TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerDerfor skal du reise i lavsesongen

Derfor skal du reise i lavsesongen

25.06.2023
Vis alle innlegg

Tom strand i lavsesongen

Å reise i høysesongen kan bety flere mennesker, høyere priser og utsolgte hoteller og reiser.

Hvis du har lyst på uforglemmelige opplevelser uten å sprenge budsjettet, kan det være en gamechanger å reise i lavsesongen.

I dette blogginnlegget ser vi nærmere på fordelene ved å reise i lavsesongen og presenterer spennende reisemål i Afrika, Asia, Latinamerika og Australia.

Hva er høysesong og lavsesong?

Lavsesongen er de periodene i løpet av året som kjennetegnes ved færre besøkende og mindre etterspørsel av en reise til et gitt reisemål, ofte på grunn været i landet, f.eks. fordi det er regntid eller lignende.

Tilsvarende ligger høysesongen ofte i de periodene i løpet av året da et reisemål har det beste været og klimaet.

Unntak kan forekomme i ferieperioder. For eksempel har reisemålene våre ofte høysesong over jul og nyttår, da mange gjerne vil reise og etterspørselen derfor øker.

Fordeler ved å reise i lavsesongen

Dramatisk sky med regn over landskapet i Serengeti, Tanzania

Selv om de fleste foretrekker å reise i høysesongen, f.eks. fordi det vanligvis er da det er varmest eller tørrest, har det også sine fordeler å reise i lavsesongen.

Her får du 5 gode grunner til å reise i lavsesongen:

  • Du unngår tider med flest besøkende. Siden det er færre besøkende i lavsesongen, er det god plass til å utforske populære attraksjoner og vartegn.
  • Du drar fordel av de lavere prisene utenom høysesongen. Prisene på flybilletter faller i takt med etterspørselen. Reiseselskaper kan derfor ofte tilby lavere priser i lavsesongen, så du kan strekke reisebudsjettet eller flotte deg med ekstra oppgraderinger eller utflukter du kanskje ikke hadde tatt deg råd til høysesongen.
  • Du får et mildere klima. Vink farvel til kvelende varme og gled deg over behagelige temperaturer som er perfekte til vandringer, sightseeing og andre utendørsaktiviteter.
  • Du får bedre fotomuligheter. Uansett om du vil ta en selfie foran et berømt vartegn eller forevige et vakkert landskap: du kan få flotte fotominner uten å måtte bekymre deg om uønskede distraksjoner i bildet.
  • Du kan oppleve naturens forvandling. Mange reisemål kan være fantastiske i lavsesongen, og det kan være en stor opplevelse å se hvordan naturen forvandler landskapet. Opplev den frodige naturen eller de fargerike blomstene som kommer når det har regnet i en periode, eller nyt høstløvets vakre farger.

Hvor skal du reise i lavsesongen?

Hvis du ønsker å reise i lavsesongen, er neste skritt å finne ut hvilket reisemål du har lyst til å oppleve.

Der er mange land der du kan få fantastiske reiseopplevelse utenom høysesongen. Her presenterer vi en guide til noen av de reisemålene du enkelt kan reise til i lavsesongen.

1) Kenya og Tanzania (mars–mai)

To løver ligger sammen i regnet

Den regnfulle perioden har et blandet rykte, men april og mai er en fantastisk tid å reise til både Kenya og Tanzania på.

Regnet faller generelt i form av korte byger, som regel om ettermiddagen og kvelden, og påvirker derfor ikke safarien din tidligere på dagen. Det er også færre mennesker, så du får en mer privat safariopplevelse med alle dyrene. Regntiden i Kenya og Tanzania er en fantastisk tid for å ta bilder av dramatiske skyer og det flotte fargespillet på himmelen.

Se våre reiser til Kenya og Tanzania nedenfor:

2) Japan (september)

Unge kvinner iført tradisjonell japansk Yukata ved Daigo-ji templet om høsten

Når man tenker på en reise til Japan, er kirsebærblomstringen ofte det første man kommer på.

Men en reise om høsten kan være like fascinerende. Områdene utenfor byene forvandles til fargerike tepper av høstløv i røde, oransje og gule nyanser som begeistrer alle besøkende (dette naturfenomenet heter Koyo). Og selv om høsten er blitt mer populært som reiseårstid, er det fremdeles ikke like mange mange mennesker som under Sakura, når kirsebærblomstrene står i fullt flor.

Se våre reiser til Japan nedenfor:

3) Australia (juni–august)

Panoramautsikt over Bondi-stranden med blå himmel og hav i Sydney, Australia, om vinteren

Generelt sett er vinteren også lavsesong i Australia, fra juni til august. Men den australske vinteren er en fantastiske tid å reise “down under” på.

Selv om været ofte er kjølig og overskyet på denne tiden av året, er det mange solrike, varme dager på Australias østkyst. I Brisbane ligger for eksempel gjennomsnittstemperaturen mellom 11 og 21 grader, så det er mer sammenlignbart med vårværet her i Europa.

Du kan derfor oppleve de flotte strendene uten å måtte kjempe om plassen.

Sjekk ut våre reiser til Australia

4) Bali (oktober–mars)

Ulun Danu Beratan-tempelet ved Bratan-sjøen på Bali

Lavsesongen på Bali er også den mest regnfulle perioden, fra oktober til mars.

I denne tiden er prisene lavere, og der er færre mennesker her. Selv om det er den mest regnfulle tiden på året, er det også solrike dager. Hvis du er interessert i å sjekke ut Balis kulturelle severdigheter og templer, er ikke regnbyger nødvendigvis en dealbreaker. Forestil deg å vandre rundt på ikoniske steder i ditt eget tempo og fordype deg helt i opplevelsen, uten stress og mas.

I mars og april begynner det som regel å komme mindre regn, så hvis du vil ha fordelene ved en reise utenom høysesongen, men også gjerne vil ha fint vær, er dette en god tid å reise på.

Se våre reiser til Bali nedenfor:

5) Brasil og Argentina (september–november)

Panoramautsikt over det flotte Iguazu-vannfallet, Argentina

Du kan krysse av to reisemål på bucket-listen og reise både til Brasil og det nordlige Argentina i lavsesongen.

Når du reiser utenom høysesongen, har du mulighet til å oppleve flotte Rio de Janeiros på en mer rolig og avslappet måte. Opplev Buenos Aires’ sjarm, når menneskemylderet reduseres og du kan dykke dypere ned i byens spennende historie og fargerike områder. De mildere temperaturene gjør det dessuten mye mer behagelig å gå rundt i byen.

De naturskjønne Iguazu-vannfallene er spesielt imponerende i den regnfulle perioden. Da er vannfallene størst og flottest, så du kan virkelig beundre dette storslåtte synet.

Se våre reiser til Brasil og Argentina nedenfor:

6) Costa Rica (september–oktober)

Savegre River i Manuel Antonio, Costa Rica

Selv om september og oktober er blant de våteste månedene, har regntiden i Costa Rica helt klart en spesiell atmosfære.

Bygene puster nytt liv i regnskogen og forvandler den til en frodig, grønn oase. Elvene og fossene er store, så det blir enda mer spennende å drive med for eksempel whitewater rafting. Og hvis du har lyst til å se skilpadder, kan du oppleve et fantastisk skue fra mai til november når grønne havskilpadder samles langs strendene i Tortuguero nasjonalpark for å legge egg.

Se våre reiser til Costa Rica nedenfor:

7) Vietnam (april–juni og september–oktober)

Ho Chi Minhs mausoleum i Hanoi

Lavsesongen i Vietnam er fra april–juni og fra september–oktober.

I disse periodene kan du forvente fine, solrike dager, men også regnbyger innimellom. Hvis du kan leve med litt regn, kan du unngå den største tilstrømningen av besøkende og besøke Vietnam i disse mellomsesongene. Du kan søke ly for regnbygene på interessante museer og hyggelige kafeer eller i butikker i store, kosmopolitiske byer som Hanoi og Ho Chi Minh City.

Se våre reiser til Vietnam nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende