dra på safari utenfor Afrika

20.08.2023
Vis alle innlegg

Når vi snakker om safari, forbinder de fleste det med Afrika og det å holde utkikk etter ville og majestetiske dyr på savannen. Men den egentlige betydningen av ordet “safari”, som stammer fra swahili, er “reise”. Og det er mange andre reisemål rundt omkring i verden som byr på unike og eventyrlige safariopplevelser.

I dette innlegget tar vi deg med ut i verden for å utforske det mangfoldige dyrelivet og de naturlige underverkene som venter langt unna den afrikanske savannen.

Finn 7 steder du kan dra på safari utenfor Afrika nedenfor.

1. Sri Lanka: det tropiske safariparadiset

Gruppe av ville elefanter ved drikkested i jungelen i Yala nasjonalpark, Sri Lanka

Safari på Sri Lanka betyr å kunne oppleve alt fra imponerende elefanter til elegante leoparder og fargerike påfugler. Det fantastiske dyrelivet på Sri Lanka inkluderer også nysgjerrige aper og store vannbøfler. I tillegg er Sri Lanka et av de eneste stedene der du kan oppleve verdens største levende vesen: blåhvalen.

Sri Lankas frodige jungler, rolige sjøer og fantastiske strender gjør øylandet til et ideelt safarireisemål. Yala nasjonalpark, Minneriya nasjonalpark og Udawalawe nasjonalpark er bare noen få av de bemerkelsesverdige stedene besøkende kan oppleve dyr i sine naturlige omgivelser.

Opplev det allsidige dyrelivet og de frodige nasjonalparkene på Sri Lanka med oss:

2. Brasil: Pantanal og Bonito – fantastiske områder for dyreliv

Luftfoto av naturområder i Pantanal i Brasil

Pantanal ligger i hjertet av Brasil og er et stort våtområde med et utrolig rikt dyreliv som er et fantastisk paradis for naturentusiaster.

Dra på spennende safari og få øye på beltedyr, tapirer, maurslukere og kapivarer. Flotte, fargesprakende fuglearter som hyasintarer, tukaner og kolibrier maler himmelen med sine flotte farger. Utforsk de vidstrakte våtområdene, dra på båtturer og opplev det utrolige mangfoldet av dyr som er hjemmehørende i denne regionen.

Bonito, en liten by i Brasil, er kjent for sine krystallklare elver, fantastiske grotter og innholdsrike marine økosystemer. Dykk ned i det turkisblå vannet og snorkle ved siden av stimer av fargerike fisk. Opplev Buraco das Araras, , der høylydte, mørkrøde araer smykker det vakre, frodige landskapet, og gjør det til et perfekt tillegg til din sør-amerikanske safarireise.

Ta et dypdykk i Brasils flotte dyreliv:

3. Costa Rica: Det biologiske mangfoldets land

Dovendyr med morsomt ansikt og avslappet blikk henger i tre i Costa Ricas regnskog.

Costa Rica, et av verdens mest biologisk mangfoldige land, arbeider aktivt for å bevare sin enestående naturrikdom.

Dette betyr at dyreelskere kan få utrolige safariopplevelser i dette frodige paradiset.

I Costa Ricas beskyttede områder, blant annet nasjonalparkene Tortuguero, Corcovado og Manuel Antonio, kan du beundre et imponerende antall dyrearter. Lytt til brøleapene som markerer territoriet sitt med kraftfulle skrik, eller hold utkikk etter de langsomme dovendyrene som henger i trærne. Hold øye med fargerike tukaner som flakser gjennom luften, og beundre giftpilfroskenes fascinerende farger.

I tillegg kan du møte tapirer, jaguarer, kapusineraper, iguaner, kolibrier, krokodiller, papegøyer og mange andre fantastiske dyr. Costa Rica er virkelig et paradis for dyreentusiaster som vil utforske naturens utemmede skjønnhet.

Utforsk Costa Ricas dyreliv:

4. Sumatra: På oppdagelsesferd i Indonesias villmark

Orangutang i de ville skogene på Sumatra

Sumatra er et utemmet paradis for alle som er på jakt etter en unik safariopplevelse.

Sumatras frodige regnskog er hjemstedet til den sjeldne Sumatra-orangutangen. Her har du mulighet til å oppleve disse utrolige skapningene svinge seg akrobatisk gjennom trekronene mens de leter etter frukt.

Besøk Bukit Lawang i Gunung Leuser nasjonalpark og få uforglemmelige møter med orangutanger, elefanter, aper og neshornfugler.

Bli med til Sumatra og opplev jungelens vennlige kjemper:

5. Galapagosøyene: Et fascinerende endemisk dyreliv

Haviguaner og blåfotsuler på Galapagos, Ecuador.

På Galapagosøyene kan du få fantastiske safariopplevelser.

Denne vulkanske øygruppen er kjent for sitt enestående biologiske mangfold og helt unike dyreliv. Å snorkle sammen med haviguaner, svømme med sjøløver og observere kjempeskilpadder er bare noen av de ekstraordinære opplevelsene som venter deg.

Se de søte blåfotsulene komme vraltende eller de sjarmerende galapagospingvinene finne en make for livet. Og betrakt de fargerike Sally Lightfoot-krabbene med sine flotte røde, oransje og blå nyanser som kravler rundt langs kystens vulkanske klipper.

Opplev det helt unike dyrelivet og enestående biologiske mangfoldet på Galapagosøyene:

6. Thailand: Eventyrlig natur og dyreliv i Khao Sok

Makaker i den ville jungelen i Khao Sok, Thailand.

Khao Sok nasjonalpark er et fantastisk reisemål som ligger i hjertet av Thailand og byr på unike og fengslende opplevelser av dyreliv i fantastiske landskaper.

Med en av verdens eldste regnskoger er denne uberørte villmarken et paradis for forskellige plante- og dyrearter. Tårnhøye kalksteinsklipper, smaragdgrønne sjøer og frodig vegetasjon skaper en utrolig flott naturbakgrunn for din Khao Sok-safari.

Her kan du møte ville elefanter, morsomme gibboner og lekne makaker i sine naturlige omgivelser. Parken er også hjemsted for en rekke fargerike fuglearter, blant annet neshornfugler og isfugler. Dra på guidede vandringer, elvecruise eller overnatt i flytende bungalower for virkelig å fordype deg i dette fascinerende dyrelivet.

Utforsk Khao Soks flotte natur og dyreliv:

7. Peru: Safari og naturens underverker i Amazonas’ villmark

Tambopata nasjonalreservat, Madre de Dios, Peru

Peru er kjent for sine gamle ruiner og fantastiske landskaper, men landet har også et av verdens mest urolige safariområder – regnskogen i Amazonas. En safari i Peru gir unike muligheter til å bli kjent med Amazonas’ naturlige underverker.

Puerto Maldonado sørøst i Peru fungerer som en port til Amazonas og er et knutepunkt for uforglemmelige safarieventyr. Herfra kan du dra på ekspedisjoner til selve hjertet av regnskogen og utforske dens imponerende biologisk mangfold.

Når du har begitt deg dypt inn i Amazonas, omgis du av et frodig paradis. Ledsaget av flinke guider navigerer du på de svingete vannveiene til Madre de Dios-elven, der du møter mange fascinerende dyr. Hold utkikk etter farvestrålende araer som svever gjennom luften, lekne elveotere som dykker ned i vannet og ekornaper som sitter i trekronene.

Et av høydepunktene på en safari i Puerto Maldonado er et besøk i nasjonalreservatet Tambopata. Dette beskyttede området er et dyreparadis, og her har du mulighet til å få øye på skapninger som jaguarer, kapivarer, sommerfugler og brøleaper.

Opplev enestående natur og dyreliv i Peru og Amazonas:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende