TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerDe 10 vakreste stedene i Asia

De 10 vakreste stedene i Asia

30.08.2019
Vis alle innlegg

Devil’s tears

Asia har utallige unike steder du kan reiser til.

Drømmer du om å få minner for livet på steder som inviterer deg til å bare stoppe og nyte skjønnheten der?

Nedenfor kan du lese mer, for her har vi laget en liste over 10 av de vakreste stedene i Asia.

Luang Prabang i Laos

Luang prabang, laos

Eventyrbyen Luang Prabang ligger i den nordlige delen av Laos og er blant Asias mest spennende byer. I tillegg har den en utrolig vakker beliggenhet, omgitt av grønnkledde fjellkjeder.

Byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste, for her finner du en unik blanding av arkitektur fra både Laos og Europa. Derfor vil du også få fascinerende arkitekturopplevelser her, for eksempel i Royal Palace Museum, som har en blanding av fransk og laotisk arkitektur.

Byen har en behagelig, fredelig atmosfære, og det er ikke uvanlig å møte munker som for eksempel går gjennom byens gater for å samle almisser i de rolige morgentimene.

Det naturlige høydepunktet i Luang Prabang er de fantastiske Kuang Si-fossene som ligger lett sør for byen. Midt i den frodige tropiske jungelen finner du plutselig nivellerte bassenger av kalkstein- bassenger som fylles av kaskader av turkisblått vann.

Opplev eventyrlige Luang Prabang:

Ha Long-bukten i Vietnam

Ha long bay, vietnam

I det nordlige Vietnam finner du en av Vietnams største severdigheter: Ha Long-bukten.

Den særegne naturen du finner her har ført til at Ha Long er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

I bukten rager hundrevis av vakre, majestetiske kalksteinsklipper opp av havet. Avhengig av når du besøker bukta, kan du oppleve havet som dypblått eller smaragdgrønt, og begge fargene utgjør en flott kontrast til de grønnkledde klippene.

På et ca. 1 500 km2 stort område er det mer enn 1 600 øyer og holmer. Flere av øyene har store grotter, på andre ligger det mindre fiskerlandsbyer og på den store øya Cat Ba er det flere landsbyer.

Bukten er en av Vietnams mest besøkte attraksjoner, og hvis du skal reise til Vietnam er det et naturens underverk du helt klart må se med egne øyne.

Bli betatt av Ha Long-buktens skjønnhet:

Den kinesiske mur

Den kinesiske mur, kina

Det sies at den kan sees fra månen, men det stemmer visstnok ikke. Men enormt lang er den. Den kinesiske mur strekker seg helt fra Shanhaiguan i øst til Jiayuguan i nordvest i Kina.

Muren, som faktisk består av flere forskjellige murer som ble bygget og utvidet under flere dynastier, sist i Ming-dynastiet (1368-1644), er et forsvarsverk som i tillegg til murer består av utsiktstårn, festninger og andre ruiner.

Avhengig av hvem du spør, er muren mellom 6 000 og 20 000 km lang. Den delen vi ser i dag regnes for å være den delen av den kinesiske mur som ble bygget under Ming-dynastiet. Den har en lengde på ca. 8 851 km.

Muren har ikke bare en interessant historie, den ligger også i et helt fantastisk landskap. Når du står oppe på muren, vil du se hvordan dens form følger fjellene og svinger seg gjennom landskapet – et utrolig flott syn!

Opplev den majestetiske muren:

Høylandet på Sri Lanka

Høylandet, sri lanka

Det grønne, vakre høylandet på Sri Lanka ligger sentralt i den sørlige delen av øystaten.

Høylandet er et frodig område med et kupert landskap og fjell som rager hele 2 500 meter over havet. Her finner du et rikt plante-og dyreliv som inkluderer flere truede dyrearter, for eksempel Sri Lankas berømte leopard.

En av de beste måtene å oppleve det vakre landskapet på er på en togtur gjennom dette frodige, fjellrike landskapet. Her kan du lene deg tilbake og nyte synet av vakre teplantasjer, fosser og små lokale landsbyer. Så her kan du oppleve Sri Lankas vakre natur på en annen, helt uforglemmelig måte.

Få nærkontakt med det fascinerende høylandet:

Yangshuo i Kina

Yansghuo, kina

Yangshuo er en naturskjønn region med et nesten surrealistisk landskap. Regionen dekker et område på ca, 1 428 km2 og tilhører byen Guilin i Sør-Kina.

På den ene siden grenser området til den vakre Li-elven, der det ligger flere små landsbyer langs breddene.

Elva strekker seg som et silkebånd gjennom landskapet, og landskapet her domineres av de grønnkledde kalksteinsfjellene som troner over bakken.

Fjellene kaster sine skygger over jorder og landsbyer, og de reflekteres fantastisk flott i elvevannet.

Ja, det er like vakkert som det høres ut!

Se Yangshuos fantastiske landskaper:

Long Beach på Koh Rong i Kambodsja

Koh rong, kambodja

Koh Rong er en øy i Thailand-golfen utenfor vestkysten av Kambodsja.

Det er et flott sted med små landsbyer, fantastisk natur og ikke minst vakre, hvite sandstrender.

Én av strendene er Long Beach (Sok San Beach), en av Asias mer uberørte strender. Her møtes mørk sand og krystallblått hav i skjønn forening, og stranden strekker seg over 7 km, så du har god plass.

Reis til Koh Rong og Long Beach hvis du synes du trenger en ferie i paradis.

Øya er også dekket av en frodig, grønn jungel som du for eksempel kan utforske til fots, hvis du mot formodning skulle bli lei av å slappe av på en praktfulle stranden.

Opplev et uberørt paradis:

Mount Fuji i Japan

Montera fuji, japan

Japan har flere aktive vulkaner, og en av dem er Mount Fuji, som med sine 3 776 meter er det høyeste fjellet i landet.

Den nesten perfekte kjegleformen og den evige snøen på toppen har gjort dette til et av verdens mest berømte fjell.

Fuji-fjellet ligger rett utenfor Tokyo, og i klarvær kan du nyte utsikten fra storbyen. Enda bedre er utsikten fra nasjonalparken Fuji-Hakone-Izu, som i tillegg til den flotte utsikten til Fuji er kjent for sine onsen-bad, det vil si naturlig varme kilder.

Én ting er sikker: hver gang du får et glimt av det store fjellet, vil du bli betatt av dets storhet og skjønnhet.

Bli betatt av Mount Fuji:

Khao Sok nasjonalpark i Thailand

Khao Sok i Thailand

Sør i Thailand finner du den enestående og vakre nasjonalparken Khao Sok.

Den er en av Thailands største og flotteste nasjonalparker, og i den eldgamle, uberørte regnskogen er det et enormt biologisk mangfold. Her er det gode muligheter til å møte de lokale dyrene, blant annet forskjellige bjørner, tapirer, aper, slanger og nesten 400 forskjellige fuglearter.

En av nasjonalparkens hovedattraksjoner er den smaragdgrønne sjøen Cheow Lan. Den ble dannet da man på midten av 1980-tallet bygde Rajjaprabha-demningen og derved oversvømte området. Her rager mer enn 100 ikoniske kalksteinsfjell opp av vannet, og det er en opplevelse å padle i kano på sjøen og oppleve den vakre nasjonalparken fra vannsiden.

Få nærkontakt med Thailands urskog:

Mount Bromo i Indonesia

Montera Bromo, indonesien

En av de vakreste stedene i verden å se en soloppgang må være på Mount Bromo, et fjell på øya Java i Indonesia.

Mount Bromo er med sine 2 329 meter ikke det høyeste fjellet i Indonesia, men det er likevel et av de mest besøkte. Blant annet skyldes den store populariteten det faktum at vulkanen ligger i midten av et vulkankrater som er ca. 10 kilometer i diameter.

Man må gå en lett tur for å komme opp til vulkanen, men når du ankommer, står du midt i det enorme vulkanske krateret på den fine vulkansanden med fantastisk utsikt over Mount Bromo. Det er absolutt verdt anstrengelsene!

La deg fascinere av Bromo-fjellet:

Nusa Lembongan i Indonesia

Nusa lembongan, indonesia

Nusa Lembongan er en liten indonesisk øy som ligger sørøst for Bali.

Denne øya er det perfekte stedet for en drømmebadeferie på hvite sandstrender som strekker seg helt ut til det krystallklare havet.

Det kan absolutt anbefales å utforske øya, og et av stedene du bør få med deg er «Djevelens tårer». Devil’s Tears er en fordypning i klippene som havet treffer med et brak, og ofte skaper sammenstøtene vakre regnbuer rett foran deg.

Fra stranden Paradise Beach har du en utrolig utsikt – herfra kan du se Balis Mount Agung i horisonten. Solnedgangene her er nesten ubeskrivelig vakre.

Opplev Nusa Lembongan på:

Asia har mange magiske reisemål.

Er du i tvil om hvilken reise du skal velge? Kontakt reisekonsulentene våre, de sitter klare til å hjelpe deg ut på ditt livs eventyr.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende