TRYGGHETSGARANTI - LES MER
15 dager

Det beste av Thailand

Den store historiske rundreisen der du opplever kongenes Thailand. Turen har høydepunkter som elefantbesøk og Nord-Thailands vakre landskaper og fredelige elver. Det er mulighet for badeferieforlengelse.

Det beste av Thailand
Det beste av Thailand
15 dager
ForsideAsiaThailandDet beste av Thailand

Det beste av Thailand

Den store historiske rundreisen der du opplever kongenes Thailand. Turen har høydepunkter som elefantbesøk og Nord-Thailands vakre landskaper og fredelige elver. Det er mulighet for badeferieforlengelse.

ForsideAsiaThailandDet beste av Thailand
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Bangkok og retur fra Chiang Mai
 • 12 overnattinger på 3- og 4-stjerners hoteller
 • Velkomstmøte i Bangkok
 • Togreise fra Ayutthaya til Phitsanulok
 • 12 x frokost (dag 3–14)
 • 5 x lunsj (dag 4, 7, 8, 10, 13)
 • 1 x middag (dag 6)
 • Lokale engelsktalende guider på transferer og utflukter
 • Kjøring i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transferer og utflukter foregår i internasjonale grupper fra 1-14 personer og kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Det kongelige sommerpalasset Bang Pa-In
 • Båttur i Ayutthaya og solnedgang ved Wat Chai Wattanaram
 • Utflukt til Ayutthaya Historical Park
 • Rickshawtur i Phitsanulok
 • Sykkeltur i Sukhothai Historical Park
 • Byrundtur i Lampang
 • Rickshawtur i Chiang Mai
 • Utflukt til det elefantvennlige ChangChill
 • Byrundtur i Chiang Rai
 • Utflukt til Den gyldne trekant, båttur på Mekong-floden og besøk i den antikke byen Chiang Saen
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Denne turen er en reise til ulike tidsaldere, til Thailands nåværende og tidligere hovedsteder.

Du starter i Bangkok, og der har du tid på egen hånd til å oppleve denne fascinerende og hektiske millionbyen. Herfra går turen videre til den historiske perlen Ayutthaya, der du blir med på en flott båttur. Du kan også beundre byens mange fascinerende tempelruiner, oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Toget snegler seg avgårde fra Ayutthaya til Phitsanulok, der du får oppleve “flying vegetables”. Dagen etter skal du på sykkeltur blant tempelruinene i Thailands første hovedstad, Sukhothai. Her får du bl.a. oppleve noen av landets vakreste tempelruiner, Wat Mahathat.

Lengre mot nord, i det fjellrike Chiang Mai venter en interessant byrundtur i rickshaw til noen av byens tradisjonelle og utradisjonelle severdigheter. Det er også her et av turens høydepunkter venter, nemlig elefanthjemmet ChangChill, der elefantene får lov til å være elefanter.

Reisen avsluttes lengst i nord, i Chiang Rai, der du bl.a. skal se det hvite tempelet Wat Rong Khun og Den gyldne trekant. Reisen er naturligvis ikke fullendt uten en båttur på den berømte elven Mekong, helt oppe ved grensen til Myanmar og Laos.

Det er mulighet for å forlenge reisen med en deilig badeferie der du kan fordøye de mange inntrykkene du har fått.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Bli med på den store rundreisen og opplev kongenes Thailand
 • Besøk hovedstedene Bangkok, Ayutthaya, Phitsanulok, Sukhothai, Chiang Mai og Chiang Rai
 • Fall pladask for de seks glade hunnelefantene i ChangChill, et sted der elefanter får lov til å være elefanter
 • Opplev Den gyldne trekant lengst mod nord og avslutt med en rolig båttur på Mekong-elven

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag flyr du til vakre Thailand med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Bangkok - velkomstmøte

Du lander i den thailandske hovedstaden Bangkok, der du går gjennom passkontrollen og deretter henter bagasjen din. Ute i ankomsthallen venter guiden med et TourCompass-skilt, og du vil bli kjørt til hotellet ditt som ligger sentralt i Bangkok.

Om ettermiddagen er det velkomstmøte på hotellet, og der forteller guiden om Thailand, hva du skal være oppmerksom på og respektere. Guiden svarer samtidig på eventuelle spørsmål og gjennomgår programmet for reisen din. Etter møtet venter en kort tur til fots i området rundt hotellet, der guiden viser deg et apotek, en minibank, gode spisesteder m.m.. Til slutt blir du invitert på en velkomstdrink på hotellets rooftop-bar, der det er spektakulær utsikt over Bangkoks skyline i solnedgangens lys.

Etter møtet er sikkert sulten og du kan velge mellom å spise på hotellet eller begi deg ut i Bangkoks livlige gater. Her venter det enestående matopplevelser – på alt fra travle gatekjøkkener til moderne fusjon-restauranter.

Dag 3: Bangkok

Etter en forhåpentlig god og lang natts søvn våkner du opp i Thailands hektiske og fascinerende hovedstad, en by med hele 12 millioner innbyggere.

Det er ingen planlagte utflukter i dag, så du kan utforske byen på egen hånd eller kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Når du skal komme deg rundt i Bangkok, trenger du ikke å bekymre deg om den beryktede trafikken, for byen har et godt tilbud av andre transportmidler enn busser, tuktuk-er og drosjer. Du kan bl.a. Bruke byens Sky Train som snor seg mellom skyskraperne og er en god, rask og billig måte å komme seg frem på. Elvedrosjene er også populære, for de legger til ved mange av byens store severdigheter.

Bangkok er delt i øst og vest av kongeelven Chao Phraya som starter sør for Bangkok og renner 372 km opp til byen Nakhon Sawan. Den østlige delen betraktes som det sentrale Bangkok med de populære områdene Silom Road og Sukhumvit. Her er det utallige restauranter, markeder, kjøpesentre og skybarer.

Det er også på østsiden at du finner de fleste av Bangkoks store severdigheter, bl.a. det overdådige kongepalasset Grand Palace og Smaragdbuddhaens tempel, Wat Phra Kaew. Noen kilometer lenger mot øst kommer du til Jim Thompsons hus. Thompson var en ung amerikaner som etter den 2. verdenskrig klarte å få nytt liv i den thailandske silkehandelen, og dette brakte ham blant annet Den hvite elefant-ordenen. I 1958 bygget han sitt utrolig vakre hus av teak. I dag fungerer det som museum og minnested for silkeguruen, som forsvant sporløst på en reise i Malaysias høyland i 1967.

Etter å ha vandret rundt i Bangkoks travle gater trenger du sikkert en pause fra varmen og den bråkete trafikken. Da passer det godt å ta en tur til parkene Benjakiti og Lumpini eller øya Bang Krachao, som også kalles ”Bangkoks jungel”.

Du kan også bevege deg over på den vestlige siden av kongeelven, og her får du oppleve et helt annet Bangkok, uten tutende tuktuk-er og skyskrapere av glass og stål. Her ser du det mer tradisjonelle, autentiske Bangkok og en labyrint av kanaler der hus står på pæler og postbudet kommer med båt.

Om kvelden finnes det ikke et bedre sted å se solen gå ned enn på en av hovedstadens mange skybarer. Du kan f.eks. velge Lebua Sky Bar, kjent fra filmen ”Tømmermenn i Thailand”. Men vær oppmerksom på at det her er visse regler for antrekk.

Heretter kan du evt. ta en tuktuk til det neonopplyste China Town og spise på et av de mange gatekjøkkenene eller besøke det utendørs shopping- og underholdningsområdet Asiatique, der det også er flere restauranter.

Hvis du heller vil ha litt ro og fred, kan du slå deg ned på en av de rolige restaurantene ved elvebredden, der der du også kan nyte en kald Singha-øl mens de mange båtene seiler stille forbi.

Uansett hvordan du tilbringer dagen: i Bangkok blir det ikke kjedelig

Dag 4: Det kongelige sommerpalasset Bang Pa-In – solnedgang i Ayutthaya

I dag setter du kursen for Ayutthaya som ligger 85 km nord for Bangkok. Etter frokost er det utsjekking, og du blir hentet på hotellet av din guide og sjåfør.

På veien til Ayutthaya stopper du ved det kongelige sommerpalasset Bang Pa-In, som ligger i en 19 hektar stor, velpleid park med blomster, sjøer, paviljonger og springvann. Palasset ble opprinnelig oppført i begynnelsen av det 17. århundre av Kong Prasat Thong. Senere ble det imidlertid restaurert og utbygget i flere omganger. De fleste bygningene du ser er fra Kong Chulalongkorns tid. Palasset er bygd i forskjellige stilarter, og spesielt er kongens forkjærlighet for europeisk arkitektur tydelig.

Etter besøket blir du kjørt de siste 30 minuttene til den sjarmerende og historiske perlen Ayutthaya, som fungerte som hovedstad i hele 417 år, fra 1350 til 1767 og ble grunnlagt av kong Ramathibodi I.

Ved ankomst på hotellet sjekker du inn, og deretter kan du ta en liten hvil.

Sent på ettermiddagen, når de fleste dagsturistene er reist tilbake til Bangkok, skal du på en flott tur i en liten motorbåt rundt Ayutthaya Historical Park. Parken ligger på en øy og er omgitt av de tre elvene Chao Phraya, Lopburi og Pa Sak. Det blir et par stopp underveis, og alt er timet perfekt. Ved solnedgang kommer du til det helt fantastiske tempelanlegget Wat Chai Wattanaram. Det kan minne litt om Angkor Wat i Kambodsja. Du går i land, og guiden gir deg en omvisning og forteller om tempelets historie. Synet av solen som forsvinner bak templene er helt fantastisk. Spesielt hvis det er noen skyer på himmelen, for da farges den rødoransje og nesten rosa og fiolett.

Tidlig om kvelden blir du kjørt tilbake til hotellet, og resten av kvelden er til fri disposisjon.

Dag 5: Ayutthaya Historical Park

I dag skal du oppleve Ayutthayas historiske og viktige tempelruiner. Noen er forholdsvis godt bevart, andre er nesten borte, ødelagt av den burmesiske hæren i 1767 – men det gjør dem ikke mindre interessante!

Guiden henter deg på hotellet, og du blir kjørt til dagens første stopp, tempelet Wat Yai Chai Mongkhon. Det ligger på elven Pa Saks østlige bredd og altså ikke inne i selve Ayutthaya Historical Park. Tempelet er et av Ayutthayas mindre besøkte steder, så dette blir en litt mer privat og rolig opplevelse. Templet fungerte opprinnelig som kloster for en gruppe munker, før burmesernes ødeleggelser. Det var først mange år senere – på 1950-tallet – at man begynte restaureringsarbeidet, og i dag fremstår tempelet som utrolig godt bevart. I motsetning til Ayutthayas mange andre templer bor det fremdeles munker her.

Heretter går turen inn i selve Ayutthaya Historical Park. Den består av 67 templer og Buddha-statuer. I 1991 ble en del av parken oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Det første tempelet du besøker er Wat Phra Sri Sanphet (UNESCO-verdensarv), som var det største og vakreste tempelet. Det er oppført ved siden av kongens palass. Her ble munker nektet adgang, for dette tempelet var kongelig. Tempelet er spesielt kjent for sine tre store chedi-er og mindre kapeller. Kanskje ser du at det ligner litt på Wat Phra Kaew i Bangkok, for det er inspirert av Wat Phra Sri Sanphet.

Heretter går turen videre til Wat Mahathat (UNESCO-verdensarv), som også er oppført rett ved kongens palass. Det var bl.a. her at han utførte viktige seremonier. Tempelet var sete for den øverste patriarken innen buddhismen og inneholdt også forskjellige Buddha-relikvier. Derfor ble det ansett for å være et av Ayutthayas mest betydningsfulle templer. Ved synet av de gamle chedi-ene (tårnene), søylene og Buddha-statuene er det lett å forestille seg hvor flott det en gang i tiden var her! I dag er tempelet mest kjent for treet med Buddha-hodet. Det er ennå uklart hvordan hodet er havnet inne blant treets røtter, men man tror det skjedde i forbindelse med de store ødeleggelsene og oversvømmelser i området samt den raske veksten i vegetasjonen som fulgte.

Siste stopp er Wat Lokayasutharam, kjent for sin liggende Buddha, Phra Budhasaiyart. Statuen er laget av murstein, belagt med gips og er helt enorm – den er 37 meter lang og 8 meter høy. Statuen er Thailands nest største etter den liggende Buddhaen i Bangkok.

Etter en spennende og lærerik dag blant Ayutthayas gamle templer og Buddha-statuer kjøres du tilbake til hotellet, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 6: Tog fra Ayutthaya til Phitsanulok – Rickshawtur i Phitsanulok

Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til Ayutthaya jernbanestasjon, og der skal du ta toget til Phitsanulok, tidligere hovedstad og en av Thailands eldste byer. Togturen varer ca. 3,5 timer, og vi anbefaler at du tar med deg drikkevarer og mat til turen. Ved ankomst i Phitsanulok blir du møtt av en guide, og du blir kjørt til hotellet for innsjekking.

Om ettermiddagen skal du på en guidet rickshawtur rundt i byen. Du besøker bl.a. Folklore Museum med Thailands største og mest interessante samling av keramikk, kjøkken- og landbruksredskaper og musikkinstrumenter som gir et godt bilde av gamle tiders livsstil og utrolige kreativitet. Turen går videre til Buddha Casting Foundry, spesialisert på å støpe Buddha-statuer i alle størrelser.

Turen avsluttes med en velsmakende middag på en restaurant ved elven. Her er kokkene kjent for å kaste grønnsaker høyt opp i luften mens de tilbereder retten ”Phak Bung Loi Fa” – det er litt av et show! Etter middagen kjøres du tilbake til hotellet.

Overnatting:
Dag 7: Phitsanulok – sykkeltur i Sukhothai Historical Park

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Sukhothai. Byen var Thailands første hovedstad i det 13. århundre. Landet – som den gang het Siam – ble regjert av kong Ramkhamhaeng, som bl.a. oppfant det thailandske alfabetet. Det gamle Sukhothai finner du i dag i Sukhothai Historical Park, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Spredt over et 70 m2 stort område finner du både ruiner fra det gamle kongepalasset og flere buddhistiske templer. Det største og mest imponerende tempelet er Wat Mahathat. Det ligger ved siden av ruiner av det kongelige palasset. Mellom ruinere finner du lotusøyer, eldgamle trær og et system av kanaler som forsynte byen med vann. Den absolutt beste måten å utforske parken på er på sykkel – så det skal du selvfølgelig gjøre.

Etter besøket i parken blir du kjørt til en lokal restaurant der det serveres lunsj.

Turen går deretter til hotellet der du skal overnatte. Etter innsjekking er resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 8: Sukhothai – byrundtur i Lampang – Chiang Mai

Etter frokost er det utsjekking, og så blir du hentet og kjørt mot Lampang, som ligger vel 3 timer nord for Sukhothai. På veien besøker du det utrolig vakre tempelet Wat Phrathat Lampang Luang. Det ligger på en liten ås, omgitt av en festningsmur fra det 8. århundre. Tempelet er et enestående eksempel på den spesielle Lanna-byggestilen og består av mange imponerende flotte bygninger.

Så kjører du det siste stykket til Lampang, og der blir det lunsj på en lokal restaurant.

Lampang ligger i vakre omgivelser ved elven Wang. Byen er ikke overrent av turister og har derfor i stor grad klart å beholde sitt unikt thailandske preg.

Etter lunsj skal du bli med på en guidet byrundtur i den gamle bydelen. Turen foregår til fots og varer ca. 2 timer. Du starter ved Den hvite bro, som ble bygd i 1894 og den gang var Thailands lengste bro. Herfra går du videre til Rassada-markedet og stopper ved det fine mon-tempelet Wat Pratu Pong. Turen fortsetter til det gamle trehuset Baan Sao Nak fra 1895, som i dag fungerer som museum. Huset er et flott eksempel på den tradisjonelle Lanna-arkitekturen, med elementer fra både Nord-Thailand og Myanmar. Du går videre til byens hovedtempel, Wat Phra Kaew Don Tao. Tempelet ble bygd mellom det 14. og 15. århundre og anses for å være Lampangs viktigste tempel, for en gang huset det den berømte Smaragdbuddhaen. Det hevdes til og med at templets 50 meter høye stupa inneholder et av Buddhas hår. Turen avsluttes ved Lampangs gamle bymur.

Tilbake ved Den hvite bro vinker du farvel til Lampang og setter kursen mot fjellene i nord, til Thailands nest største by, Chiang Mai. Dit kommer du sent om ettermiddagen. Chiang Mai er også tidligere hovedstad i det gamle Lanna-kongeriket (1292-1775), og du vil derfor se at det er mange påvirkninger fra denne tiden rundt i byen.

Om kvelden kan du evt. besøke byens berømte kveldsmarked, der du kan kjøpe frisk frukt, duftende krydder, forskjellige thailandske spesialiteter og suvenirer.

Overnatting:
Dag 9: Chiang Mai - byrundtur i rickshaw

I dag venter en interessant byrundtur i rickshaw.

Du blir hentet på hotellet i rickshaw og kjørt rundt i Chiang Mais gater og smug til noen av byens kjente og mer ukjente severdigheter.

Første stopp er tempelet Wat Chiang Man, som er byens eldste tempel. Wat Chiang Man ble oppført i det 13. århundre, og siden den gang er flere bygninger kommet til. Derfor har tempelanlegget forskjellige arkitektoniske stilarter. Tempelet er spesielt kjent for sin Buddha-statue av krystall, som sies å ha helbredende krefter.

Det blir en liten pause på et litt utradisjonelt sted, nemlig ved ”Chiang Mai Women’s Correctional Institution”, et kvinnefengsel. Her utdannes de innsatte innen forskjellige servicefag, så de kan tilegne seg de ferdighetene de trenger for å få jobb når de en dag slipper ut av fengselet. Overfor fengselet ligger selve opplæringssenteret. Det bevoktes av vakter, og her får kvinnene opplæring i blant annet hotell- og restaurantarbeid og massasje.

Turen fortsetter til det utrolig vakre tempelet Wat Phra Singh, som ligger innenfor den gamle bymuren. Tempelet ble oppført i 1345 og er nok et av byens viktigste templer, bare overgått av Doi Suthep. Den berømte Lanna-stilen ses tydelig i de fine, buede takene og fantastiske utskjæringene. Wat Phra Singh er spesielt kjent for sin elegante møtesal, Wihan Lai Kam, som huser den betydningsfulle Løvebuddhaen (Phra Singh). Her finner du også fine, fargestrålende veggmalerier fra 1870 som gir et detaljert og innblikk i lokalbefolkningens liv for flere hundre år siden.

Deretter venter den sjarmerende håndverkerlandsbyen Puak Tam, best kjent for sine vakre messingornamenter.

Siste stopp er tempelet Wat Chedi Luang. Det ble bygd mellom år 1385 og 1402. Tempelets kjennetegn er den massive pagoden som opprinnelig var 80 meter høy og over 60 meter bred. Dessverre ble den øverste delen ødelagt i 1545 etter et jordskjelv, og i dag er bare ruinene igjen. Wat Chedi Luang er også kjent for å ha huset den berømte Smaragdbuddhaen som nå kan oppleves i Bangkok.

Deretter kjøres du til en lokal restaurant der du får smake den tradisjonelle retten Khao Soi, en krydret karrisuppe med kjøtt, nudler og grønnsaker – en kjent spesialitet i det nordlige Thailand.

Her avsluttes turen, og du kjøres tilbake til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon. Gå evt. en tur ned til Ping-elven der det ligger flere hyggelige restauranter.

Overnatting:
Dag 10: Elefantvennlige ChangChill

I dag venter et av turens absolutte høydepunkter.

Rundt halvannen times kjøring sørøst for Chiang Mai ligger elefanthjemmet ChangChill, et fristed for seks glade hunnelefanter. Her får elefantene nemlig lov til å være elefanter.

Da ChangChill åpnet dørene i 2017 ble det etablert et unikt senter som var det første av sitt slag i Thailand. Dette senteret var man nemlig 100% elefantvennlig og fikk bl.a. støtte fra den internasjonale organisasjonen World Animal Protection. Det vil si at man i ChangChill lar elefantene leve så naturlig som mulig ved å la dem vandre fritt rundt i dalen, gresse, bade i elven, ta støv- og sølebad og sosialisere med hverandre. Som besøkende er det ikke mulig å få nærkontakt med elefantene, men du kan observere dem på avstand og se dem leve et godt liv på de store dyrenes egne premisser.

Dagen starter med en innføring i selve prosjektet, og deretter blir du med guiden inn i skogen, der du på avstand kan se elefantene. Guiden forteller om alle de seks hunnelefantene, og du får vite mye interessant om asiatiske elefanter, blant annet om deres vekt, utseende, hvor mye de spiser og sover m.m.

Etter vandringen blir det forfriskninger på observasjonsplattformen, og nedenfor kan du kanskje være så heldig å se elefantene ta et sølebad – noe de elsker på varme dager. Sølebad beskytter nemlig huden deres, både mot insekter og sol. Når huden deres begynner å føles tørr, bader elefantene i elven for å fjerne den tørre sølen, og da blir det både plask og spruting. Dette er det kjempegøy å se!

Ved lunsjtid hjelper du til med å fylle elefantenes fôringsrør med enten sukkerrør, mais eller bananer. Mens du får servert ditt eget vegetariske måltid oppe i paviljongen, kan du følge med på at elefantene koser seg med sin egen mat.

De seks hunnelefantene passes av såkalte mahouter fra karen-stammen. Etter lunsj besøker du det lokale kultursenteret, der du får vite mye interessant om karen-stammens historie og tradisjoner. Karen-kvinnene er utrolig flinke i håndverk, spesielt veving, og hvis du har lyst, kan du selv prøve hva du duger til på en av de gammeldagse vevrammene.

Deretter besøker du ChangChills egen urtehage og lærer hvilke blader, planter, røtter og urter som brukes som medisin til både mennesker og elefanter. Mange av dem inneholder også gode næringsstoffer. Det sies nemlig at selv om elefanter spiser rundt 120 forskjellige plantearter, opptar de kun 40 % av næringsstoffene, og derfor trenger de litt ekstra næring i form av kosttilskudd. Derfor skal du i neste aktivitet være med på å lage elefantsnacks med ingredienser fra bl.a. urtehagen. Her vil guiden fortelle deg mer om ingrediensenes viktighet samt gi deg generell informasjon om elefanters helse og kosthold.

Til slut vil elefantpasserne svare på eventuelle spørsmål og gi deg mer informasjon om deres daglige arbeid og fortelle deg om mahoutenes rolle i thailandsk kultur og historie.

En fantastisk dag hos seks glade hunnelefanter er nå over, og du blir kjørt tilbake til hotellet i Chiang Mai, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 11: Chiang Mai

Det er ingen planlagte utflukter, så du kan slappe av ved svømmebassenger, utforske Chang Mai på egen hånd eller kjøpe en av våre interessante ekstrautflukter. Dem kan du lese mer om nedenfor.

Dag 12: Chiang Mai – byrundtur i Chiang Rai

I dag forlater du Chiang Mai og setter kursen lenger mot nord, til byen Chiang Rai som grenser til Laos og Myanmar. Chiang Rai var opprinnelig hovedstad i det tidligere Lanna-kongeriket fra 1262 til 1275. I dag er det en liten, fredelig by som er kjent for sin frodige natur og vakre templer. Det naturskjønne landskapet som omkranser byen er hjemsted for flere etniske minoriteter.

Ved ankomst i Chiang Rai skal du på byrundtur. Første stopp er det imponerende og meget fotogene tempelet Wat Rong Khun. Det ble bygd av den lokale kunstneren Charlermchai Kositmchai i 1997. Templet har mange overraskende detaljer, og det er helt hvitt!

Deretter er det tid til lunsj (ikke inkludert).

Turen fortsetter til tempelet Wat Phra Kaew, et av byens eldste templer. Man ved ikke nøyaktig når det ble oppført, bortsett fra at det var i slutten på det 14. århundre. Tempelet har en helt spesiell betydning, for det var nemlig her at den hellige Smaragdbuddhaen ble oppdaget i år 1434 etter et lynnedslag i templets chedi, der den var skjult. I dag står det bare en kopi her, og originalen kan du se i Bangkok.

Siste punkt på programmet er Rai Mae Fah Luang kunst- og kulturpark. Den ligger i en stor, velpleid hage med planter fra det nordlige Thailand. Museet er kjent for sin store samling av kunstgjenstander fra Lanna-kulturen.

Så blir du kjørt til hotellet ditt, der du sjekker inn. Resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan evt. ta en tur til byens lokale, livlige marked.

Om kvelden kan du slå deg ned på en av restaurantene ved elven Mae Kok som renner gjennom byen.

Dag 13: Den gyldne trekant – båttur på Mekong-elven – den antikke byen Chiang Saen

Man kan ikke reise til Chiang Rai uten å få med seg det historiske området Den gylne trekant. Derfor blir du hentet på hotellet og kjørt litt lenger nordover, der rismarkene ligger på rekke og rad. Den gylne trekant dekker et stort område som også strekker seg langt inn i Laos og Myanmar. Området var tidligere beryktet for en omfattende produksjon og handel med opium. Heldigvis har Thailand fått dette under kontroll, og i dag dyrker de lokale minoritetsgruppene i stedet ris og andre avlinger i det frodige og fjellrike landskapet.

Du kommer til et utsiktspunkt der du kan se helt til både Myanmar og Laos. Her er det også et lite marked der du kan kjøpe suvenirer.

Lunsj spiser du på en lokal restaurant med fantastisk utsikt over Mekong-elven, som har sitt utspring i Tibet og renner nesten 5000 km gjennom Kina, Myanmar, Laos, Thailand, Kambodsja og Vietnam.
Etter lunsj skal du bli med på en flott båttur nedover elven, et absolutt “must”.

Før turen går tilbake til Chiang Rai besøker du den eldgamle byen Chiang Saen. Her er det funnet spor etter bebyggelse så langt tilbake som det 7. århundre. I dag er det en stille og hyggelig by med flotte høye trær, vakre tempelruiner og bymurer som vitner om hvor viktig denne handelsbyen en gang var.

Tilbake i Chiang Rai kan du nyte den siste kvelden og kjøpe de siste suvenirene.

Dag 14: Hjemreisen starter

Nå er dessverre tiden kommet til å ta farvel med Thailand. Du blir hentet på hotellet og kjørt til Chiang Rai flyplass, og herfra flyr du til Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 15: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en flott, opplevelsesrik ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Khao Lak
3 netter

Drømmer du om en eksotisk badeferie med fred og ro til å nyte livet fullt ut? Da er Khao Lak det perfekte valget!

Khao Lak ligger ca. 100 km nord for livlige Phuket, men atmosfæren og livet i Khao Lak er likevel en helt annen verden. Her er det stille og mer autentisk, og likevel har du alt det du trenger – fra vakker natur til gode restauranter.

Khao Lak består av flere sammenhengende strandområder som sammen utgjør dette fantastiske ferieparadiset med blått hav på den ene siden og frodig, uberørt regnskog på den andre.

Du bor i et rolig område ved den uberørte stranden Bang Sak, og bak hotellet, parallelt med kysten, går hovedgaten. Der finner du restauranter, gatekjøkkener og små markeder.

Du kan se frem til deilige og avslappende dager, uansett om du velger å tilbringe dem på den deilige sandstranden eller ved hotellets svømmebasseng. Hvis du har lyst til å utforske området rundt Khao Lak, kan du bl.a. legge veien til de lokale landsbyene og sjekke ut livet der, dra på eventyr i nasjonalparken Khao Lak-Lam Ru som ligger i nærheten eller gå ombord i en båt for å snorkle ved paradisøyene i havet utenfor. Mulighetene er mange!

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål