TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerDe vakreste nasjonalparkene i verden

De vakreste nasjonalparkene i verden

10.01.2024
Vis alle innlegg

Nasjonalparker er opprettet for å beskytte jordens mest mangfoldige økosystemer, magiske landskaper og utrolige dyreliv.

Uansett om du ønsker å vandre i Los Glaciares nasjonalpark i Patagonia, speide etter dovendyr med tre tær i Costa Rica, få nærkontakt med ville dyr i Tanzania eller utforske Indonesia på leting etter den sjeldne komodovaranen: du har store eventyr i vente.

Les om 27 vakre nasjonalparker du kan oppleve på reisemålene våre.

1) Serengeti nasjonalpark, Tanzania

Gepard på savannen i Serengeti nasjonalpark i Tanzania

Serengeti nasjonalpark i Tanzania er et reisemål du ikke må gå glipp av!

Parken har et fantastisk landskap, et variert dyreliv og en ekstraordinær migrasjon som finner sted hvert år. Forestill deg at du blir vitne til millioner av gnuer, sebraer og gaseller som galopperer bortover de endeløse slettene mens løver og andre rovdyr jager dem.

Serengeti nasjonalpark er også hjemstedet til noen av verdens mest truede dyrearter, blant annet det svarte neshornet og geparden. Uansett om du er erfaren safarireisende eller besøker parken for første gang: Serengeti nasjonalpark garanterer uforglemmelige opplevelser som gir deg minner for livet.

Se våre reiser med safari i Serengeti.

2) Galapagos nasjonalpark, Ecuador

Landleguan på Galapaoøyene

Galapagosøyene er kjent for sitt enestående dyreliv og er hjemstedet til mange arter som ikke finnes andre steder i verden. Du kan se sjeldne dyr som blant annet kjempeskilpadder, haviguaner, blåfotsuler og sjøløver. Dette er en enestående mulighet til å komme tett på dyrene og observere adferden deres i deres naturlige habitat.

I tillegg til dyrelivet har Galapagosøyene vakre landskaper med vulkaner, kraterlignende sjøer, hvite sandstrender og klippeformasjoner. Øyene er en skattekiste av naturens underverker og det perfekte reisemålet for naturfotografering.

Du kan også lære om lokalbefolkningene som bor på Galapagosøyene og hvordan de har tilpasset seg det unike miljøet her. Det er mulig å besøke landsbyer og lære om øyenes kultur og historie.

Galapagos er et av verdens mest ikoniske og beskyttede naturområder, og hit kommer besøkende fra hele verden som vil bli nærmere kjent med og beundre områdets utrolige skjønnhet og biologiske mangfold.

Du kan besøke Galapagosøyene på alle våre reiser til Ecuador.

3) Uluru- Kata Tjuta nasjonalpark, Australia

Solnedgang ved Kata Tjuta i Australia

Uluru-Kata Tjuta nasjonalpark, tidligere kjent som Ayers Rock-Mount Olga National Park, er en av Australias mest ikoniske nasjonalparker og en kulturarv av stor betydning. Den ligger i det sentrale Australia, i Northern Territory, og er berømt for sin imponerende røde monolitt Uluru (tidligere Ayers Rock) og fjellformasjonen Kata Tjuta (tidligere kalt The Olgas) som også ligger i området.

Uluru er en massiv sandsteinsklippe som rager opp i ørkenlandskapet rundt. Den er kjent for sin dyprøde farge som endres i lyset om dagen og ved solnedgang. Uluru har stor kulturell betydning for det innfødte Anangu-folket og er en viktig del av deres drømmetidshistorie og tradisjoner.

Nasjonalparken har mange turstier der besøkende kan utforske både Uluru og Kata Tjuta. Det tilbys også guidede turer som gir innblikk i områdets kultur og geologi.

Fordi den ligger langt unna allfarvei og har liten lysforurensning er nasjonalparken et fremragende sted å titte på stjerner, en av parkens mange flotte opplevelser.

Du kan f.eks. besøke Uluru på denne reisen.

4) Fuji Hakone Izu nasjonalpark, Japan

Utsikt over Fuji-fjellet ved Shojiko

Fuji-Hakone-Izu National Park er en spektakulær nasjonalpark som ligger i den sørlige delen av Honshu, Japans største øy. Denne nasjonalparken er kjent for sin enestående flotte natur som rommer alt fra majestetiske fjell og vulkaner til vakre sjøer, varme kilder og kystområder.

Det mest ikoniske symbolet i nasjonalparken er selvfølgelig Mount Fuji, Japans høyeste fjell. Fjellets symmetriske kjegleform er et symbol på landet og et populært motiv i japansk kunst og kultur.

Nasjonalparken har stor kulturell betydning i Japan og har inspirert kunstnere, diktere og forfattere i mange århundre. Utallige kunstverk og litterære verk fremstiller eller utspiller seg i nasjonalparkens vakre natur og imponerende landskap.

Velg en tilleggstur til nasjonalparken Fuji Hakone Izu på flere av våre reiser til Japan.

5) Manuel Antonio nasjonalpark, Costa Rica.

Oversikt og Manuel Antonio nasjonalpark og strand

Manuel Antonio nasjonalpark er en perle i Costa Rica og et av de mest populære reisemålene for naturelskere og økoturister. Parken ligger ved Costa Ricas sentrale Stillehavskyst og har en fantastisk blanding av tropisk regnskog, frodig flora og fauna, deilige strender og et rikt dyreliv.

Manuel Antonio er kjent for sitt utrolige biologiske mangfold. Selv om det er en av Costa Ricas mindre nasjonalparker, inneholder Manuel Antonio veldig mange dyre- og plantearter. Her i parken trives en rekke truede og sjeldne arter, blant annet dovendyr, kapuchiner, brøleaper, pungrotter, papegøyer og iguaner.

Manuel Antonio nasjonalpark har også et nettverk av turstier som fører deg gjennom den frodige regnskogen og gir mulighet til å oppleve dyrelivet og naturens skjønnhet på nærmeste hold. Parkens stier er lette å følge, og du kan ofte se aper og andre dyr mens du utforsker området.

Du kan bl.a. besøke nasjonalparken Manuel Antonio på denne reisen.

6) Okavango-deltaet, Botswana

Antiloper i Okavango-deltaet

Okavango-deltaet i Botswana er et av verdens mest unike og fascinerende naturens underverk. Det er ikke en nasjonalpark, men med tittelen som verdens største innlandsdelta fortjener Okavango likevel å komme med her. Okavango-deltaet er kjent for sitt enestående biologiske mangfold, fantastiske dyreliv, frodige landskaper og unike økosystem.

Okavango-deltaet ligger i den ellers tørre Kalahari-ørkenen, men hvert år blir det oversvømmet av vann som renner fra fjellene i Angola og hele veien til Okavango-elven. Seks måneder senere renner vannet ut i ingenting og skaper Okavango-deltaet. Elven strømmer inn i deltaet og skaper et komplekst nettverk av kanaler, elver, sjøer og øyer. Dette unike vannlandskapet trekker til seg mange dyr og er en spektakulær naturattraksjon.

Okavango-deltaet er et paradis for fugleelskere. Området er hjemsted for mer enn 500 fuglearter, inkludert fiskeørner, afrikanske fiskeørner, skarver, pelikaner, neshornfugler og mange flere.

Besøk Okavango-deltaet på denne reisen.

7) Torres del Paine nasjonalpark i Chile

Tårnene i Torres del Paine i Chile

Torres del Paine nasjonalpark, som ligger i den chilenske Patagonia-regionen, er et av verdens mest imponerende naturområder. Parken er kjent for sine spektakulære granittfjell, asurblå sjøer, enorme breer, brusende fosser og rike dyreliv. Parken er et paradis for vandrere og naturelskere.

Parken er hjemsted for de ikoniske “Torres del Paine” eller “Tårnene i Paine” – tre massive granittsøyler som rager flott og dramatisk opp av områdets frodige daler. Dette er et av verdens mest fotograferte naturfenomener og et ikonisk symbol for parken.

Besøk Torres del Paine på denne reisen.

8) Khao Sok nasjonalpark, Thailand

Kalksteinsfjellene ved Cheow Lan-sjøen i Khao Sok nasjonalpark

Khao Sok nasjonalpark er et fantastisk naturparadis som ligger i Surat Thani-provinsen sør i Thailand. Parken er kjent for sitt utrolige biologisk mangfold, spektakulære kalksteinsklipper, frodige regnskoger og vakre sjøer. Det er et av Thailands eldste og mest spektakulære naturområder.

Parken er omgitt av imponerende kalkstensfjell som skaper en storslått kulisse. Disse klippeformasjonene, som noen ganger er dekket av tett vegetasjon, gir en fantastisk vakker og scenisk bakgrunn for turer i området.

Midt i parken ligger Cheow Lan-sjøen, også kjent som Ratchaprapha-sjøen. Denne vakre sjøen er omgitt av tårnhøye kalksteinsklipper og er et populært reisemål for seilturer, kajakkpadling og svømming. Besøkende kan også bli med på naturskjønne båtturer for å utforske sjøen og dens skjulte bukter.

Besøk nasjonalparken Khao Sok på denne reisen.

9) Kakadu nasjonalpark, Australia

Båttur på Yellow Waters i Kakadu nasjonalpark i Australia

Kakadu nasjonalpark er et utrolig reisemål med flott natur og interessant kultur som ligger nord i Australia, i det området som er kjent som Top End i Northern Territory. Parken er ikke bare Australias største nasjonalpark, den er også oppført på UNESCOs verdensarvliste, både på grunn av områdets naturskjønnhet og kulturarven som er forbundet med urbefolkningen i området.

Kakadu nasjonalpark er hjemsted for et imponerende mangfold av dyr og planter. Parken har mer enn 280 fuglearter og et stort utvalg krypdyr, blant annet saltvannskrokodiller og en rekke pattedyr, fra kenguruer og wallabies til de sjeldne og truede Gouldian-finkene.

Parken er kjent for sine mange bekker, elver og våtmarker, blant annet Yellow Water Billabong. Disse områdene er hjemsted for et utrolig dyreliv, og det tilbys også båtturer der besøkende kan se krokodiller, fugler og andre dyr i sitt naturlige habitat.

Du kan bl.a. forlenge reisen din med nasjonalparken Kakadu på denne reisen.

10) Iguazu nasjonalpark, Argentina og Brasil

Iguazu-fossene sett fra argentinsk side

Iguazu nasjonalpark er en av de verdens flotteste naturens underverker og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Parken er delt mellom Argentina og Brasil og omfatter de storslåtte Iguazu-fossene, som er blant verdens største og mest imponerende fosser.

Vannfallene består av rundt 275 fosser langs Iguazu-elven, og de er virkelig et spektakulært syn. Noen av fossene er mer enn 80 meter høye, og de strekker seg over et område på nesten 2 kilometer. Den mest imponerende delen av vannfallene er “Devil’s Throat” (Garganta del Diablo), der vannmassene styrter ned i en dyp kløft med tordnende kraft og skaper en sky av tåke.

Iguazu er ikke bare en turistattraksjon, det er en hyllest til den flotte naturen og en mulighet til å oppleve et av jordens mest fascinerende naturlige underverker. Det er en attraksjon som med sin kraft og skjønnhet imponerer og begeistrer alle besøkende.

Du kan bl.a. besøke nasjonalparken Iguazú nasjonalpark på denne reisen.

11) Cotopaxi nasjonalpark, Ecuador

Vulkanen Cotopaxi i Ecuador som speiler seg i vannet

Cotopaxi nasjonalpark ligger i de ecuadorianske Andesfjellene og er et fantastiske reisemål som har en perfekt kombinasjon av naturskjønnhet, kultur og eventyr. Parken ligger ved den majestetiske Cotopaxi-vulkanen, kjent for sin enestående naturskjønnhet, og er et populært mål for naturelskere og fjellvandrere.

Cotopaxi er en av verdens høyeste aktive vulkaner og parkens mest ikoniske symbol. Vulkanen stiger majestetisk til en høyde af 5 897 meter og er et populært reisemål for fjellvandrere og eventyrlystne reisende. På toppen av Cotopaxi har du en fantastisk utsikt over landskapene rundt, og turen opp er en utfordrende, men givende opplevelse.

I tillegg til vakker natur har Cotopaxi nasjonalpark også en rik kulturarv. Parken er hjemsted for lokalsamfunn som har bevart sin tradisjonelle levemåte, og besøkende har muligheten til å lære om disse folkenes kulturer og tradisjoner.

Du kan bl.a. oppleve nasjonalparken Cotopaxi på denne reisen.

12) Kep nasjonalpark, Kambodsja

Utsikt over Kep nasjonalpark i Kambodsja

Kep nasjonalpark, som ligger i den sjarmerende kystbyen Kep i Kambodsja, er en ekte perle for naturelskere og eventyrlystne reisende.

Nasjonalparken er berømt for sine tropiske skoger og fascinerende dyrearter. Stiene skjærer gjennom parken og fører deg gjennom skyggefulle områder og solbelyste klipper, noe som gir gode muligheter til en variert og spennende vandring.

Et av høydepunktene som gjør Kep nasjonalpark unik, er “Sunset Rock” , der besøkende kan nyte en vakker solnedgang over bukten. Kep nasjonalpark er også hjemstedet til massevis av fugler og sommerfugler. For naturelskere er parken et paradis som gir enestående muligheter til å observere sjeldne fuglearter og bli kjent med det rike plante- og dyrelivet.

Uansett om du liker å gå tur, studere fugler eller bare fordype deg i naturens ro, er Kep nasjonalpark i Kambodsja et must visit-reisemål. Kep nasjonalpark er uten tvil en av Kambodsjas skjulte naturskatter som bare venter på å bli utforsket.

Du kan bl.a. forlenge med badeferie i Kep på denne reisen.

13) Arenal Volcano nasjonalpark, Costa Rica

Utsikt over Arenal-vulkanen i Costa Rica

Arenal Volcano nasjonalpark er et av Costa Ricas mest ikoniske reisemål og et paradis for naturelskere og eventyrlystne reisende. Parken ligger nord i Costa Rica og er hjemstedet til Arenal-vulkanen, en av landets mest aktive vulkaner og en av Sentral-Amerikas mest imponerende naturlige vartegn.

Den majestetiske Arenal-vulkanen er parkens hovedattraksjon. Selv om vulkanen ikke lenger er konstant aktiv, er dens symmetriske kjegleform og periodiske utbrudd et imponerende syn, spesielt om natten, når glødende lavastrømmer kan ses fra foten av vulkanen.

Parken har et nettverk av turstier som fører besøkende gjennom regnskog, lavaområder og vulkansk terreng. Turstiene gir mulighet til å oppleve områdets unike flora og fauna samt fantastiske utsikter over vulkanen og Arenal-sjøen.

Du kan bl.a. besøke Arenal-vulkanen på denne reisen.

14) Kruger nasjonalpark, Sør-Afrika

Løveunger i Kruger nasjonalpark

Et av verdens mest spennende safarireisemål er Kruger nasjonalpark. I tillegg til å være den eldste og største nasjonalparken i Sør-Afrika, er du her garantert safari verdensklasse. Hold utkikk etter Afrikas big five, men også vortesvin, flodhester, hyener, vannbukker, sebraer, bøfler og mange flere.

Naturen i Kruger er fantastisk og landskapet er veldig variert, så derfor trives mange forskellige dyrearter her.

Du kan se både palmer, kaktuser, paraplytrær og de berømte og eventyrlige baobabtrærne, som kan bli opptil 1000 år gamle. I tillegg kan du beundre vakre planter og mange elver og vannhull som mange dyr vandrer til hver dag for å drikke.

Se alle våre reiser med safari i Kruger.

15) Monteverde i Costa Rica

Hengebro i tretoppene i Monteverde i Costa Rica

Parken ligger i Monteverde Cloud Forest Reserve, et av verdens mest biologisk mangfoldige steder. Parken er hjemstedet til mange dyrearter, blant annet dovendyr, maurslukere og aper samt hundrevis av fugle- og insektarter. Parken er ikke en nasjonalpark, men likevel et must-see for alle naturelskere.

Tåkeregnskogen er et unikt økosystem som bare finnes få steder i verden. Skogen er et tåkefullt, grønt eventyrland med tårnhøye trær, hengende vinranker og eksotiske planter. Det er lett å fortape sig i denne magiske, vakre skogen, som nesten føles litt uvirkelig.

En av de beste måtene å oppleve Monteverde nasjonalpark på er å dra på en guidet vandring. Guiden din vil peke ut alle de fantastiske vesenene som bor i denne skogen og fortelle fascinerende ting om de plantene og dyrene du ser. Hvis du er på jakt etter et adrenalinkick, kan du også få det i Monteverde nasjonalpark. Her i parken tilbys det flere spennende zipline-turer der du suser gjennom skogens tretopper. Utsikten ovenfra er helt fantastisk, og du vil føle det som om du flyr gjennom trærne.

Du kan bl.a. besøke tåkeregnskogen Monteverde på denne reisen.

16) Masai Mara National Reserve, Kenya

Gnuer som hopper for livet ved Mara-elven i Masai Mara i Kenya

Masai Mara National Reserve ligger sørvest i Kenya. Det er ikke en nasjonalpark, men et av Afrikas mest ikoniske og dyrevennlige naturområder. Parken er kjent for sitt utrolige biologisk mangfold, spesielt sitt rike dyreliv, som blant annet inkluderer “The Big Five” (elefant, løve, bøffel, leopard og neshorn) samt årlige vandringer av millioner av gnuer, sebraer og andre dyr.

Masai Mara er hjemstedet til mange ulike dyrearter, og det er et av de aller beste stedene i Afrika å observere dyr. I tillegg til The Big Five kan besøkende se geparder, hyener, sjiraffer, flodhester, krokodiller og mange fuglearter. Parken har en spesielt stor populasjon av løver, og det er ikke uvanlig å se dem jage eller slappe av under trærne.

Ballongsafari er en populær måte å oppleve Masai Mara på. Å sveve over savannen ved daggry og se dyrene våkne opp nede på bakken er en uforglemmelig opplevelse.

Du kan f.eks. besøke Masai Mara National Reserve på denne reisen.

17) Komodo nasjonalpark, Indonesia

Komodovaran på Komodo-øyene i Indonesia

Komodo nasjonalpark er et av Indonesias mest fascinerende og unike naturområder. Det ligger i den østlige delen av Indonesia og omfatter småøyene Komodo, Rinca og Padar. Parken er mest kjent for sitt unike dyreliv, blant annet komodovaranen, som er hjemmehørende på disse øyene.

Komodovaranen er en krypdyrart som er kjent for sin imponerende størrelse og for å være verdens største levende øgleart. Disse varanene kan bli opptil tre meter lange og er imponerende jegere.

Komodo nasjonalpark er også kjent for sine spektakulære korallrev, og det rike dyrelivet under havets overflate. Dykkere og snorklere fra hele verden kommer til nasjonalparken for å utforske de fargerike korallrevene der det lever massevis av fiskearter, havskilpadder og andre havdyr.

Du kan bl.a. forlenge reisen din med Komodoøyene på denne reisen.

18) Tulum nasjonalpark, Mexico

Flott utsikt over stranden i Tulum

Tulum nasjonalpark ligger på Yucatán-halvøya i Mexico og er en arkeologisk og naturmessing skatt som tiltrekker besøkende fra hele verden. Parken er blant annet kjent for sine imponerende mayaruiner.

I tillegg til historiske skatter er Tulum også kjent for sine fantastiske strender. De hvite sandstrendene og det krystallklare vannet skaper en malerisk bakgrunn og gir besøkende mulighet til å slappe av og nyte solen og havet.

Besøk Tulum på denne reisen.

19) Yala nasjonalpark, Sri Lanka

Leopard som gjemmer seg i villmarken i Yala nasjonalpark på Sri Lanka

Yala nasjonalpark ligger i den sørøstlige delen av Sri Lanka og er en av landets mest berømte og besøkte nasjonalparker. Den er kjent for sitt utrolige biologisk mangfold, frodige landskaper og imponerende dyreliv.

Yala er berømt for sine mange dyr, og i nasjonalparken lever det både leoparder, elefanter, asiatiske bøfler, villsvin, sambahjorter, krokodiller og mange ulike fuglearter. Safari i Yala er populært, og parken har en av verdens høyeste konsentrasjoner av leoparder.

Den beste tiden å reise til Yala nasjonalpark på er vanligvis fra november til april, når det er tørt og enklere å få øye på dyrene på grunn av mindre vegetasjon. Parken er normalt stengt i september og oktober på grunn av monsunregnet.

Du kan bl.a. oppleve Yala nasjonalpark på denne reisen.

20) Victoria Falls nasjonalpark, Zambia

Utsikt over Victoriafallene i Zambia

Victoria Falls er et av verdens mest imponerende vannfall og er kjent som “Verdens største gardin av fallende vann”. Vannfallet er omkring 1,7 kilometer bredt og faller over 100 meter ned i kløften, noe som skaper et utrolig imponerende og mektig syn.

I tillegg til selve vannfallet har parken vakre naturområder langs Zambezi-elven, med frodige skoger, dyreliv og maleriske utsikter. Området rundt vannfallet er et paradis for naturfotografer og naturinteresserte.

Victoria Falls er oppført på UNESCOs verdensarvliste, noe som understreker nasjonalparkens betydning som område med stor naturarv. Et besøk i parken gir deg mulighet til å oppleve et sted av betydelig historisk og naturmessig verdi.
Nasjonalparken er et bemerkelsesverdig reisemål som tilbyr et stort antall opplevelser, fra den fantastiske naturskjønnheten ved vannfallene til spennende eventyr og enestående dyreopplevelser.

Du kan bl.a. oppleve Victoria Falls på denne reisen.

21) Bwindi Impenetrable nasjonalpark, Uganda

Gorillababy i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda

Bwindi Impenetrable nasjonalpark er kjent som hjemstedet til en betydelig bestand av fjellgorillaer. Dette er et av de eneste stedene i verden der du kan oppleve fjellgorillaen, et dyr som er sterkt utrydningstruet, og på gorilla-trekking kan du få en av de mest unike og uforglemmelige opplevelsene parken har å by på. Å komme tett innpå disse majestetiske skapningene i deres naturlige habitat er en sjelden og minneverdig opplevelse.

Men det er ikke bare gorillaer du kan møte i Bwindi, for her er det et rikt og variert dyreliv som også inkluderer andre primater som coloubusaper og blåaber samt mange fuglearter og sommerfuglarter.

Bwindi Impenetrable National Park er kjent for sin tette regnskog som skaper en vakker naturkulisse. Landskapet er preget av bratte åser, dype daler og et frodig planteliv, noe som gjør området til et vakkert sted å utforske og fotografere.

Besøk Bwindi Impenetrable nasjonalpark på denne reisen.

22) Los Glaciares nasjonalpark, Argentina

Perito Moreno-breen i Los Glaciares, Argentina

Los Glaciares nasjonalpark (Parque Nacional Los Glaciares på spansk) er en flott nasjonalpark som ligger sør i Argentina, i den sørvestlige delen av provinsen Santa Cruz. Parken ble grunnlagt i 1937 og er oppkalt etter sine mange imponerende breer som dekker store deler av området og bidrar til dets helt spesielle naturskjønnhet.

Nasjonalparken er mest kjent for sine imponerende breer, blant annet den berømte Perito Moreno-breen. Perito Moreno-breen er en av de få breene i verden som fremdeles vokser, og hit reiser turister fra hele ferden for å beundre spektakulære isformasjoner og isfall.

Los Glaciares er en del av den enorme iskappen i Patagonia, som er et av verdens største ferskvannsreservoarer. Dette området har også andre imponerende isbreer, som Upsala-breen og Spegazzini-breen.

Los Glaciares nasjonalpark ble utnevnt til UNESCO-verdensarv i 1981 på grunn av sin enestående naturskjønnhet og økologiske betydning.

Du kan bl.a. oppleve nasjonalparken Los Glaciares på denne reisen.

23) Kilimanjaro nasjonalpark, Tanzania

Utsikt over Kilimanjaro ved soloppgang

Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell og et ikonisk naturens underverk. Parken har utrolige landskaper med snøkledde tinder, skogkledde områder og fjellsletter.

Parken er hjemstedet til en rekke dyrearter, blant annet elefanter, bøfler, leoparder, aper og mange fuglearter. Du finner også sjeldne og unike planter som trives i Kilimanjaros ulike klimasoner.

Å bestige Kilimanjaro er en utfordrende, men absolutt anbefalelsesverdig vandring for eventyrlystne reisende. Det er flere ruter å velge mellom, med forskellige vanskelighetsgrader, og fordi bestigningen av Kilimanjaro er en vandring, trenger du ikke ha tekniske klatreferdigheter. Vandringen er en unik mulighet til å utfordre deg selv og oppleve et vakkert fjellandskap du ikke finner maken til noen andre steder i verden.

Du kan oppleve Kilimanjaro nasjonalpark på alle våre reiser til Kilimanjaro.

24) Tikal nasjonalpark, Guatemala

Ruiner i Tikal nasjonalpark i Guatemala

Tikal nasjonalpark er en imponerende arkeologisk skatt og en av Guatemalas viktigste kulturskatter. Nasjonalparken ligger nord i Guatemala, midt i den frodige Petén-skogen. Tikal er en av den gamle maya-sivilisasjonens største og best bevarte byer og et av Mellom-Amerikas mest besøkte arkeologiske områder.

Tikal var en mektig by i mayariket og har et stort antall imponerende ruiner. Blant annet av templer, pyramider, palasser, boligområder og plasser. Den mest ikoniske bygningen er Tempel I (Templo del Gran Jaguar), en imponerende pyramide som rager opp i himmelen.

I tillegg til sine arkeologiske skatter er Tikal også et viktig naturreservat. Det lever mange dyr i nasjonalparken, blant annet jaguarer, dovendyr, brøleaper, papegøyer og mange fuglearter. Å observere dyrelivet i sitt naturlige habitat gjør besøket her til noe helt ekstra.

Du kan oppleve nasjonalparken Tikal på våre reiser til Guatemala.

25) Nam Cat Tien nasjonalpark, Vietnam

Utsikt over krokodillesjøen i Nam Cat Tien nasjonalpark i Vietnam

Dykk ned i hjertet av Vietnam og oppdag en verden av uforglemmelig naturskjønnhet i Nam Cat Tien nasjonalpark. Nasjonalparken ligger sør i landet og er et levende bevis på Vietnams bemerkelsesverdige og frodige natur.

Nam Cat Tien nasjonalpark, som er en del av UNESCOs biosfærereservatprogram, ønsker besøkende velkommen med tett regnskog, frodige gressområder og mange elver og sjøer. Denne biologiske skatten er hjemstedet til mange dyre- og plantearter, og mange av dem er utrydningstruede og sjeldne. Området er et paradis for dyreinteresserte, som bl.a. kan møte gaurokser, villsvin og mange ulike fuglearter.

En av de bemerkelsesverdige attraksjonene ved Nam Cat Tien er Crocodile Lake, en naturlig sjø omgitt av tett skog. Dette er et ideelt sted for besøkende å observere krokodiller, fugler og andre dyrearter i deres naturlige habitat. I tillegg har parken et stort nettverk av stier og vandreruter som gir gode muligheter til å utforske skogen.

Opplev nasjonalparken Nam Cat Tien på denne reisen.

26) Corcovado nasjonalpark, Costa Rica

Kapucineraper i Corcovado i Costa Rica

Corcovado nasjonalpark ligger på Osa-halvøya i Costa Rica og er et av verdens mest biologisk mangfoldige steder og en ekte skatt for naturelskere og eventyrlystne reisende. Parken omfatter et område på over 42 570 hektar og har et utrolig dyreliv, frodig regnskog og avsidesliggende strender.

Parken er dekket av frodig, tropisk regnskog med mange ulike plantearter, trær, orkideer og bromeliader. Den storslåtte floraen skaper et fantastisk naturmiljø, både for dyrene og besøkende.

Parken er kjent for sitt utfordrende terreng, blant annet bratte stier og elver. Dette gjør den ekstra eventyrlig og interessant for erfarne vandrere og naturelskere.

Opplev nasjonalparken Corcovado på denne reisen.

27) Bromo Tengger Semura nasjonalpark, Indonesia

Vulkaner i Bromo nasjonalpark på Java, Indonesia

Bromo Tengger Semeru nasjonalpark er et av Indonesia mest ikoniske naturområder. Den ligger på øya Java. Nasjonalparken er kjent for sine dramatiske landskaper, aktive vulkaner, frodige skoger og unike kultur.

Nasjonalparken er hjemsted for flere imponerende vulkaner, og den mest berømte er Mount Bromo (Gunung Bromo). Bromo er en aktiv vulkan som er kjent for sine regelmessige utbrudd av damp og aske, noe som skaper en dramatisk atmosfære. Besøkende kan ta en tur til Bromo-krateret og nyte den storslåtte utsikten over det flotte landskapet rundt.

Besøk nasjonalparken Bromo Tengger Semura på denne reisen.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende