TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerHvilken reisepersonlighet har du?

Hvilken reisepersonlighet har du?

07.05.2023
Vis alle innlegg

Kvinne på inkavandring i Peru

Vi har alle våre egne preferanser når vi skal ut og utforske verden. I denne artikkelen ser vi nærmere på  fem forskjellige reisepersonligheter og hjelper deg med å finne hvilken reisepersonlighet som beskriver deg best.

Uansett om du er eventyrer, kulturkjenner, naturelsker, foodie eller vannglad: vi har reiser som passer perfekt for deg.

Så la oss kaste oss ut i det og finne din reisepersonlighet!

1.Eventyrer

Mand på kilimanjaro

Hvis du alltid er klar til en fysisk utfordring eller et adrenalinkick, eller hvis du elsker å teste dine egne grenser, er du en eventyrer.

Du går for spennende opplevelser og elsker å utforske nye reisemål. Uansett om dagen byr på fjellklatring eller en vandring gjennom jungelen: du er alltid klar til å prøve krefter med det neste eventyret og skape minner for livet.

Har du lyst til å være aktiv på ferien og utfordre deg selv? Da anbefaler vi våre aktive reiser, der du for eksempel kan bestige Kilimanjaro eller vandre i Sør-Amerika. Uansett hva du velger: en aktiv ferie med mange fysiske utfordringer og flotte naturopplevelser gir deg minner for livet.

Se våre forslag til reiser for eventyreren:

2. Kulturkjenner

Mayaruiner i Palenque i Mexico

Hvis du brenner for kunst, historie og arkitektur, er du kulturkjenner.

Du liker aller best å fordype deg i lokale skikker og tradisjoner på de stedene du besøker. For deg handler det å reise om å få en dypere forståelse for verdens kulturer og historie, og det er alltid noe nytt å lære.

Å være kulturkjenner innebærer åpenhet og nysgjerrighet overfor andre menneskers måte å leve og tenke på. Det kan være utfordrende å forstå og respektere ulike kulturelle normer og verdier, men det er nettopp dette som gjør kulturkjennernes reiser så berikende og givende.

Uansett om du foretrekker storbyer eller mer avsidesliggende områder: vi tilbyr mange reisemål der du kan oppleve fascinerende folkeslag, kulturer og eldgamle tradisjoner. En god måte å starte på er at ta en titt på UNESCOs liste over verdensarv for å få oversikt over alle steder med kulturell og historisk betydning. Dra f.eks. til Machu Picchu i Peru for å se den imponerende inkabyen og få vite mer om den gamle sivilisasjonen. Eller velg en reise Sri Lanka for å utforske noen av verdens eldste hovedsteder, som Polonnaruwa og Sigirya.

Se våre forslag til reiser for kulturkjenneren:

3.Naturelsker

Fotograf foran en foss i Costa Rica

Hvis brusende fosser, den uberørte, ville naturen i nasjonalparker og muligheten til å få øye på fantastiske ville dyr får hjertet ditt å banke raskere, er du naturelsker.

Du setter pris på naturens rå skjønnhet, enten det dreier seg om majestetiske fjell eller idylliske sandstrender. Heldigvis finnes det utallige reisemål rundt omkring i verden med flotte landskaper og mulighet til å komme seg ut i naturen.

I Tanzania finner du verdens største intakte kratergryte, Ngorongoro-krateret, et must-see for alle som er interessert i vulkansk geologi og vil se dyrelivet på nært hold. Hvis du foretrekker fosser, vil du garantert ikke bli skuffet over Victoria Falls i Zambia, et av verdens største og mest imponerende vannfall.

Hvis du vil oppleve frodig jungel og orangutanger i sitt naturlige habitat, er Sumatra i Indonesia det perfekte stedet for deg.

Se våre forslag til reiser for naturelskeren:

4.Vannglad

Snorkling på Bali

Hvis du er den typen reisende som alltid føler at vannet kaller, er du virkelig vannglad. Uansett om det gjelder å hoppe i bassenget eller stupe i havets bølger: du elsker alt som har med vann å gjøre.

Svømming, snorkling, dykking eller kajakkpadling – you name it. Du har prøvd alt, og ingen ferie er komplett uten en dukkert eller to.

Hvis du er badeglad og alltid føler trangen til å hoppe i havet, vil trolig vannaktiviteter utgjøre en viktig del av reiseplanene dine. Derfor anbefaler vi at du kombinerer en eventyrlig reise med en badeferie på en av de fantastiske strendene verden har å by på.

Øyhopping i Indonesia er en fantastisk måte å oppleve landets utallige paradisøyer og vakre strender på. Fra Bali til Lombok og Gili-øyene kan du utforske korallrevene og svømme med fargerike fisker i det krystallklare vannet.

Hvis du vil oppleve magien ved Det indiske hav, skal du velge Zanzibar i Tanzania eller Diani Beach i Kenya. Begge steder er det lange, hvite sandstrender og turkisblått hav som frister til soling og bading.

Se våre forslag til reiser for vannglade:

5.Foodie

Vietnamesisk pho på gaten i Hanoi

Hvis du alltid er på utkikk etter nye kulinariske opplevelser og alle bildene på telefonen din er av mat, er du trolig en foodie. Du elsker å spise lokal mat og bruker gjerne mange timer på å sjekke ut hvor du kan få den beste ramen (japansk nudelsuppe), de sprøeste bánh mì (vietnamesisk sandwich) eller de mest autentiske tostadas (sprø, mexicanske tortillas).

Hvis du er en foodie som alltid snuser etter nye opplevelser som pirrer smaksløkene, har du sikkert allerede en lang liste over land du har lyst til å besøke. Land som alle har forskjellige og spennende kulinariske tradisjoner. Mexico er for eksempel kjent for sine fantastiske krydderblandinger og varierte gatematkultur. I Thailand finner du noen av verdens mest kjente retter, som pad thai, tom yum-suppe og grønn karri. Argentina er kjent for sine saftige biffer, vin og empanadas.

Se våre forslag til reiser for en foodie:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende