TRYGGHETSGARANTI - LES MER

The Rainforest Eco Lodge, Sri Lanka

The Rainforest Eco Lodge, Sri Lanka
The Rainforest Eco Lodge, Sri Lanka
ForsideThe Rainforest Eco Lodge, Sri Lanka

The Rainforest Eco Lodge, Sri Lanka

ForsideThe Rainforest Eco Lodge, Sri Lanka

Midt i en srilankisk teplantasje ligger det en lodge: Rainforest Eco Lodge.

Lodgen er resultatet av et samarbeid med den srilankiske regjeringen og USAID med henblikk på å styrke turismen på Sri Lanka. Flere interessegrupper identifiserte “øko-turisme” som en ny potensiell trend innen turisme, og man ønsket å skape en modell for fremtidig øko-turisme i Sri Lanka. Valget falt på teplantasjen Enselwatta, som grenser til Sinharaja-regnskogen.

Lodgen består av 20 hytter som ligger spredt rundt i den grønne teplantasjen. Alle hyttene er bygget av gjenbruksmaterialer. Selve hyttene er bygget av gamle shippingcontainere, vegger og tak er bygget av bambus og terrassene er bygget av jernbanesviller.

The Rainforest Eco Lodge er det eneste LEED platina-sertifiserte overnattingsstedet på Sri Lanka, det 4. i Asia og det 5. i hele verden. Det betyr at lodgen er bygget på en spesielt bærekraftig måte som sikrer at oppføringen av lodgen ikke ødelegger eller forstyrrer regnskogen som habitat og lokalsamfunnet, som består av 30 familier som alle jobber på teplantasjen.

Før man gikk i gang med å bygge The Rainforest Eco Lodge hadde familiene ekstremt dårlige levekår. Hotelledelsen bestemte at hvis lodgen skulle bli en suksess, var det nødvendig å forbedre levevilkårene for menneskene her og gi dem bedre og flere muligheter til økt velstand. Man bestemte seg derfor for å bygge en ny landsby til dem, i nærheten av den gamle, med bedre boliger som hadde sanitærfasiliteter, strøm og tilgang til rent drikkevann. Alt dette finansieres av The Rainforest Eco Lodge. Det ble også bygget en ny skole til barna i landbyen, og lærerne betales av The Rainforest Eco Lodge. Hver mandag får elevene gratis lunsj, og hver onsdag undervises barna i engelsk av hotellets ledelse.

The Rainforest Eco Lodges ambisjon er at “community outreach”-programmet over tid skal utvikles og utvides med enda flere fokusområder for å forbedre lokalbefolkningens levekår.

Grønn energi og miljøvennlige løsninger er viktige fokusområder for The Rainforest Eco Lodge, som bidrar til å redusere miljøfotavtrykket sitt ved å rense spillvann og redusere CO2-utslippet ved hjelp av solcelleanlegg.

SE ALL BILDER
Galleri