TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerHvor skal du reise i oktober 2024?

Hvor skal du reise i oktober 2024?

28.01.2024
Vis alle innlegg

Planlegger du en reise i oktober 2024?

Det er ikke enkelt å planlegge en drømmereise, uansett om du er på jakt etter eventyr, avslapning eller kanskje begge deler.

Vi har samlet 10 reisemål som er fantastiske i de kjølige norske høstmånedene.

Hvor drømmer du om å reise?

Se også hvor du kan reise i november og desember.

1. Australia – Nyt vårsolen Down Under

Blomstene blomstrer på Bondi Beach i Sydney, Australia.

Oktober markerer begynnelsen på våren i Australia, og det er en årstid med mange solrike dager og en natur som våkner etter vintersøvnen.

Fra det ikoniske operahuset i Sydney, Great Ocean Road ved Melbourne og til Brisbane lenger opp langs kysten. Australia er et land fullt av opplevelser, og oktober tilbyr den perfekte blandingen av eventyr og avslapning.

Sjekk ut våre reiser til Australia

2. Sør-Afrika – spektakulær safari i Kruger nasjonalpark

To elefanter står ved et vannhull i den tørre årstiden i Kruger nasjonalpark.

Sør-Afrikas årstider er motsatt av våre, så også her er det vår i oktober.

Landets store trekkplaster, Kruger nasjonalpark, er tørr etter lang tid uten regn – men det er en fordel for deg, for dyrene samler seg gjerne der det er vann. Kombiner safarieventyret med en reise til Cape Town, der været er behagelig og landskapene er fulle av villblomster, eller kombiner safari med Mauritius’ paradisiske strender for perfekt avslapning.

Se våre reiser til Sør-Afrika her

3. Kina – opplev høstfarger i Beijing

Høstfarger ved Den kinesiske mur i Beijing

I oktober er Kina dekket av de flotteste høstfarger.

Opplev Beijings historiske severdigheter, f.eks. Den forbudte by og Den kinesiske mur, i behagelig vær med milde temperaturer. Spis deg gjennom det autentiske kinesiske kjøkkenet og finn ut hvorfor det er blitt så populært over hele verden. Oktober er en flott måned for en reise til “Riket i midten”.

Se våre reiser til Kina nedenfor:

4. Peru – utforsk de gamle underverkene i Cusco

Kvinne fra urbefolkningen går langs en inkamur i Cusco i oktober.

Hvis du drømmer om å oppleve imponerende Machu Picchu og fordype deg i inkaenes gamle historie, er oktober en måned vi sterkt kan anbefale. Været er mildt, landskapene er flotte, og oktober gir deg perfekte betingelser for en uforglemmelig reise gjennom Perus arkeologiske underverker.

Oktober markerer dessuten avslutningen på den tørre perioden i Peru, så det er siste sjanse hvis du skal rekke å gå den fantastiske inkavandringen i år.

Se våre reiser til Peru nedenfor:

5. Japan – Koyo, høstens svar på kirsebærblomstringen

Høstfarger ved et tempel i Kyoto, Japan

Våren i Japan er berømt for den rosa kirsebærblomstringen, Sakura, men oktober bringer med seg sin egen magiske forvandling.

Høstløvet maler landskapene i røde, gule og brunlige nyanser – et fenomen som er kjent under navnet Koyo. Gå på oppdagelsesferd i Tokyos travle gater, besøk Kyotos historiske templer og la deg friste av det tradisjonelle japanske kjøkkenet.

Se våre reiser til Japan nedenfor:

6. Botswana – safarimagi i deltaet

Kvinne seiler i båt i Okavango-deltaet i Botswana

Hvis du vil ha en unik safariopplevelse, skal du dra til Botswana i oktober.

Oktober er helt i slutten av den tørre perioden, men det er paradoksalt nok i den tørre perioden at der er mest vann i Okavango-deltaet, der dyrene samler seg for å drikke.

Opplev det utrolige fuglelivet på en båtsafari, og bli vitne til de spektakulære naturscenene som utfolder seg. I oktober har du muligheten til å utforske Botswanas utemmede villmark når den er på sitt aller beste.

Se våre reiser til Botswana nedenfor:

7. Argentina – dans deg gjennom oktobers mange farger

Jacarandatrær i blomst i Buenos Aires, Argentina

Fra det livlige bylivet i Buenos Aires til solkyssede vinmarker i Mendoza – det milde vårværet er perfekt til å utforske noen av Argentinas berømte byer.

Dans deg gjennom Buenos Aires historiske kvarterer, kos deg med mat i verdensklasse og kast deg ut i tangokulturens lidenskapelige rytmer. Når jacarandatrærne blomstrer, dekoreres gatene med vakre lilla farger som gjør Argentina enda mer fargerikt og sjarmerende.

Se våre reiser til Argentina her

8. Singapore – bystaten som imponerer året rundt

Fargerike Little India i Singapore

Dynamiske Singapore er en smeltedigel av kulturer med mange frodige, grønne områder i den ellers hypermoderne byen.

Oktober har behagelig vær og er derfor en måned som er perfekt til å utforske Singapores sjarmerende bydeler, f.eks. Chinatown, Little India og Kampong Glams, samt ikoniske vartegn som Gardens by the Bay. Opplev Singapores mange kulturer, smak på lokale delikatesser og nyt den pulserende atmosfæren som gjør Singapore til en perle året rundt.

Se våre reiser til Singapore nedenfor:

9. Kenya – Great Migrations store finale

Gnuer som hopper over Mara-elven i Kenya

Oktober er årets siste mulighet til å oppleve den berømte krysningen Great Migration over Mara-elven på grensen mellom Kenya og Tanzania. Denne unike naturbegivenheten er et must see hvis du er i Kenya i denne perioden.

Oktober markerer slutten på den tørre perioden, og det betyr selvfølgelig at naturen er mindre frodig. Men nettopp nå samler dyrene seg rundt de vannhullene som er igjen, og da blir det enkelt å få øye på alle de flotte dyrene.

Kombiner eventuelt safarien i Kenya med enestående Zanzibar, for denne øya er perfekt til badeferie i oktober. Gled deg til Zanzibars enestående strender med hvit sand og klart, turkisblått hav.

Se våre reiser til Kenya nedenfor:

10. Brasil – samba, sol og sandstrender

Solrik dag ved Lopes Mendes i Brasil

I oktober er der tørt vær i store deler av Brasil, og det betyr at du kan oppleve landets storslåtte severdigheter uten for mye regn.

Utforsk den mystiske Amazonasjungelen, slentre gjennom Salvadors historiske kvarterer, opplev sambaens magi i Rio de Janeiro, og slapp av på Ilha Grandes solrike strender. Er du klar til å la sambarytmene lede deg gjennom Brasils fascinerende opplevelser?

Se våre reiser til Brasil nedenfor:

Fra Kinas historiske severdigheter til Kenyas uforglemmelige dyreliv. Uansett hvilket av de mange reisemålene du velger: vi kan love deg enestående reiseopplevelser som blir minner for livet.